Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Consigliere
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Consigliere » 05 sep 2014, 23:54

Da je nas Halilovic bi vec bio ozbiljan kandidat za prvih 11. Talenta ima na izvoz, lopta mu se lijepi za nogu ali ima dva problema: sebicnost i slab sut. Ako bude radio na tome, bice nesto od njega. Nazalost, mi ga i definitivno gubimo za koji dan. Upisace minute protiv Malte 99%
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 sep 2014, 23:55

Safetu se mozemo zahvalit sto Alen igra za Hrvatsku. Hvala ti legendo. :oops:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 05 sep 2014, 23:56

Mali je na oca hrvata :kafa: pokvaren..
Zadnja izmjena: AhmetNY, dana/u 05 sep 2014, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 sep 2014, 23:56

Cartman je napisao/la:Safetu se mozemo zahvalit sto Alen igra za Hrvatsku. Hvala ti legendo. :oops:
Sta hoces vise da uradi, pa povukao ga je za kapu? :rol:

Mada mislim da bi se Alen svakako odlucio za Hrvatsku, babko mu je tu preveliku odigrao ulogu, isto tako i Mamic.

iluzija
Kontakt:

Post Postao/la iluzija » 05 sep 2014, 23:58

Goalgetter je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Safetu se mozemo zahvalit sto Alen igra za Hrvatsku. Hvala ti legendo. :oops:
Sta hoces vise da uradi, pa povukao ga je za kapu? :rol:

Mada mislim da bi se Alen svakako odlucio za Hrvatsku, babko mu je tu preveliku odigrao ulogu, isto tako i Mamic.
Alen, ali i Jedvaj

neznam zasto se s momcima nije pristupalo drugacije

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 sep 2014, 23:59

Posto sam napisao jedan duzi text o nasim omladincima u dijaspori na temi U21, U19, U17, evo da i ovdje prebacim jer je tema vrlo aktuelna:

...Isto tako moram priznat da mnogi ovdje malo se*u kad su u pitanju omladinci. Kad god se nadje neki omladinac u medijama koji vuce korijene iz Bosne a igra za druge selekcije, u 9 od 10 slucajeva procitat ces kao "ma neka on igra i dalje za njih, nek napreduje, pa kad sazrije nek dodje kod nas u A-repku".

Eh pa ljudi moji ovo su druga vremena. Mnogi od nas koji su otisli vani prije ili posle rata vec imaju djecu, unucadi. Mnoge familije danas vise nemaju nikakve veze za zemljom odakle dolaze. Djeca dobivaju njihova imena. Navike se mjenjaju. JEZIK bosanskohercegovacki se zaboravlja.

Put od U16reprezentacije do A-reprezentice je predug da bi islo po ovoj logici. Savez MORA od pocetka probati da prigovori tog igraca da zaigra za Bosnu i Hercegovinu a ne cekati da on napuni 18, 19, 20 godina. Da zaigra za tu U21-repku, da se pokaze u klubu i da svi znaju za njega pa tek onda haj u akciju.

I onda procitas izjave naseg prvog selektora gdje kaze "pa logicno je da igra za tu reprezentaciju. tu je rodjen i tu je sve selekcije proso". Pa aferim majstore. Bravo. Svaka je na svom mjestu. Ali sta je se onda cekalo svo to vrijeme?

Danas se djeca prodavaju u klubove od svoji 10 godina. Pa yebemu misa nisu ni prohodali malte ne kako treba a to se dijete vec vidi kao neki brend koji bi za 8 godina mogao da postane svijetski. E pa tako isto mi, odnosno nas Savez, mora da razmislja. Mora se dati do znanja ovoj djeci i roditeljima od pocetka. Znaci i prije U16-reprezentacije ako treba.

Eh, pa onda ako hoce da zaigra za "svoju" reprezentaciju od 15:e godine zaigrat ce. Ako nece, sretno ti vala bilo. Samo da znas da te taj stranac nikad nece gledati kao sto bi te gledo tvoj.

Sta su sve novine pisale o Zlatanu dok se nije probio i posto svjetska zvijezda. Yebali su mu sve od do (na lijep nacin), a sad svaki dodir sloptom odjekuje "svensken" (svedo). Ali jedan je Zlatan. Volio njega neko ili ne. Takvih kao Zlatan se radjaju vrlo rijetko. Ali to nas "slijepi" narod ne vidi. Sve dok ne bude kasno jednog dana. Ili mozda ne.

Nista mi nema gore nego kad procitam kako je neki balavac izjavio da mu je ta zemlja dala sve i da se mora da oduzi etc etc. Ne, nije Svedska ni mojoj porodici ni mnogim ostalima dala na tanjiru sve. Vec su moji roditelji radili od zvijezde do zvijezde da bi danas imali fala Bogu vrlo dobar zivot i puno vise nego sto ima vecina svedjana a da ne govorim o strancima. Ta price jednostavno ne pije vode. To je samo jedno ljepse od*ebavanje te iste nase, jedne i jedine.
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 06 sep 2014, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

iluzija
Kontakt:

Post Postao/la iluzija » 06 sep 2014, 00:00

AhmetNY je napisao/la:Mali je na oca hrvata :kafa: pokvaren..
Mama mu je hrvatica, a mislim da je i momak katolik

lose ga je otac odgajao

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 sep 2014, 00:04

Nije to bas tako lako kako misli neko ko cijeli zivot zivi ovdje... Odrastao u Zagrebu, tu mu starci zive + pritisak od Mamica. Nikakvo cud nije njegov izbor,
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 sep 2014, 00:04

Drzava ti moze samo dat pravo na boravak i socijalu. Za nesto vise se moras malo potrudit. Tako da se slazem da su te stvari gluposti.

Mi kao prvo moramo pocet stvarat svoje igrace. Sto se donekle i desava, barem malo vise u zadnje vrijeme. Hodzic, Radovac, Gojak, Cimirot itd. Ali treba nam mnogo vise naravno. I jos vise pojacat taj rad sa igracima iz dijaspore, sto mladje ih dovodit sto sajo kaze. I pocet se borit za svakog Bosnjaka iz susjednih drzava, znam da smo onog Hajrica uzeli od Slovenije ne tako davno. U U17 repki Srbije igraju dvojica iz Sandzaka, jedan veliki talenat kako sam cuo (ne sjecam se sad imena fakat). Svaki igrac je bitan, a te mozemo dovest.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 sep 2014, 00:06

Cartman je napisao/la:Drzava ti moze samo dat pravo na boravak i socijalu. Za nesto vise se moras malo potrudit. Tako da se slazem da su te stvari gluposti.

Mi kao prvo moramo pocet stvarat svoje igrace. Sto se donekle i desava, barem malo vise u zadnje vrijeme. Hodzic, Radovac, Gojak, Cimirot itd. Ali treba nam mnogo vise naravno. I jos vise pojacat taj rad sa igracima iz dijaspore, sto mladje ih dovodit sto sajo kaze. I pocet se borit za svakog Bosnjaka iz susjednih drzava, znam da smo onog Hajrica uzeli od Slovenije ne tako davno. U U17 repki Srbije igraju dvojica iz Sandzaka, jedan veliki talenat kako sam cuo (ne sjecam se sad imena fakat). Svaki igrac je bitan, a te mozemo dovest.
:nene: Ne svidja mi se ovo nikako. Siguran sam da cemo imati koristi i od Srba i Hrvata.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 06 sep 2014, 00:07

Mi ćemo dobiti Alenovog mlađeg brata Dinu Halilovića,i on je trebao u Barcelonu da ide,al Barca ga uzela mjesec dana na probu i nije zadovoljio! Pa sad je sigurno u Dinamu,a Mamić kako je lud,prodat će ga za više keša nego Alena :rol:
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 06 sep 2014, 00:07

iluzija je napisao/la:
AhmetNY je napisao/la:Mali je na oca hrvata :kafa: pokvaren..
Mama mu je hrvatica, a mislim da je i momak katolik

lose ga je otac odgajao
Mama hrvatica.
Otac hrvat.
Mali hrvat.

Kraj price.
:kafa:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 sep 2014, 00:08

Sabinho je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Drzava ti moze samo dat pravo na boravak i socijalu. Za nesto vise se moras malo potrudit. Tako da se slazem da su te stvari gluposti.

:nene: Ne svidja mi se ovo nikako. Siguran sam da cemo imati koristi i od Srba i Hrvata.
Pricam o Bosnjacima koji su rodjeni u Srbiji, Hrvatskoj, CG ili Sloveniji. Znaci tipa Ljajica, Handanovica i tako dalje. Znaci oni vrlo moguce imaju neke osjecaje prema BiH. Nisam rekao da samo Bosnjaci trebaju igrat. A nase sanse da dovedemo nekog Hrvata ili Srbina iz dijaspore su minimalne. 100 puta dokazano. Hrgota, Gudelj, Subotic itd itd.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 sep 2014, 00:13

Cartman je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:

Pricam o Bosnjacima koji su rodjeni u Srbiji, Hrvatskoj, CG ili Sloveniji. Znaci tipa Ljajica, Handanovica i tako dalje. Znaci oni vrlo moguce imaju neke osjecaje prema BiH. Nisam rekao da samo Bosnjaci trebaju igrat. A nase sanse da dovedemo nekog Hrvata ili Srbina iz dijaspore su minimalne. 100 puta dokazano. Hrgota, Gudelj, Subotic itd itd.
Jos teze ces do tih Bosnjaka iz susjednih zemalja. Siguran sam da cemo vremenom pridobijati vise igraca iz dijaspore koji su Srbi/Hrvati nego ovih Bosnjaka iz "okoline".
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

iluzija
Kontakt:

Post Postao/la iluzija » 06 sep 2014, 00:17

mene jako smeta sto nas komsije kradu :evil:

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 06 sep 2014, 00:19

Sabinho je napisao/la: Jos teze ces do tih Bosnjaka iz susjednih zemalja. Siguran sam da cemo vremenom pridobijati vise igraca iz dijaspore koji su Srbi/Hrvati nego ovih Bosnjaka iz "okoline".
Hocemo, ako ih Hrvatska ili Srbija nece, inace nista od te ljubavi
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 06 sep 2014, 00:20

Jedini Bošnjaci koji zive na prostorima EX-YU a doživljavaju BiH kao svoju su Sandžaklije... I ja sam 100 % siguran,Zeko da sad dobije poziv izabrao bi BIH,kad kažem Zeko milslim Zehrudina Mehmedovića,koji je strasan talent sa svojih 16 godina... City ga je ganjao ljetos,mislim da je čak i bio u Manchesteru i trenirao,oni ga imaju na radaru!
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 sep 2014, 00:24

sanlituncay je napisao/la:Jedini Bošnjaci koji zive na prostorima EX-YU a doživljavaju BiH kao svoju su Sandžaklije... I ja sam 100 % siguran,Zeko da sad dobije poziv izabrao bi BIH,kad kažem Zeko milslim Zehrudina Mehmedovića,koji je strasan talent sa svojih 16 godina... City ga je ganjao ljetos,mislim da je čak i bio u Manchesteru i trenirao,oni ga imaju na radaru!
Na tog lika sam mislio. A nije istina da su to samo Sandzaklije, naveo sam primjer Hajrica "Slovenca".

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2014, 00:33

@sajo10 to je to,mnogi ne kontaju da kod nas zakazuju selektori omladinskih reprezentacija,a ne selektor A tima.Safetovo je da pozove najboljih 20ak igrača koji imaju papir,odabere 11 i postavi taktiku,to loše radi,to je druga stvar.Nije njegovo da ganja djecu od 18 godina.Postoje i mlade selekcije.Uostalom pošto je kod nas poseban slučaj,treba bit tim zadužen da ganjaju djecu po europi,nešto slično što je radio Petrović kad je došo na klupu košarkaške reprezentacije.Al bojim se da je za to već kasno,radjaju se djeca kojima djedovi imaju veze sa Bosnom.
Nad tobom sunce najljepše sja

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 sep 2014, 00:35

pinoglavi je napisao/la:@sajo10 to je to,mnogi ne kontaju da kod nas zakazuju selektori omladinskih reprezentacija,a ne selektor A tima.Safetovo je da pozove najboljih 20ak igrača koji imaju papir,odabere 11 i postavi taktiku,to loše radi,to je druga stvar.Nije njegovo da ganja djecu od 18 godina.Postoje i mlade selekcije.Uostalom pošto je kod nas poseban slučaj,treba bit tim zadužen da ganjaju djecu po europi,nešto slično što je radio Petrović kad je došo na klupu košarkaške reprezentacije.Al bojim se da je za to već kasno,radjaju se djeca kojima djedovi imaju veze sa Bosnom.
Jagodić bi to trebao raditi, jer je u tome dobar, pogotovo oko ovih "pravoslavaca" i "katolika" koje treba privoliti da igraju za nas. Za selektorsku funkciju naći nekoga drugog. Zlatana Bajramovića na primjer.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 7 gostiju.