Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

tigar77

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la tigar77 » 08 sep 2014, 15:11

Mali prostor sa velikim brojem zatucanih ljudi spremnih da ubijaju i ginu za svoje sulude ideale koje najčešće manifestuju kroz etničku i religijsku pripadnost ili jednostavnije Balkan.
Sistem kolektivističkog načina ,,razmišljanja'', veoma upitno da li se to uopšte može nazvati razmišljanjem,više se svodi na dogmatsko slijeđenje onoga što kažu poglavice i vračevi svakog plemena,čitaj politički i religijski lideri.

Tri plemena plus ovi ''ostali'', i ako su psiho-fizičkim karakteristikama u biti jako slični ljudi koji vjeruju da to ipak nisu, žive na istom prostoru i slijede svoje vođe koje ih konstantno vode u ku.rac uvijek pri tome kriveći ''one druge'', pošto pojam JA nije bitan jer kao takav podrazumijeva i preuzimanje krivice, bitni smo MI, a onda postoje i ONI,koji su uvijek krivi za nesreću i da njih nema sve bi bilo sjajno.

Patriotizam i svi ostale kolektivne poveznice određenog broja su obična apstrakcija i puko prodavanje magle iz kojeg pojedinci uvijek izvlače ogromnu korist,a ovi ostali kad ostanu bez ičega se tješe time da ipak pripadaju nečemu. Čovjek je nedruštveno biće koje teži društvenosti jedino iz razloga što samo tako može da zadovolji svoje egoistične potrebe, a čovjek teži uspjehu,slavi,moći,novcu i poštovanju od strane drugih ljudskih jedinki.

Pojam izdajica je veoma diskutabilan, uzmimo za primjer Seada Kolašinca,rođen u Njemačkoj,odrastao tamo,naučio igrati fudbala u toj zemlji,prošao sve omladinske selekcije njemačke repke, sve što ima u životu je stekao tu i onda odjednom odluči da igra za zemlju u kojoj je rođen njegov otac, po kriterijima kojima se osuđuju Preldžić i Čilić, kako onda Sejo nije izdajnik? Zato što je izabrao Bosnu,zemlju za koju on smatra da joj pripada? Ili su izdajnici samo oni koji napuste Bosnu, tu istu državu u kojoj im nadležno Ministarstvo nije u stanju obezbijediti patike i odu negdje gdje mogu da samoaktualiziraju svoju ličnost i ostvare svoje težnje.

Nisam ja advokat nikome, samo u ovoj zemlji kvazi moralista, zemlji u kojoj se preko noći dospije na stub srama,često samo iz razloga što si postigao nešto što drugi nisu uspjeli i kao takav postaješ izdajnik,otpadnik i diskreditiran na svaki mogući način.. :think:
Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 08 sep 2014, 15:14

@tigar77

:bow:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 08 sep 2014, 15:15

covjece, nismo vise juga jedna iz vise drzavica, svi razliciti a svi jedno opet na kraju, toga nema vise i nece bit nikad, lik rodjen u nasoj drzavi koji se odluci ic pod boje druge vise za mene nije bitan i za svakog normalnog ko voli nasu drzavu, kako to ne kapiras, nebitno da li otiso za srbiju, hrvatsku, nepal, ugandu, to nema nikakve veze, izabro je drugo i cao, nek ga oni gotive od tog trenutka i tacka, sto bi neko bio nas kad je on sam tim potezom jasno dao do znanja da ne zeli bit dio nas? malo samo razmislis, ukljucis mozak i sve ti se samo kaze rodjeni
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 08 sep 2014, 15:30

AlfredBorden je napisao/la:covjece, nismo vise juga jedna iz vise drzavica, svi razliciti a svi jedno opet na kraju, toga nema vise i nece bit nikad, lik rodjen u nasoj drzavi koji se odluci ic pod boje druge vise za mene nije bitan i za svakog normalnog ko voli nasu drzavu, kako to ne kapiras, nebitno da li otiso za srbiju, hrvatsku, nepal, ugandu, to nema nikakve veze, izabro je drugo i cao, nek ga oni gotive od tog trenutka i tacka, sto bi neko bio nas kad je on sam tim potezom jasno dao do znanja da ne zeli bit dio nas? malo samo razmislis, ukljucis mozak i sve ti se samo kaze rodjeni

Ne moraš silom prilika spuštati loptu na zemlju samo zato što je nekolicina forumaša (iste vjere kao i ti) pogodila srž ove teme o kojoj danas diskutujemo, odnosno iznijela činjenice.

Tebi i pojedincima do sada nije bilo strano pokušavanje razapinjanja mene kao forumaša na različitim temama (koji ima vlastiti stav na temu bivše države), nešto što bi trebalo biti privatna stvar svakog čovjeka baš kao vjera i sl. tome.

Čilić je kao što sam već rekao nastupao pod našom zastavom ali nije imao adekvatne uslove za rad i preselio je tamo gdje mu je dobro i još blizu. Idealan plan B u tom slučaju, tako da to što pričaš da nije htio biti dio nas je apsolutno netačno i nema nikakve veze sa zdravim razumom. Toliko o korištenju mozga, a vi (hvala Bogu pojedinci) i dalje nastavite da udarate po svemu što napišem jer vam je ono Titova-Juga trn u oku i nebitno šta je napisano nego ko je napisao. Licemjerno i za povratit do bola.

Ja ne želim više na ovu temu jer smo se svi skupa mnogo zanijeli od običnih forumaša do moderatora, tako da bi bilo pametno da krenemo pričati o SP u košarci baš kao što i sam naslov to kaže da ne bih došlo do neslanih nesuglasica a možda i nepotrebnih banova.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 15:33

tigar77 je napisao/la: Pojam izdajica je veoma diskutabilan, uzmimo za primjer Seada Kolašinca,rođen u Njemačkoj,odrastao tamo,naučio igrati fudbala u toj zemlji,prošao sve omladinske selekcije njemačke repke, sve što ima u životu je stekao tu i onda odjednom odluči da igra za zemlju u kojoj je rođen njegov otac, po kriterijima kojima se osuđuju Preldžić i Čilić, kako onda Sejo nije izdajnik? Zato što je izabrao Bosnu,zemlju za koju on smatra da joj pripada? Ili su izdajnici samo oni koji napuste Bosnu, tu istu državu u kojoj im nadležno Ministarstvo nije u stanju obezbijediti patike i odu negdje gdje mogu da samoaktualiziraju svoju ličnost i ostvare svoje težnje.
uuuuuuuuu koje mjesanje kruski i jabuka
kolasinac je djete bosanaca i rodjen je u Njemackoj znaci drugo koljeno koje jos vuce korijenje
a ti poredis BiH - hrvate koji su autohtono stanovnistvo BiH i koji su ustavotvorni narod BiH sa kolasincom

i odmah da se razumijemo i naglasim: JA PODRZAVAM SVACIJE SAMOPREDJELJENJ

ali kao sto AlfredBorden kaze onda ja nema zasto da ih smatram svojim, nego naprotiv

a inace u tvom postu ne vidim gdje je mjesto ljudima kao sto sam ja koji nisu ni hrvati ni srbi ni bosnjaci (u ovom danasnjem islamiziranom obliku) nego Bosanac (ili ti kod nekih hercegovac) i to ne u geografskom smislu, tj. onaj koji ne smatra ni srbiju, ni hrvatsku, a pogotovu tursku maticama
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

tigar77

Post Postao/la tigar77 » 08 sep 2014, 15:51

uuuuuuuuu koje mjesanje kruski i jabuka
kolasinac je djete bosanaca i rodjen je u Njemackoj znaci drugo koljeno koje jos vuce korijenje
a ti poredis BiH - hrvate koji su autohtono stanovnistvo BiH i koji su ustavotvorni narod BiH sa kolasincom

i odmah da se razumijemo i naglasim: JA PODRZAVAM SVACIJE SAMOPREDJELJENJ

ali kao sto AlfredBorden kaze onda ja nema zasto da ih smatram svojim, nego naprotiv

a inace u tvom postu ne vidim gdje je mjesto ljudima kao sto sam ja koji nisu ni hrvati ni srbi ni bosnjaci (u ovom danasnjem islamiziranom obliku) nego Bosanac (ili ti kod nekih hercegovac) i to ne u geografskom smislu, tj. onaj koji ne smatra ni srbiju, ni hrvatsku, a pogotovu tursku maticama

Nisi shvatio poentu ni cjelokupnog posta, a ni dijela s Kolašincem..
Opet brojiš ljudima krvna zrnca, a ja upravo protiv toga pišem, ja nigdje nisam rekao da ljudi koji se smatraju pripadnicima hrvatske etničke skupine, a rođeni su ovdje,treba da igraju za Hrvatsku, ali ako oni to žele zašto ih stavljati na stub srama, eto im sloboda izbora, naravno da osuđujem i pisanje hrvatskih medija koji potenciraju neke stvari,ali to je već druga priča..

A što se tiče konkretno Seada momak nema veze s Bosnom,ništa mu ova zemlja nije dala, a Njemačka i njen državno-pravni sistem su mu omogućili sve u životu, previše smo licemjerni, spremni smo pljuvati na Hajrovića,Preldžića,Čilića i ostale, ali kada neko kao Kolašinac izabere zemlju za koju je vezan samo time da mu je otac tu rođen, e on je dobar i nije izdao Njemačku jer pobogu njemu je otac rođen u Bosni, a samo je to bitno..

A što se tiče dijela u kojem me pitaš gdje ti pripadaš, to sam sebi odgovori, i zahvali se ,,Ocu nacije'' ,njegovom sinu i ostalim diletantima koji učestvuju u vlasti i krivci su što imaš državu koja prkosi svim zakonima zdravog razuma u kojoj je sve naopako, a što se tiče tih matica i one su posljedica tog načina ''razmišljanja'', to sam već objasnio sa iracionalnim vezama koje ljudi sebi postave u glavi i nazivaju to raznim imenima.
Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2014, 15:54

Emiru je glupo zamjerat sto je otisao igrat za TUrsku, momak je prije svega gledao sta je najbolje za njega, njegovu karijeru i porodicu mu. Ja sam ponosan na njega zbog one trice sinoc jer sam trenirao kosarku u istom klubu ko i on i sjecam se kad je otisao u Sloveniju. Naravno da bi volio da igra za BOsnu i Hercegovinu al ko zna da li bi njegova karijera bila jednako uspjesna i da li bi imao isto sto ima danas da je ostao igrati za nas. Sjecam se isto tako davno jos koliko su nasi selektori bili "strucni" kad je u kvalifikacijama za Evropsko jedne godine kad smo igrali protiv Ceske u Ceskoj i izgubili a tu utakmicu selektor (Sabit mislim da je bio) Mirzu Teletovica, koji je vec tad bio medju najboljim igracima u Evropi, drzao na klupi veliku vecinu utakmice.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 sep 2014, 16:06

[youtube][/youtube]

Nene će da se vrti do kraja Prvenstva.
A.F.C. Bournemouth!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 16:35

tigar77 je napisao/la:
Nisi shvatio poentu ni cjelokupnog posta, a ni dijela s Kolašincem..
Opet brojiš ljudima krvna zrnca, a ja upravo protiv toga pišem, ja nigdje nisam rekao da ljudi koji se smatraju pripadnicima hrvatske etničke skupine, a rođeni su ovdje,treba da igraju za Hrvatsku, ali ako oni to žele zašto ih stavljati na stub srama, eto im sloboda izbora, naravno da osuđujem i pisanje hrvatskih medija koji potenciraju neke stvari,ali to je već druga priča..

A što se tiče konkretno Seada momak nema veze s Bosnom,ništa mu ova zemlja nije dala, a Njemačka i njen državno-pravni sistem su mu omogućili sve u životu, previše smo licemjerni, spremni smo pljuvati na Hajrovića,Preldžića,Čilića i ostale, ali kada neko kao Kolašinac izabere zemlju za koju je vezan samo time da mu je otac tu rođen, e on je dobar i nije izdao Njemačku jer pobogu njemu je otac rođen u Bosni, a samo je to bitno..
ja jesam shvatio, ti nisi jer u suprotnom ne razumijes pojam reprezentacija drzave, a mene za krvnim zrbcima boli briga
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 08 sep 2014, 16:37

Ima nas što podržavamo i Emira i Marina. Naime, vjerujem da je Marin dobar momak te dolazi sa područja koje je sahat vožnje od mene, također imao je poprilično dobre razloge zašto da prestane igrati za BIH i počne za Hrvatsku i ja ću vjerovati da pri jednakim uslovima on ne bi prestao igrati za ovu državu.

Emir pak ima još i dodatnu determinantu, uz to da je iz naše domovine, a to je da je on Bošnjak (i musliman), te također i igra za državu koja je za mene bratska.

Boli mene briga kako to valorizujete vi koji ovdje valjda mislite da imate ekskluzivno pravo da govorite u ime ovih ili onih. Svjestan sam sebe i svoga identiteta i otvoreno kažem Bosna i Hercegovina, a zatim bratska Turska i tako je u svim aspektima života. S druge strane ne mrzim nikoga i respektujem pravo svakog pojedinca na odabir srcem.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 16:41

Epidaurus je napisao/la:Emiru je glupo zamjerat sto je otisao igrat za TUrsku, momak je prije svega gledao sta je najbolje za njega, njegovu karijeru i porodicu mu. Ja sam ponosan na njega zbog one trice sinoc jer sam trenirao kosarku u istom klubu ko i on i sjecam se kad je otisao u Sloveniju. Naravno da bi volio da igra za BOsnu i Hercegovinu al ko zna da li bi njegova karijera bila jednako uspjesna i da li bi imao isto sto ima danas da je ostao igrati za nas. Sjecam se isto tako davno jos koliko su nasi selektori bili "strucni" kad je u kvalifikacijama za Evropsko jedne godine kad smo igrali protiv Ceske u Ceskoj i izgubili a tu utakmicu selektor (Sabit mislim da je bio) Mirzu Teletovica, koji je vec tad bio medju najboljim igracima u Evropi, drzao na klupi veliku vecinu utakmice.
emiru ja ponavljam nisam zamjerao (a ko sam ja da se pitam) sto je otisao igrati u sloveniju jer su se prema njemu ponijeli kao prema mnogima drugima prije njega
ALI on kada je dobio ispisnicu iz KS slovenije imao je zivotnu egzistenciju rijesenu i blistavu kosarkasku buducnost tako da kada je birao izmedju nas i turske nije vise razmisljao izmedju egzistencije nego izmedzu jos vise novca i rodzene drzave
tim je on rekao vise volim imati jos vise novca (a ponavljam vec je bio rijesio egzistenciju) nego rodnu grudu i samim tim je postao prodana dusa
prema tome on je meni ogavan :puke:
i jos nesto turska meni licno nije bratska zemlja, cak spada u domenu manje prijateljske zemlje, a svi oni koji smatraju tursku majkom bujrun neka idu u nju, pa ce brzo shvatiti pjesmu alekse santica "ostaj te ovdijE"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 sep 2014, 16:53

Turska bratska zemlja.Vjerovatno zbog toga što im je jezik tako sličan našem ili što liče na nas ili zbog genetske slike :rol: Ljudi nas ponižavali 500 godina i bratska zemlja.
Još kao dobro što je Emir otišao igrati za bratsku zemlju :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2014, 16:56

Ja lično isto tako Turke nimalo ne volim i za prave "bratske zemlje" smatram ostalih 5 socijalističkih republika :mrgreen: al Emiru nemam šta zamjerit jer je išao da sebe i svoje do kraja osigura i razumijem ga tu

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 08 sep 2014, 16:58

4 stranice unazad politicki forum..

Tasko
Kontakt:

Post Postao/la Tasko » 08 sep 2014, 17:00

Sta mislite o sukobu izmedju Azerbejdzana i Jermenije?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 sep 2014, 17:00

što kaže @lilliard oni bi i onako otišli da igraju za druge države. Uslovi su samo izgovor, da fin ispadneš i ništa više. Koje to uslove ima Damir? Pa opet je koliko toliko uspio. Ko zna, da ima bolje uslove, možda bi se i mi za 2-3 godine ponosili što imamo igrača u GS finalu, možda hoćemo i ovako. A svima je poznato, bar ovima što prate bh tenis, da je Damir odbio da igra z Hrvatsku.

Za mene su i Preldžić i Čilić i Dodig i Begić itd izdajice, i ako oni ne voe BiH, ne volim ni ja njih, niti želim za njih navijat.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 sep 2014, 17:07

Tamo u Burmi stanje pravo ozbiljno, zao mi ih pravo
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 08 sep 2014, 17:14

Kawhi je napisao/la:Turska bratska zemlja.Vjerovatno zbog toga što im je jezik tako sličan našem ili što liče na nas ili zbog genetske slike :rol: Ljudi nas ponižavali 500 godina i bratska zemlja.
Još kao dobro što je Emir otišao igrati za bratsku zemlju :rol:
Jok, braća su mi oni koji su kroz period od nekih 70 godina degradirali bošnjački identitet, kulturu i tradiciju kroz tkzv Jugoslaviju ili mimikriju srpsko- četničkih tendencija i 90- ih zadali i zadnji udarac koji je hvala Bogu bio nedostatan. A gle čuda, jezik nam isti.
Moja domovina je BIH, a Turska je zemlja koja mi je draža od ostalih pa šta!?
Ponižavanje na način da i dan danas baštine velike bošnjačke ličnosti, da su nam ustupili najviše funkcije u bivšem Carstvu (koje je usput rečeno politički, a ne etnički pojam, ali ako već tako površno tražiš vezu eto ti je) i učinili nas gospodarima ovog dijela Balkana.
I nije dobro što Emir igra za Tursku, ali jesam ponosan njegovim potezima, za njega me veže porijeklo, etnicitet, religija i tradicija koju dijelimo.
Za Hrvatsku i njene sportaše jako često navijam. Uostalom koga treba biti briga ko za koga navijam, čemu ste to vi mjera? Ja poštujem izbor svih, ali vi evo nipodaštavate razmišljanja popriličnog broja forumaša. I prestanite sa ovom bespredmetnom raspravom na vrijeme i ne očekujte da vam se neće odgovoriti kada pretjerate.
U ovoj državi živi više nekakvih jugonostalgičara i paćenika više nego u svim zemljama bivše države zajedno. Indikativno.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 sep 2014, 17:18

stolica je napisao/la:U ovoj državi živi više nekakvih jugonostalgičara i paćenika više nego u svim zemljama bivše države zajedno. Indikativno.
Istina.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 08 sep 2014, 17:23

Otelo je napisao/la:Tamo u Burmi stanje pravo ozbiljno, zao mi ih pravo
U Svedskoj nemiri zdra'oooo :D

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.