U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Dobro sad, smirite se malo. U ovoj generaciji su jos Besic, Cimirot, Zakaric, Prcic, Kolasinav itd. Znaci desetkovani su i bez uigranosti.
Glavni cilj mlade repke je da izbaci igrace za A. To je se i desilo.
Glavni cilj mlade repke je da izbaci igrace za A. To je se i desilo.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 08 sep 2014, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Evolution87
- Kontakt:
A gdje igra ovaj Metalsi ili kako vec? 
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
pa ljudi ova metla sa brojem 5 pa ako on igra profi fudbal...pa lik aut ne zna izvesti izmedju ostalog..sramota...odbrana kriminalna(zna li neko je li spikic uopste tu..jer ako ovi prije njega igraju nije ni cudo ako ode u Hrvatsku a deff ima potencijal )...vrijem je za novog selektora alii to ce biti tesko zbog politike saveza
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
To je ono sto ja kazem, ova generacija ce izbaciti 5-6 A reprezentativaca, sto znaci da je to uspjesna generacija. A to sto se necemo kvalifikovati na U-21 prvenstvo....... uh bas katastrofa.Cartman je napisao/la:Dobro sad, smirite se malo. U ovoj generaciji su jos Besic, Cimirot, Zakaric, Prcic, Kolasinav itd. Znaci desetkovani su i bez uigranosti.
slazem se s obojicom,a i glup ima je format EP za mladja godistacalcio je napisao/la:To je ono sto ja kazem, ova generacija ce izbaciti 5-6 A reprezentativaca, sto znaci da je to uspjesna generacija. A to sto se necemo kvalifikovati na U-21 prvenstvo....... uh bas katastrofa.Cartman je napisao/la:Dobro sad, smirite se malo. U ovoj generaciji su jos Besic, Cimirot, Zakaric, Prcic, Kolasinav itd. Znaci desetkovani su i bez uigranosti.
Spikic ne igra nikako u Rijeci.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- Goalgetter
- Kontakt:
Kao sto rekoh, nije sve i do Vlade. Sta ocekivati kada podbace nekadasnje uzdanice reprezentacije, ili novi igraci? Hajrovic, Metalsi, Zolotic, Grahovac, Graovac. Zakazali su, a poseno me je protiv Austrije Grahovac razocarao, koji je treba da bude lider i inicijator ove generacije. Ne vjerujem da ce se on razviti u igraca koji ce konkurisati za A-Repku.
Bas sam i ja gledao. Nije nikako igrao za Rijeku ove sezone. Sto se tice odbrane samo Letic dobar.Cartman je napisao/la:Spikic ne igra nikako u Rijeci.
To sve sto si rekao, plus:L_blancos je napisao/la:Vlado nista nije kriv, apsolutno nista.
Problem lezi dublje i ukoliko se sada ne krene rijesavati slijedi nam propast bh fudbala za desetak godina. Vecina fudbalera u A timu je produkt evropskih zemalja i klubova, a zahvaljujuci njihovim roditeljima igraju za BiH. I u ovakvoj situaciji, gdje djeca bosanaca jedva biraju Bosnu, treba se zapitati sta ce tek biti sa djecom njihove djece.
Liga nam je krc, krecem od svog Celika. U ekipi se prije trpe nekakvi Simici, Vukusici nego nasa djeca. U ekipi su samo dva igraca u21 a ovi stari su skart. Prije par godina je juniorski tim Celika poharao ligu i od te generacije u timu je trenutno samo Dedic (momak koji je bio pred potpisom za Wolfsburg a suspenzija saveza mu je onemogucila taj potpis). U nasim klubovima, samo stele i menadjerski talovi prolaze a ovo ostalo nista.
Prije svega, uvesti to pravilo oko broja u21 i u19 igraca u timu i uvodjenje limita za strane igrace kao i uvodjenje podsticaja za nastupe u mladjim BiH selekcijama. Liga je svima na zadnjem mjestu, a upravo zbog toga i imamo ovakve rezultate protiv Madjarske i slicnih.
1. Da se liga smanji na maksimalno 12 klubova kako bi se koncentrisao kvalitet sto (igraca i struke), samim tim objedinilo ovo malo sponzora.
2. Da se klubovi pravilnikom obavezu na odredjen nivo kad je u pitanju infrastruktura. Bez obzira na rezultate i ime kluba ako stadion ne ispunjava uvjete (recimo realno trece kategorije UEFA pravilnika) klub ne moze igrati u najvisem rangu takmicenja.
3. Da se pod hitno promijeni politika koju savez vodi prema mladjim selekcijama. Od potpune nebrige koja vlada sada do selekcija sa ozbiljnim rezultatskim ciljevima i programom. Mladje selekcije pod hitno moraju imati cilj slican A timu (i adekvatnu podrsku) a to je da izbore nastup na nekom od velikih takmicenja. Od menadzerskih selekcija i platformi za rastaljivanje raznih mesetara ove selekcije moraju biti odskocne daske mladim igracima (prevenstveno iz nase lige) da jos u ranoj fazi njihovih karijera odu u vece evropske klubove. Svako veliko takmicenje bi odvelo 5-6 takvih momaka evropu a od tih bi po svakoj logici jedan ili dva godisnje stasavalo u kalibar potencijalnog igraca za A tim koje se ne bi trebalo molit niti koji bi razmisljali za koga da igraju...
zamisli jbt Spikic ne igra u Rijeci al zato Metalsi i Hajrovic igraju u Vitese-u U21 i 2.ligi Svicarske...Cartman je napisao/la:Spikic ne igra nikako u Rijeci.
Ova generacija je izbacila Bešića i Prcića a ovi ostali tek treba da dokazu da zasluzuju uopste biti na spisku(Cimi,Zakaric).
Zanimljivo je da su se Bešić i Prcić sami izbacili tj.igraci su koji su skolovani u inostranstvu.
Pametnom dosta.
Zanimljivo je da su se Bešić i Prcić sami izbacili tj.igraci su koji su skolovani u inostranstvu.
Pametnom dosta.
Grahovac precijenjen igrac , igraju levati tipa Maletic , Metalsi ( frajer ne zna auta izvesti) , ivjesni goveradica pored toliko igraca talentovanih i svega u nas i dan danas stela igra pa pogledajte vasilj ko da hvata ne znam sta... Lose sve u svemu opravdano ako Vlado dobije nogu
Da Amar Osim nije zauzet sa Zeljeznicarom volio bi njega vidjeti na klupi U21. Iskreno ne vidim nijednog drugog trenera koji ima autoritet i znanje da bi podigao ovu repku iz ovog grotla u kojem se trenutno nalazi...
Karacic, Jovic, Jagodic... sve je to u pet deka. Nema od njih hajra.
Karacic, Jovic, Jagodic... sve je to u pet deka. Nema od njih hajra.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
J**+.m im familiju
daj prekidaj ovo
daj prekidaj ovo
Jadna nam majka ako su nam ovi momci buducnost

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Vlado ubleho, odlazi!
-
Nerminovic
- Kontakt:
Sudija pe*eru sviraj kraj bolan! Koji ti je!...

Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 08 sep 2014, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
ovo nije poraz, ovo je vec sramota! 
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Bing [Bot] i 31 gost.