Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Uu, ovo je nekad bio pravi bosanski derbi. To mi je inače omiljena sezona Bundeslige.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Najbolja liga na svijetu !!!
Leverkusen - Bremen 3:3

Leverkusen - Bremen 3:3
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Maestralna utakmica u Leverkusenu. 
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
Nerminovic
- Kontakt:
Nije ti los ovaj post.Bosniacum Lilium je napisao/la:Najbolja liga na svijetu !!!
Leverkusen - Bremen 3:3![]()
![]()
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Odlična utakmica, samo što su ovaj put velikom broju golova kumovale loše odbrane, koje su dosta griješile.
Posebno se može pohvaliti utakmica kada je dosta golova, ali koji su najviše plod dinamične igre (često je i to slučaj u BL), a gdje odbrane i ne budu tako loše. Večeras su odbrane ipak dosta grešaka napravile, ali isto tako ofanziva je kod obje ekipe bila fantastična. Lijepi, dobri golovi, strašna igra u napadu....Leverkusen mi izgleda impresivno u tom navalnom redu, ali ima dosta neuštimanosti pozada. Na tome Schmidt mora raditi....
A Werdera su neki već bili otpisali, ali Dutt radi sjajan posao. I kada se još bolje pogleda ekipa, tu je zaista par zanimljivih, solidnih igrača....
Posebno se može pohvaliti utakmica kada je dosta golova, ali koji su najviše plod dinamične igre (često je i to slučaj u BL), a gdje odbrane i ne budu tako loše. Večeras su odbrane ipak dosta grešaka napravile, ali isto tako ofanziva je kod obje ekipe bila fantastična. Lijepi, dobri golovi, strašna igra u napadu....Leverkusen mi izgleda impresivno u tom navalnom redu, ali ima dosta neuštimanosti pozada. Na tome Schmidt mora raditi....
A Werdera su neki već bili otpisali, ali Dutt radi sjajan posao. I kada se još bolje pogleda ekipa, tu je zaista par zanimljivih, solidnih igrača....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Brate samo jos pratim Bundesligu kao ligu. Jedina koja je koliko toliko ostala vjerna osnovnim idealima fudbalaNerminovic je napisao/la:Nije ti los ovaj post.Bosniacum Lilium je napisao/la:Najbolja liga na svijetu !!!
Leverkusen - Bremen 3:3![]()
![]()
![]()
![]()
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- gerdmuller
- Kontakt:
Lever bas igra lud nogomet no tvrdoglav sam i ne mijenjam svoje misljenje.Nece u Ligu prvaka.
Bayern danas rutinski.Uskoro ocekujem Vehov otkaz.
Bravo za Dortmund,drago mi je smo napokon dobili konkurenta na duze staze.Freiburgu zelim drugu ligu.
Hertha me razocarala a Mainz ugodno iznenadio,jos su bez poraza.Do iduceg kola.
Paderbornu sve pohvale kako su usli u sezonu,Kolnu također(jos nisu gola primili
)
U dvoboju omrazenih klubova ni jedan nije pobjedio
Gladbach
Keller 
Bayern danas rutinski.Uskoro ocekujem Vehov otkaz.
Bravo za Dortmund,drago mi je smo napokon dobili konkurenta na duze staze.Freiburgu zelim drugu ligu.
Hertha me razocarala a Mainz ugodno iznenadio,jos su bez poraza.Do iduceg kola.
Paderbornu sve pohvale kako su usli u sezonu,Kolnu također(jos nisu gola primili
U dvoboju omrazenih klubova ni jedan nije pobjedio
Gladbach
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Kao sto sam i prije govorio, ne znam kakve da partije pruza Lever ja u njih ne vjerujem. Kad ih pritisne srijeda-subota i ako ne budu imali klupu nekad ce posustati i tad ce brzo da kasne 10-15 bodova. Kad nisu onu sezonu-e sa Jupom napravili nista nece ni ove ni bilo koje druge.
Paderborn je dobar sad dok ih ovaj ritam igranja na najvecem nivou ne stigne i onda ce da se grcevito bore za opstanak. Vjerujem da ce i ispasti. Nadam se i Frajburg da ide dole.
Salke dok se ne rijesi onog kvazi-strucnjaka, a najprije dok ne srede glave ovi u upravi nema napretka.
Ocekujem Borusiju M na cetvrto mjesto. Borusia D i Bajern su drugi svijet za sve ovo ostalo.
Paderborn je dobar sad dok ih ovaj ritam igranja na najvecem nivou ne stigne i onda ce da se grcevito bore za opstanak. Vjerujem da ce i ispasti. Nadam se i Frajburg da ide dole.
Salke dok se ne rijesi onog kvazi-strucnjaka, a najprije dok ne srede glave ovi u upravi nema napretka.
Ocekujem Borusiju M na cetvrto mjesto. Borusia D i Bajern su drugi svijet za sve ovo ostalo.
Schalke i Hertha su do sada najveća razočarenja, dok je i Wolfsburg donekle ušao lošije u sezonu.
1 bod iz 3 utakmice to je kod Schalkea totalno ispod očekivanja, jer ova ekipa je zadnjih godina konstantno u vrhu, ima određenu širinu, ima reprezentativce u svojim redovima, ima potencijal, ima talente i vodi se kao top bundesligaška ekipa. Po meni je ovdje (a to ponavljam) nužna promjena trenera, a i Heldt bi trebao ići. Heldt možda nosi još veću odgovornost za ovu katastrofu.
Od Herthe se ne očekuje koliko od Schalkea, ali nakon dobrih pojačanja na ljeto, očekuje se dosta i mnogo više od prikazanog. Hertha je prosula bodove protiv Mainza i u prvom kolu Werdera, a obje te ekipe je morala dobiti. Protiv Leverkusena se poraz oprašta. Luhukay , koji je do sada radio dobar posao, pomalo pada pod pritisak. Ipak postoje naznake za uzdizanje Herthe. Kalou je jučer ušao u igru i već pokazao koliko zna, imao je par finih poteza. On će biti pojačanje, a čeka se i konačan nastup Valentina Stockera, koji je dobio vrijeme od trenera da se u potpunosti fizički i mentalno spremi, tako da je dugo radio posebne treninge, kako bi nakon SP dostigao pravi nivo i dobro se pripremio. On kada krene sa nastupima, te s Kaloum koji će se još integrisati u ekipu, Hertha bi trebala pružati puno bolje partije. U napadu je definitivno potreban Kalou jer mnogo škripi nakon odlaska Ramosa. Dok Heitinga možda i neće biti neko značajno pojačanje, jer jučer je već preselio na klupu. Ali i s njim pričekajmo....
Wolfsburg se isto mora u nastavku sezoni dići. Raspored im baš i nije bio lagan, protiv Bayerna se očekivao poraz, protiv Eintrachta su zakazali uzevši samo bod, dok bod kod Hoffenheima i ima određenu težinu. Tako da njihov start nije baš dobar, ali nije ni toliko loš....
1 bod iz 3 utakmice to je kod Schalkea totalno ispod očekivanja, jer ova ekipa je zadnjih godina konstantno u vrhu, ima određenu širinu, ima reprezentativce u svojim redovima, ima potencijal, ima talente i vodi se kao top bundesligaška ekipa. Po meni je ovdje (a to ponavljam) nužna promjena trenera, a i Heldt bi trebao ići. Heldt možda nosi još veću odgovornost za ovu katastrofu.
Od Herthe se ne očekuje koliko od Schalkea, ali nakon dobrih pojačanja na ljeto, očekuje se dosta i mnogo više od prikazanog. Hertha je prosula bodove protiv Mainza i u prvom kolu Werdera, a obje te ekipe je morala dobiti. Protiv Leverkusena se poraz oprašta. Luhukay , koji je do sada radio dobar posao, pomalo pada pod pritisak. Ipak postoje naznake za uzdizanje Herthe. Kalou je jučer ušao u igru i već pokazao koliko zna, imao je par finih poteza. On će biti pojačanje, a čeka se i konačan nastup Valentina Stockera, koji je dobio vrijeme od trenera da se u potpunosti fizički i mentalno spremi, tako da je dugo radio posebne treninge, kako bi nakon SP dostigao pravi nivo i dobro se pripremio. On kada krene sa nastupima, te s Kaloum koji će se još integrisati u ekipu, Hertha bi trebala pružati puno bolje partije. U napadu je definitivno potreban Kalou jer mnogo škripi nakon odlaska Ramosa. Dok Heitinga možda i neće biti neko značajno pojačanje, jer jučer je već preselio na klupu. Ali i s njim pričekajmo....
Wolfsburg se isto mora u nastavku sezoni dići. Raspored im baš i nije bio lagan, protiv Bayerna se očekivao poraz, protiv Eintrachta su zakazali uzevši samo bod, dok bod kod Hoffenheima i ima određenu težinu. Tako da njihov start nije baš dobar, ali nije ni toliko loš....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Frankfurt-Ausburg 0-1
ne volim Frankfurta samo zbog trenera T.Shaafa
ne volim Frankfurta samo zbog trenera T.Shaafa
Draxler stagnira, možda se popravi u sljedećim utakmicama. Očekivao sam mnogo više od njega.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/hsv-otp ... mku/140526" onclick="window.open(this.href);return false;
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
-
Nerminovic
- Kontakt:
Ha' yebote..Former Germany goalkeeper set to become a WWE wrestler!
"I have had an official enquiry from the WWE. It’s about working for them as a wrestler. I will listen. I don’t s*** my pants. Why should I immediately say no? Wrestling is very popular, especially in the United States. I will go through the enquiry with my agent next week."
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Svi mjenjaju trenere samo Salke drzi onu ublehu.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Nerminovic je napisao/la:Ha' yebote..Former Germany goalkeeper set to become a WWE wrestler!
"I have had an official enquiry from the WWE. It’s about working for them as a wrestler. I will listen. I don’t s*** my pants. Why should I immediately say no? Wrestling is very popular, especially in the United States. I will go through the enquiry with my agent next week."
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Morao se Leverkusen usrati u čejf....
BVB fantastičan, a Leverkusen blizu fantastičnom...Ali samo u prvom poluvremenu, u drugom koliko sam pratio dosta lošiji. U drugom Monaco bolji i došao do zaslužene pobjede. A Lever sjajne prilike propustio u prvom poluvremenu (koliko sam upratio tri 100 % prilike, nešto više sam ipak gledao Dortmund).
A sutra očekujem poraz (pa moguće i visok) Schalkea. Volio bi da bude drugačije, ali malo tu imam optimizma skroz. Schalke skroz u banani, igraju protiv taktički jake ekipe, jakog trenera taktičara, a na svojoj klupi imaju taktičkog amatera. Uz to još silni problemi s ozljedama, pogotovo u odbrani, jedva će je skrpit. Daj Bože čuda, ali ipak mislim da će Schalke u utakmicama protiv ostalih protivnika tražiti svoju šansu. A srećom sve ostale ekipe mogu dobiti...
A sutra očekujem poraz (pa moguće i visok) Schalkea. Volio bi da bude drugačije, ali malo tu imam optimizma skroz. Schalke skroz u banani, igraju protiv taktički jake ekipe, jakog trenera taktičara, a na svojoj klupi imaju taktičkog amatera. Uz to još silni problemi s ozljedama, pogotovo u odbrani, jedva će je skrpit. Daj Bože čuda, ali ipak mislim da će Schalke u utakmicama protiv ostalih protivnika tražiti svoju šansu. A srećom sve ostale ekipe mogu dobiti...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne može Leverkusen do povoljnog rezultata u CL dok odbranom koordinira Spahić.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Smiješni Leverkusen gubi od očajnog Monaca, 
Morali su bar do boda ovdje...u nekoliko 100% prilika su ocajno reagovali i sami su krivi sto nisu poveli.Realno ova ekipa samo u Dortmundu izgleda kao ozbiljna europska ekipa koja drzi stvari pod kontrolom.U svim ostalim utakmicama je na od ocaja do sjaja, a tako nece daleko.
Bice izuzetno tesko da izadju iz ove grupe kao prvi ili drugi ali i dalje je sve otvoreno...kuci moraju uzeti bar 7 bodova.
Bice izuzetno tesko da izadju iz ove grupe kao prvi ili drugi ali i dalje je sve otvoreno...kuci moraju uzeti bar 7 bodova.
Izgubili su od ekipe koja se bruka u Francuskoj. Monaco će se raspasti totalno nakon ove sezone, nisu ni do koljena PSG-u. Bayer se po običaju bruka u Evropi.
Kako li će Schalke sa očajnom odbranom,
Bayern bi trebao proći dalje, sada nebitno kao prvi ili drugi. Očekujem naravno prvo mjesto, no ekipa trenutno igra očajan fudbal.
Kako li će Schalke sa očajnom odbranom,
Bayern bi trebao proći dalje, sada nebitno kao prvi ili drugi. Očekujem naravno prvo mjesto, no ekipa trenutno igra očajan fudbal.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.