Ocigledno imas neki problem,ili u glavi ili sa tastaturom.Ipak sam,po onom dijelu teksta u kojem govoris o osvojenim titulama,razumio da mislis na Amara Osima. Ali kontekst,to nema nikakvog smisla.Najbolji i najtrofejniji trener u ovoj drzavi i trener pocetnik! Ta komparacija je besmislena.pitic je napisao/la:Neka Amaw zna sastaviti 3 rečenice na TV-u i još ga rečenicu ipol ne razumiješ šta govori, a uzeo je titula tako da ti ta konstantacija pada u vodu. Dženo je za ovaj dosadašnji mandat kao glavni trener odradio korektno i donio je kup i hvala mu za to nakon duge suše, ali mi želimo na mnogo viši nivo od kupa (šampion BiH, evropa-grupa), sada da li je on sposoban za to vidjeti ćemo u naredne 3 utakmice ili samo u narednoj tekmi protiv Čelika?. Opet kažem krivaca ima još, tu prvenstveno mislim na pojedine igrače kojima je vrijeme da se puste mahale po kafanama i da igraju fudbal.Aragon je napisao/la:Nakon utakmice finala kupa protiv Celika, kad sam govorio da Dzeno nije trener za nas, svi su me napadali i pravili ludim.
Sad polako jedan po jedan svi priznaju da sam bio u pravu.
Ne trebas biti nikakav strucnjak da znas da covjek koji ne zna tri recenice sastaviti na tv-u, ali bukvalno, ne moze biti dobar trener.
Za trenersku poziciju moras biti prije svega inteligentan, pametan, namazan, autoritet...
Ima li Uscuplic iti jednu od nabrojanih odlika?
I Istina je ovo sto Ramo kaze, navijaci su ga ustolicili na klupu. da su ga smienili nakon celika, navijaci bi se popeli na vrh glave upravi.
Jos jednom se dokazalo da je navijacima mjesto na tribini a ne u upravi i da im se ne treba podilaziti.
Ko ce biti kriv ako ne osvojimo titulu ove godine?
Dzeno nece. Bit ce kriv onaj ko je amatera postavio i ostavio na klupi.
@rammo
Znaš kako to frcera. Ako uprava stavi svog trenera, a ne bude nikakve titule i rezultata u evropi šta onda? Znaš kakva je većina navijača, nekome glava mora otići, ili će ova uprava ući u historiju FKS na taj način da će uspjeti da adresira svoje navijače (po prvi put od 95 god.) da budu još strpljiviji i da vjeruju njihovom radu i da im daju javno do znanja da navijači neće odlučivati oko bilo čega pa makar bila ti i čistaćica (zašto treba imati mu.a).
Jasno mi je da je, nakon niza floskula i otrcanih fraza koje ponavljaju nasi treneri kao papagaji,potesko pratiti izjave Amara Osima. On govori sasvim drugacije,smisleno,naziva stvari pravi imenom,ne libi se reci ono sto misli...Doduse,koristi puno metafora,pa to zvuci poprilicno filozofski.
Inace,kad slusate pametnog covjeka,morate se poprilicno napregnuti da ga pratite.To je tako.