BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

opel
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la opel » 08 sep 2014, 07:55

Kad su povrede u pitanju, sjetih se da je Kagawa odsustvovao čitavu polusezonu, isto tako i Gece, Gundogana da ne pominjem, Subotić i Humels se takođe nisu proslavili, Bender već postao pravi nasljednik Owomoyele koji je bio povrijeđen tri godine, jedini koji je više odsustvovao zbog žutih i crvenih nego povreda je Lewat, čovjek bio beton što se tiče povreda i time je njegov odlazak još veći gubitak, plus ono što je otišao za 0 Eura.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 08 sep 2014, 08:17

edobvb je napisao/la:Za adnan24!!
Ja kad sam poceo,navijati za BvB...ti nisi bio ni sper....zoid !!
Zato ubuduce,kada budes pisao i komentarisao moje postove,to treba da radis sa velikim postovanjem.
Adnan24 je pokrenuo temu BvB na ovom forumu i to je vrijedno poštovanja i s njim sam uvijek imao korektan odnos, bez obzira na razmimoilaženja u mišljenjima i mislim da nije u redu ovako replicirati, nebitno je kad je ko počeo navijati, možda sam ja počeo navijati prije svih vas, što ne znači da sam najpametniji. I stvarno ne treba iznositi neprovjerene i preuranjene informacije.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 sep 2014, 13:20

Stvarno šteta zbog Reusa, ali ipak se nadamo da povreda nije ozbiljnije prirode i da će Marco za 10-15 dana ponovo na teren. :pray:

Za ljubitelje TM-a, evo podatak da je vrijednost kadra BVB-a povećena za 16,8 % u odnosu na prošlu sezonu. Ona iznosi 344,15 mil., a prošle sezone je bila 294,6 mil. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 sep 2014, 15:06

Minimalno 4 sedmice pauze sto znaci da propusta 7 utakmica,ukljucujuci Arsenal i Anderlect.
Da je dobro-nije ali kako je izgledalo i dobro je prosao.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 08 sep 2014, 16:33

Za adnan24
Tko koga sada demantuje,jesam li lijepo sinoc napisao da ce Reus biti van 4.sedmice..i ti si poslije toga napisao..citiram tvoje rijeci" ma pustite ga vazda neke gluposti pise..da bi skrenuo paznju na sebe"
Sada citam tvoj post,gdje isto pises Reus ce faliti 4.sedmice!!
Zato cu te jos jednom,jaranski zamoliti..da brojis u sebi 3.puta od 1 do 10...prije nego li bilo sto napises!
Pozzdrav!
:) :) :) :) BvB <3

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 08 sep 2014, 17:08

edobvb je napisao/la:Za adnan24
Tko koga sada demantuje,jesam li lijepo sinoc napisao da ce Reus biti van 4.sedmice..i ti si poslije toga napisao..citiram tvoje rijeci" ma pustite ga vazda neke gluposti pise..da bi skrenuo paznju na sebe"
Sada citam tvoj post,gdje isto pises Reus ce faliti 4.sedmice!!
Zato cu te jos jednom,jaranski zamoliti..da brojis u sebi 3.puta od 1 do 10...prije nego li bilo sto napises!
Pozzdrav!
:) :) :) :) BvB <3
I ćorava koka zrno ubode.
https://****.com - Connect With Girls - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Real People Dating [/url]

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 sep 2014, 17:14

Edo ne brukaj se,vec si previse gluposti napisao na ovom forumu.
Ima mnogo boljih nacina da budes u centru paznje,nema potrebe da izmisljas neke stvari kao da ti je 7 godina.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 08 sep 2014, 17:50

adnane 24 i amire bvb...slussjte sada sta ce vam ciko edo..napisati!!
Prvi primjer:Za Mikia ste svi govorili da je flop,da je preplacen..da je cist promasaj za tu lovu.
A imaju moji postovi gdje sam ja pisso prosle godine..da ce Miki proraditi i da ce biti extra igrac i da vjerujem u njega.
Oni koji su govorili negativno za Mikia sada se usutali..jet ih je Miki razuvjerio igrom na terenu!
Isto sam govorio da ce se i Kagawa vratiti..jer sistem koji je ugradio nas doc.Klopp u nase igrace i sam odnos ..te ne moze vecina trenera.
Zato svi koji i napuste dortmund..ne ostaju dugo vracaju se kuci..primjeri Sahin i evo Kagawa.
A ja sto napisem stojim iza toga..i nista nepisem bezveze..kao i sinoc da ce Reus faliti 4.sedmice..sto se danas i obistinilo..jer dobivam info od ljudi koji su jako bliski BvB-u.
Evo usput cu vec sada da kazem da je Ciro Immobile potpuni promasaj..i da cemo ga prodati 2015.na ljeto.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 sep 2014, 19:52

edobvb je napisao/la:adnane 24 i amire bvb...slussjte sada sta ce vam ciko edo..napisati!!
Prvi primjer:Za Mikia ste svi govorili da je flop,da je preplacen..da je cist promasaj za tu lovu.
A imaju moji postovi gdje sam ja pisso prosle godine..da ce Miki proraditi i da ce biti extra igrac i da vjerujem u njega.
Oni koji su govorili negativno za Mikia sada se usutali..jet ih je Miki razuvjerio igrom na terenu!
Isto sam govorio da ce se i Kagawa vratiti..jer sistem koji je ugradio nas doc.Klopp u nase igrace i sam odnos ..te ne moze vecina trenera.
Zato svi koji i napuste dortmund..ne ostaju dugo vracaju se kuci..primjeri Sahin i evo Kagawa.
A ja sto napisem stojim iza toga..i nista nepisem bezveze..kao i sinoc da ce Reus faliti 4.sedmice..sto se danas i obistinilo..jer dobivam info od ljudi koji su jako bliski BvB-u.
Evo usput cu vec sada da kazem da je Ciro Immobile potpuni promasaj..i da cemo ga prodati 2015.na ljeto.
I to su ti rekli ljudi bliski BvB ,koja si ti propala od lika,i kako znas blebnuti glupost,nisam navijac Borusije ali mi je draga ekipa,ali stvarno znas odvaliti :urnebes: :urnebes: :clap: "jer dobivam info od ljudi koji su jako bliski BvB-u." :mrgreen: :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 08 sep 2014, 20:57

Za topnik1!!
Sine dragi sta ti radis,na forumu BvB-a...vas dobivamo i sa i bez Reusa obe tekme..i to su mi rekli ljudi bliski BvB-u.
Vi sanjate titulu ima vec 15.godina...i prolaz grupne faze lige prvaka to vam je plafon.
Drag je i meni Arsenal,ali dok god vas vodi onaj vostani..titule mozete samo sanjati i gledati preko tv-a.. :) :) :)
i sa i bez Reusa obe tekme

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 08 sep 2014, 21:31

Gledajući jučer snimke starta na Reusu mislio sam da mu ne gine opet 2-3 mjeseca stanke, ovako je po meni još dobro i prošao s 4 tjedna, možda će i kraće trajat kao ova ozljeda prije SPa. Velika šteta što se baš sad ozljedio kad nam kreće program utakmica svaka 3 dana :roll: , koje smo mi hebene sreće u 3 PM. Ali ovo se nije ni trebalo dogodit, al ne možeš ti onom debbilu od Bundestrenera objasnit zašto igrač koji sam kaže da nije 100 % fit i koji dolazi nakon teške ozljede, da NE MOŽE IGRAT dvije utakmice svih 90 minuta. Ovo nam je već 5 ili 6 igrač koji se ozljeđuje igrajući za taj Elf i to u nekim bezveznim utakmicama tipa prijateljska protiv Armenije 8Reus) ili Engleske (Schmelzer 6 tjedana i Hummels 3 FAKING MJESECA), pa to nije normalno više ybt. NIJE NORMALNO!!!
A baš sam se ponadao za vikend gledat magičnu trojku Reus-Kagawa-Miki :cool: i onda ovo sinoć se dogodi :( , za dobit teški POPIZDITIS je ovo!
Al sad se tek pokazalo koliko je bilo važno dovesti još jednog kreativnog igrača u veznom redu, jer sad bi nayebali samo tako.

U tom periodu bez Reusa bit će jedino po meni yebeno protiv Arsenala i Scheissea u gostima. Ovo ostalo bi i bez njega trebali i morali dobit. Ybt, sad gledam raspored utakmica i Reus bi se taman trebao oporavit pred nastup Elfa :lol: :lol: , e onom Löwu stvarno treba netko opalit tri šamarčine ako ga bude zvao, IDIOT jedan mutavi.

NUR DER BVB! :njanjanja:
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 09 sep 2014, 07:55

TammoHarder je napisao/la:

U tom periodu bez Reusa bit će jedino po meni yebeno protiv Arsenala i Scheissea u gostima. Ovo ostalo bi i bez njega trebali i morali dobit. Ybt, sad gledam raspored utakmica i Reus bi se taman trebao oporavit pred nastup Elfa :lol: :lol: , e onom Löwu stvarno treba netko opalit tri šamarčine ako ga bude zvao, IDIOT jedan mutavi.

A šta to treba da radi selektor Elfa, da zove 10 igrača iz FCB i nikoga iz BvB da se neko ne bi povrijedio. Na kraju krajeva, gdje je taj toliko hvaljeni roster kad povreda jednog igrača izaziva toliku zabrinutost, svojevremeno je povreda Bariosa bila odskočna daska Lewatu, pa neka sada pojedinici od kojih se toliko puno očekuje opravdaju očekivanja i pokažu šta znaju u jačim utakmicama. Povrede su neminovne i sve ekipe imaju taj problem, a to što su neki igrači skloni povredama više nego neki drugi, to je stvar na koju se ne može uticati. Dok smo u ekipi imali 5 top igrača, povrede pojedinaca koji su znali odsustovati i čitavu polusezonu nisu uopšte uticale na dobre rezultate.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 sep 2014, 12:35

Ne rekoh li ja ima vise od mjesec dana da covjeka koji ne zeli produziti ugovor i skolon je povredama, za veliku lovu treba prodati :cool:

Da su mene slusali, sad bi neko drugi brinuo o njegovoj povredi, a ne mi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 sep 2014, 14:17

opel je napisao/la:

A šta to treba da radi selektor Elfa, da zove 10 igrača iz FCB i nikoga iz BvB da se neko ne bi povrijedio. Na kraju krajeva, gdje je taj toliko hvaljeni roster kad povreda jednog igrača izaziva toliku zabrinutost, svojevremeno je povreda Bariosa bila odskočna daska Lewatu, pa neka sada pojedinici od kojih se toliko puno očekuje opravdaju očekivanja i pokažu šta znaju u jačim utakmicama. Povrede su neminovne i sve ekipe imaju taj problem, a to što su neki igrači skloni povredama više nego neki drugi, to je stvar na koju se ne može uticati. Dok smo u ekipi imali 5 top igrača, povrede pojedinaca koji su znali odsustovati i čitavu polusezonu nisu uopšte uticale na dobre rezultate.
Svaka cast na komentaru...
Kada ne igraju igraci BVB-a onda se kuka i govori kako se u Elf-u radi po naredjenju iz Minhena, a kada igraju opet ne valja.

Neki bi izgleda da se je.bu ali da im ne udje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 09 sep 2014, 17:16

edobvb je napisao/la:Za Mikia ste svi govorili da je flop,da je preplacen..da je cist promasaj za tu lovu.
To nisu svi govorili nego velika manjina na cijem celu sam bio ja :mrgreen:
I dan danas odgovorno tvrdim da Miki nije ta klasa igraca vrijedna da se plati 30 ili 28 mio ;)
edobvb je napisao/la:jer dobivam info od ljudi koji su jako bliski BvB-u.
Ne rise :silent:
I da je to istina nije ti fer da ako ti ljude povrjere nesto ti te informacije dijelis po forumima.
edobvb je napisao/la:Evo usput cu vec sada da kazem da je Ciro Immobile potpuni promasaj...
Nije najsretniji izbor, takodje preplacen. Al daj mu prvu jednu polusezonu da se snadje, pa cemo onda opalit paljbu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 09 sep 2014, 17:20

TammoHarder je napisao/la:Velika šteta što se baš sad ozljedio kad nam kreće program utakmica svaka 3 dana :roll: , koje smo mi hebene sreće u 3 PM.
Sva sreca pa je uprava ove godine racunala i na tu nebitnu cinjenicu.
;)
TammoHarder je napisao/la: Al sad se tek pokazalo koliko je bilo važno dovesti još jednog kreativnog igrača u veznom redu, jer sad bi nayebali samo tako.
Zato je cika Lokos i slinio i tupio tastaturu cijelo vrijeme.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 sep 2014, 18:47

Naravno da je problem kad igrac koji se tek vratio nakon teske povrede odigra 2x90 minuta u tako kratkom periodu...Cak i da je 100% spreman nema logike da uz tako sirok kadar neko igra sve minute.
Tu je i klasicna njegova rotacija u kojoj svaku nebitnu prijateljsku igraju svi iz BvB-a kad je nesto vaznije onda je i Rudy dobar na desnom beku.
Tako se i Gundogan povrijedio...Schweini poslan kuci da se odmara a ovaj poluspreman ganjao mjesto u nekakvoj prijateljskoj utakmici.
Sto se tice Reusove zamjene nije to nikakav problem jer ce tu je sad Kagawa ali s druge strane naravno da ce Marco faliti...nemoguce je nadomjestiti takvog igraca.

TammoHarder
Kontakt:

Post Postao/la TammoHarder » 09 sep 2014, 19:02

opel je napisao/la:A šta to treba da radi selektor Elfa, da zove 10 igrača iz FCB i nikoga iz BvB da se neko ne bi povrijedio.
Valjda si pratio zadnjih mjesec-dva dana BVB :eh: , jel prošao Reus pripreme? Nije. Na koliko je pripremnih utakmica nastupio? Nula. Koliko je utakmica od početka sezone igrao uopće, a kamoli 90 minuta? Tri utakmice ybene, jednu izašao nakon 55 minuta igre, drugu nakon 80 i nešta. Pa u kakvom je Reus mogao biti stanju ako uopće nije mogao proći Kloppove mukotrpne pripreme, kako je mogao steći fitness, a ne treba zaboraviti da su mu doktori prognozirali 3 mjeseca stanke te da se on sada tek trebao vratiti natrag. Al kao da to Löwa briga, pa lik je Reusa u 4 dana stavio da igra od početka do kraja, ajd ti meni reci jel to primjereno s obzirom na činjenice koje sam ti naveo? Pa mogao ga je komotno izvadit nakon 60-70 minuta van..čemu poziv Samu i ostalima :hmmmmm:
Ajde mi reci jel morao mamlaz od Bundestrainera zvati Hummelsa koji nije još UOPĆE bio u momčadskom treningu i upitno je kada će uopće igrati? Jel se moram ponavljat da Mats već skoro 2 mjeseca loptu nije taknuo, da o fitnessu i spremnosti da ne govorim. U prvom postu sam zaboravio spomenut i ozljedu Gündogana koju je također zaradio na PRIJATELJSKOJ utakmici :lol: protiv Paragvaja mislim, iako je 3-4 dana prije u prvom kolu protiv Augsburga izašao nakon 50-ak minuta igre. To je bilo prije više od godinu dana, šta je kasnije bilo znaš i sam.
O FC Bauernu bi se dalo pisat kakav oni imaju status kod IDIOTA Bundestrainera, jel znaš da je Schweini od 2012 do 2013 zaredom otkazao 11-12 prijateljeskih ut. :lol: itd, itd...a naše zove, iako se ozljede netom prije poziva i kad su totalno nespremni...strašno.
opel je napisao/la:Na kraju krajeva, gdje je taj toliko hvaljeni roster kad povreda jednog igrača izaziva toliku zabrinutost, svojevremeno je povreda Bariosa bila odskočna daska Lewatu, pa neka sada pojedinici od kojih se toliko puno očekuje opravdaju očekivanja i pokažu šta znaju u jačim utakmicama. Povrede su neminovne i sve ekipe imaju taj problem, a to što su neki igrači skloni povredama više nego neki drugi, to je stvar na koju se ne može uticati.
Toliko hvaljeni roster će protiv Freiburga biti bez ovih igrača:

Reus (4 tjedna)
Sahin (još 8 tjedana)
Kirch (još 5 tjedana)
Gündogan ( :think: , uskoro nadam se...) - 3 igrača za istu poziciju su OUT, i to ne tjedan-dva!
Ji (2 tjedna ?)
Kuba (uskoro povratak nakon 7 mjeseci stanke)
Schmelzer (vraća se nakon puknuća zadnje lože, možda nastupi u subotu)
Subotić (donekle fit, treba vremena i prakse da se vrati u staru formu nakon 9 mjeseci od povrede koljena, ali očekujem ga u prvih 11)
Hummels (samo trčkara, još nijednom u ovoj sezoni nije trenirao s ekipom - al to nije smetalo Löwa :salut: . Nastup i više nego upitan)
Miki (pokupio lakšu ozljedu s Armenijom, al trebao bi bit fit za subotu iako danas nije trenirao)
Piszczek (otkazao nastup za Poljsku zbog istegnuća mišića, upitan).
Immobile i Auba još igraju za reprezentaciju danas i sutra.

Prvih 11 se nameće samo po sebi, nema tu previše mogućnosti za Kloppa.
opel je napisao/la:Dok smo u ekipi imali 5 top igrača, povrede pojedinaca koji su znali odsustovati i čitavu polusezonu nisu uopšte uticale na dobre rezultate.
Pocrnjeni su IMHO TOP igrači + Kagawa kojeg smo vrati natrag. Auba je na putu da postane klasa od igrača, taj igrač će da eksplodira u ovoj sezoni, od Cire očekujem da nastavi gdje je i stao u Italiji. Ovoliko ozljeda nismo imali u Meister sezonama ;) , i ne u istim trenucima kao u zadnje dvije sezone. Mogu te i podsjetit ako hoćeš, uopće nije problem.

Jel se tko sjeća kad je zadnji put Bender odigrao od starta i svih 90 minuta :shock: ...

NUR DER BVB :cool: :ljepota: , još jače i snažnije :opaopa:

@lokos sve 5, mislim da smo se svi složili da nam je falio jedan kreativni igrač u ofanzivi koji na malom prostoru može okrenuti par protivničkih igrača i time stvoriti višak za naše rakete koji ulijeću u prazan prostor. Kad se Gündo vrati, dignut će se cijeli vezni red. Samo da se Manni više probije i uzme to mjesto razarača, kako mi taj čovjek fali u prvih 11. Go Manni go! :thumbup:
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 09 sep 2014, 22:29

Toliko hvaljeni roster će protiv Freiburga biti bez ovih igrača:

Reus (4 tjedna)
Sahin (još 8 tjedana)
Kirch (još 5 tjedana)
Gündogan ( :think: , uskoro nadam se...) - 3 igrača za istu poziciju su OUT, i to ne tjedan-dva!
Ji (2 tjedna ?)
Kuba (uskoro povratak nakon 7 mjeseci stanke)
Schmelzer (vraća se nakon puknuća zadnje lože, možda nastupi u subotu)
Subotić (donekle fit, treba vremena i prakse da se vrati u staru formu nakon 9 mjeseci od povrede koljena, ali očekujem ga u prvih 11)
Hummels (samo trčkara, još nijednom u ovoj sezoni nije trenirao s ekipom - al to nije smetalo Löwa :salut: . Nastup i više nego upitan)
Miki (pokupio lakšu ozljedu s Armenijom, al trebao bi bit fit za subotu iako danas nije trenirao)
Piszczek (otkazao nastup za Poljsku zbog istegnuća mišića, upitan).
Immobile i Auba još igraju za reprezentaciju danas i sutra.
Reus sklon povredama, neće da produži, ima klauzulu, to se znalo i prije početka sezone.
Šahin prosječan igrač i ništa više od toga.
Kirch, bez komentara.
Gundogan povrijeđen već godinu dana, a da nije, već bi napustio BvB svakako.
Ji, pa zar je i njegova povreda hendikep, maltene ne znamo ni kako čovjek izgleda.
Kuba, čovjek čija je karijera u silaznoj putanji i ekipa sa velikim ambicijama u njemu ne može tražiti oslonac.
Hummels, tu se slažem.
Miki, čovjek i kad je bio fit, odigrao loše 70% utakmica.
Bender, nasljednik invalida Owomoyele i igrač koji je najviše nazadovao od one zlatne generacije, pa ne znam otkud i od njega neka velika očekivanja.

Što se tiče nastupa za Elf, logično je da zvanične utakmice igraju igrači FCB, jer gro najboljih njemačkih igrača je u FCB i van BL, kod nas su to samo Hummels i Reus i logično je da se teret prijateljskih utakmica lomi na nama, a rizik od povreda je jednak i u zvaničnim i prijateljskim utakmicama, tu su svi podjednako ugroženi. Što se to Lewat i Groskrojc nikad ne povrijediše.

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 09 sep 2014, 23:07

slika

Immobile? :crazy: :thumbdown:
Željezničar
Borussia Dortmund

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.