Najveci sportas svih vremena?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

AlfredBorden
Kontakt:

Re: Najveci sportas svih vremena?

Post Postao/la AlfredBorden » 13 sep 2014, 15:33

ne moze fedex kraj nadala, nemoj da se salimo nije ni vrijeme ni mjesto :kafa:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 sep 2014, 15:37

MaGiCa je napisao/la:Zashto onda ne promovishesh Bradyja za najdominantnijeg NFL igracha ikada, jer on ti je pandan Jordanu :?:
Ne, najbolji QB i najdominatniji igrač su za mene 2 različita pojma, a najbolji QB je Montana, ako ćemo gledati rezultate. Ja sam fan Patsa, pa nemam problem priznati da je Montana ispred Bradya, koji bi sa još jednom titulom mogao biti iznad njega :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 15:41

rio_Ferdy88 je napisao/la: Ne, najbolji QB i najdominatniji igrač su za mene 2 različita pojma, a najbolji QB je Montana, ako ćemo gledati rezultate. Ja sam fan Patsa, pa nemam problem priznati da je Montana ispred Bradya, koji bi sa još jednom titulom mogao biti iznad njega :)

Koliko ja znam NFL, to je QB revolving sport. Dakle, najdominantniji QB=najdominantniji igrach, jer je totalno nebitno koliko RB mozhe da istrchi, WR da pokupi, sa koliko jardi kicker da poentira, ako 1 QB nije field general da to zna da koristi. A Brady je IMHO najdominantniji na toj poziciji, ne nuzhno i oonaj sa najboljim palmaresima.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 13 sep 2014, 15:42

public enemy no1. je napisao/la:Džordan je bio najbolji među najboljom generacijom košarkaša ikad.
Opet mit o najboljoj generaciji košarkaša ikad.Jordan jeste GOAT(u prevodu najveći ikad,ne najbolji),ali mu sigurno konkurencija nije bila svemirska(Space Jam dakako)kakvom je predstavljaju.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 sep 2014, 15:52

MaGiCa je napisao/la: Koliko ja znam NFL, to je QB revolving sport. Dakle, najdominantniji QB=najdominantniji igrach

Pa nije oduvijek tako bilo, to je više trend danas, negoli što je bio u prošlosti kada ta pass igra nije bila toliko razvijena i nije bila dominantna. I danas se kaže da odbrane donose titule, a to je bio slučaj i u zadnjem SB kada smo imali klasični sukob svjetova.

A to najdominantniji ja bih usporedio sa tim slučajem Wilta i Jordana, npr Taylor, Brown ili Rice su također bili dominantni, strašne atlete, gdje bih ja izdvojio i Sandersa također. A mnogi se ne slažu ni za Bradya, i uzimaju Peytona zbog brojki iz reg sezone, tako da nije baš toliko Jordanovski dominantan :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 15:53

MaGiCa je napisao/la:

Koliko ja znam NFL, to je QB revolving sport. Dakle, najdominantniji QB=najdominantniji igrach, jer je totalno nebitno koliko RB mozhe da istrchi, WR da pokupi, sa koliko jardi kicker da poentira, ako 1 QB nije field general da to zna da koristi. A Brady je IMHO najdominantniji na toj poziciji, ne nuzhno i oonaj sa najboljim palmaresima.
Ne, mjesas pojmove brata.

Calvin Johnson je najdominatniji igrac Detroita recimo koji je WR, a Stafford je itkekao dobar QB.

Dominantnost igraca ne mora znaciti da je najbolji ili najbolja atleta. Ima dosta jakih atleta i raznovrsnih koji nisu dominantni.

Za Jim Browna no comment
Alija isto

To gdje bi bilo kad bi bilo burazeru se ne moze promjeniti, mislim ono tako je kako je, a Ali i Jordan su veci od Wilta po tom pitanju, i to daleko.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 16:08

@Rio

Jeste se NFL evoluirao u passing game u odnosu na Brownovo vreme, ali i u tom i takvom passing NFLu (da navedem primer dok sam josh kao aktivno i pratio ligu) npr. 1 Marshall Faulk (iako najbolji atleta) nije bio ni najdominantniji igrach u svom timu, vec je to bio Warner. Dakle, razlika u terminima atleticizma i dominantnosti u ovom sportu postoji. U basketu je to mnogo drugachije, jer je most dominant u principu i the best player of the league. Uostalom, i MJ je bio najdominantniji igrach lige u vecini sezona koje je igrao.

@alemsa

Zashto bih se zezao :?:
Ali se sa Frazierom i Foremanom borio u drugom delu svoje karijere, kada nije bio dominantan. Nishta pogreshno rekao nisam.
Jim Brown je mozhda i najveci igrach gridirona ikada, ali kad mu chitash biografiju - kao da su je pisali anonimni tvorci grchkih mitova. :facepalm:
A kad Detroit osvoji titulu preko "dominantnog" WR, ti dodji pa mi reci da nisam u pravu. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 16:19

MaGiCa je napisao/la:@Rio

Jeste se NFL evoluirao u passing game u odnosu na Brownovo vreme, ali i u tom i takvom passing NFLu (da navedem primer dok sam josh kao aktivno i pratio ligu) npr. 1 Marshall Faulk (iako najbolji atleta) nije bio ni najdominantniji igrach u svom timu, vec je to bio Warner. Dakle, razlika u terminima atleticizma i dominantnosti u ovom sportu postoji. U basketu je to mnogo drugachije, jer je most dominant u principu i the best player of the league. Uostalom, i MJ je bio najdominantniji igrach lige u vecini sezona koje je igrao.

@alemsa

Zashto bih se zezao :?:
Ali se sa Frazierom i Foremanom borio u drugom delu svoje karijere, kada nije bio dominantan. Nishta pogreshno rekao nisam.
Jim Brown je mozhda i najveci igrach gridirona ikada, ali kad mu chitash biografiju - kao da su je pisali anonimni tvorci grchkih mitova. :facepalm:
A kad Detroit osvoji titulu preko "dominantnog" WR, ti dodji pa mi reci da nisam u pravu. ;)
Ali je dominirao najjacu eru boxa, prvi poraz koji je dozivio je od Smokin' Joe i to u trecem matchu nakon zatvora. Ima 2 poraza za 18 godina karijere (60 do 78-e). Od Sonny Listona do Foremana nikad nikog nije izbjegavao, i normalno pobjedio je sve. Jedino Joe Louis ima argumente da bi mogao voditi tu polemiku, ali era je na strani Alija.

Pa tesko ce Detroit osvojit, nea to veze, Adrian Peterson vjerovatno nikad nece uet titulu sa Minnesot-om, ali je najdominatniji RB lige i igrac te ekipe.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 sep 2014, 16:20

Muhamed pa svi ostali!
Grbavica naš je Hram!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 sep 2014, 16:23

MaGiCa je napisao/la: Jeste se NFL evoluirao u passing game u odnosu na Brownovo vreme, ali i u tom i takvom passing NFLu (da navedem primer dok sam josh kao aktivno i pratio ligu) npr. 1 Marshall Faulk (iako najbolji atleta) nije bio ni najdominantniji igrach u svom timu, vec je to bio Warner.
Pa to zavisi od tima do tima i sa čim taj tim raspolaže, evo ti primjer ovogodišnjih prvaka, gdje imaš jednog Shermana koji je puno dominantniji na svojoj poziciji od Wilsona koji je QB. Isto tako Johnson iz Lionsa, ili Peterson iz Vikingsa, Watt iz Texansa, međutim svi oni teško da mogu odvesti svoju ekipu sami do titule kao ni Peyton kao QB koji je najdominantniji i najbolji igrač u svom timu, i odigrao je strašnu sezonu, ali to ništa ne znači kada se na suprotnoj strani nađe dobro posložena i vođena ekipa sa fokusom na odbranu. Imaš tih slučajeva, tako da je veoma teško precizirati ko je bio taj najdominantniji, puno teže negoli u košarci. Kažem Montana je po tim parametrima rezultata ipak broj 1 kad su QB u pitanju. Brady će morati barem još jednu titulu donijeti želi li da ga prestigne.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 16:23

rio_Ferdy88 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Jeste se NFL evoluirao u passing game u odnosu na Brownovo vreme, ali i u tom i takvom passing NFLu (da navedem primer dok sam josh kao aktivno i pratio ligu) npr. 1 Marshall Faulk (iako najbolji atleta) nije bio ni najdominantniji igrach u svom timu, vec je to bio Warner.
Pa to zavisi od tima do tima i sa čim taj tim raspolaže, evo ti primjer ovogodišnjih prvaka, gdje imaš jednog Shermana koji je puno dominantniji na svojoj poziciji od Wilsona koji je QB. Isto tako Johnson iz Lionsa, ili Peterson iz Vikingsa, Watt iz Texansa, međutim svi oni teško da mogu odvesti svoju ekipu sami do titule kao ni Peyton kao QB koji je najdominantniji i najbolji igrač u svom timu, i odigrao je strašnu sezonu, ali to ništa ne znači kada se na suprotnoj strani nađe dobro posložena i vođena ekipa sa fokusom na odbranu. Imaš tih slučajeva, tako da je veoma teško precizirati ko je bio taj najdominantniji, puno teže negoli u košarci. Kažem Montana je po tim parametrima rezultata ipak broj 1 kad su QB u pitanju. Brady će morati barem još jednu titulu donijeti želi li da ga prestigne.
I Lynch je dominatniji od Wilsona

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 13 sep 2014, 16:24

Sve će to nama MaGiCa objasniti, te on je bio prisutan u svakoj košarkaškoj eri.
Hejtanje prema Bullsima i u ovom slučaju Jordanu ne prestaje od strane sve prisutnog.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 sep 2014, 16:25

Kawhi je napisao/la:
public enemy no1. je napisao/la:Džordan je bio najbolji među najboljom generacijom košarkaša ikad.
Opet mit o najboljoj generaciji košarkaša ikad.Jordan jeste GOAT(u prevodu najveći ikad,ne najbolji),ali mu sigurno konkurencija nije bila svemirska(Space Jam dakako)kakvom je predstavljaju.

možda nije bila svemirska ali je imao jaču konkurenciju nego wilt

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 sep 2014, 16:27

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Teško i tada, sada su da se ne lažemo QB zaštićeni kao polarni medvjedi, ne smiješ ga pipnuti odmah 15 jardi kazne, u Montanino vrijeme toga nije bilo, čista brutalnost, pa šta ti Bog da na terenu, k'o živ k'o mrtav!
Grbavica naš je Hram!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 16:40

NeverGiveUp je napisao/la:Sve će to nama MaGiCa objasniti, te on je bio prisutan u svakoj košarkaškoj eri.
Hejtanje prema Bullsima i u ovom slučaju Jordanu ne prestaje od strane sve prisutnog.
[youtube][/youtube]

filip13 je napisao/la:možda nije bila svemirska ali je imao jaču konkurenciju nego wilt
Na poziciji na kojoj je igrao - nije. SGovi Jordanovog doba <<<<<<< centri iz Wiltovog.

alemsa je napisao/la:Ali je dominirao najjacu eru boxa, prvi poraz koji je dozivio je od Smokin' Joe i to u trecem matchu nakon zatvora. Ima 2 poraza za 18 godina karijere (60 do 78-e). Od Sonny Listona do Foremana nikad nikog nije izbjegavao, i normalno pobjedio je sve. Jedino Joe Louis ima argumente da bi mogao voditi tu polemiku, ali era je na strani Alija.
Ali jeste the GOAT svog sporta, ali 10ak poslednjih godina karijere nije bio najdominantniji. Najkonstantniji - da, najdominantniji - teshko. Nortonom i Frazierom, koji su Aliju dushu vadili, Foreman je brisao pod. Taj Rumble in the Jungle jeste bio 1 fluke, ako cemo iskreno. Dokaz je to shto Ali nije hteo da da revansh, a obecao je. ;)
I nikada MA nije bio u zatvoru, tako da nije poenta nasedati na mitove filmske industrije. Bio je samo suspendovan i oduzeta mu je licenca, ali robijao nije jer se stalno zhalio sudovima i odlagao sluzhenje kazne sve do momenta dok nije amnestiran. :cool:

IMHO i LL ima argumente za GOATa teshke kategorije, jer je umlatio celu konkurenciju, tj. one koji su imali cojones da mu izadju na crtu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 sep 2014, 16:43

MaGiCa je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:Sve će to nama MaGiCa objasniti, te on je bio prisutan u svakoj košarkaškoj eri.
[youtube][/youtube]

filip13 je napisao/la:možda nije bila svemirska ali je imao jaču konkurenciju nego wilt
Na poziciji na kojoj je igrao - nije. SGovi Jordanovog doba <<<<<<< centri iz Wiltovog.

.

ja nisam mislio na pozicije koje su igrali nego na ukupnu konkurenciju

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 sep 2014, 16:48

@Magica

Pa brate govori se o boksu, čuj nije bio dominantan posljednih desetak godina karijere :lol: pa nije snuker **** te, da se fizički ne troši, ne bi imao poraza protiv Frejzera da nije suspendovan u najboljim godina, briso bi patos s njim laganini, k'o što je sa svima prije suspenzije, ono što je radio u ringu to je Maradona na terenu :kafa:
Grbavica naš je Hram!!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 16:55

RiverPlate je napisao/la:@Magica

Pa brate govori se o boksu, čuj nije bio dominantan posljednih desetak godina karijere :lol: pa nije snuker **** te, da se fizički ne troši, ne bi imao poraza protiv Frejzera da nije suspendovan u najboljim godina, briso bi patos s njim laganini, k'o što je sa svima prije suspenzije, ono što je radio u ringu to je Maradona na terenu :kafa:
Da e, pa ne moze biti u prime-u do 50 godine, izgubio je 3 godine prime-a zbog Vjetnama. Imo je blizu 7-10 godina ciste dominacije u najjacoj eri boxa

Ne postoji boxer koji bi briso pod sa Smokin' Joe, podcjenujes debelo Fraziera, thrilla in manilla je hladno najbolji match svih vremena.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 16:57

filip13 je napisao/la:ja nisam mislio na pozicije koje su igrali nego na ukupnu konkurenciju
OK, mozhe i tako da se gleda. Istina je da je vishe top igracha igralo u 80/90im nego u 60/70im, ali je i istina da je liga izgubila na koncentraciji kvaliteta, te da timovi nisu bili nakrcani allstar/HoF igrachima, kao u Wiltovo vreme.
Uostalom, znamo gde je Wilt gubio titule - u 7. mechevima protiv najjache dinastije ikada u americhkom sportu.
Jordan, kada je bio suochen sa dinastijama 80ih poput Birdovih Celticsa, bivao je chishcen. Protiv Magicovih Lakersa je stigao da igra tek 1991, kada je Magic kontemplirao penziju, a KAJ bio u njoj vec 2 godine.
Glede individualnih statistika, Jordan ne mozhe u istu rechenicu sa Wiltom, shto i sam znash. Nije to nikakav minus za MJa, jer je to neshto shto ne mozhe niko. Biti najbolji asistent lige kao centar, imati po utakmicama 10-12 blokada u proseku i 25 skokova uz 30 poena (a u peaku i 40+poena po sezoni), sve igrajuci na oba kraja terena po 46-48 minuta po utakmici...Jordanove scoring veshtine nisu dovoljne da ga stavi ispred Wilta. E sad, shto mediji, pojedini proizvodjachi patika i energetskih napitaka kazhu drugachije - to je drugi par cipela.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 sep 2014, 17:04

alemsa je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la:@Magica

Da e, pa ne moze biti u prime-u do 50 godine, izgubio je 3 godine prime-a zbog Vjetnama. Imo je blizu 7-10 godina ciste dominacije u najjacoj eri boxa

Ne postoji boxer koji bi briso pod sa Smokin' Joe, podcjenujes debelo Fraziera, thrilla in manilla je hladno najbolji match svih vremena.
Nepodcjenjujem ja njega, nego samo poredim ukradene godine u prajmu, da Ali nije suspendovan i da su se tada borili, maks šest rundi bi izdržao, jer je čovjek jednostavno mašina bio plus dvije godine je stariji bio od Džoa. Forman imao 25 na vrhuncu ali 32 u Manili pa Ali pobjedio, pa sad skontaj Alija sa 25 i onog drvosječu sa 25.
Grbavica naš je Hram!!!

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.