FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma jos se mi trazimo. Igraci se seljakaju s pozicije na poziciju, formacija se mijenja, uloge na terenu su razlcite iz kola u kolo. Adzem ocigledno jos trazi idealnu formulu, rezultati jos uvijek i ne trpe toliko s 3 vezane pobjede, valjda ce se uskoro iskristalisati 11 najboljih, a ne svako kolo drugacije. Doduse, ko zna za sta je to dobro, nek ima konkurencije...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
Odlicno prvo poluvrijeme nase ekipe, odavno se nije igralo ljepse u dolini, fino je sve to vidjeti. Koliko god mi jadikovali ranije, cini mi se da je pile pisao da smo bolji nego sto mnogi misle, i slazem se apsolutno s tom konstatacijom. Nedo je doveden s razlogom, odlicno izgleda u paru s Bajicem u vrhu napada i nadopunjuju se odlicno. Bajic me fascinira iz utakmice u utakmicu, odlicna kretnja, velika borbenost i zelja, jednostavno je eksplodirao. Najteze je doci u poziciju za gol, imati taj osjecaj, a on to ima. Svi njegovi promasaji su plod neiskustva, i kada dobije na rutini bice paklen igrac. Svaka cast momku. Bas kao i Nedi. Odavno nisam vidio onoliko borbenosti i srcanosti kod nekog igraca, posebno ne napadaca. Momak je napravio vise faulova i klizecih nego ostatak ekipe. Gradio se, skakao, spustao lopte, igrao s Bajicem, vidi se da ce biti dobar tandem. Drago mi je zbog gola jer se vidjelo koliko mu znaci. Samo neka nastave ovako.
Varea je pokazao da je majstor, tu nema dileme. Sto je najbitnije i on sam zna koliko moze i trazi loptu, nudi se, dribla, gura lopte, pokusava sutirati, bas igrac kakav nam je bio potreban u ekipi. Kada zagusti on je taj koji moze povuci. Dao je nekoliko izuzetnih lopti naprijed. Tomic, Sejo, Stanic, Kvesic su takodjer jako dobro igrali, Tomic se dobro natrcao veceras, ali vjerovatno mu je to i uloga, pored Eldara tu na sredini. Kakav god bio ovaj drugi potreban nam je jako. Sigurno je da i on moze vise, ali vjerovatno ce s utakmicama i on napredovati i rasti s ekipom kao i prosle godine kada je imao nekoliko odlicnih utakmica. Taj zadnji vezni plus Tomic koji mnogo trci ce nam donjeti sigurnost nazad koja nam je jako potrebna zbog propuha u odbrani. Tomic stize otici u napad tako da ne gubimo mnogo na tom djelu terena. Svidja mi se ovakva postavka, jos da se ekipa navikne i uigra bicemo jako opasni s tom prednjom linijom. Tu ce nam i Varea mnogo znaci jer je drugaciji od ovoga sto smo imali u ekipi, jednostavno on je igrac koji igra naprijed, kreativan i stvara sanse, nije od onih koji ce napraviti milion bespotrebnih dodavanja i cekati da se nesto desi samo od sebe, on ide naprijed, gura loptu i otvara prostor za Bajica, Bucana, pa i Turkovica.
Izgledali smo odlicno na terenu u prvom poluvremenu, zapravo sve do crvenog. Lezi nam ova formacija, ne kontrolisemo igru, ali imamo odlicnu transformaciju, posebno s loptama koje je Varea slao naprijed. Bajic, Turkovic, Bucan, pa i Tomic se jako brzo nadju pred protivnickim golom. Mislim da je i to jedan od razloga sto bolje igramo u gostima, gdje nas ekipe cesce napadaju, a onda sjevne neka brza akcija i dubinska lopta za krila ili Bajica. Po meni, iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje, igraci se privikavaju, mi smo dolaskom novog trenera apsolutno promjenili nacin igre i potrebno je jos vremena da se to uklopi na pravi nacin. Nema vise onog peglanja lopte na sredini terena, ona ide naprijed ide na krila, pravi se visak i ubacuje, posebno se to vidjelo u prvom poluvremenu kada smo realno trebali voditi bar cetiri razlike.
Opet bih naglasio da ova ekipa ima potencijala, mnogo, mnogo vise nego se misli. Adzem djeluje kao covjek koji ima plan, ima i viziju i zna kako da je prenese na igrace. Raste s ekipom i sigurno nije los trener. Prenio je to htjenje i ljubav prema klubu na igrace, izgledamo jako borbeno, na momente i sigurno, a najvaznije je sto djelujemo kao ekipa koja zna sta hoce. Naravno, postoji mnogo oscilacija i ne treba gubiti zivce kada nas ne bude islo. Mozda opet Rijad fuli neke zicere, ali vazno je da je da on dolazi u te prilike i da pokazuje da zna i hoce. Tesko je traziti nesto vise od tako mladog igraca. Meni je najvaznije kada znam da su dali sve od sebe, pa neka i izostane rezultat.
Najslabija tacka kluba u zadnjih nekoliko godina je publika. Treba nas biti stid. Sve nas. Onda se napravimo pametni pa trazimo nesto vise: bolji stadion, bolju ekipu, ciste stolice, prekrasan wc... Trebamo se zapitati da li zasluzujemo i ovih 20-ak momaka koji ginu svaku utakmicu, a opet im nadjemo neke mane. Tuzno je vidjeti dolinu onako (ne)popunjenu, posebno na danasnji dan.
Varea je pokazao da je majstor, tu nema dileme. Sto je najbitnije i on sam zna koliko moze i trazi loptu, nudi se, dribla, gura lopte, pokusava sutirati, bas igrac kakav nam je bio potreban u ekipi. Kada zagusti on je taj koji moze povuci. Dao je nekoliko izuzetnih lopti naprijed. Tomic, Sejo, Stanic, Kvesic su takodjer jako dobro igrali, Tomic se dobro natrcao veceras, ali vjerovatno mu je to i uloga, pored Eldara tu na sredini. Kakav god bio ovaj drugi potreban nam je jako. Sigurno je da i on moze vise, ali vjerovatno ce s utakmicama i on napredovati i rasti s ekipom kao i prosle godine kada je imao nekoliko odlicnih utakmica. Taj zadnji vezni plus Tomic koji mnogo trci ce nam donjeti sigurnost nazad koja nam je jako potrebna zbog propuha u odbrani. Tomic stize otici u napad tako da ne gubimo mnogo na tom djelu terena. Svidja mi se ovakva postavka, jos da se ekipa navikne i uigra bicemo jako opasni s tom prednjom linijom. Tu ce nam i Varea mnogo znaci jer je drugaciji od ovoga sto smo imali u ekipi, jednostavno on je igrac koji igra naprijed, kreativan i stvara sanse, nije od onih koji ce napraviti milion bespotrebnih dodavanja i cekati da se nesto desi samo od sebe, on ide naprijed, gura loptu i otvara prostor za Bajica, Bucana, pa i Turkovica.
Izgledali smo odlicno na terenu u prvom poluvremenu, zapravo sve do crvenog. Lezi nam ova formacija, ne kontrolisemo igru, ali imamo odlicnu transformaciju, posebno s loptama koje je Varea slao naprijed. Bajic, Turkovic, Bucan, pa i Tomic se jako brzo nadju pred protivnickim golom. Mislim da je i to jedan od razloga sto bolje igramo u gostima, gdje nas ekipe cesce napadaju, a onda sjevne neka brza akcija i dubinska lopta za krila ili Bajica. Po meni, iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje, igraci se privikavaju, mi smo dolaskom novog trenera apsolutno promjenili nacin igre i potrebno je jos vremena da se to uklopi na pravi nacin. Nema vise onog peglanja lopte na sredini terena, ona ide naprijed ide na krila, pravi se visak i ubacuje, posebno se to vidjelo u prvom poluvremenu kada smo realno trebali voditi bar cetiri razlike.
Opet bih naglasio da ova ekipa ima potencijala, mnogo, mnogo vise nego se misli. Adzem djeluje kao covjek koji ima plan, ima i viziju i zna kako da je prenese na igrace. Raste s ekipom i sigurno nije los trener. Prenio je to htjenje i ljubav prema klubu na igrace, izgledamo jako borbeno, na momente i sigurno, a najvaznije je sto djelujemo kao ekipa koja zna sta hoce. Naravno, postoji mnogo oscilacija i ne treba gubiti zivce kada nas ne bude islo. Mozda opet Rijad fuli neke zicere, ali vazno je da je da on dolazi u te prilike i da pokazuje da zna i hoce. Tesko je traziti nesto vise od tako mladog igraca. Meni je najvaznije kada znam da su dali sve od sebe, pa neka i izostane rezultat.
Najslabija tacka kluba u zadnjih nekoliko godina je publika. Treba nas biti stid. Sve nas. Onda se napravimo pametni pa trazimo nesto vise: bolji stadion, bolju ekipu, ciste stolice, prekrasan wc... Trebamo se zapitati da li zasluzujemo i ovih 20-ak momaka koji ginu svaku utakmicu, a opet im nadjemo neke mane. Tuzno je vidjeti dolinu onako (ne)popunjenu, posebno na danasnji dan.
Jesu li ono oni psovali Staniću nešto u drugom poluvremenu čini mi se?SarajlijaTM je napisao/la:
p.s.-edis pukao totalno,nekad bio regaal mu se mozes ismijati fkt
![]()
![]()
DRUG NEBI TI PUNCA
- SarajlijaTM
Ne znam fkt,ni vidio,ni cuobagrcavi je napisao/la:Jesu li ono oni psovali Staniću nešto u drugom poluvremenu čini mi se?SarajlijaTM je napisao/la:
![]()
![]()
Dobiće jednu tekmu ,svi hvale vedrana da je talenat evo mu idealne šanse da se dokaže mada mislim da sloboda nije taj kvalitet da napravi neki extra pritisak željiSarajlijaTM je napisao/la:Hej,nismo pitari da tako razmisljamo,puni smo djece,koja promjenjivo igraju,tanka nam je odbrana,nije to vise onaj vezni red od nekad.Spustite se na zemlju,valja sad sa vedranom dvije tekme odraditi.
Izbijte titulu iz glave,nadajte se pravilnom razvoju ove djece,sezoni bez povreda i evropi.uz to bi mogao i kakav sponzor da uleti abd
![]()
![]()
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
prvi smatram da je 3.mjesto maksimum ove ekipe, tj evropa, ali gledaj ovako, nije li cudno da se iste stvari desavaju u identicnom periodu, samo 3 godina kasnije?!SarajlijaTM je napisao/la:U globalu potsjeca,ali vedran nije guso,niti su kosoric i bogdanovic,bogi i paravinja,nazalost,da ne nabrajam ostale.Sve je ovo lijepo,ali evropa je max. od svega na sta bi moglo izacijovanmaksimovic je napisao/la:meni sve ovo danas podsjeca na sezonu 2011/12. em pobjeda tesko izborena, em bitna, kao tada protiv zvijezde, em novi golman na golu (tada guso, sad kjosevski)... hmm... samo da na dobro izadje
treba iskoristi ovaj momentum koji imamo i maksimum izvuci iz toga...

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Ako mislimo na istog Edisa, to jest Mulalića, ondje negdje blizu njega, Joldića i ostalih se neko dobro ispsovao prema terenu. E sad dal' je Staniću ili nekome iz Viteza, ne čuh.
Sviđa mi se kako Veca galami na igrače i kako ih opominje.
Sviđa mi se kako Veca galami na igrače i kako ih opominje.

DRUG NEBI TI PUNCA
Ma kakav pritisak prolazimo tuzlu rutinski mislim da su najslabiji protivnik do ovog 8 kola realno.
Sudiji je lik psovao.
sloboda kvalitet nema, sigurno su lošiji i od nas. al' ovo je njima utakmica cijelog poslijeratnog perioda. a ni naše jače ekipe nisu tamo dobro igrale i nisu se znale izboriti sa njihovim krkanlukom i pritiskom.
FKZ1921 je napisao/la:Sudiji je lik psovao.

Izvinjavam se onda.
DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
Faca me boli od smijeha. E što se ismijah, pogledah sve klipove po nekoliko puta. Ima li još?ala_juve_tm87 je napisao/la:
Mi smo divčići![]()
![]()

-
- Kontakt:
ChWilla je napisao/la:sloboda kvalitet nema, sigurno su lošiji i od nas. al' ovo je njima utakmica cijelog poslijeratnog perioda. a ni naše jače ekipe nisu tamo dobro igrale i nisu se znale izboriti sa njihovim krkanlukom i pritiskom.

Grbavica naš je Hram!!!
ovo sve bolje i bolje izgleda, Stanic se opet preporodio na beku, Kvesa ce biti onaj stari do kraja polusezone, krila i napadaca imamo na pretek, sredina nije losa al moze bolje, jedino nam na stoperskim pozicijama skripi
Turkovic
primjer mnogim igracima, nevjerovatno je kako taj decko gine za sveti grb, svaka mu cast
Turkovic

FKŽ !
Ma bez brige poslozice Adzem ovo do vikenda,kakva mala sloboda danas ih mrtvi Radnik ubio..
Znaci necemo izgubiti 100%,mogu se oni naloziti koliko hoce ali smo kvalitetniji i svi moraju vjerovati u dobar rezultat..
A za njih nadam se da ce izgoriti u prevelikoj želji..
Znaci necemo izgubiti 100%,mogu se oni naloziti koliko hoce ali smo kvalitetniji i svi moraju vjerovati u dobar rezultat..
A za njih nadam se da ce izgoriti u prevelikoj želji..

19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Hahahahahahaha, aj frajer me do suza natjera znaciala_juve_tm87 je napisao/la:
Mi smo divčići![]()
![]()

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Bio sam na sjeveru i svi oni koji su se nalazili blizu mene smo bili misljenja da penala nije bilo. Zbog toga je bila onakva reakcija fudbalera, ali i navijaca. Antolovic je prvo dotako loptu, a nisam siguran da li je uopce bilo kontakta. Onda je Antolovicu sudija prvo pokazao zuti, a nedugo zatim crvena. Sad, da li mu je nesto prigovorio ili je to bilo samo radi prekrsaja i poslije konsultacije sa linijskim sudijom, ne znam. To je svakako poljuljalo Zeljine igrace, i bez obzira sto je jedan Vitezov igrac dobio drugi zuti nekoliko minuta kasnije, siguran sam da je to bio presudan trenutak koji je uticao na nesto slabiju igru do kraja utakmice. Vodstvo od 2:0 zna biti veoma opasno, jos kad primis gol kao sto je bio ovaj iz penala, onda treba biti zadovoljan i sa ovom minimalnom pobjedom. Tomic je veceras bio daleko najbolji, jako mnogo je pretrcao. Pisao sam ranije da Hasanovic mora biti starter jer nam treba taj klasicni defazivni vezni. Veceras je bio sasvim solidan i ukoliko bude igrao redovno bice sve bolji. Kvesic je isto tako bio na zadatku. Varea je veliko pojacanje, a Turkovic jedan od najborbenijih. Bucan, gol i asistencija.
-
- Kontakt:
Antolović je dobio crveni zbog prigovora.
sta bi na kraju sa onim sponzorom sto banane prodaju, kako na kraju zavrsi to ?
nisam upucen u situaciju 

Dobra igra u prvom poluvremenu, a u drugom su mi od pocetka igraci izgledali nonsalantno i samo su cekali kraj utakmice. To se osvetilo sa onim penalom i crvenim. Sreca pa je i onaj iz viteza odma dobio drugi zuti, da nije bilo bi guravo. Turkovic najbolji. Puno trke , duela, izboreni i napravljenih prekrsaja. Bori se ko niko u ekipi. Svaka mu cast za to. Varea pokazao da zna, ali mislim da nema snage da igra krilo i da bi se najbolje pokazao iza napadaca (poluspic). Tesko da moze odigrat cijelu utakmicu u visokom ritmu na krilu (gdje mora pomagat i odbrani). Kvesic mislim da je vec vratio 80% svoje forme prije povrede i on je nas najveci dobitak ove sezone.
Sad idemo dalje na dvije slobode, nadam se da cemo prvu rutinski odradit, a sto se tice ovih napaljenih tuzlaka samo im memiju pustit
.
Mi smo divcici

Sad idemo dalje na dvije slobode, nadam se da cemo prvu rutinski odradit, a sto se tice ovih napaljenih tuzlaka samo im memiju pustit

Mi smo divcici

http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa, sebalos i 72 gosta.