RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Nije da nam ne leži nego su ljudi bolji iz sezone u sezonu. Imaju kontinuitet, sistematski rad, igrače sa dugogodišnjim iskustvom igranja u timu, trademark-ove kluba koji su prepoznati od šire javnosti i primjer su kako treba jedan klub da funkcioniše. Kada sve ide po nekom redoslijedu, rezultati teško mogu izostati.
Njihove igre na početku sezone su dobre i za očekivati je tešku utakmicu u kojoj svaka greška može da košta. Nismo uvjerljivi, a oni jesu, standardno. Igraju dobro, bez respecta prema bilo kome i to donosi rezultat. Mi sami sebe varamo i tješimo te govorimo: e odsad su prave utakmice. Prvenstvo ne počinje od šestog, desetog ili dvanaestog kola.Tri boda su tri boda neovisno protiv koga ih osvojiš.
Tačno je da pobjeda nad renomiranim protivnikom privlači publiku na stadion ali je kontinuitet jedino ono što je bitno i što se valorizuje i treba da se valorizuje u ovom sistemu vrijednosti. Mi škripimo na dosta mjesta. Kada mi kao laici kontamo oko koga nam se vrti igra i bez koga ne možemo, šta tek primjećuju oni kojima je ovaj sport kakva - takva vrsta hljeba? Evo vidjeli smo u Zenici da pritiskom i agresivnošću možeš neutralizirati Blagojevića i natjerati ga na grešku, a imao ih je podosta, da se ne varamo.
Realno rečeno, ne treba ni očekivati da držimo loptu u posjedu protiv Širokog jer su u ovome trenutku bolja ekipa od nas, ali moramo nastojati svojim sistemom osvajati prostor. Štoperi ne smiju stajati previsoko jer Široki ima jako dobre kontranapade. Biće teško, i ova utakmica je ispit na kojem redovno padnemo svake godine. Neka ovaj put bude drugačije. Nadajmo se!
Njihove igre na početku sezone su dobre i za očekivati je tešku utakmicu u kojoj svaka greška može da košta. Nismo uvjerljivi, a oni jesu, standardno. Igraju dobro, bez respecta prema bilo kome i to donosi rezultat. Mi sami sebe varamo i tješimo te govorimo: e odsad su prave utakmice. Prvenstvo ne počinje od šestog, desetog ili dvanaestog kola.Tri boda su tri boda neovisno protiv koga ih osvojiš.
Tačno je da pobjeda nad renomiranim protivnikom privlači publiku na stadion ali je kontinuitet jedino ono što je bitno i što se valorizuje i treba da se valorizuje u ovom sistemu vrijednosti. Mi škripimo na dosta mjesta. Kada mi kao laici kontamo oko koga nam se vrti igra i bez koga ne možemo, šta tek primjećuju oni kojima je ovaj sport kakva - takva vrsta hljeba? Evo vidjeli smo u Zenici da pritiskom i agresivnošću možeš neutralizirati Blagojevića i natjerati ga na grešku, a imao ih je podosta, da se ne varamo.
Realno rečeno, ne treba ni očekivati da držimo loptu u posjedu protiv Širokog jer su u ovome trenutku bolja ekipa od nas, ali moramo nastojati svojim sistemom osvajati prostor. Štoperi ne smiju stajati previsoko jer Široki ima jako dobre kontranapade. Biće teško, i ova utakmica je ispit na kojem redovno padnemo svake godine. Neka ovaj put bude drugačije. Nadajmo se!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
drakensang
- Kontakt:
Moze se jos uvijek dovesti igrac bez kluba, i kada se završi prelazni rok
Baš sam sinoć malo s @titom prič'o o tome. Ovdje ne postoji prijelazni rok jer igrači se ne kupuju, nego dolaze slobodni ili dobiju čiste papire uslijed sporazumnog raskida ugovora. Tako da, ima nade. Samo je veliko pitanje kakvog ćeš igrača dobiti ako je taj već duže vremena van trenažnog procesa? Koliko će mu trebati da dođe u optimalnu formu, kako će se pokazati, odgovoriti zadatku..? Yebada.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
drakensang
- Kontakt:
zizu1991 je napisao/la:Baš sam sinoć malo s @titom prič'o o tome. Ovdje ne postoji prijelazni rok jer igrači se ne kupuju, nego dolaze slobodni ili dobiju čiste papire uslijed sporazumnog raskida ugovora. Tako da, ima nade. Samo je veliko pitanje kakvog ćeš igrača dobiti ako je taj već duže vremena van trenažnog procesa? Koliko će mu trebati da dođe u optimalnu formu, kako će se pokazati, odgovoriti zadatku..? Yebada.
Iole ozbiljni igrači, i igrači koji žele naći pristojan angažman, rade non-stop individualne treninge i priključuju se lokalnim timovima i s njima rade dok ne dođe ponuda.
Jeli ovaj Ćemalović sin od Denisa ili Pike ili ni jednog od njih ?miky_hz je napisao/la:Igral vam ovaj Cemalovic uopste,jel on kod vas jos?
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Da.
Na koliko vam je B.Pandža potpis'o ?
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
Bit ce zeznuto protiv sirokog ako bude igro Pandža a u nas Popovic.Trebao bi Jusufbegovic igrati sa Jankovicem u napadu i mislim da bi igrali dobro.Moje misljenje
3 godNeverGiveUp je napisao/la:Da.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
kako god nisam optimista po pitanju Širokog jer dosadašnja igra i nije nešto, budimo realni, i ne gine nam poraz, nažalost. Ali ko zna, govorilo se da će nas Sarajevo nakantati, a mi uzešmo bod. 
- BurningLegion
- Kontakt:
Nismo vam mi Sarajevo, na Pecari nema milosti. 
-
MostarskiAntifasist
- Kontakt:
Iđi vrvi nonomoBurningLegion je napisao/la:Nismo vam mi Sarajevo, na Pecari nema milosti.
14.02.1945
Aleme brate ja sam optimista da igramo sa Realom,Široki jest kvalitetniji redovno nas dobija,ali brate šta ću ja na tribini ako se ne nadam pobjedi svog kluba kakav god da je?Imamo brate 11 na 11,nek odigraju kao protiv Sarajeva niko neće riječ progovoriti igračima.Nikome ne dati pardona,ostaviti dušu na terenu pa ako ne bude dovoljno za pobjedu bože moj,čestitati protivniku i idemo dalje.AlemC85 je napisao/la:kako god nisam optimista po pitanju Širokog jer dosadašnja igra i nije nešto, budimo realni, i ne gine nam poraz, nažalost. Ali ko zna, govorilo se da će nas Sarajevo nakantati, a mi uzešmo bod.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Na Pecari ima milosti. Na pecari nema asfalta, semafora, univerziteta, pozorista, galerija...BurningLegion je napisao/la:Nismo vam mi Sarajevo, na Pecari nema milosti.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- BurningLegion
- Kontakt:
LOL. Napises post, salu, ovi odmah udare po grad-selo, svaka cast.
Btw., mogu ti reci da ima svega navedenog, a i vise, al eto, what would you know.
Kak god, uvjeti za igru ce vjerujem kao i uvijek biti tu, posjecenost dobra, atmosfera korektna, a na terenu nek pobijedi bolji.
Btw., mogu ti reci da ima svega navedenog, a i vise, al eto, what would you know.
Kak god, uvjeti za igru ce vjerujem kao i uvijek biti tu, posjecenost dobra, atmosfera korektna, a na terenu nek pobijedi bolji.
Tko ce znat kad je ovaj zadnji put bio u ŠirokomBurningLegion je napisao/la:LOL. Napises post, salu, ovi odmah udare po grad-selo, svaka cast.![]()
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Nama milost i ne treba,ako možete pobijedite nas,pregazite nije problem.Barem kod vas nismo naučili na krađe i sudijske lakrdije(možda jednom al' nisam bio na utakmici pa ne znam).Ako budete bolji ja ću vam sportski čestitati,a očekiujem i obratno ako mi izborimo pozitivan rezultat.Barem utakmice ova dva kluba nisu utakmice visokog rizika,jer sam par puta došao na utakmicu vlastitim autom i nisam nikad imao problema.A nisam čuo ni da ste vi imali problema kod nas,i tako bi trebalo da se nastavi jer ako nema problema sa navijačkim grupama onaj dio ljudi koji žele vidjeti dobru utakmicu se povećava što je mislim svima u interesu.BurningLegion je napisao/la:Nismo vam mi Sarajevo, na Pecari nema milosti.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
MostarskiAntifasist
- Kontakt:
Baci se pod magarcaBurningLegion je napisao/la:LOL. Napises post, salu, ovi odmah udare po grad-selo, svaka cast.![]()
14.02.1945
- BurningLegion
- Kontakt:
Vidi, prvo, ja sam se salio, to sto se kompleksasi primaju, to je njihov problem, njihova sramota, ali dobro, shvacam, ''gradjani'', toboze.emil02in je napisao/la:Nama milost i ne treba,ako možete pobijedite nas,pregazite nije problem.Barem kod vas nismo naučili na krađe i sudijske lakrdije(možda jednom al' nisam bio na utakmici pa ne znam).Ako budete bolji ja ću vam sportski čestitati,a očekiujem i obratno ako mi izborimo pozitivan rezultat.Barem utakmice ova dva kluba nisu utakmice visokog rizika,jer sam par puta došao na utakmicu vlastitim autom i nisam nikad imao problema.A nisam čuo ni da ste vi imali problema kod nas,i tako bi trebalo da se nastavi jer ako nema problema sa navijačkim grupama onaj dio ljudi koji žele vidjeti dobru utakmicu se povećava što je mislim svima u interesu.BurningLegion je napisao/la:Nismo vam mi Sarajevo, na Pecari nema milosti.
Drugo, meni je drago da se moze igrati na Pecari, sigurno da u 95 posto utakmica ce gost uvijek reci da su imali sve uvjete i fantastican prijem od strane organizatora, a isto tako ja se osobno ne sjecam nekih kradja u Mostaru, tako da, s te strane sam izuzetno zadovoljan.
Mi, istina, smo dosta uspjesniji u zadnje vrijeme i imamo uvjerljiv skor sa Velezom, ali siguran sam da nece biti jednostrana i laka utakmica za nas, ne ocekujem laganu pobjedu, ali i da tako bude, ne bi bilo nikakvo iznenadjenje vec maltene nastavak tradicije.
Doduse, ne bi bilo ni neko iznenadjenje i da Velez uzme koji bod, ali, nadam se da mi nastavljamo niz nepobjedivosti, imamo vremena se spremiti i cekali smo opet neko vrijeme da dodjemo na prvu poziciju, tako da ne ocekujem da cemo to tek tako lako predati jer nakon one nesrece ove godine, mislim da je vrijeme da nam se vrati sve to ove.
Drago mi je da si imao pozitivna iskustva, nadam se da bude tako i ove godine, uostalom uvjeren sam da hoce sto se tice takvih ljudi s normalnim pristupom uvazavanja i postovanja za svog susjeda te njihove tradicije, identiteta i svega ostalog, a sto se tice ovog ''antifasiste'' (paz' redikula, svojim proserima pokazuje da ni ne shvaca znacenje rijeci) iznad i slicnih, ti vas vec sramote jednako kao i pojedinci nas, tako da su nevrijedni spomena, no, to je tako, srecom uvijek manjina.
Pustimo sad prepirke grad-selo.
Objektivno Siroki ima najveci kontinuitet i rezultate u ovoj ligi, jedan su od najprofesionalnijih i najorganizovanijih klubova lige od kojih mnoge tzv gradske ekipe mogu dosta toga naucit. Nece nam biti nimalo lako kao sto nije ni prije, rezultati sve govore.
Sa druge strane i mi imamo dobru ekipu i ubjedjen sam ako nam budu svi zdravi za ovaj sustet, ako se budu borili kao da igraju tekmu zivota, a ne predali bez ispaljenog metka, mi cemo postici povoljan rezultat.
Neka u fer i korektnoj tekmi, bez lopovskih sudijskih odluka( tipa sarajevo i celik-Maletic i Nikolic) pobijedi bolji.
Forza Velez!
Objektivno Siroki ima najveci kontinuitet i rezultate u ovoj ligi, jedan su od najprofesionalnijih i najorganizovanijih klubova lige od kojih mnoge tzv gradske ekipe mogu dosta toga naucit. Nece nam biti nimalo lako kao sto nije ni prije, rezultati sve govore.
Sa druge strane i mi imamo dobru ekipu i ubjedjen sam ako nam budu svi zdravi za ovaj sustet, ako se budu borili kao da igraju tekmu zivota, a ne predali bez ispaljenog metka, mi cemo postici povoljan rezultat.
Neka u fer i korektnoj tekmi, bez lopovskih sudijskih odluka( tipa sarajevo i celik-Maletic i Nikolic) pobijedi bolji.
Forza Velez!
Zadnja izmjena: Kadet91, dana/u 02 sep 2014, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.