i ne mogu da vjerujem da neko sudi o Gojku poslje one partije u Njemackoj? Momak, kao i cijela ekipa, je bio mrtav umoran.On pogotovo jer je svaku tekmu do sad u sezoni (2x Haugesund,2x Atromitos,2x Borusija,Borac,Mladost,Velez,Travnik) odigrao po 90 minuta bez izmjene i u svakoj do zadnje bio najbolji pojedinac na terenu.On jeste fizicki dobro spreman, za nase uslove i previše, ali nije mogao izdrzati toliki napor (ponavljam, za razliku od nekih, u svakoj je davao 110%) da i u Gladbahu pruzi partiju kao na Koševu.Pogotovo jer je u paru bio sa Radovcem koji je mnogo slabijih fizickih kapaciteta i kad je 100% odmoran.Utopio se u sivilo ekipe i to je to, a ne znam ko se sjeća da je i na toj tekmi u par navrata sa loptom fino pokazao igracima Borusije neke stvarčice.
Da ce ostati dugo u ovoj ligi - neće, ali nece ni Sarajevo siguran sam prije sljedeceg ljeta se odluciti na njegovu prodaju.Ima ugovora jos 2 godine, a normalan je i pametan momak pa je vrlo moguce da ga produzi sa Sarajevom da bi uzeli više novca.Nije mu ostanak u ovoj ligi jos dugo dobar potez za karijeru sigurno, ali mora nju još makar 1 sezonu prekucati cijelu u kontinuitetu (kao sto je dosad) da bi bio spreman za vece izazove.
Što se tiče njegove reprezentativne karijere.Sumnjam da ce ikada izbaciti Bešića iz prvih 11 ali mislim da (ukoliko nastavi ovim tempom) moze postati igrač koji ce stalno dobivati poziv selektora te igrac koji ce itekako imati minutazu zavisno od taktike ili nekih povreda/kartona.Te minute ujedno ce zavisiti i od drugih igraca na toj poziciji.Nisam siguran koliko mi trenutno imamo igraca na toj poziciji zadnjeg veznog, sem Bešića.Prcić to nije, od Hadzica je Cimirot ja mislim vec bolji plus definitivno igrac sa vecim potencijalom te mlađi 4 godine,ostaje dilema Tine Svena Sušića.Nikako ne mogu da odgonetnem poziciju tog igrača, svugdje piše da je DM/CM ali čovjek kad ga gledas na terenu igra sve zivo samo ne to
Nadam se da ce Cimirot biti treći igrac na toj poziciji, a s obzirom na prirodu iste vjerujem i da će bit minuta za njega.