Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

NeshaFCB
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la NeshaFCB » 10 sep 2014, 20:07

Riječi su suvišne kao i osjećaj ponosa i sreće. HVALA VAM MOMCI!

P.S. Osjećaj kad Vlada Štimac postigne koš, neprocjenjivo.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 sep 2014, 20:18

Ponovo sam pun ponosa. Nisam ovo ocekivao.. ovakvo rasturanje u 1/8 i 1/4 finala. Nisam mogao zamisliti da cemo sa Simonovicem, Bircevicem, Jovicem.. stici do polufinala i boriti se za medalju. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica i Raduljica su fantasticni.. A nakon njih Krstic koji se vraca u formu i svi ostali igraci sa klupe koji odlicno odradjuju svoje role.

Cuda su moguca. Nadam se da ce Francuzi uzeti Spance veceras.. ali ako i ne uzmu, ostaje nam borba. Uci muski u mec protiv Spanaca i sudija pa sta Bog da.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2014, 20:20

ni kad smo bili najjači nismo ovako lagano koračali nok-aut fazom
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

FKR
Kontakt:

Post Postao/la FKR » 10 sep 2014, 20:21

slika

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :bow: :bow: :clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :salut: :salut: :salut: :salut: :salut: :salut: :salut: :salut: :kralj: :kralj: :kralj: :kralj: :kralj: :kralj: :kralj: :kralj:

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 10 sep 2014, 20:29

DANTES je napisao/la:ni kad smo bili najjači nismo ovako lagano koračali nok-aut fazom
Zaboravio si EP u Turskoj i ono zlato sa pola snage?!
Al kontam što želiš reći. Jednostavno imamo momentum, ogroman motiv i manji pritisak nego obično. To je definitivno nešto što ovoj generaciji ide na ruku. Ali ako se želi medalja mora se do kraja odigrati još jedna ovakva utakmica, nebitno da li će to biti finale ili meč za treće mjesto ili polufinale ili finale.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 sep 2014, 20:49

Ova generacija zasluzuje medalju definitivno! Bilo bi stvarno fer da nam se vrati za onu kradju iz Turske 2010... ;)

Sale :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Momci :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2014, 21:13

@nesha ah to je bilo nešto van konkurencije
životni san mi je ugasiti svjetlo u dvorani u madridu, ali to već neće biti moguće
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 10 sep 2014, 21:28

Idemo dalje Srbi!! :)

jel se zna satnica kad igrate polufinale?
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 10 sep 2014, 21:33

Nama bolje ide na SP nego na EP :D

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 10 sep 2014, 21:34

Rasturanje, dominacija, gaženje. Nakon švaba ugazismo im sport za vijeke vijekov.
Zadnja izmjena: stole8455, dana/u 10 sep 2014, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 10 sep 2014, 21:37

dubrava je napisao/la:Idemo dalje Srbi!! :)

Hvala dubrava ;)

To će se odlučiti nakon drugog polufinala. Vjerujem da ukoliko Španija prođe da će se igrati (jbg sad me mrzi gledat da li se polufinala igraju istog dana) prvi meč, kako bi imala više odmora od drugog finaliste u slučaju pobjede. Dakle po ovoj mojoj logici prvi susret dana biće Serbia vs Spain or France.

DANTES

Neuporedivo je iz više razloga.Pogledaš samo konkurenciju na centru... (a opet neki veliki igrači nisu igrali) Tada smo imali daleko najjaču reprezentaciju u Evropi i uz najjači drim tim Amerike bili dominantni. Ovo danas je nešto drugo, zbog toga valjda i nevjerovatna sreća kad se dođe među 4. Može ovaj tim još, samo je potrebno održati koncentraciju. Motiv ne nedostaje.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 sep 2014, 21:41

NeshaFCB je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Idemo dalje Srbi!! :)

Hvala dubrava ;)

To će se odlučiti nakon drugog polufinala. Vjerujem da ukoliko Španija prođe da će se igrati (jbg sad me mrzi gledat da li se polufinala igraju istog dana) prvi meč, kako bi imala više odmora od drugog finaliste u slučaju pobjede. Dakle po ovoj mojoj logici prvi susret dana biće Serbia vs Spain or France.
u petak u 22h je srbija.
prvo polufinale je sutra navecer.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 11 sep 2014, 09:17

Da, u petak igramo sa galskim pjetlovima.
Realno bolje po nas što nisu prljavi Španci, jer objektivno su kvalitetnija ekipa od Francuza i od nas. ŠTo ne znači da i snjima ne možemo igrati i dobiti ih. Ali biće lakše, jer u hali neće biti toliki pritisak kakav bi bio da je protivnik domaćin. Možemo sa Francuzima i sve što moramo je da ne dozvolimo da nam nametnu svoj stil spore, skakački dominantne ekipe. Veliki sam optimista i nadam se da će momci nastaviti sa kvalitetnom igrom u oba smjera, da se nisu ispraznili nakon jučerašnje pobjede.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 11 sep 2014, 12:25

Ne volim vas,ali cinjenica je da imate najbolje zene i igrate najbolju kosarku,samo kad hocete :D

Svaka cast. Ja vas vidim i zelim vam finale.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 11 sep 2014, 15:50

Evo ga 2001. kada je dosao da igra u Zelezniku. :mrgreen:
[youtube][/youtube]

A danas, Zovem se Milos Teodosic. Imam 27 godina i dosao sam u Spaniju da plodim uz duz i poprijeko. :clap: :clap:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 11 sep 2014, 17:34

Ova Srbija ima karizmu ,vjerujte mi skačem na Boganove i Teove trojke ,svojom borbom stvarno izazivaju divljenje
Nešto kao naša rukometna repka u Portugalu kad su izgubili prvu od Argentine ,svi su rekli paraj kotle ,ali su osvojili

Mislim da je Saša Djordjevic tu najbitniji kotačić,izjave,ponašanje na terenu ,dobije isključenje ide od igrača do igrača i hrabri ih ,nema grama arogancije (kao npr. naš Repeša)
Šteta što Španjolska nije prošla ,bila bi uživancija gledati kako ih potapate
Francuzi su zeznuti iz razloga što ih niste očekivali i onda utakmica iz grupe izgubljena na bacanja,ali mislim da ćemo Srbiju gledat u finalu protiv USA u nedjelju
A tu ne vjerujem da se može puno toga napraviti,jedino da Raduljica poludi pod košem,i zaustavi njihov napadački skok i Teo da ubaci 10 trojki (kao što je Djordjevic znao)

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 11 sep 2014, 20:45

Texi je napisao/la:
Texi je napisao/la:Imamo jako zanimljiv istorijat duela sa Grcima. Dobili smo ih 6 puta zaredom a zatim izgubili 3 puta zaredom. Od tih 6 pobeda, 4 su ostvarene u Grčkoj.

Prvo smo ih savladali na EP '95 u grupi a zatim i u polufinalu. Onda je usledila pobeda u grupi na OI '96 u Atlanti. Sledeća pobeda je na EP '97 u Barseloni, u pitanju je polufinalni meč. I na kraju, na SP '98 u Grčkoj pobeda u drugoj fazi (grupi) a zatim i u polufinalu.

Oni su prvi put slavili na EP '03 u Švedskoj, u meču za 5. mesto. Sledeća pobeda je na EP '07 u Španiji, pobeda u grupi posle produžetka. Mi smo tada sa Mokom doživeli tri poraza a oni su bili aktuelni prvaci iz Beograda '05. Tu smo se izvukli trojkom Gurovića sa centra i ako se može tako reći, u tom meču smo bili najbliži pobedi. :)

Poslednja njihova pobeda je u Litvaniji u razigravanju od 5. do 8. mesta. Izgubili smo meč 10 razlike a prvu četvrtinu 34-8. Naš kapiten Krstić izjavi posle poraza od Rusije da ne zna kako će pronaći motiv za meč sa Grcima (a igramo za kvalifikacioni turnir za OI) i naravno Burusis nas napuni zbog stolice.

Da li je vreme za prekid te serije poraza u međusobnim duelima ? Da li je vreme za prekid njihove serije 5-0 na prvenstvu i naše 0-3 u jačim utakmicama ? Da li je vreme da mi odigramo najbolji meč na prvenstvu a da oni odigraju jedan loš ? Da li su oni favorit ? Jesu. Da li je na njima pritisak ? Jeste.

Da li će naši biti napaljeni nakon Španije i Saletove tehničke ? Hoće. Da li će biti težak meč ? Hoće. Jesmo li mi najbolji kad je najteže ? Jesmo.

Da li imamo Micova da im pokloni pobedu ? Nemamo.
Znači vreme je.

Da li je vreme da pošaljemo kući još jednu ekipu sa pozivnicom ? Da li nas neko može dobiti 2 puta na istom takmičenju ? Teško. Da li nas je nekada neko dobio ? Ne sećam se.

Da li će Viera opet šutirati trojke 6/9 ? Neće. Da li će Spliter ikada više u svom životu imati više asistencija od Huertasa (i Teodosića) ? Neće. Hoćemo li ga udvajati ? Nećemo. Da li će njihovi bekovi imati večnost da se nameste za šut ? Ne.

Da li će se igrati brzo, kako njima odgovara ? Neće. Da li će to biti meč sa dosta preokreta kao prvi ? Neće. Da li će se igrati u serijama ? Ne. Da li će oni pogoditi sve kao protiv Argentine a mi sve kao protiv Grčke ? Ne.

Da li će to biti ružna utakmica na mali broj poena ? Hoće. Da li će meč rešiti odbrana ? Hoće. Ko se bolje snalazi u takvim mečevima ? Mi. Ko zna da igra eliminacione mečeve na jednu loptu ? Mi.

I opet, da li smo najbolji kad je najteže ? Jesmo. Da li su oni ? Nisu. Ko godinama ima dobar tim a nikako da to iskoristi ? Oni.

Da li je Kalinić igrao prvi meč ? Nije. Da li Sale zna šta radi ? Zna.

Da li imamo pravo na poraz ? Nemamo.
Znači vreme je.

Da li je vreme da nam se vrati za onu krađu iz Turske ? Da li ćemo biti tamo gde smo trebali biti pre 4 godine ?

Da li je vreme da naplatimo onaj promašeni zicer Savana iz Litvanije i onu ''sumnjivu'' ličnu u prvom meču ? Ako ne sad onda stvarno ne znam kad. I opet, da li nas neko može pobediti dva puta na istom takmičenju ? Da li nas je neko nekada pobedio ?

Da li možemo ponoviti partiju kao protiv Brazila ? Videli smo posle Grčke da možemo. Da li Francuzi ponovo mogu odigrati onakvu odbranu i imati 50 skokova ? Pa ne znam baš. Da li će Batum konačno pogoditi trojku na ovom SP ?

Da li biste više voleli +15 ili trojku u poslednjem napadu ? Da li smo dobili Krstića u najboljem mogućem trenutku ? Da li je Krstić igrao prvi meč ? Da li Sale zna šta radi ? Da li smo prokockali +10 u prvom meču ?

Da li će opet poludeti Jackson ili možda Simonović ?

Da li smo sa Mutom u stručnom štabu svaki put igrali finale ?

Da li imamo pravo na poraz ? Nemamo.
I think I'm a pussy one.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 11 sep 2014, 21:59

Texi ako ovako nastaviš pomisliću da si aktivista LDP-a na forumu. :)

Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča, Sale Đorđević je uspio u jednoj veoma važnoj stvari - vraćanju srca košarkaškoj reprezentaciji. Vraćanju motiva i ponosa. Plasmanom među 4 najveće na svijetu je veliki korak. Šta god da bude, svi mi koji istinski volimo košarku i košarkašku reprezentaciju Srbije moramo biti zadovoljni. Svaka medalja je uspjeh koji je svojstveno sportsko čudo tako mi Raška Katića.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 12 sep 2014, 17:40

slika

Šipovo i Janj slave svog šampiona, idemo u finale!!! :opaopa:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.