Najveci sportas svih vremena?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Najveci sportas svih vremena?

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 17:05

MaGiCa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ja nisam mislio na pozicije koje su igrali nego na ukupnu konkurenciju
OK, mozhe i tako da se gleda. Istina je da je vishe top igracha igralo u 80/90im nego u 60/70im, ali je i istina da je liga izgubila na koncentraciji kvaliteta, te da timovi nisu bili nakrcani allstar/HoF igrachima, kao u Wiltovo vreme.
Uostalom, znamo gde je Wilt gubio titule - u 7. mechevima protiv najjache dinastije ikada u americhkom sportu.
Jordan, kada je bio suochen sa dinastijama 80ih poput Birdovih Celticsa, bivao je chishcen. Protiv Magicovih Lakersa je stigao da igra tek 1991, kada je Magic kontemplirao penziju, a KAJ bio u njoj vec 2 godine.
Glede individualnih statistika, Jordan ne mozhe u istu rechenicu sa Wiltom, shto i sam znash. Nije to nikakav minus za MJa, jer je to neshto shto ne mozhe niko. Biti najbolji asistent lige kao centar, imati po utakmicama 10-12 blokada u proseku i 25 skokova uz 30 poena (a u peaku i 40+poena po sezoni), sve igrajuci na oba kraja terena po 46-48 minuta po utakmici...Jordanove scoring veshtine nisu dovoljne da ga stavi ispred Wilta. E sad, shto mediji, pojedini proizvodjachi patika i energetskih napitaka kazhu drugachije - to je drugi par cipela.
Pa ja sam ti argumentovano iznio davno da je Jordanovih 37.1>Wiltovih 50

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 17:07

RiverPlate je napisao/la: Pa brate govori se o boksu, čuj nije bio dominantan posljednih desetak godina karijere :lol: pa nije snuker **** te, da se fizički ne troši, ne bi imao poraza protiv Frejzera da nije suspendovan u najboljim godina, briso bi patos s njim laganini, k'o što je sa svima prije suspenzije, ono što je radio u ringu to je Maradona na terenu :kafa:
To je tvoje mishljenje. Lichno mislim da je Frazier bio matchup problem za Alija, koji ne bi ni prime Ali tek tako reshio.
Ali, nema potrebe da smarash nekakvim trazhenjem dlake u jajetu. Razumeo si poentu.

alemsa je napisao/la:Da e, pa ne moze biti u prime-u do 50 godine, izgubio je 3 godine prime-a zbog Vjetnama. Imo je blizu 7-10 godina ciste dominacije u najjacoj eri boxa

Ne postoji boxer koji bi briso pod sa Smokin' Joe, podcjenujes debelo Fraziera, thrilla in manilla je hladno najbolji match svih vremena.
Je li to bila najjacha era HW divizije ili to tako tvrde Bert Sugar i sl. :?: ;)
Tyson, Bowe, Holyfield, LL, matori Holmes i Foreman, braca Klitschko, Tua i ostali teshkashi iz 90ih su IMHO jachi od konkurencije u 60im ili 70im. Aliju kapa dole na dugovechnosti, skillu, zaista je bio top borac, ali ne treba dodatno mitologizovati.

Niti ja potcenjujem Fraziera, niti je tachno da ne postoji borac koji je brisao pod sa Smoking Joeom.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 17:14

RiverPlate je napisao/la: Nepodcjenjujem ja njega, nego samo poredim ukradene godine u prajmu, da Ali nije suspendovan i da su se tada borili, maks šest rundi bi izdržao, jer je čovjek jednostavno mašina bio plus dvije godine je stariji bio od Džoa. Forman imao 25 na vrhuncu ali 32 u Manili pa Ali pobjedio, pa sad skontaj Alija sa 25 i onog drvosječu sa 25.
Ne mozhemo tako da prichamo. Meshash ljude i dogadjaje. :crazy:

alemsa je napisao/la:Pa ja sam ti argumentovano iznio davno da je Jordanovih 37.1>Wiltovih 50
:lol:

Najlakshe je misliti da neshto shto je u tvojoj glavi zacheto treba da vazhi svuda. Niti si ti argumentovano to dokazao, niti je to ikakav argument. To je obichna projekcija po pace adjusmentu. Ali tako ne mozhesh da reshish problem kriterijuma sudjenja (koji je favorizovao Jordana i penalizovao Wilta), kao i uslove za igru, moderne trening metode, nachin putovanja i rekuperacije i sl.

No, bilo bi dobro da ovde stanemo, poshto se dogovoriti teshko mozhemo. Nastavi ili preko pp-a ili otvori temu na pdf-u NBA sa temom "Wilt vs MJ", poshto vrtimo iste priche. ;)
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 13 sep 2014, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 sep 2014, 17:16

Nikakvu ja dlaku u jajetu ne dražim, ukrade godine su ukradene godine, pogotovo za sport kakav je boks, gdje ti je mladost sve što imaš. Uglavnom pozitivan omjer ima protiv aviju, da ne govorim o prajmu gdje je ljude pravio smiješnima kad uđu u ring. Daj mi tog Džordana da odradi jedan treninh bokserski, ne borbu, vjerovano bi pao u nesvjest na pola puta. Za Wilta se slažem da je jedini Supermen koji je hodao zemljom i vjerovatno najbolja atleta, ali sportista nikad veći od Alija, pogotovo kad uzmemo obzir težine sport, koji su neuporedivi.

Ne mješam ljude i događaje, nego dva borca i godine sa Muhamedom.
Grbavica naš je Hram!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 17:25

RiverPlate je napisao/la:Nikakvu ja dlaku u jajetu ne dražim, ukrade godine su ukradene godine, pogotovo za sport kakav je boks, gdje ti je mladost sve što imaš. Uglavnom pozitivan omjer ima protiv aviju, da ne govorim o prajmu gdje je ljude pravio smiješnima kad uđu u ring. Daj mi tog Džordana da odradi jedan treninh bokserski, ne borbu, vjerovano bi pao u nesvjest na pola puta. Za Wilta se slažem da je jedini Supermen koji je hodao zemljom i vjerovatno najbolja atleta, ali sportista nikad veći od Alija, pogotovo kad uzmemo obzir težine sport, koji su neuporedivi.

Ne mješam ljude i događaje, nego dva borca i godine sa Muhamedom.
U pravu si za Alijev H2H protiv fielda, ali MA i GF se nikada nisu borili u Manili, a 32 godine vs 25 nemaju neku vazhnost per se. :facepalm:
Treba pogledati samo kada bokseri postizhu najbolje rezultate i to su pre periodi kada im je 32 od onih kada im je 25. Danas Klitschka niko ne brani usled godina mu, a mnogi ga napadaju zbog loshije konkurencije. ;)

Ali nije hteo da da Foremanu revansh, jer je znao da je na fluke uzeo onaj mech u dzungli - visoka vlazhnost, otvoren stadion, posekotina Foremana...sve je to dovelo do uspeshne implementacije rope-a-dopea. Drugi mech bi se odigrao po Foremanovim pravilima i tu bi Ali imao jako male shanse.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 sep 2014, 17:29

Moguće da bi Forman dobio u revanšu, u nekim normalnijim uslovima, ali ako ti sa 25 godina imaš više belaja sa vlažnošću od čovjeka sa 32 **** onda. The People's Champ je People's Champ.
Grbavica naš je Hram!!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 17:48

Foreman je imo problema sa staminom, ako match ode u distancu , imo je problema sa izdrljivosti, tako ga je jedan Jimmy Young dobio kojeg je Ali dobio u 35-oj godini zivota. Snaga i jako udaro, kretanje, brzina i sve ostalo slabo. A Ali je se borio protiv jacih snagom od sebe i jakih punchera ali ih je dobio, Floyd Pattersona, Sonny Listona, Folley, Chuvalo, to su sve bili boxeri koji su bili jaci i jace udarali, Ali je i sam za sebe rekao da nikad nije bio jak puncher niti mu je to pravilo razliku.

@Magica

Normalno da je bila najjaca era boxa, zlatne godine boxa.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 13 sep 2014, 17:54

Je li to bogati Wilt bolji od Jordana :lol:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 sep 2014, 18:10

Niko iz Alija nije izvlacio ono sto su izvlacili Fraizer i Norton. Protiv njih je morao biti najbolji i protiv njih mu je uvijek visilo sve u zraku. Pa i sam Ali je izjavio da Joe izvlaci ono najbolje iz njega. Ali - Foreman je ipak mec stoljeca.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 13 sep 2014, 18:12

filip13 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
public enemy no1. je napisao/la:Džordan je bio najbolji među najboljom generacijom košarkaša ikad.
Opet mit o najboljoj generaciji košarkaša ikad.Jordan jeste GOAT(u prevodu najveći ikad,ne najbolji),ali mu sigurno konkurencija nije bila svemirska(Space Jam dakako)kakvom je predstavljaju.

možda nije bila svemirska ali je imao jaču konkurenciju nego wilt
Ma dobro to,al me nervira mit o jakoj konkurenciji u 90im.Jordan je jedini koji je svoj prime doživio u 90im,a da je u top 10 ikad.Još je u ekipi imao tada sigurno top 5 igrača i ono ispade kao teško mu bilo osvajat.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 sep 2014, 18:23

niko se ne provaljuju na ovom forumu ko Magica :facepalm:

pored toga, zaboravljate sta znaci sportista ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 sep 2014, 18:33

Wayne Gretzky najbolji je sportista koji je kročio i sa ovom mojojm mišlju trebalo bi zaključati temu.

P.S. Očekuje se @Magica da kaže kako on nije najbolji ni u svom sportu, nego da je to Mario Lemieux.

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 sep 2014, 19:21

Kawhi je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
public enemy no1. je napisao/la:Džordan je bio najbolji među najboljom generacijom košarkaša ikad.
Opet mit o najboljoj generaciji košarkaša ikad.Jordan jeste GOAT(u prevodu najveći ikad,ne najbolji),ali mu sigurno konkurencija nije bila svemirska(Space Jam dakako)kakvom je predstavljaju.

možda nije bila svemirska ali je imao jaču konkurenciju nego wilt
Ma dobro to,al me nervira mit o jakoj konkurenciji u 90im.Jordan je jedini koji je svoj prime doživio u 90im,a da je u top 10 ikad.Još je u ekipi imao tada sigurno top 5 igrača i ono ispade kao teško mu bilo osvajat.[/quote]

A sve zavisi da li neko smatra hakeema,Shaqa,Malonea vrijednim da budu u top 10 ikad,mnogi na forumu ce reci da su bar dvojica u top 10

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 sep 2014, 19:22

jordan je igro u eri u kojoj je izaslo najvise HOF igraca

case closed o konkurenciji

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 13 sep 2014, 19:26

Michael Jordan i Ali. Ne mogu se opredijeliti.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 19:54

DukeOfWellington je napisao/la:Wayne Gretzky najbolji je sportista koji je kročio i sa ovom mojojm mišlju trebalo bi zaključati temu.

P.S. Očekuje se @Magica da kaže kako on nije najbolji ni u svom sportu, nego da je to Mario Lemieux.

Wayne Gretzky jeste najbolji i najveci hokejash svih vremena, ali teshko i da je najbolji sportista koji je ikada zhiveo - jer je njegov sport efemeran u svetskim okvirima. Ma koliko ja gotivio hokej na ledu - njega 90% svetske populacije uopshte ne igra, a ostatak samo u ponekim oblastima.
Nema potrebe za jeftinim udarcima, bolje prouchi malo vishe istoriju kosharke. ;)

Bosniacum Lilium je napisao/la:niko se ne provaljuju na ovom forumu ko Magica :facepalm:

pored toga, zaboravljate sta znaci sportista ;)
Najlakshe je napasti choveka ad hominem. Potrebno je samo da budesh bezobrazan i nevaspitan.
Smisliti ozbiljnu repliku - e to zahteva malo vishe potkovanosti.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 13 sep 2014, 20:06

Nema s tobom konstruktivnosti, ti si čisti kontraš i pametnjaković.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 sep 2014, 20:19

NeverGiveUp je napisao/la:Nema s tobom konstruktivnosti, ti si čisti kontraš i pametnjaković.
Reche mi chovek koji ne razmishlja logichno, vec dogmatichno, a uz to podrzhava totalitaristchke sisteme i nihove vrednosti. :roll:
Druzhe, nema potrebe da ulazish u rasprave sa nekim poput mene, ako te vec ovakvi ljudi iritiraju.
To ti je stavljeno do znanja jedno 20ak puta (minimum) i pod starim nickovima i pod ovim sad - a opet nastavljash po starom.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 sep 2014, 20:41

MaGiCa je napisao/la:Wayne Gretzky jeste najbolji i najveci hokejash svih vremena, ali teshko i da je najbolji sportista koji je ikada zhiveo - jer je njegov sport efemeran u svetskim okvirima. Ma koliko ja gotivio hokej na ledu - njega 90% svetske populacije uopshte ne igra, a ostatak samo u ponekim oblastima.
Nema potrebe za jeftinim udarcima, bolje prouchi malo vishe istoriju kosharke. ;)
Ne tvrdim ja apriori da je Jordan bolji od Chamberlaina, pogrešno si protumačio moj post ;)

Šteta što se ne igra, tada bi svima bilo jasno da je najveći.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 13 sep 2014, 20:55

MaGiCa je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:Nema s tobom konstruktivnosti, ti si čisti kontraš i pametnjaković.
Reche mi chovek koji ne razmishlja logichno, vec dogmatichno, a uz to podrzhava totalitaristchke sisteme i nihove vrednosti. :roll:
Druzhe, nema potrebe da ulazish u rasprave sa nekim poput mene, ako te vec ovakvi ljudi iritiraju.
To ti je stavljeno do znanja jedno 20ak puta (minimum) i pod starim nickovima i pod ovim sad - a opet nastavljash po starom.

Ponavljaš se. Toliko o nastavljanju po starom.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.