FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 13 sep 2014, 22:13

+3 idemo dalje
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

exbabilon
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la exbabilon » 13 sep 2014, 22:13

anonimni je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:penal je bio, ali crveni ? :oops:
Ma kakav crveni, nije ono bilo za crvenog, ali nije ni onaj faul od onog iz Viteza, jedino ako lik vec nije imao zuti (to nisam upratio)...
Imao je lik vec zuti karton, ono mu je bio drugi.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 13 sep 2014, 22:13

Drugi zuti je dobio igrac Viteza. Ko je mogao doci a nije dosao na utakmicu nek se zapita ;)
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 13 sep 2014, 22:14

exbabilon je napisao/la:
anonimni je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:penal je bio, ali crveni ? :oops:
Ma kakav crveni, nije ono bilo za crvenog, ali nije ni onaj faul od onog iz Viteza, jedino ako lik vec nije imao zuti (to nisam upratio)...
Imao je lik vec zuti karton, ono mu je bio drugi.
E to je onda druga stvar :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 13 sep 2014, 22:23

Bravo Nedo , bravo Varea , ma bravo ŽELJO !
1921 !
05.06.1998

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 13 sep 2014, 22:24

zavrnu je Seo ko Beckham :D

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 13 sep 2014, 22:28

Slo slo slobodo :zviz: :zviz: :zviz:
Ja te volim, volim Željo..

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 13 sep 2014, 22:35

champions1921 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
likusa je napisao/la:po meni prvo poluvrijeme do 35 za zaborav :roll:
ja baš mislim da smo tad odigrali jedine prave akcije, samo nisu pogodili.
+1 Drugo pol za zaborav. U prvom se fino igralo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Onda je do mene :think:

sto se Vare tice vidjela sam isto, cak kada je sam bio u drugom poluvremenu nedo ga vidi i ignorise i opuca nidje veze na gol :sick:

Kad Varea mahnu rukom Enisu da se vrati jer ce on izvest korener :lol:
Željeznicar za život cijeli !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 sep 2014, 22:37

varea ima jednu dimenziju igre koju niko u ovoj ekipi nema. turković i naročito bajić jesu u više navrata bili krajnje sebični, ali po meni bi idealno bilo da varea njima daje zadnji pas, a ne obratno. tako je i kreirao dva totalna zicera koja su fulili u prvom. takve pasove ne može dati niko od ovih, može dado sadiković ali previše gubimo nazad sa njim...

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 13 sep 2014, 22:44

Varea je bio odličan večeras, drago mi je da je napokon odigrao čitavu utakmicu. Pogotovo je bio dobar u prvom poluvremenu, kada je podijelio nekoliko odličnih lopti. Ali u drugom u nekoliko situacija džaba maše rukama, nikako da mu dodaju.

Sviđa mi se nakon duže vremena vidjeti na Grbavici 442 formaciju. U prvom poluvremenu smo na momente igrali stvarno dobro, ali čini mi se da još to nije kako treba uigrano, kao da igrači još nisu osjetili sve mogućnosti takve postavke, možda se varam, ali nismo uspijevali da se baš nametnemo, nismo imali neki poseban pritisak, da ih malo napadamo u kontinuitetu, nego je i Vitez imao ponekad poprilično prostora za igru. Ali je zato bilo naših odličnih akcija. Trebali smo ga dati i ranije, opet smo fulali što se ne bi smjelo fuliti.

Nakon kraja poluvremena, mislio sam da ću napokon malo opuštenije gledati Želju, ali ne dade nam se. Nisam vidio sa juga najbolje situaciju kod penala, meni se činilo da nije bio, da je Antolović stigao prvi do lopte, a nisam dobro upratio ni kako je došlo do tog belaja, gdje je ko prije toga pogriješio. Ali na našu veliku sreću, i Vitez vrlo brzo ostade bez igrača. Inače je moglo biti problema. Strašno glup potez njihovog igrača, koji već ima jedan žuti, na sredini terena ruši Nedu s leđa. Od zadnjih pola sata, Vitez je bio bolji petnaestak minuta. Prepali smo se malo, povukli se, ali onda smo počeli malo igrati, rastrzano nekako, ali eto, zadnjih petnaestak minuta nismo strepili hoćemo li primiti gol.

Drago mi je da je Nedo napokon zabio. Ovo je već druga utakmica zaredom da je jedan od najzaslužnijih za pobjedu. Borben je, puno faula bude na njemu, ali i meni se čini, što već neko reče, da s loptom nije baš najbolji. Pričam nekidan s jednim starijim jaranom, pa kaže da je nekad igrao sa Nedom malog fudbala, i da Nedo ima odličnu tehniku. Ali ja to još nikako da vidim na terenu.
FK Željezničar 1921

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 13 sep 2014, 22:44

dati varei poluvrijeme u kupu sada da se upise jednom dvaput da pripremi nisanske sprave za jarceve
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 13 sep 2014, 22:50

Evo i mene nakon utakmice.

Moze li neko da mi odgovori sta je bilo kod onog penala?

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 13 sep 2014, 22:56

E ovako,ocekivao sam ovakvu utakmicu Vitez nije ekipa koja je loša u sredini i naprijed,njima je odbrana najslabija karika pa smo mi pobjedili ovo i priveli 2.pol iskusno..
Vidim neki vec Tomu zadnju tekmu dvije uzimaju usta i postaje krivac a decko nas je vadio u zadnjih par utakmica i danas je pretrcao najvise od svih igraca(od Varea-e duplo sigurno,posto vidim vec svi igraca dizu u nebesa cim je k'o novi),ista furka kao Adilovica i Aru sto se pljuvalo a oni nam najvise pridonosili igri,ali mnogi su to kasnije shvatili.
Antolovic-bez posla,dva šuta imao prije tog penala koji je smjesan u najmanju ruku..Bio sam u uglu iz kojeg sam vidio da je rukom dirao loptu a napadac se samo bacio i sudija gresku napravio..ja sam sad pravo zabrinut,Veca ce biti na golu u najvaznijoj utakmici u polusezoni gdje se lomi situacija(i to kakav ce pritisak biti na njemu sto sa tribina sto zbog prvog nastupa od 1.minute)..nek mu je Bog na pomoci.
Kvesa-strasan decko,vidi se sportski zivot kako djeluje,kad ga neko sa strane posmatra ne bi rekao a ni pomislio da je imao najtezu povredu u fudbalu..Bravo Kvesa danas bez greske
Kosoric i Bogdanovic-dobri u 1.pol,kod penala Kosoric lošije reagovao i dopustio da mu igrac pobjegne i izbori penal..Ali sve u svemu nisu loši bili
Stana-meni loš vcrs,nije lose odigrao vcrs al kad se vide njegove partije od prije danas mi djelovao odsjecen totalno..Jednu sansu u prvom pol pred golmana 100% nije iskoristio,a u 2.pol 2 puta presao centar..On i Sejo nmg igrati zajedno na istoj strani,jedan drugog "guše"..
Hasanovic-solidan,borben par gresaka u predaji i primanju ali dobro odradio posao vcrs
Toma-kapa do poda za trku i predjene kilometre,trcao u 2.pol i za Vareu i Seju koji nisu imali snage.Mnogo lopti je presjekao i osvojio.Isto tako puno gresaka u 1.pol i "carenje" lopte(ali to je razlog sto ostali saihraci stoje i neotrivaju se..i kad se gleda sa tribina svi zvižde i ljute se sto se ranije ne oslobodi a zapravo i nije toliko do njega.U 1.pol i upropastio jedno 3akcije sa losim dugim loptama,ali isto tako i jedna asistencija Baji u prvom pol gdje ga je bas pronasao.Moze bolje naravno Toma al daleko da je bio loš vcrs..
Sejo-asistencija i pogodak u utakmici gdje je 2:1 bio rezultat..Svi bi se pitali zasto nije bio igrac utakmice..Nije,zato sto nije bilo borbenosti ko prije,u 1.pol 3 prodora po strani i svaki put u go-aut ili los centaršut.Igrao koliko je imao snage,za trenutak bljesne onda ga nema nigdje..Nez mene nije zadovoljio vcrs
Varea-majstor,u par teskih primanja pokazao kako se lopta "uštopa",i kako se gurne lopta u prostor.Zna s loptom ali fizicka sprema mu je loša,treba jos trcati ili na traci ili kroz Wils..
Baja-pokusavao nesto,gradio se dobro ali isfulo u 1.pol dvije mrtve šanse.Jednu mu Nedo glavom spustio njegovo bilo nogu samo da postavi a druga gdje ga je Tomo izbacio..Nez nije loš bio ali ovi ziceri se MORAJU zabiti..
Nedo-kapa do poda za borbenost,koliko je puta faul izborio,onda crveni,gradio se i razigravao druge,pogodio glavom i drago mi je bilo sto je zabio na Grbavici(onaj osjecaj kad je ljubio grb i okrenuo se navijacima-svaka cast)..
Izmjene nisu vrijedne pomena..
Ja zadovoljan zbog tri bobe i garantujem da u Tuzli necemo izgubiti,samo jace da se ulazi u duel i da se iskoriste ziceri..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 sep 2014, 22:57

Mozambik je napisao/la:Evo i mene nakon utakmice.

Moze li neko da mi odgovori sta je bilo kod onog penala?
Nije bio penal. Antolović loptu izbio.
DRUG NEBI TI PUNCA

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 13 sep 2014, 22:58

Izasao sam sretan s Grbavice,a mi smo pobijedili Viteza 2 : 1 :mrgreen: psihicki vazna pobjeda i tesko izborena.Mogu reci da je veceras bilo finih momenata u igri i pokusaja onoga sto Adzem trazi,a i Jug je zablistao. Idemo dalje !!!
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

skripta
Kontakt:

Post Postao/la skripta » 13 sep 2014, 23:00

Tomić je danas trčao to je bez rijeći ali pet puta mu Varea prolazi on neće da mu da loptu, da mu gurne u for namjerno se okreče na drugu stranu i to svaki put.
Da mi je iz oka ispao ne može se tako ponašati i još par igrača s njim..
Ne kontam to nikako jbt!
I da Hasanović užas Božiji, molim Boga da skontaju da im treba zadnji vezni..daj Bože! ;)
Zadnja izmjena: skripta, dana/u 13 sep 2014, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 sep 2014, 23:04

tomić je morao cariniti loptu, jer je hasanović ne zna prenijeti. to je tako jednostavno. i po meni je danas odlično odigrao.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 13 sep 2014, 23:06

meni sve ovo danas podsjeca na sezonu 2011/12. em pobjeda tesko izborena, em bitna, kao tada protiv zvijezde, em novi golman na golu (tada guso, sad kjosevski)... hmm... samo da na dobro izadje :D
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 sep 2014, 23:06

Nova pobjeda, treća u nizu ja prezadovoljan. Varei fali utakmica i bice nam glavni igrač.
Sto rece jaran sa tribine necemo izgubiti ni jednu do polusezone a onda nasta :urnebes: :urnebes:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 sep 2014, 23:07

bagrcavi je napisao/la:Razbićemo ih 1:0
bio sam blizu :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Merhaba i 39 gostiju.