FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Treba se ozbiljno početi razmišljati da igramo s pet igrača nazad. Stanić, Bogdanović, Kosorić, Zeljković, Kvesić s tim što bi Kosorić trebao biti malo ispred nešto kao zadnji vezni.
Ovako se treba igrati kad budemo igrali poriv jačih ekipa na strani kao što su Široki, Zrinjski ..
Čak možda tako odigrati protiv Slobode gdje nam neriješen rezultat uopće ne bi bio loš, a opet iz kontre bi mogli svašta uraditi. Jedan špic i sa Nushpahićem ne bi loše izgledalo
------------------------------Kjosevski-----------------------------
------------Stanic--Bog---Kosoric---Zelj---Kvesic---------
------------Hasanovic---
----Tomic--- --Nushpahic--
..........Varea....
-----Nedo----
Ovako se treba igrati kad budemo igrali poriv jačih ekipa na strani kao što su Široki, Zrinjski ..
Čak možda tako odigrati protiv Slobode gdje nam neriješen rezultat uopće ne bi bio loš, a opet iz kontre bi mogli svašta uraditi. Jedan špic i sa Nushpahićem ne bi loše izgledalo
------------------------------Kjosevski-----------------------------
------------Stanic--Bog---Kosoric---Zelj---Kvesic---------
------------Hasanovic---
----Tomic--- --Nushpahic--
..........Varea....
-----Nedo----
Zadnja izmjena: skripta, dana/u 14 sep 2014, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
Pa naravno da nas je ostetio nama se cisti penali ne sviraju samo da mi je znati po kom je ovo kriteriju crveni jer u ovom slucaju nije golman ni bio zadnji igrac odbrane.Ali opet kazem Bogdanovic kakvo gradjenje lopte i komunikacija odbrana golman ustvari Antolovic treba na loptu svaku taman polomio i nase igrace.Direktan crveni i najmanje ga nema dvije utakmice i to krvava utakmica u Tuzli gdje ce nas docekati na noz i u kost. Gdje ce pokusati sav svoj primitizam i svoj papanluk kanalisati na nasu ekipu mi cemo docekati sa Kjosevskim na golu a njemu je heroj il tragicar.rodom s Mejtaša je napisao/la:Ako nije zbog prigovora onda nas je oštetio sudija. E čuj zezno seNema 6 vrsta boja kartona.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Koliko ocekujemo kazne za Antolovica?
Crveni se prenose na Kup, ako bude jedna tekma suspenzije onda ce Antolovic branit u Tuzli, ako ne Kjosevski...
Crveni se prenose na Kup, ako bude jedna tekma suspenzije onda ce Antolovic branit u Tuzli, ako ne Kjosevski...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ma nemaju oni kvaliteta nikakvog, losija su ekipa i od Radnika i od Viteza. Samo ce biti krkansko navijanje i pritisak navijaca, ali djaba kad su im igraci tarabe. Treba uci hladne glave u utakmicu i dobijamo ih.
Varea je stvarno masina, pa koliko je samo pre predobrih lopti dao u ovom sazetku kad se pogleda, njega bi morali staviti iza napadaca.
Ovako bi ja krenuo protiv Slobode, pa u slucaju negativnog rezultata izbacio bih Hasanovica a uveo Turkovica, rotirao bih cesce Stanica i Memiju, kad se jedan umori onda drugi nek napada. Eventualna izmjena moze biti u 60-oj Nuspahic-Bucan. Sadikovica ne bih koristio ovu utakmicu jer mislim da je preblag u duelima a to ce biti narocito vazno protiv Slobode, a onda nek igra sljedecu kuci umjesto Varee kojeg ce mozda stici i umor pa nek odmori...

Varea je stvarno masina, pa koliko je samo pre predobrih lopti dao u ovom sazetku kad se pogleda, njega bi morali staviti iza napadaca.
Ovako bi ja krenuo protiv Slobode, pa u slucaju negativnog rezultata izbacio bih Hasanovica a uveo Turkovica, rotirao bih cesce Stanica i Memiju, kad se jedan umori onda drugi nek napada. Eventualna izmjena moze biti u 60-oj Nuspahic-Bucan. Sadikovica ne bih koristio ovu utakmicu jer mislim da je preblag u duelima a to ce biti narocito vazno protiv Slobode, a onda nek igra sljedecu kuci umjesto Varee kojeg ce mozda stici i umor pa nek odmori...

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Jbg ono ispade direktni crveni i trebalo bi dvije tekme kazne, protiv obje slobode da odmoriexbabilon je napisao/la:Koliko ocekujemo kazne za Antolovica?

Nedo mora igrati, mora biti neko ko će se mlatiti s njima. A onda iz prekida ili kontri tražiti gol s tim da nazad igra s pet igrača i još visokih, odlična taktika za krkane iz Tuzle.. 

dobra formacija,samo bih ja dodao još da se realizacija mora popraviti,stvaramo zaista mnogo šansi ali realizacija nije još na zadovoljavajućem nivou, Bajić posebno mora malo poraditi na završnici, ali još je mlad, sa iskustvm će biti sve bolji..Baja_Zvjerka je napisao/la:Ma nemaju oni kvaliteta nikakvog, losija su ekipa i od Radnika i od Viteza. Samo ce biti krkansko navijanje i pritisak navijaca, ali djaba kad su im igraci tarabe. Treba uci hladne glave u utakmicu i dobijamo ih.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
-
- Kontakt:
Zna li se ko sudi? Da nije opet nešto tipa Jakupovića, Paradžika i sličnih kar.inaša.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Mislim da nam je protiv Slobode potreban brzi igrac koji ce lakse stvoriti priliku, eventualno prediblati igraca, i mislim da je Bajic bolji u tom smislu od Nede, nema sumnje da je ovaj drugi borbeniji ali mislim da je tehnicki losiji i sporiji od Bajica koji bi trebao to iskoristiti protiv lose odbrane Slobode. Dati priliku Nedi odmah od pocetka drugog, sto da ne, umjesto Bajica, ako ovaj ne bude na nivou u prvom poluvremenu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Evo ja sam malo analizirao našeg narednog protivnika u ligi, ono što sam primjetio je da imaju prosječnog golmana(na klupi im sjedi mnogo bolji golman
) , slabe centralne odbrambene igrače(koji su veoma spori ), imaju dobrog desnog beka i solidnog lijevog beka (on im je i kapiten ) , čini mi se da igraju bez defanzivnog veznog, njihovi vezni igrači su katastrofalni, dok u napadu imaju dobrog igrača Igora Radovanovića, mislim da oni nemaju kondicije za 90 minuta. Način na koji nas mogu pobijediti je neka naša greška i neki prekid,uglavnom ne znaju 3 pasa uvezati kako treba,izgledaju potpuno izgubljeno na terenu, sad ne znam jel to do trenera ili do igrača, dosta se napale kad igraju na svom terenu ali to je taktika tih, ja ih zovem "seljačkih" ekipa. Mi ih možemo dobiti ako budemo napadali kroz sredinu jer ako budu igrali bez defanzivnog veznog, onda će svaki naš napad biti opasnost po njihov gol, a možemo ih probiti i po krilima jer njihovi bekovi,pogotovo lijevi idu često u napad.Mi moramo popraviti realizaciju jer stvaramo puno šansi a na gostujucim terenima ih trebamo maksimalno koristiti.Mislim da će oni probati sa sjeckanjem igre nešto da postignu, ne smijemo na to nasjesti nego se moramo držati svog stila igre. Volio bih vidjeti Anesa i Memiju na krilima ili umjesto nekog od njih 2 Bašu a u drugom da uđe ili Anes ili Memija, a također bi bilo dobro da Varea igra odmah iza napadača,mislim da bi to bila dobitna kombinacija. Jedini naš problem je nesigurna odbrana i novi golman ako Antoloviću suspenzija bude više od 1 utakmice. Kad sam rekao novi golman mislio sam na Vedrana, on nije novi,on je godinama u klubu, sad mu se ukazala šansa da brani i može biti ili heroj ili tragičar,Mada ga svi hvale a i gledao sam ga lično, i mogu reći ako se nastavi dobro razvijati da će biti strašan golman,jer način na koji komanduje odbranom je zadivljujuci, ima i dobar refleks,jedina možda manu su mu centaršutevi jer još nema rutinu da pokupi loptu na vrijeme..
Idemo u Tuzlu po tri bobe, MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ !

Idemo u Tuzlu po tri bobe, MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ !
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Ja bi u Mrkonjić Gradu ovako :
...........Kjoševski.............................
..Stanić.....Kosorić.....Bogdanović...Kvesić..
....D. Sadiković....Hasanović......Tomić...
....Memija......Bajić.......Varea.......
Rezerve : Čutahija, Zeljković, Čolić, Baša. Bučan, Nurspahić, Turković.
A opet takvi pobjede Zrinjskog koji je Zelju otresao na Grbavici..Ili te trese neki iracionalan optimizam, ili si slabo odradio tu analizu..Željooooo je napisao/la:Evo ja sam malo analizirao našeg narednog protivnika u ligi, ono što sam primjetio je da imaju prosječnog golmana(na klupi im sjedi mnogo bolji golman) , slabe centralne odbrambene igrače(koji su veoma spori ), imaju dobrog desnog beka i solidnog lijevog beka (on im je i kapiten ) , čini mi se da igraju bez defanzivnog veznog, njihovi vezni igrači su katastrofalni, dok u napadu imaju dobrog igrača Igora Radovanovića, mislim da oni nemaju kondicije za 90 minuta. Način na koji nas mogu pobijediti je neka naša greška i neki prekid,uglavnom ne znaju 3 pasa uvezati kako treba,izgledaju potpuno izgubljeno na terenu, sad ne znam jel to do trenera ili do igrača, dosta se napale kad igraju na svom terenu ali to je taktika tih, ja ih zovem "seljačkih" ekipa. Mi ih možemo dobiti ako budemo napadali kroz sredinu jer ako budu igrali bez defanzivnog veznog, onda će svaki naš napad biti opasnost po njihov gol, a možemo ih probiti i po krilima jer njihovi bekovi,pogotovo lijevi idu često u napad.!
- invincible1921
- Kontakt:
Zrinskog dobili na gresku dujkovica, a nisu primili go jer su svi valjda 7 dana klanjali i vitr namaz .... da su 10 puta poslije toga igrali zrinski bi dobio vjertovano 9 uz jedan X . Imal li neko info kolika je bila posjeta sinoc
=\_1921_/=
bojamora je napisao/la:Ja bi u Mrkonjić Gradu ovako :
Zaborav malog Amira on mora obavezno biti na klupi samo neznam umjesto koga, možda Baše.
Ne znam samo jesi li gledao tu tekmu uopšte, nakon kardinalne greške golmana Zrinjskog zabili gol, Zrinjski 3-4 puta pogodio stativu,imala je Sloboda dosta sreće u toj utakmici, ne bi Sloboda zabila gol da se utakmica igrala 3 dana..i Real izgubi protiv Atletica a Atletico izgubi od Alavesa npr, jel to znači da je Alaves jači od Reala ?Astren je napisao/la:A opet takvi pobjede Zrinjskog koji je Zelju otresao na Grbavici..Ili te trese neki iracionalan optimizam, ili si slabo odradio tu analizu..Željooooo je napisao/la:Evo ja sam malo analizirao našeg narednog protivnika u ligi, ono što sam primjetio je da imaju prosječnog golmana(na klupi im sjedi mnogo bolji golman) , slabe centralne odbrambene igrače(koji su veoma spori ), imaju dobrog desnog beka i solidnog lijevog beka (on im je i kapiten ) , čini mi se da igraju bez defanzivnog veznog, njihovi vezni igrači su katastrofalni, dok u napadu imaju dobrog igrača Igora Radovanovića, mislim da oni nemaju kondicije za 90 minuta. Način na koji nas mogu pobijediti je neka naša greška i neki prekid,uglavnom ne znaju 3 pasa uvezati kako treba,izgledaju potpuno izgubljeno na terenu, sad ne znam jel to do trenera ili do igrača, dosta se napale kad igraju na svom terenu ali to je taktika tih, ja ih zovem "seljačkih" ekipa. Mi ih možemo dobiti ako budemo napadali kroz sredinu jer ako budu igrali bez defanzivnog veznog, onda će svaki naš napad biti opasnost po njihov gol, a možemo ih probiti i po krilima jer njihovi bekovi,pogotovo lijevi idu često u napad.!
Hoce li nasi potovati u Mrkonjig grad na dan utakmice tj. u utorak ?
Valjda ce ova dva dana do tada biti dovoljna da se odmore igraci, samo oprezno protiv Slobode ne zaljetati se.
Valjda ce ova dva dana do tada biti dovoljna da se odmore igraci, samo oprezno protiv Slobode ne zaljetati se.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nisam gledao utakmicu, ono sto sam htio reći da uopste nije potrebno sad letjeti visoko, jer ovo sto smo i od Zelje vidjeli do sad je uglavnom bilo opskurno. A i sto je gore sad ces navuci bijes silnih momaka iz Tuzle, pa cemo morati gledati 5 stranica kako se međusobno koljete, a ja bih htio citati neke druge stvari.. Nista zlonamjernoŽeljooooo je napisao/la: Ne znam samo jesi li gledao tu tekmu uopšte, nakon kardinalne greške golmana Zrinjskog zabili gol, Zrinjski 3-4 puta pogodio stativu,imala je Sloboda dosta sreće u toj utakmici, ne bi Sloboda zabila gol da se utakmica igrala 3 dana..i Real izgubi protiv Atletica a Atletico izgubi od Alavesa npr, jel to znači da je Alaves jači od Reala ?

Astren je napisao/la:Nisam gledao utakmicu, ono sto sam htio reći da uopste nije potrebno sad letjeti visoko, jer ovo sto smo i od Zelje vidjeli do sad je uglavnom bilo opskurno. A i sto je gore sad ces navuci bijes silnih momaka iz Tuzle, pa cemo morati gledati 5 stranica kako se međusobno koljete, a ja bih htio citati neke druge stvari.. Nista zlonamjernoŽeljooooo je napisao/la: Ne znam samo jesi li gledao tu tekmu uopšte, nakon kardinalne greške golmana Zrinjskog zabili gol, Zrinjski 3-4 puta pogodio stativu,imala je Sloboda dosta sreće u toj utakmici, ne bi Sloboda zabila gol da se utakmica igrala 3 dana..i Real izgubi protiv Atletica a Atletico izgubi od Alavesa npr, jel to znači da je Alaves jači od Reala ?
Slažem se da ne trebamo puno letjeti nakon 3 uzastopne pobjede ali sam opisao stvari na način kako sam ja to vidio..
sve najbolje
Ma poklacemo se mi svakako njima je ovo utakmica sezone, ovo su cekali godinu dana. I danas i za vrijeme utakmice oni ce kriviti Zelju za svoje ispadanje a niko nece ni probati da razmisli glavom i skonta da su sami pali i sami se ubili.Sve i jedna utakmica prije ove u Tuzli je bila krkanska i bilo je udaranja.Mi imamo ekipu koja ako nista ima muda i mislim da ce varnica biti na sve strane cak i na terenu.Neke stvari su naizbjezne.Astren je napisao/la:Nisam gledao utakmicu, ono sto sam htio reći da uopste nije potrebno sad letjeti visoko, jer ovo sto smo i od Zelje vidjeli do sad je uglavnom bilo opskurno. A i sto je gore sad ces navuci bijes silnih momaka iz Tuzle, pa cemo morati gledati 5 stranica kako se međusobno koljete, a ja bih htio citati neke druge stvari.. Nista zlonamjernoŽeljooooo je napisao/la: Ne znam samo jesi li gledao tu tekmu uopšte, nakon kardinalne greške golmana Zrinjskog zabili gol, Zrinjski 3-4 puta pogodio stativu,imala je Sloboda dosta sreće u toj utakmici, ne bi Sloboda zabila gol da se utakmica igrala 3 dana..i Real izgubi protiv Atletica a Atletico izgubi od Alavesa npr, jel to znači da je Alaves jači od Reala ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Trenutno korisnika/ca: EDobric1997, mamonelafo, Proximic, Tihi i 50 gostiju.