FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- C.Ronaldo_9
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
123456 je napisao/la:C.Ronaldo_9 je napisao/la:LiMvOtElJoZe je napisao/la:
majke mi moje ja se najezio,kako samo moćno
Cuj mocni????????????????Premocni smo sviju mi
Ja se izvinjavam PREMOĆNI SMO
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........
ANER KASAPOVIC 1979-2005
ANER KASAPOVIC 1979-2005
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
fakat je prejak klip..navijanje je bilo mangupsko,zbog toga sto smo navijali samo za Zelju,bez i jedne provokacije..odlicno je bilo juce na pecariLiMvOtElJoZe je napisao/la:
1921-2011
PREMOCNI SMO I NAJBOLJI SMO samo onda kad ih ja vidim pred vjecnom a do tad im samo hvala na ovoj pobjedi.Lijep je osjecaj bio na Listici i ono se tesko moze onako ponoviti.Zato treba smiriti euforiju i mangupski odigrati protiv Zvijezde.A tek onda pravi ispit,W.Mo 
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Plavi voz opet u modi
Zašto biti lažno skroman; u uspjehu Želje ima i naših zasluga. Da nije bilo kritičkih tekstova, ukazivanja na epizodiste, željnih medijske promocije, upirući prostom na nogometne anonimuse, koji su vladali klubom, krčmili ugled i punili svoje džepove, Grbavicom bi i danas paradirali izvjesni Samir Ahmedbegović, a plavu majicu bi nosili «talenti» Mančestera Nail Vud ili stanoviti Dalibor Filipović, koji je u Sarajevo došao sa ispisnicom Šalkea. Vrijedilo je trpiti kritike forumaša, Ahmedbegovićevih plaćenika, kojima je bila zadaća da pljuju po nepodobnim novinarima i veličaju lik i djelo tadašnjih čelnika Želje.
Potrošili smo tinte i tinte prizivajući povratak Sabahudina Žuje, Amara Osima, Nijaza Brkovića... I eto, spomenuta je posada za kormilom. Željin je plavi voz opet u modi. Željina lokomotiva juri ka Evropi, sve je više Željine djece u početnoj postavi, što potvrđuje kapitenska traka na ruci Ibre Šehića, te Čolić, Svraka i ostali mladići koji su odavno osigurali status prvotimca.
Uoči proljetnog dijela napisali smo kako je Željo najozbiljniji kandidati za duplu krunu. Iako je to preuranjeno tvrditi, te se prognoze već nakon samo dva kola obistinjuju. "Plavci" su osvojili šest bodova, uz gol razliku 6:1, protiv jakih Čelika i Širokog Brijega. Najveće prednost tima sa Grbavice, osim povoljnog rasporeda jeste najmoćniji stručni štab, kojeg predvodi Amar Osim. Njegovi asistenti i najbliži saradnici, su trofejni Dino Džurbuzović, zatim Almir Memić, Adnan Gušo, te prvi "logističari" Rusmir Cviko i Dželaludin Muharemović, najbolji Željin strijelac u poslijeratnoj klupskoj povijesti. Kao što Osim jača, uigrava tim, tako i Sabahudin Žujo, dokazani menadžer jača svoj tim. Najprije angažirao Kasima Imširevića, koji je godinama održavao klub na životu, a ovih dana u klub se "vraća" Almir Gredić, dugogodišnji prvotimac i kapiten plavih. Žujo i Osim već sada prave tim za Evropu, što je prepoznala brojna navijačka armija.
SAN
Eto ko je glavni "krivac" za trenutne rezultate Zelje. Kakav Osim, kakvi igraci. Sve zasluge idu tinti vrhunskih novinara u dnevnim novinama SAN.
HVALA IM NA SVEMU!

Zašto biti lažno skroman; u uspjehu Želje ima i naših zasluga. Da nije bilo kritičkih tekstova, ukazivanja na epizodiste, željnih medijske promocije, upirući prostom na nogometne anonimuse, koji su vladali klubom, krčmili ugled i punili svoje džepove, Grbavicom bi i danas paradirali izvjesni Samir Ahmedbegović, a plavu majicu bi nosili «talenti» Mančestera Nail Vud ili stanoviti Dalibor Filipović, koji je u Sarajevo došao sa ispisnicom Šalkea. Vrijedilo je trpiti kritike forumaša, Ahmedbegovićevih plaćenika, kojima je bila zadaća da pljuju po nepodobnim novinarima i veličaju lik i djelo tadašnjih čelnika Želje.
Potrošili smo tinte i tinte prizivajući povratak Sabahudina Žuje, Amara Osima, Nijaza Brkovića... I eto, spomenuta je posada za kormilom. Željin je plavi voz opet u modi. Željina lokomotiva juri ka Evropi, sve je više Željine djece u početnoj postavi, što potvrđuje kapitenska traka na ruci Ibre Šehića, te Čolić, Svraka i ostali mladići koji su odavno osigurali status prvotimca.
Uoči proljetnog dijela napisali smo kako je Željo najozbiljniji kandidati za duplu krunu. Iako je to preuranjeno tvrditi, te se prognoze već nakon samo dva kola obistinjuju. "Plavci" su osvojili šest bodova, uz gol razliku 6:1, protiv jakih Čelika i Širokog Brijega. Najveće prednost tima sa Grbavice, osim povoljnog rasporeda jeste najmoćniji stručni štab, kojeg predvodi Amar Osim. Njegovi asistenti i najbliži saradnici, su trofejni Dino Džurbuzović, zatim Almir Memić, Adnan Gušo, te prvi "logističari" Rusmir Cviko i Dželaludin Muharemović, najbolji Željin strijelac u poslijeratnoj klupskoj povijesti. Kao što Osim jača, uigrava tim, tako i Sabahudin Žujo, dokazani menadžer jača svoj tim. Najprije angažirao Kasima Imširevića, koji je godinama održavao klub na životu, a ovih dana u klub se "vraća" Almir Gredić, dugogodišnji prvotimac i kapiten plavih. Žujo i Osim već sada prave tim za Evropu, što je prepoznala brojna navijačka armija.
SAN
Eto ko je glavni "krivac" za trenutne rezultate Zelje. Kakav Osim, kakvi igraci. Sve zasluge idu tinti vrhunskih novinara u dnevnim novinama SAN.
HVALA IM NA SVEMU!
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
joj majko moja hahahaha
odo se polit benzinom i zapalit!
FK Zeljeznicar SAN = novi naziv kluba i pravi se podgrupa SANOVCI!
Stole molim adresu SANa da im posaljemo kakvu plaketu u znak zahvalnosti
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Nema euforije, idemo utakmicu po utakmicu
Nisam zaslužio crveni karton, igrač Širokog je isfolirao da sam ga udario, kaže Semir Kerla

Kerla proslavlja prvi gol Želje protiv Širokog
Kolo se zatvorilo. Željezničar je nastavio da čini ono što je do ove sezone uglavnom bilo nemoguće. U prvom kolu Čelik je pao u Zenici nakon bogzna koliko godina, Zrinjski nikada prije do ove sezone nije uzeo bod s Grbavice, "Plavi" nikada prije nisu uzeli bod s Pecare.
Gostujućom pobjedom nad Širokim Brijegom (2:0) nakon deset uzastopnih poraza u međusobnim prvenstvenim duelima nije samo nastavljena ovogodišnja tradicija rušenja dosadašnjih tradicija - Željo se, što je čelnicima, igračima, navijačima i stručnom štabu najbitnije, uključio u borbu za prvo mjesto.
Nezadrživi niz
Sve što je novi štab na čelu s Amarom Osimom radio od kako je preuzeo klupu, moglo bi se početi isplaćivati nakon ovog susreta. Slično je bilo i nakon prvog njegovog mandata, igrao je Željo osrednje, ponekad dobro, ali nakon jedne gostujuće pobjede - a navijači će se sjetiti koje - Željezničar je krenuo u tada nezadrživi niz.
- Dobro je bilo u Širokom, najbitnije je da smo dobro odigrali, vidjeli da možemo, a na kraju je kao plod toga došla i pobjeda. Ne smijemo se međutim sada zanositi, stvarati euforiju. Ostalo je još mnogo utakmica do kraja i zaista je prerano da razmišljamo o tituli i da se zamaramo dalekim ciljevima.
Idemo utakmicu po utakmicu, prvo nam dolazi Zvijezda, a onda slijedi i teško gostovanje Zrinjskom. Pet ekipa borit će se za vrh. Možda će baš naš susret sa Zrinjskim dati odgovor na mnoga pitanja - kazao je Semir Kerla, koji je na Pecari postigao prvi gol i otvorio put ka pobjedi.
Mjesto u timu
On se od ove polusezone izborio za svoje mjesto u timu, ali zbog crvenog kartona sigurno neće igrati u narednom kolu.
- Nisam zaslužio crveni, igrač Širokog (Argentinac Varea, op. a.) dobro je isfolirao da sam ga udario. Prvo me udario i pljunuo dok sam bio na zemlji, a onda kada sam ustao, uhvatio se za glavu. I ništa se ne bi ni desilo, nego je četvrti sudija tobože vidio da sam ga udario... a bila je 88. minuta, ni razloga ni potrebe za takvim nečim. Žao mi je što sam dobru partiju upropastio time - kaže Kerla.
http://www.****/sport/fudbal/n ... o-utakmicu
Nisam zaslužio crveni karton, igrač Širokog je isfolirao da sam ga udario, kaže Semir Kerla
Kerla proslavlja prvi gol Želje protiv Širokog
Kolo se zatvorilo. Željezničar je nastavio da čini ono što je do ove sezone uglavnom bilo nemoguće. U prvom kolu Čelik je pao u Zenici nakon bogzna koliko godina, Zrinjski nikada prije do ove sezone nije uzeo bod s Grbavice, "Plavi" nikada prije nisu uzeli bod s Pecare.
Gostujućom pobjedom nad Širokim Brijegom (2:0) nakon deset uzastopnih poraza u međusobnim prvenstvenim duelima nije samo nastavljena ovogodišnja tradicija rušenja dosadašnjih tradicija - Željo se, što je čelnicima, igračima, navijačima i stručnom štabu najbitnije, uključio u borbu za prvo mjesto.
Nezadrživi niz
Sve što je novi štab na čelu s Amarom Osimom radio od kako je preuzeo klupu, moglo bi se početi isplaćivati nakon ovog susreta. Slično je bilo i nakon prvog njegovog mandata, igrao je Željo osrednje, ponekad dobro, ali nakon jedne gostujuće pobjede - a navijači će se sjetiti koje - Željezničar je krenuo u tada nezadrživi niz.
- Dobro je bilo u Širokom, najbitnije je da smo dobro odigrali, vidjeli da možemo, a na kraju je kao plod toga došla i pobjeda. Ne smijemo se međutim sada zanositi, stvarati euforiju. Ostalo je još mnogo utakmica do kraja i zaista je prerano da razmišljamo o tituli i da se zamaramo dalekim ciljevima.
Idemo utakmicu po utakmicu, prvo nam dolazi Zvijezda, a onda slijedi i teško gostovanje Zrinjskom. Pet ekipa borit će se za vrh. Možda će baš naš susret sa Zrinjskim dati odgovor na mnoga pitanja - kazao je Semir Kerla, koji je na Pecari postigao prvi gol i otvorio put ka pobjedi.
Mjesto u timu
On se od ove polusezone izborio za svoje mjesto u timu, ali zbog crvenog kartona sigurno neće igrati u narednom kolu.
- Nisam zaslužio crveni, igrač Širokog (Argentinac Varea, op. a.) dobro je isfolirao da sam ga udario. Prvo me udario i pljunuo dok sam bio na zemlji, a onda kada sam ustao, uhvatio se za glavu. I ništa se ne bi ni desilo, nego je četvrti sudija tobože vidio da sam ga udario... a bila je 88. minuta, ni razloga ni potrebe za takvim nečim. Žao mi je što sam dobru partiju upropastio time - kaže Kerla.
http://www.****/sport/fudbal/n ... o-utakmicu
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Ma ne, bolje da se organizujemo i da skupimo koju markicu za svu "potrosenu" tintu ..Seyo_TM je napisao/la:joj majko moja hahahaha
AMAR OSIM
Vala ga SAN sada poceo tintu trosit u prognoze...
JeS da Željo ima najmočniji tim trenutno u našoj liZi...ali nek se ide iz meča u meč.
Tek poslije utakmice sa Borcem u dolini ćupova možemo početi da ozbiljno pucamo na titulu, a u međuvremenu trebamo proći u finale kupa.
Dobro je Osim Rekao, bez euforije, hladno...
Pa ćemo hladno i Zrinjskog ohladit u vrućem Mostaru.
JeS da Željo ima najmočniji tim trenutno u našoj liZi...ali nek se ide iz meča u meč.
Tek poslije utakmice sa Borcem u dolini ćupova možemo početi da ozbiljno pucamo na titulu, a u međuvremenu trebamo proći u finale kupa.
Dobro je Osim Rekao, bez euforije, hladno...
Pa ćemo hladno i Zrinjskog ohladit u vrućem Mostaru.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
- Stole iz Bora
- Kontakt:
AMAR OSIM
Sve ovo fino izgleda, ali nije to tako jednostavno. Niko (znate gdje se računa) nije račun'o na nas kada je u pitanju titula pa ni mi sami. Nama je naniječena Evropa kroz Kup ili neko eventualno 3. mjesto. Međutim. stvari se sad komplikuju i bit će svega. Veliko je pitanje da li smo "logistički" spremni. Ova liga (odnosno njena organizacija) ne trpi dominaciju, a svi znaju ako Država Željo stane na noge, a na dobrom je putu, da mnoge stvari u narednim sezonama neće više biti iste. Znate dobro da niko u ovoj jedinstvenoj ligi nije osvojio duplu krunu, a nije da nije bilo kandidata i kvalitete. Šta je tu je, povlačenja nema, plava armija je tu pa šta nam Bog da. Bitno je da znamo da nije sve u lopti, nešto je i na telefonima, u kancelarijama, kafanama i inim mjestima. Nažalost tako nam je sve pa i sport. Kako god završilo bitno je da plava armija ostane mobilisana, a morate se složiti da je ona kroz ovih haman devet banki bila najjača snaga ovog kluba.
Upravu si biskitt fakat po toj semi Zeljo je puno stabilnije igrao, a narocito u prvi par kola,ali nisi naveo da je tad SARAJEVO haralom Evropom i izbacivalo;SPARTAKA,HELSINBORGA,KLUZ se provukao.To je i razlog slabog trenutnog plasmana Sarajeva,i izjednacenog broja bodova sa Zeljom,ali brzo ce doci sve na svoje mjesto. 
Pored Evrope i umora od konsatnog igranja i povreda igraca dolazi Listica pa pogibija Vedrana pa ponovo haos,pa prazna Grbavica protiv Olimpika i gubjenja dva boda to ti je biskitt sve uticalo da smo bodovno podjednaki,ali mozda da nije bilo ovi desavanja prvenstvo nebi bilo zanimljivo,a vi nebi bili u euforiji ,i bilo bi onda jako dosadno. 
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Znamo i mi da ce brzo sve doci na svoje mjesto, samo sabura .. 
AMAR OSIM
Cuj 7-8 hiljada
to je sitnica za nas 
Samo ne kontam otkud odjednom koridasi u ovoj prici?
i cuj haralo europom
divne humoreske padaju ovo jutro morate priznati...te SAN, te haranje...
Jel to nova sizofrenija legla pa sam sa sobom?
i cuj haralo europom
Vjeruj mi da mi je drago da se Zeljo digao i dosta vise ovih fildan klubova koji haraju ovom ligom.Jako mi je bilo drago kad je Mesanovic izjavio da je vrijeme da Sarajevo i Zeljo se bore za titulu.
Cena imaš izgleda problema za orijentacijom. Boli nas taki sa vašim lošim startom. Ima jedna, doduše slabije posjećena tema, pa tamo kukaj. Vaši crnjaci i tvoje pridike o tome što je Željo jedini naš predtavnik u klubu 100+ nama stvarno sad ne trebaju. Nas drma euforijacena je napisao/la:Pored Evrope i umora od konsatnog igranja i povreda igraca dolazi Listica pa pogibija Vedrana pa ponovo haos,pa prazna Grbavica protiv Olimpika i gubjenja dva boda to ti je biskitt sve uticalo da smo bodovno podjednaki,ali mozda da nije bilo ovi desavanja prvenstvo nebi bilo zanimljivo,a vi nebi bili u euforiji ,i bilo bi onda jako dosadno.
Biće gutavo za ovih 7-8 milja ako bude zima, a neatraktivan protivnik. Još i noćna. Hajd' skupićemo nekako 2 milje za koreografiju samo mojne da se pravi nešto s puno slovaSeyo_TM je napisao/la:Cuj 7-8 hiljadato je sitnica za nas
i cuj haralo europomdivne humoreske padaju ovo jutro morate priznati...te SAN, te haranje...
Njima je to haranje moj Sejo znaš da nikad više od dva kola nisu prošli.
Igrate Loše, izgubit ćete sljedeću najmanje 2 razlike... Garantujem 100%.cena je napisao/la:Pored Evrope i umora od konsatnog igranja i povreda igraca dolazi Listica pa pogibija Vedrana pa ponovo haos,pa prazna Grbavica protiv Olimpika i gubjenja dva boda to ti je biskitt sve uticalo da smo bodovno podjednaki,ali mozda da nije bilo ovi desavanja prvenstvo nebi bilo zanimljivo,a vi nebi bili u euforiji ,i bilo bi onda jako dosadno.
To će biti pokazatelj da ste u krizi.
end/
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Trenutno korisnika/ca: RoadRunner85, Vanja8 i 57 gostiju.