danas je lako pišati po Xaviu...ali u svom prajmu bio je jednako bitan za igru Barce kao i Messi...pa ko je držao sredinu, tempo i dirigovao igromgeoxx je napisao/la:Sve to napisano stoji ali to ga opet ne cini bitnijim po Real. Po organizaciju igre naravno da je bitniji zbog pozicije koju igra kao i sto sam gore naveo da je Xavi bitniji po sistem i tika- taku ali da je vazniji od Messija za Barcu - nema sanse.let3 je napisao/la: zato što zabijanje golova nije jedina stvar u fudbalu...to je šlag na vrhu torte, ali kako do toga dođe, šta se prije toga mora odraditi![]()
isto tako je bitno ko drži sredinu, ko organizuje igre, ko kontroliše loptu, kakve pasove daje, kako usmjerava igru, kuda, u kom pravcu, ko drži ritam igre itd
znam ja tu percepciju fudbala....danas ni djeca koja treniraju fudbal nece da budu stoperi ili bekovisvi da budu napadaci i da kupe slavu golovima
Ali ko je pripremao sve to i šljakao iza leđa
hocu reci, slicno važi i za Alonsa u Realu
Opet kažem, nije bio bitan igrac kao Ronaldo, ali je svakako bio vrlo bitna karika Reala (a i Španske selekcije uostalom).