Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 15:03

Sapce je napisao/la:Ovako:
Činjenica je da je Jusuf razgulio.
Da li je to bilo opravdano ili ne, mozda necemo nikad saznati. Ali s obzirom da je savez to onako objavio, znaci da mora da im je pravo dotuzilo bilo. Jer nama Juka treba vise nego mi njemu.
A samo zato sto je nakon te izjave nekoliko medija prenijelo Jukinu verziju, ne mora znacit da je tacna i da je njegov odlazak opravdan.
Jer ne znaci ako je neko glasniji, da je automatski u pravu.
Nadam se da ce se preci preko toga i da to nece narusiti atmosferu u ekipi sljedece godine.
Juku evo pratim vec nekoliko godina i pravo ga gotivim.
Iskreno se nadam da ce ubrzo svariti ovo sve sto mu se dogodilo (slava itd.) i da ce se spustit na zemju bavit se onim, za sta je dobio dar, i to ne samo radi repke, nego i radi njegove karikere

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
dodaj u ovoj cinjenici cinjenicu da je juka odradio dobar dio prvo sa U20 reprezentacijom pa onda sedmicu i nesto sa seniorskom, jer to je izuzetna olaksavajuca okolnost, dok je KSBiH krcat raznim likovima kojima se ne moze vjerovati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 08 sep 2014, 15:33

nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:Ovako:
Činjenica je da je Jusuf razgulio.
Da li je to bilo opravdano ili ne, mozda necemo nikad saznati. Ali s obzirom da je savez to onako objavio, znaci da mora da im je pravo dotuzilo bilo. Jer nama Juka treba vise nego mi njemu.
A samo zato sto je nakon te izjave nekoliko medija prenijelo Jukinu verziju, ne mora znacit da je tacna i da je njegov odlazak opravdan.
Jer ne znaci ako je neko glasniji, da je automatski u pravu.
Nadam se da ce se preci preko toga i da to nece narusiti atmosferu u ekipi sljedece godine.
Juku evo pratim vec nekoliko godina i pravo ga gotivim.
Iskreno se nadam da ce ubrzo svariti ovo sve sto mu se dogodilo (slava itd.) i da ce se spustit na zemju bavit se onim, za sta je dobio dar, i to ne samo radi repke, nego i radi njegove karikere

dodaj u ovoj cinjenici cinjenicu da je juka odradio dobar dio prvo sa U20 reprezentacijom pa onda sedmicu i nesto sa seniorskom, jer to je izuzetna olaksavajuca okolnost, dok je KSBiH krcat raznim likovima kojima se ne moze vjerovati
sve to stoji i hvala mu za to. ali, fazon je u tome, na koji nacin je on otiso. sigurno je mogo rijesiti sve u dogovoru sa ljudima iz saveza. i sigurno bi presli preko svega i ne bi bio Problem.
cak da se nikako nije pojavio, niko mu ne bi zamjerio. svi su se cudili, sto se uopste odazvo, pogotovo za u20.
da u savezu ima likova, kojima nije vjerovat je normalno. ali vjeruj mi dosta toga i savez proguta, da neke stvari ne eskaliraju.
svejedno, Juki zelim najbolju mogucu karijeru i da mu sve bude potaman, ali da je ovdje pogrijesio, pogrijesio je.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 15:40

Sapce je napisao/la:
sve to stoji i hvala mu za to. ali, fazon je u tome, na koji nacin je on otiso. sigurno je mogo rijesiti sve u dogovoru sa ljudima iz saveza. i sigurno bi presli preko svega i ne bi bio Problem.
cak da se nikako nije pojavio, niko mu ne bi zamjerio. svi su se cudili, sto se uopste odazvo, pogotovo za u20.
da u savezu ima likova, kojima nije vjerovat je normalno. ali vjeruj mi dosta toga i savez proguta, da neke stvari ne eskaliraju.
svejedno, Juki zelim najbolju mogucu karijeru i da mu sve bude potaman, ali da je ovdje pogrijesio, pogrijesio je.
ovo je neupitno, ali je pitanje zasto KSBiH nije priznao svoj dio krivice i pretjeranog reagovanja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 08 sep 2014, 15:59

nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
ovo je neupitno, ali je pitanje zasto KSBiH nije priznao svoj dio krivice i pretjeranog reagovanja
koji je to dio krivice trebo da prizna?
jesu li trebali sutit i reci "jeste, otiso je u dogovoru s nama. stvarno je povrijedjen i sl."?
zamisli, sta je sve u stvari bilo i koliko ih je ispizdio, da su to objavili?

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 08 sep 2014, 16:02

nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
Pretjerana je reakcija bila, gledajuci ovako stjece covjek dojam da je maltene rekao necu, ne da mi se, necu nikad vise igrati, a ne da je tek poceo, a netom prije toga odradio zahtjevan turnir. Ne mozes tretirati svoje najvece talente tako.
Kao sto rekoh vise puta danas, ljudi ovdje sve shvacaju preosobno i doslovno.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 08 sep 2014, 16:16

BurningLegion je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
Pretjerana je reakcija bila, gledajuci ovako stjece covjek dojam da je maltene rekao necu, ne da mi se, necu nikad vise igrati, a ne da je tek poceo, a netom prije toga odradio zahtjevan turnir. Ne mozes tretirati svoje najvece talente tako.
Kao sto rekoh vise puta danas, ljudi ovdje sve shvacaju preosobno i doslovno.
a mozda je i tako nesto reko.
nema veze. to ce se sve izgladiti do EB-a

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 08 sep 2014, 16:18

Ne vjerujem, zasto bi? Nije rijesio sve probleme i postigao sve sto zeli od kosarke samim time sto ce u NBA, cemu onda godine j.ebavanja po nizim divizijama i truda da ne bude sa ostalima na velikom natjecanju.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 08 sep 2014, 16:28

BurningLegion je napisao/la:Ne vjerujem, zasto bi? Nije rijesio sve probleme i postigao sve sto zeli od kosarke samim time sto ce u NBA, cemu onda godine j.ebavanja po nizim divizijama i truda da ne bude sa ostalima na velikom natjecanju.
ni ja ne vjerujem da je reko, da nece vise nikad. al fazon je u tome, sto mi ne znamo sta je reko ili uradio ili kako se ponaso. a govorimo da je reakcija saveza pretjerana.
posto on nama i savezu itekako treba kao mozda i najvazniji igrac u buducnosti, a njemu savez i reprezentacija u biti ne trebaju, s obzirom na to da se vec afirmiso, logicno je da ksbih ne bi izdao onako obavjestenje, bez "velikog zora"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 sep 2014, 18:13

@zaboljisportuBiH

Da - Ne pitanja :

1. Jel savez uplatio osiguranje za Nurkica ?
2. Jel savez uplatio osiguranje za Teletovica ?
3. Jel NBA zahtijava da pusti igraca pod FIBA takmicenje da repka uplati osiguranje ?
4. Jel mislis da neko ko igra U20 B divizije , markira seniorsku repku ?

Mozda se i Juka prepao , on je jos teenenger , treba na to racunati , prvi vazni ugovor , jos ako mu je zapreceno , mislim karijera da mu visi o komu , previse se buke diglo , vjerovatno je i Nurkic kriv , ali momak je pokazao da je patriota , trealo mu se progledati kroz prste ;)
Pasalic i Nurkic = Vrsajevic i Kolasinac , to je tu negdje neuporedivo ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 sep 2014, 18:23

Mene najviše zabrinjava što Mirza nije naveo Jusufa u onoj izjavi za naš pojačani sastav na Eurobasketu..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 sep 2014, 18:33

Clutch je napisao/la:Mene najviše zabrinjava što Mirza nije naveo Jusufa u onoj izjavi za naš pojačani sastav na Eurobasketu..
što bi ga navodio, podrazumijeva se da će igrati

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 sep 2014, 08:18

Clutch je napisao/la:Mene najviše zabrinjava što Mirza nije naveo Jusufa u onoj izjavi za naš pojačani sastav na Eurobasketu..
Zato sto se slozio sa Harunom i selektorom da ga ne treba zvat na eurobasket zbog neigranja kvalifikacija...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 09 sep 2014, 08:29

Bilo bi ravno katastrofi ne zvati Jusufa na Eurobasket :-o jer nismo mi tolika velesila da se tek tako odricemo igraca poput Juke, jer ruku na srce i Kikan i Andrija su dosta limitirani centri pogotovo u igri u napadu

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 09 sep 2014, 12:29

Ljudi, moguće je svašta. Ali ako je to istina sigurno Jusuf neće biti taj koji je na gubitku. Gledam preksinoć našeg momka Emira Preldžića koji igra za Tursku, momak je jednom riječju fantastičan. Preuzeo je odgovornost i odvede Tursku dalje. Šta bi vrijedilo da imamo jednog takvog. Šta bi bilo ako bi izgubili jednog Jusufa, vjerujem da postoje bar dvije-tri reprezentacije koje bi pokušale urgirati kod FIBE da Jusuf igra za njih.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 09 sep 2014, 12:47

Kobe Bryant je napisao/la:@zaboljisportuBiH

Da - Ne pitanja :

1. Jel savez uplatio osiguranje za Nurkica ?
2. Jel savez uplatio osiguranje za Teletovica ?
3. Jel NBA zahtijava da pusti igraca pod FIBA takmicenje da repka uplati osiguranje ?
4. Jel mislis da neko ko igra U20 B divizije , markira seniorsku repku ?

Mozda se i Juka prepao , on je jos teenenger , treba na to racunati , prvi vazni ugovor , jos ako mu je zapreceno , mislim karijera da mu visi o komu , previse se buke diglo , vjerovatno je i Nurkic kriv , ali momak je pokazao da je patriota , trealo mu se progledati kroz prste ;)
Pasalic i Nurkic = Vrsajevic i Kolasinac , to je tu negdje neuporedivo ;)
ne znam da li ti imas odogovor na ova (pogotovo prva 2) pitanja, pa ih onako retoricki postavljas.
3. igraci iz nba ne mogu biti kaznjeni za neodazivanje za reprezentaciju. ovi sto igraju u Evropi, itekako. da je to bilo tako, i da je rad itoga otiso, niko ne bi "a" reko i to bi se prihvatilo.
4. naravno da nije logicno. al znas li ti kako on razmislja ili kako se ponasao? vjerovatno ne znas ni ti ko ni ja.

naravno da treba preci preko Toga, jer nam je on itekako potreban. i uvjeren sam da ce se preci preko toga.
al ako bi se desilo, a nadam se da nece, da cijela ekipa pati radi njegovog ili bilo cijeg ega, onda treba razmislit o tome

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 09 sep 2014, 19:28

pital se ko što je otiš'o .... kaže se da je razgulio, ali nitko ne razguli tek tako, uvijek ima neki razlog, ma kakav da je on.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 11 sep 2014, 14:59

objavio je nesto zanimljivo na fejsu, da se procitati izmedju redova da ce igrati na EP :)

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 11 sep 2014, 15:11

abraham je napisao/la:pital se ko što je otiš'o .... kaže se da je razgulio, ali nitko ne razguli tek tako, uvijek ima neki razlog, ma kakav da je on.
ma zna tu biti puno razloga, vecih ili manjih.. nekad su to saptaci, klubovi i menadzeri, a nekad i sopstveni ego.
jer potrebni kvalitet i potencijal su neupitni. znaci Niko ga nije izbacio!

ne zelim da ispadne da sam se okomio na covjeka, jer ga stvarno pravo gotivim i pratim. (cak sam i djetetu kupio dres s njegovim imenom)
al kriv je i gotovo.. i nadam se da ce na EB 2015 biti tu i biti jos veca zvijer i da ce nam pomoci da napravimo sto bolji rezultat.

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 13 sep 2014, 04:40

ja sam misljenja, ustvari skoro pa da sam ubjeđen da je Juka dobio NAREĐENJE iz Denvera
da se vrati tamo,teska srca su ga pustili da odradi ovaj turnir sa mladim jos kad su vidjeli
da ce igrat kvalifikacije i za seniore jednostavno su htjeli zastitit svoju investiciju od mogucih povreda
koje su vrlo moguce ako se uzme u obzir kolko je utakmica iza njega ove sezone + turnir sa mladom repkom
i na kraju kvalifikacije za seniore,sto je previse-previse je
na Juku se ozbiljno racuna u Denveru i sigurno nisu htjeli da se premori i iscrpi do maximuma ili ne daj boze povrijedi
pa je sigurno stigla neka "ucjena" iz Denvera i Juka se morao vratit
a sad da ne ispadne da je pogazio svoje rijeci "da mu je repka najpreca i da ce uvjek rado igrat" ujedno zeleci i da ispostuje Denverov zahtjev Juka je sigurno izmislio ovo sa povredom, otud i pregled u Zagrebu a ne kod nasih doktora i to u klinici koja ga je vec lijecila, tamo je vrlo lako mogao dobit papir da se radi o povredi cak iako je zdrav
i onda to poslat savezu cisto da ima neko opravdanje sto je iznenada otisao a da im ne kaze da je MORAO
jer bi time pogazio svoje gore navedene rijeci

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.