Prvo smo ih savladali na EP '95 u grupi a zatim i u polufinalu. Onda je usledila pobeda u grupi na OI '96 u Atlanti. Sledeća pobeda je na EP '97 u Barseloni, u pitanju je polufinalni meč. I na kraju, na SP '98 u Grčkoj pobeda u drugoj fazi (grupi) a zatim i u polufinalu.
Oni su prvi put slavili na EP '03 u Švedskoj, u meču za 5. mesto. Sledeća pobeda je na EP '07 u Španiji, pobeda u grupi posle produžetka. Mi smo tada sa Mokom doživeli tri poraza a oni su bili aktuelni prvaci iz Beograda '05. Tu smo se izvukli trojkom Gurovića sa centra i ako se može tako reći, u tom meču smo bili najbliži pobedi.
Poslednja njihova pobeda je u Litvaniji u razigravanju od 5. do 8. mesta. Izgubili smo meč 10 razlike a prvu četvrtinu 34-8. Naš kapiten Krstić izjavi posle poraza od Rusije da ne zna kako će pronaći motiv za meč sa Grcima (a igramo za kvalifikacioni turnir za OI) i naravno Burusis nas napuni zbog stolice.
Da li je vreme za prekid te serije poraza u međusobnim duelima ? Da li je vreme za prekid njihove serije 5-0 na prvenstvu i naše 0-3 u jačim utakmicama ? Da li je vreme da mi odigramo najbolji meč na prvenstvu a da oni odigraju jedan loš ? Da li su oni favorit ? Jesu. Da li je na njima pritisak ? Jeste.
Da li će naši biti napaljeni nakon Španije i Saletove tehničke ? Hoće. Da li će biti težak meč ? Hoće. Jesmo li mi najbolji kad je najteže ? Jesmo.
Da li imamo Micova da im pokloni pobedu ? Nemamo.