Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Na ovom se forumu najbolje vidi kakav smo mi narod. Mi jednostavno nismo zaslužili bilo kakve uspjehe, najsretniji smo kad ništa ne valja, kad smo donji u svemu. Kakvi smo mi, prije svega ljudi, kad jedva čekamo poraz reprezentacije da možemo pljuvati i vrijeđati Safeta, čekamo lošu utakmicu Džeke u City-ju da mu možemo jeb.ti sve po spisku, čekamo grešku Spahića kako bi likovali, hrpa forumaša se javi prvi put kako bi ismijali Bešića zbog debija za Everton, za Lulića govore kako ima forumaša koji su bolji fudbaleri od njega... Valjda nam je svima lakše podnijeti svoje lične neuspjehe, lične probleme kad vidimo da neko drugi nije uspio ili je na dobrom putu da ne uspije.
Svi na najgore moguće načine pljujemo nekog, samo je pitanje kojem taboru pripadamo. A zanemarujemo činjenicu da pljujemo ljude koji su napravili najveći uspjeh u historiji BH fudbala. Zanemarujemo činjenicu da su taj uspjeh napravili zajedno, zajedno i gube. Koliko god je kriv selektor, toliko su krivi i igrači za predstavu protiv Kipra.
Protiv Kipra i drugi tim na domaćem terenu MORA ostvariti pobjedu. Kad ćeš dati šansu mladim igračima, ako nećeš protiv Kipra na domaćem terenu? Taktika ne može biti krivac ako napadač iz 3 šanse sa 7-10 metara ne pogodi okvir gola, ako kompletna odbrana sa golmanom napravi lančane individualne greške kao što je procjena leta lopte. NIje taktika kriva ako igrač u direktnom duelu gubi loptu od lošijeg igrača. Rezultat iz prošla dva ciklusa kvalifikacija je prikrio stvarni kvalitet/nekvalitet ovih igrača. Nama je konstantno 1/3 reprezentativaca nestandardna u svojim klubovima. Reprezentacija koja ima igrače koji ne mogu igrati u svojim klubovima i jest u rangu Kipra. Nažalost, to je tako. Da bi zadržali ovaj nivo iz prošlih kvalifikacija, nama treba više kvalitetnih igrača koji su odmah spremni za prvi 11, koji će odmah izbaciti neke od startera. Ne trebaju nam novi igrači koji će popunjavati kvotu od 22 igrača, takvih imamo dovoljno. Nama trebaju igrači tipa Bajramović i Salihamidžić i treba nam treći napadač. Sad je problem što nemamo izbalansiranu ekipu, nemamo prava krila (Hajrović ne može igrati na krilu, jer momak jednostavno ne može probiti po strani i centrirati, a Višća ipak nije kvalitet da igra u prvih 11). Velik je problem što Salihović i Mujdža ne igraju za klub, što Vranješ nema kluba nikako, biće tek problem ako Bešić ubrzo ne počne igrati za Everton. Hajrović mora poraditi na sebi, jer ako se ubrzo ne trgne završiće na klupi u Werderu. Zukanović, prema italijanskim medijima, ako bude na klupi Chieva, biće super, znači ni od njega prema svemu sudeći nema ništa. Objektivno, poprilično smo tanki, ako u međuvremenu ne iskoči neko rješenje.
Svi na najgore moguće načine pljujemo nekog, samo je pitanje kojem taboru pripadamo. A zanemarujemo činjenicu da pljujemo ljude koji su napravili najveći uspjeh u historiji BH fudbala. Zanemarujemo činjenicu da su taj uspjeh napravili zajedno, zajedno i gube. Koliko god je kriv selektor, toliko su krivi i igrači za predstavu protiv Kipra.
Protiv Kipra i drugi tim na domaćem terenu MORA ostvariti pobjedu. Kad ćeš dati šansu mladim igračima, ako nećeš protiv Kipra na domaćem terenu? Taktika ne može biti krivac ako napadač iz 3 šanse sa 7-10 metara ne pogodi okvir gola, ako kompletna odbrana sa golmanom napravi lančane individualne greške kao što je procjena leta lopte. NIje taktika kriva ako igrač u direktnom duelu gubi loptu od lošijeg igrača. Rezultat iz prošla dva ciklusa kvalifikacija je prikrio stvarni kvalitet/nekvalitet ovih igrača. Nama je konstantno 1/3 reprezentativaca nestandardna u svojim klubovima. Reprezentacija koja ima igrače koji ne mogu igrati u svojim klubovima i jest u rangu Kipra. Nažalost, to je tako. Da bi zadržali ovaj nivo iz prošlih kvalifikacija, nama treba više kvalitetnih igrača koji su odmah spremni za prvi 11, koji će odmah izbaciti neke od startera. Ne trebaju nam novi igrači koji će popunjavati kvotu od 22 igrača, takvih imamo dovoljno. Nama trebaju igrači tipa Bajramović i Salihamidžić i treba nam treći napadač. Sad je problem što nemamo izbalansiranu ekipu, nemamo prava krila (Hajrović ne može igrati na krilu, jer momak jednostavno ne može probiti po strani i centrirati, a Višća ipak nije kvalitet da igra u prvih 11). Velik je problem što Salihović i Mujdža ne igraju za klub, što Vranješ nema kluba nikako, biće tek problem ako Bešić ubrzo ne počne igrati za Everton. Hajrović mora poraditi na sebi, jer ako se ubrzo ne trgne završiće na klupi u Werderu. Zukanović, prema italijanskim medijima, ako bude na klupi Chieva, biće super, znači ni od njega prema svemu sudeći nema ništa. Objektivno, poprilično smo tanki, ako u međuvremenu ne iskoči neko rješenje.
ziv si virtualVirtu4l je napisao/la:Zna se čiji je jaran Hasagić.Cartman je napisao/la:Begovic je mjesecima sjedio na klupi zbog Safetovog jarana Hasagica
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
Ovo je napisano u smislu da je kod njega "što na umu to na drumu", a zar takvi ljudi ne nose jedan vid iskrenosti u sebi? Zato je dalje napisano da je trebao neke stvari ostaviti za 1 na 1 sa igračima.adal je napisao/la:Po cemu ti zakljuci da je on iskren covijek ???BaDa12 je napisao/la:Nimalo dobro štivo uz jutarnju kafu.![]()
Stvarno selektoru treba neki Ligata. On je iskren čovjek, ali nekad neke stvari nisu za javnost, ma koliko smatrao da je istina uvijek najbolji odgovor. .
A, naravno da je imao nebuloznih izjava, izjava koje niko ne može dešifrovati. Upravo ta za Tina i ono prešućivanje na pitanje "Pa, šta Tino tačno igra na terenu?"
A, interesantno mi je što mu je uvijek prvi intervju za Nezavisne...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Uz to sve, imamo trenera koji nema apsolutno nikakvog pojma o trenerskom poslu, koji je polupismen, bezobrazan, neelokventan, lažov, manipulator i ekstremni nepotist.obagol je napisao/la:Na ovom se forumu najbolje vidi kakav smo mi narod. Mi jednostavno nismo zaslužili bilo kakve uspjehe, najsretniji smo kad ništa ne valja, kad smo donji u svemu. Kakvi smo mi, prije svega ljudi, kad jedva čekamo poraz reprezentacije da možemo pljuvati i vrijeđati Safeta, čekamo lošu utakmicu Džeke u City-ju da mu možemo jeb.ti sve po spisku, čekamo grešku Spahića kako bi likovali, hrpa forumaša se javi prvi put kako bi ismijali Bešića zbog debija za Everton, za Lulića govore kako ima forumaša koji su bolji fudbaleri od njega... Valjda nam je svima lakše podnijeti svoje lične neuspjehe, lične probleme kad vidimo da neko drugi nije uspio ili je na dobrom putu da ne uspije.
Jesam li napisao da je intelektualnog kapaciteta amebe? Nisam? Evo sad ću: imamo trenera koji je intelektualnog kapaciteta amebe.
- samoposteno
- Kontakt:
do sada naj bolji post svaka castobagol je napisao/la:Na ovom se forumu najbolje vidi kakav smo mi narod. Mi jednostavno nismo zaslužili bilo kakve uspjehe, najsretniji smo kad ništa ne valja, kad smo donji u svemu. Kakvi smo mi, prije svega ljudi, kad jedva čekamo poraz reprezentacije da možemo pljuvati i vrijeđati Safeta, čekamo lošu utakmicu Džeke u City-ju da mu možemo jeb.ti sve po spisku, čekamo grešku Spahića kako bi likovali, hrpa forumaša se javi prvi put kako bi ismijali Bešića zbog debija za Everton, za Lulića govore kako ima forumaša koji su bolji fudbaleri od njega... Valjda nam je svima lakše podnijeti svoje lične neuspjehe, lične probleme kad vidimo da neko drugi nije uspio ili je na dobrom putu da ne uspije.
Upravo čitam intervju za avaz u kojem kaže između ostalog, da igrači mogu da zahvale Bogu sto su se rodili u BiH jer da su se kojim slučajem rodili u Njemačkoj ili Italiji nikad ne bi igrali u tim reprezentacijama. Jos u jednom dijeli navodi kako je imao par dilema, salihovic ili lulic, vranjes ili sunjic, Medunjanin ili prcic. Nigdje ne spomenu svoje pulene, dakle zacementirani su u narednim utakmicama.
Koji je ovo ljigavac dan te yebo.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Koji je ovo ljigavac dan te yebo.
naprijed rejal
Sveti je napisao/la:Upravo čitam intervju za avaz u kojem kaže između ostalog, da igrači mogu da zahvale Bogu sto su se rodili u BiH jer da su se kojim slučajem rodili u Njemačkoj ili Italiji nikad ne bi igrali u tim reprezentacijama. Jos u jednom dijeli navodi kako je imao par dilema, salihovic ili lulic, vranjes ili sunjic, Medunjanin ili prcic. Nigdje ne spomenu svoje pulene, dakle zacementirani su u narednim utakmicama.
samo da citiram sam sebe od prije dva mjeseca ...on otkaz ne moze dobiti . jedino pod ogromnim pritiskom javnosti da ponudi ostavku ....dakle treba napraviti ogroman pritisak , dok ne bude kasnoarius je napisao/la:objektivno ova grupa je mnogo nezgodnija od prosle i jako lako se moze desiti da zavrsimo cak i cetvrti ...nadam se da grijesim ali bojim se kikseva u ove cetiri prve utakmice ove godine .
sto se tice susica kakav narod takva vlast.cak bi mi bilo tesko i zamisliti da je neko kod nas,na celu bilo cega, sistematican , strucan i studiozan , sto bi bio bajevic ,ali ovakvi kakvi smo i ne zasluzujemo boljeg od safeta
njemu licno ce biti puno teze nego do sad , jer je grupa kao sto kazem objektivno teza , a podrska javnosti mu je puno manja i samim time pritisak puno veci.
licno cu s puno manje sekiracije pratiti reprezentaciju jer mi tacno ne moze vise stati pod kozu citav arsenal gluposti i nelogicnosti koje gledamo i slusamo godinama.najboljem se nadam ali dabogda kceri ...
Ja sad kad sam bio protiv Cipra u zenici , inace sam bio na zapadu , kad Vrsajevic pogrijesi , ja i par moji jarana krenuli skandirat , Avdija napolje , kad prilaze nam neki likovi i govore da to ne skandiramo i poslije radi belaja nismo 
Ima čovjek jak lobi
Ma pred kraj utakmice kad God avdija dobije loptu čitav zapad mu zvizdi. Skontala raja.
Ma pred kraj utakmice kad God avdija dobije loptu čitav zapad mu zvizdi. Skontala raja.
naprijed rejal
- sanlituncay
- Kontakt:
SAJO KONTO KO PROŠLE KVALIFIKACIJE

U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!
-
džakailibu
- Kontakt:
samo se vi zajeba...te! mi smo je..li jeza u dupe. ovaj ostaje sigurno i jos ce otjerati pola reprezentacije. kao vec bi ih on otjerao ali nema koga da dovede. ovo samo nekim "desavanjem naroda" moze da se sredi. nazalost. a lulic bi u najmanju ruku mogao na klupu.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Nazalost, nisi daleko od istine..džakailibu je napisao/la:samo se vi zajeba...te! mi smo je..li jeza u dupe. ovaj ostaje sigurno i jos ce otjerati pola reprezentacije. kao vec bi ih on otjerao ali nema koga da dovede. ovo samo nekim "desavanjem naroda" moze da se sredi. nazalost. a lulic bi u najmanju ruku mogao na klupu.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
Lulic ce sigurno na klupu , a jedva ceka da se rijesi salihovica , ,mujdze , medunjanina ... Ne gotivi on ni ibisevica ..ima na kraju utakmice gdje ibisevic kaze da je se dalo ovo naslutit ..
al treba narod dati do znanja da nam je stalo do ovih igraca i do reprezentacije , bog sami zna sta ce susic uraditi kad vidi da moze 
Pa evo hogarstrasni po drugi put pokreće revoluciju, zna se koja je adresa, Ferhadija br.30.
VIVA EL CHE !
VIVA EL CHE !
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- hogarstrasni
Ne treba potcjenjivati beskrupuloznost Susica i mafije kojom je okruzen!mravojed je napisao/la:Lulic ce sigurno na klupu , a jedva ceka da se rijesi salihovica , ,mujdze , medunjanina ... Ne gotivi on ni ibisevica ..ima na kraju utakmice gdje ibisevic kaze da je se dalo ovo naslutit ..al treba narod dati do znanja da nam je stalo do ovih igraca i do reprezentacije , bog sami zna sta ce susic uraditi kad vidi da moze
Prije godinu je bilo nezamislivo da Spahic i Misimovic budu nepozeljni u reprezentaciji, ljudi koji 10 godina igraju srcem, bez interesa...za 2-3 mjeseca su okrenuli javnost protiv njih, oni su postali neprijatelji , a familija susic prijatelji i heroji nacije !?
Isto sleduje i Lulicu i svakom ko pokaze zrno kritike spram mafije. Njihova snaga su polupismeni ljudi i oni koji povrsno prate fudbal, a u Bih je takvih gomila, po matrici nacionalistickih stranaka...
Susic je nitkov i djubre , aNFSBiH mafija, samo porazi ih mogu spustiti na zemlju, zato od igraca ocekujem da ih ispale !!!
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!
Niko se nije okrenuo protiv Misimovića, nemoj da lažeš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- hogarstrasni
Laze ti tata, koji te odgojio da podrzavas kriminalce !Virtu4l je napisao/la:Niko se nije okrenuo protiv Misimovića, nemoj da lažeš.
Zadnja izmjena: hogarstrasni, dana/u 12 sep 2014, 10:46, ukupno mijenjano 1 put.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!