INTERVJU SA ČLANOM EKIPE SPAMM-A
SportSport.ba novine: Spamm,otkud ime, znacenje i nesto vise o samom nastanku?
Neutral:Hehe, zanimljivo pitanje. Kao prvo želio bih se zahvaliti vašem listu što nam pridajete pažnje, te da je ovo sigurno jedan lijep i dobar put da učinimo ovu ligu što zanimljivijom. Lijepo je uvijek vidjeti ljude da se trude , te zalažu. Izuzetno sam iznenađen ovim lijepim gestom sa vaše strane. U nastanku sportsport.ba lige Spamm je bio jedna od prvih ekipa koja se prijavila na to takmičenje. Naziv sam joj ja dao radi jednog jednostavnog razloga. Naime, mnogo puta na početku pisanja na ovom forumu, ljudi nisu čitali moje postove, nego su samo vidjeli broj postova, te odmah spammer , bez obzira na kvalitet posta. To mi je smetalo, no, onda sam uvidio da oni pravi forumaši, a ne djeca čitaju u cjelosti sve postove, te normalno raspravljaju, tako da sam ovo ime dao u inat određenim osobama. U ekipu sa mnom je došao Big_Amko, te Damir. Kasnije sam otišao iz klupa, te sa foruma, te sam dao kapitensku traku Big_Amku, i evo nakon određenog vremena sam se vratio. I ekipa je odlično odigrala drugi dio sezone.
SportSport.ba novine: kakav je osjecaj biti igrač ove ekipe. Mozete nam reci nesto vise o sebi i vasim suigracima?
Neutral:Kao prvo, izuzetna mi je čast biti član ovoga foruma, pa ovoga tima , te naše jedinstvene lige. Naravno, svako se trudi na svoj način. Moja dva člana tima su veoma dragi momci . Nisu toliko aktivni na forumu sa pisanjem, ali znam da ga redovono čitaju. Amko nam kao sadašnji kapiten dosta dobro leži. Motivira nas pred svaku utakmicu, te je pravi vođa na terenu. Damir je veoma intelegentan momak. Taktički superioran. Zna se postaviti kako treba u odrešenim situacijama. Ma samo riječi hvale za moje igrače.
SportSport.ba novine:Da li bi željeli biti kapiten tima, i da li namjeravate promjeniti sredinu?
Neutral:Kao što sam već rekao, ja sam bio osnivač ovoga tima, te ujedno i kapiten. Tu sam funkciju prepustio Big_Amku, jer želim jednostavno da igram opušteno, a neka on obavlja sva posla koja su vezana za klub. Dokazao je da to može, i ja mu čestitam na tome.
SportSport.ba novine: 1.kolo kupa pred vama je bilo loše, ispali ste od Formulle.
Neutral:Kup utakmice su uvijek posebne na svoj način. Svjedoci smo da svugdje u svijetu ima iznenađenja. Tako je i u našem kupu bili. Možda smo se već vidjeli u drugom krugu, te opustili, možda je i to glavni razlog za ispadanje. No, nema veze, čestitam ja momcima iz Formule na zasluženoj pobjedu, te im želim mnogo sreće u nastavku kup utakmica.
SportSport.ba novine: Ulazite u sezonu koja starta četvrti put.Sta ocekujete od ove sezone i kakva su vasa ocekivanja?
Neutral:U prvoj sezoni u 1 ligi smo nesretnim i nespretnim okolnostima ispali u niži rank. Iako smo imali isto bodova kao ekipa ispred nas, iako smo više golova postigli mi smo ispali. Ne želim sada ulaziti u raspravu oko pravila ove lige, ali to je boljelo. U drugoj sezoni igrali smo u drugoj ligi, i tamo smo bili prvi ili drugi, ne sjećam se baš sada. Odmah smo se opet vratili u prvu ligu. Tamo smo loše krenuli. Razloga je bilo mnogo. Ja nisam neko vrijeme mogao igrati, i činilo se da se ekipa raspada. No, u drugom djelu sezone smo eksplodirali, te pokazali snagu. U ovoj sezoni očekujem opet mjesto u samom vrhu, a naš glavni cilj je naravno prvo mjesto.
SportSport.ba novine:U 1.kolu kupa izgubili ste od tima koji se tek uključio, šta se desilo
Neural:Opet ponavljam, ležerno smo ušli u utakmicu, podcijenili smo ih, i to je glavni razlog ispadanja bio. Želim im mnogo sreće u nastavku kup takmičenja, te im pružam ruku i čestitam.
SportSport.ba novine: Sta mislite o nasem listu "Sportsport.ba novine"?
Neutral:List koji se isključiva bavi sportskim dešavanjima u našoj ligi je zaista nešto posebno. Svaki član ove lige to mora jednostavno cijeniti. U pitanju je trud pojedinaca koji žele ovu ligu što zanimljivijom učiniti. Samo mogu reći kapa dole momci, i samo tako nastaviti.
Želim vam zahvaliti na ovom lijepom gestu i intevju sa mnom. Nadam se da će ako Bog da u skorijoj budućnosti biti još sličnih projekta.