zato nece biti ujedinjenja u skoroj buducnostiDinceManijak je napisao/la:Sve sto je podijeljeno u BiH ide na korist lopovima,politicarima,krimanlcima i zato je tako godinama sve tamo-vamo u BiH etc... A ne pitaju se oni ko je ko i u sta ko vjeruje. Zato sam ja ZA da se ujedini Prve lige FBiH i RS.
Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Zaista se NAJEZIM kada procitam neke stavove"MOJIH SUGRADJANA"koji pisu cirilicom(mi ostali smo pismen narod i znamo i to pismo..smatramo se radi toga pametnijim i skolovanijim tako da provociranje na taj nacin barem meni ne skodi a mislim ni vecini ostalih).Ne obicno pisanje vec POTENCIRANJE i poente napisanog.
Ujedinjenje lige bila bi prava stvar ali kako rece ovaj"banjalucanin"-nema sanse jer ce "NASIMA" biti umanjenje sanse za ulaskom u Premijer ligu..Zalosti ljuta,kakvo razmisljanje...kako nizak nivo razmisljanja ..umjesto da kaze da bi bilo bolje gledati"jace tekme" on i dalje "o nasim i njihovim"..Ups,zaboravih da vama nije u cilju bilo sta sto moze donijeti prosperitet ovoj napacenoj zemlji pa ni najobicniji fudbal ili ti ga nogomet...zalosno...Kojim OTROVOM ste vi otrovani fakat da mi je znati?! Fakat znate povuci za zivac i najsmirenijeg svojim naci-nebulozama.
Ujedinjenje lige donijelo bi i kvalitetu takmicenja,mnogo veci broj gledaoca na tekmama,donijelo bi neizvjesnost vise ,sigurno bi bilo 10 puta bolje..i ko kaze da"vasi"nebi mogli uci(ako ZASLUZE neka budu prvaci svake godine i neka predstavljaju svoju jedinu Domovinu Bosnu i Hercegovinu u sto boljem svjetlu)..ali izgleda ovdje jos dugo nece biti po "zaslugama"onim sportskim vec nacipatrijskim..i onim ZATROVANIM bicem..nevjerovatno..pa ljudi moji govorimo o najljepsoj sporednoj stvari na svijetu i opet se ne moze bez"nasi i njihovi"..i to SAMO od jednih te istih...BEz veze ste stvarno...
Jedna Premijer liga,jedna druga liga...prva dva ulaze direktno u Premijer ligu,treci iz druge lige razigrava u dvije tekme sa trecim odozdo iz Premijerke...Nesto kao sto rade Norvezani..i te utakmice su uvijek privlacile haos puno navijaca na tribine..i kod nas bi zasigurno..i sve je to MOGUCE ako se politika i ovi "zadojeni"ne petljaju u sve to..sve MOZE ako se hoce....
Ujedinjenje lige bila bi prava stvar ali kako rece ovaj"banjalucanin"-nema sanse jer ce "NASIMA" biti umanjenje sanse za ulaskom u Premijer ligu..Zalosti ljuta,kakvo razmisljanje...kako nizak nivo razmisljanja ..umjesto da kaze da bi bilo bolje gledati"jace tekme" on i dalje "o nasim i njihovim"..Ups,zaboravih da vama nije u cilju bilo sta sto moze donijeti prosperitet ovoj napacenoj zemlji pa ni najobicniji fudbal ili ti ga nogomet...zalosno...Kojim OTROVOM ste vi otrovani fakat da mi je znati?! Fakat znate povuci za zivac i najsmirenijeg svojim naci-nebulozama.
Ujedinjenje lige donijelo bi i kvalitetu takmicenja,mnogo veci broj gledaoca na tekmama,donijelo bi neizvjesnost vise ,sigurno bi bilo 10 puta bolje..i ko kaze da"vasi"nebi mogli uci(ako ZASLUZE neka budu prvaci svake godine i neka predstavljaju svoju jedinu Domovinu Bosnu i Hercegovinu u sto boljem svjetlu)..ali izgleda ovdje jos dugo nece biti po "zaslugama"onim sportskim vec nacipatrijskim..i onim ZATROVANIM bicem..nevjerovatno..pa ljudi moji govorimo o najljepsoj sporednoj stvari na svijetu i opet se ne moze bez"nasi i njihovi"..i to SAMO od jednih te istih...BEz veze ste stvarno...
Jedna Premijer liga,jedna druga liga...prva dva ulaze direktno u Premijer ligu,treci iz druge lige razigrava u dvije tekme sa trecim odozdo iz Premijerke...Nesto kao sto rade Norvezani..i te utakmice su uvijek privlacile haos puno navijaca na tribine..i kod nas bi zasigurno..i sve je to MOGUCE ako se politika i ovi "zadojeni"ne petljaju u sve to..sve MOZE ako se hoce....
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
- Srbin iz RS
- Kontakt:
Ja sam protiv ujedinjenja prvih liga RS i FBiH
slazem se sa Banjalucaninom ovako imamo jednog zagarantovanog
ali ne slazem se sa ocenom da bi se kvalitet Premier lige popravio za 10 puta stavise sve bi bilo isto
slazem se sa Banjalucaninom ovako imamo jednog zagarantovanog

ali ne slazem se sa ocenom da bi se kvalitet Premier lige popravio za 10 puta stavise sve bi bilo isto
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
ja sam ZA
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
Ma NS/BIH bi ujedinio 1. ligu FBIH i 1. ligu RS-a da ima kvalitete i kad bi bilo to kolko tolko profesionalno..Klubovi iz nizeg ranga nemaju adekvatnih uslova za veca putovanja,nema se novca,skoro su amaterske ove nase prve lige tako da mislim da se ovo svjesno napravilo samo zbog (ne)kvalitete a i sto bi klubovi iz FBIH isli u neke vukojebine u RS-u 

Zadnja izmjena: HARIS XXL, dana/u 26 jan 2009, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
ZELJEZNICAR LJUBAVI MOJA !
- F.G.R. HARMANI
- Kontakt:
ama druze dobro bi to bilo, medjutim posto jr to u korist bolitka bh fudbala normalno je da Srbi iz RS nikada nece na to pristati. Meni je zao ali tako je... i to mora biti jasno. Uzalud su iluzije i utopije. Oni ce sve to da razvale.DinceManijak je napisao/la:Sve sto je podijeljeno u BiH ide na korist lopovima,politicarima,krimanlcima i zato je tako godinama sve tamo-vamo u BiH etc... A ne pitaju se oni ko je ko i u sta ko vjeruje. Zato sam ja ZA da se ujedini Prve lige FBiH i RS.
MENI MOJE, A VAMA VASE
- FK Sarajevo
- Kontakt:
upravu si volio bih i ja kada bi se to uspjelo bila bi jaca ligaF.G.R. HARMANI je napisao/la:ama druze dobro bi to bilo, medjutim posto jr to u korist bolitka bh fudbala normalno je da Srbi iz RS nikada nece na to pristati. Meni je zao ali tako je... i to mora biti jasno. Uzalud su iluzije i utopije. Oni ce sve to da razvale.DinceManijak je napisao/la:Sve sto je podijeljeno u BiH ide na korist lopovima,politicarima,krimanlcima i zato je tako godinama sve tamo-vamo u BiH etc... A ne pitaju se oni ko je ko i u sta ko vjeruje. Zato sam ja ZA da se ujedini Prve lige FBiH i RS.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
-
- Kontakt:
F.G.R. HARMANI je napisao/la:ama druze dobro bi to bilo, medjutim posto jr to u korist bolitka bh fudbala normalno je da Srbi iz RS nikada nece na to pristati. Meni je zao ali tako je... i to mora biti jasno. Uzalud su iluzije i utopije. Oni ce sve to da razvale.DinceManijak je napisao/la:Sve sto je podijeljeno u BiH ide na korist lopovima,politicarima,krimanlcima i zato je tako godinama sve tamo-vamo u BiH etc... A ne pitaju se oni ko je ko i u sta ko vjeruje. Zato sam ja ZA da se ujedini Prve lige FBiH i RS.
Naravno da necemo!!

- FK Sarajevo
- Kontakt:
ujedinjenjem bi liga bila kvalitetnija
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
" " јасан став " $ " - " " " " & се ? $ ", то је ето " ? " $ ?. А % & то &, & ' $ $ " ? све $ $ " ? ?, а не зато % је & /? ", - $ нас ? " "?
" ' $ ? јер ? " РС не " ? загарантован ? у " ?. А ? загарантован ? ? " РС у ? јер " " за ? " РС " ? " ". То је ' ствар " то се " не ", " & " право $ " " " је ? ' а " ", & је ' $ $ а & ".
% се " ?, $ " $ Прве ? РС " ", " ' $ " по " $ " ($ је то???) $ $ % ? $ ¥ ".... & " се ? $ $ је то невјероватно %...
" ' $ ? јер ? " РС не " ? загарантован ? у " ?. А ? загарантован ? ? " РС у ? јер " " за ? " РС " ? " ". То је ' ствар " то се " не ", " & " право $ " " " је ? ' а " ", & је ' $ $ а & ".
% се " ?, $ " $ Прве ? РС " ", " ' $ " по " $ " ($ је то???) $ $ % ? $ ¥ ".... & " се ? $ $ је то невјероватно %...
I ko se nad'o ale...
kažeš protiv ste ujedinjenja B liga....a kako ste to bila za ujedinjenje kad je u pitanju Premier liga?? odakle sad tu volja za ujedinjenje??Sova je napisao/la:" " јасан став " $ " - " " " " & се ? $ ", то је ето " ? " $ ?. А % & то &, & ' $ $ " ? све $ $ " ? ?, а не зато % је & /? ", - $ нас ? " "?
Logika tipa "ovako je jedan srpski tim uvijek zagarantovan" je tipicna seosko-etno-nacionalna i nema napretka našem fudbalu dok se god bude razmišljalo u tom smijeru...umjesto da se traži kvalitet srbin hoce da ima jednog svog pa makar to bilo sranje...zbog takvih kocnicara fudbal nam i jest u qurcu.
Gdje to ima na svijetu da 2 liga broji 32 kluba?? i još ovako malo država...al hajd ti to objasni zatucanom srbinu kojem je prece nacionalni kljuc nego kvalitet...srbin misli da je ujedinjavanje B liga ugrožen njegov nacionalni interes

"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Прво, по ' % " у стању $ " & " $ се & је затуцан.drop je napisao/la:kažeš protiv ste ujedinjenja B liga....a kako ste to bila za ujedinjenje kad je u pitanju Premier liga?? odakle sad tu volja za ujedinjenje??
Logika tipa "ovako je jedan srpski tim uvijek zagarantovan" je tipicna seosko-etno-nacionalna i nema napretka našem fudbalu dok se god bude razmišljalo u tom smijeru...umjesto da se traži kvalitet srbin hoce da ima jednog svog pa makar to bilo sranje...zbog takvih kocnicara fudbal nam i jest u qurcu.
Gdje to ima na svijetu da 2 liga broji 32 kluba?? i još ovako malo država...al hajd ti to objasni zatucanom srbinu kojem je prece nacionalni kljuc nego kvalitet...srbin misli da je ujedinjavanje B liga ugrožen njegov nacionalni interes![]()
$, " ? је $ ? $ " ? ? " РС ? у Европу, ? ?. $ " ? не " $ " ? јер & $ ' " " за ? " ?, а & ? за $. ? се не " % $, а - је $ " ? ' ? " РС у ?. ' " то? & " ', " се затуцај.
& " ' то % ? " по 16 ?, $ $ " " на по 12 ? по 10. $, то је ? ? %, јер " & ? у ?, а / се " " 4 пута.
А " $ " ? $ ' је угрожен ? ", то је његово право.
I ko se nad'o ale...
Kakav bolan nebio nacionalni interes??To su ciste gluposti.Pa zamisli da tako razmisljaju i ovi u FBiH?Evo ove godine moguce da ispadnu dva tz Hrvatska kluba Orasje i Posusje a iz 1. lige udje tz Bosnjacki klub Olimpik.I sta sad bi Hrvati trebali pisati peticiju ili sta vec.Po meni je samo kvalitet mjerilo i nista vise.Pa pogledaj sta je ujedinjenje donijelo jednoj Slaviji,Laktasima...koji nije nigdje bilo prije rata.A veliki klubovi iz RS do rata kao Borac,Leotar.Proleter su nigdje vec godinama.Znaci kvalitet dolazi do izrazaja.
Po tvojoj logici Bosnjaci i Hrvati nebi ni ovaj sistem trebali prihvatiti jer teoretski se moze desiti da jedni ili drugi za 4-5 godina ostanu bez svoji klubova u PL.
Zato je po meni ujedinjenje 1. lige ispravna stvar i donijela bi koliko toliko bolji kvalitet lige.
Po tvojoj logici Bosnjaci i Hrvati nebi ni ovaj sistem trebali prihvatiti jer teoretski se moze desiti da jedni ili drugi za 4-5 godina ostanu bez svoji klubova u PL.
Zato je po meni ujedinjenje 1. lige ispravna stvar i donijela bi koliko toliko bolji kvalitet lige.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
', & се за ? ", то је " $ $ на ". $ " је " те " "& " за све $, тај је "". Па ? ' $ $ у & " " ? ", па се " ? $ све $ $. $ $ су ", $ " све $, то - постаје ".123456 je napisao/la:Kakav bolan nebio nacionalni interes??To su ciste gluposti.Pa zamisli da tako razmisljaju i ovi u FBiH?Evo ove godine moguce da ispadnu dva tz Hrvatska kluba Orasje i Posusje a iz 1. lige udje tz Bosnjacki klub Olimpik.I sta sad bi Hrvati trebali pisati peticiju ili sta vec.Po meni je samo kvalitet mjerilo i nista vise.Pa pogledaj sta je ujedinjenje donijelo jednoj Slaviji,Laktasima...koji nije nigdje bilo prije rata.A veliki klubovi iz RS do rata kao Borac,Leotar.Proleter su nigdje vec godinama.Znaci kvalitet dolazi do izrazaja.
% се " ?, ?... то ' везе са " ?, - са " ? " ?. " $ је ? ' ? РС, " су ? " " ?, $ ", $ "...
- ' &, " " $ " $ $ " пуно " ?, тј. $ Прва ? " " " & ?. А с $ стране, у " је $ РС $ " ? " " ? % ". $ $, не $ пуно $ ' ?, а % $ " пуно " & ? у ?. ? " $ се $ на то $ ' ? % у " ? за % у $ Првој ?.
$ " став ? " о ? ? - & је " " $ у РС, " ? $ је то / " на ' ", $ степена ". / је $ се 16 ? " РС " у $ степену " " " % $ уђе у ? него $ се " 5-6.
С $ стране - % " $ $. Па, $ " " са $ ", & ", $ &, ', % ", " &, $ "... а ? " РС " $ за " ?. " &, $ у " $ ? са &, " $ се " % $ $. & % &, не " " & $ све то.
I ko se nad'o ale...
Sova vidis ja mislim bas dabi dobili na kvalitetu.Ali svako od nas ima svoj stav i jasno mi je da to sad zasad nece moci ali sigurno za par godina hoce i to ce i klubovi iz RS-a zeljeti.Samo dase ovaj j.e.b.e.n.i savez malo potrudi ili dase napravi udruzenje premijerligasa tu bi bili sponzori ......Ali kako smo mi slozena drzava sve mora biti slozeno.Hajde vidjecemo stace biti.......
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
ma dobilo bi ljudi daleko na kvalitetu....medjutim ipak oni misle da im je to trosak odlazak na primjer u Brotnjo ili ovima iz FBiH u Kozarsku Dubicu i tako....ali opet kako god okrenes Sutjeska mora ici u Dubicu,Brotnjo mora ici u Bihać...znaci kako god okreneš to ti je trošak...tako da bi ja rekao da sam ZA ujedinjenje...jer koliko god oni govorili da se više troši nije istina123456 je napisao/la:Sova vidis ja mislim bas dabi dobili na kvalitetu.Ali svako od nas ima svoj stav i jasno mi je da to sad zasad nece moci ali sigurno za par godina hoce i to ce i klubovi iz RS-a zeljeti.Samo dase ovaj j.e.b.e.n.i savez malo potrudi ili dase napravi udruzenje premijerligasa tu bi bili sponzori ......Ali kako smo mi slozena drzava sve mora biti slozeno.Hajde vidjecemo stace biti.......
Ustani i bori se,neka pjesma ori se,za svoj klub i grad,uvjek bicu tu SLAVIJU do smrti voljecu
Ljudi Makedonija je na livescore-u, iako je Pobeda "banovana" na 7 godina iz Evrope!!! Našu ovakvu ligu ne bi stavili ni u ludilu što samo govori koliko je sve korumpirano.
Dinamo je prošle sezone prodao igrače u vrijednosti 52 miliona eura, hoćete mi reći da naša premier liga ne bi mogla da dostigne nivo od 10 miliona eurića godišnje u transferima?? Pa lokalni šerifi, zar ne biste na taj način zaradili puno više para. Nismo navikli na kvalitet, sve što želim je da vidim je volja i da sudije ne kroje rezultat.
Kvalitet lige je znatno pao od kako se liga ujedinila, nacionalne struje su je razvodnjile i uništile. Tako nešto bi se vjerovatno desilo i u ujedinjenoj drugoj ligi, ali u sređenoj situaciji sigurno da bi to bila pozitivna stvar.
Samo me interesuje jedna stvar, da li bi prosječni građanin RS-a više volio da ima nešto kvalitetniju i sportski zdravu ligu kako bi njihova djeca bila sklonija onim dobrim vrijednostima koje sport predstavlja, eventualno postali igrači pa nek idu da igraju i za Srbiju i materinu boli me ****, nauštrb malograđanskog kontriranja nekome iz Federacije??
Ipak kao neko muslimanskog naslijeđa i kao navijač Željezničara ne bih prebacivao odgovornost na nekog drugog već počistio u svojem dvorištu gdje je prepuno problema. Hrvatima svaka čast uređeniji su od svih nas...
Dinamo je prošle sezone prodao igrače u vrijednosti 52 miliona eura, hoćete mi reći da naša premier liga ne bi mogla da dostigne nivo od 10 miliona eurića godišnje u transferima?? Pa lokalni šerifi, zar ne biste na taj način zaradili puno više para. Nismo navikli na kvalitet, sve što želim je da vidim je volja i da sudije ne kroje rezultat.
Kvalitet lige je znatno pao od kako se liga ujedinila, nacionalne struje su je razvodnjile i uništile. Tako nešto bi se vjerovatno desilo i u ujedinjenoj drugoj ligi, ali u sređenoj situaciji sigurno da bi to bila pozitivna stvar.
Samo me interesuje jedna stvar, da li bi prosječni građanin RS-a više volio da ima nešto kvalitetniju i sportski zdravu ligu kako bi njihova djeca bila sklonija onim dobrim vrijednostima koje sport predstavlja, eventualno postali igrači pa nek idu da igraju i za Srbiju i materinu boli me ****, nauštrb malograđanskog kontriranja nekome iz Federacije??
Ipak kao neko muslimanskog naslijeđa i kao navijač Željezničara ne bih prebacivao odgovornost na nekog drugog već počistio u svojem dvorištu gdje je prepuno problema. Hrvatima svaka čast uređeniji su od svih nas...
$ " право $ ставове " " се не " ? "? " & " $"? Ево % у ' ?, % " & " " % " $ " у ' ? % %? % " нас ? & " $ % отпор " " "?emchoz je napisao/la: Samo me interesuje jedna stvar, da li bi prosječni građanin RS-a više volio da ima nešto kvalitetniju i sportski zdravu ligu kako bi njihova djeca bila sklonija onim dobrim vrijednostima koje sport predstavlja, eventualno postali igrači pa nek idu da igraju i za Srbiju i materinu boli me ****, nauštrb malograđanskog kontriranja nekome iz Federacije??
% - $ " ? $ ' $ $ $ " $ " " РС... & то % " " " ? у - степену " него у $...
I ko se nad'o ale...
Trenutno korisnika/ca: BLN030, gattuso1919 i 13 gostiju.