FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pile87
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la pile87 » 14 sep 2014, 18:48

Aragon je napisao/la:Zato mozes uveati pravila ponasanja i kaznjavati novcano za svaki prekrsaj.
Mozes ali za tako nesto moras imati malo drugaci odnos prema igracima i osobu koja je autoritet uostalom da je imate ne bi vam trebalo i nikakvo odbijanje od plate.A iz tog odbijanja se da napraviti kontraefekat veoma lako.Problem sarajeva je kao sto sam i govorio neselektovano dovodjenje igraca pa niko nema recimo toliki broj spiceva Bilbija, Velkoski, Okic, Bekic, Benko i plus nekih mladjih koji definitvno nece dobiti sansu pored ovih a golmana barem podjednakog kao Bandovic nema ni na mapi da ne sirim o stoperima jer ce me neko pogresno razumjeti sasvim prosjecan stoperski par cak i za nasu ligu.
Ekipa da bi nesto napravila pod nesto napravila podrazumjevam bar uzimanje nase lige mora biti kompaktna gdje opet dolazimo do selekcije igraca i neko to treba imati pod kontrolom obicno trener.Kao i u svim nasim klubovima najveci problem su medjuljudski odnosi neki iz neke sujete neki iz koristi ali nema profesionalizma, pri ovome ne mislim samo na sarajevo nego na komplet ekipe.
Riba uvijek smrdi od glave i to je tako.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 14 sep 2014, 19:04

MNogo se reklo od sinoć o svemu, većinom su to neke negativne i prljave stvari. Činjenica je da nam ne ide onako kako smo očekivali, mada je bilo suludo očekivati da ćemo sezonu završiti sa jako malo poraza ili remija. Ali treba biti pošten i reći da smo od ovog do sad očekivali malo više.

Uzroke ovakvog bodovnog salda možemo tražiti na mnogo mjesta, a i krivaca ima više.
Neki bi sad pravili korijenite promjene, mjenjali trenere, tjerali igrače....Ali nismo li to radili i prije, jesmo, i kako smo završavali??

Reći ćete da nešto pametujem, ali sa nama (navijačima) kakvi smo definitivno nije lako. U mjesec dana si najbolji i najgori. Evo sad je došao (ako je potpisao jer još nije zvanično objavljeno) Benko; to ti je najbolji igrač sa ovih prostora, svakom timu će uvaljivati 2-3 komada, a ako u prvih nekoliko nastupa ne zatrese mrežu siguran sam da će biti najgori. Pretkraj prošle sezone i na početku ove Dupovac je bio najbolji stoper lige, bio je čak i zamjena za Spahića u repki :facepalm: , a sad bi ga tjerali. Berberović je bio najbolji desni bek i veliko pojačanje kad je došao. Itd itd...

Ja samo molim upravu da odluče koje će poteze povlačiti ne slušajući navijače!!!!! Svaku odluku koju donesu ja ču poštovati.

nastavak kasnije....

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 19:11

Da smo se nakrcali neselektivno ofanzivnim igracima jesmo. Mislim da su Okic i Bekic nepotrebno dovedeni, ako se znalo da i Benko dolazi. Jos ako dodje ovaj jedan krilni igrac za kojeg kazu da je zavrsen, onda cemo imati bas pretjeran broj igraca u navalnom dijelu.
Po meni, Benko, Duljevic i ovaj krilni napadac su za prvih 11. Velkoski i Bekic klupa. Todorovic, Bilbija, Puric i Okic nisu za nas i trebali bi ih se pokusati rijesiti.
Za golmana ne sumnjam da ce se dovesti, ili sad ili na zimu. Isto tako na zimu ocekujem da pojacamo odbranu na bar dva mjesta. Ranije sam pisao, ako zelimo neki iskorak, Dupovac i Tatko nisu stoperi na koje se mozemo osloniti. Za sirijca nemam sta pametno reci, ali iskreno sumnjam u njegovo nogometno znanje. Dzemo vise nije ni za termina. Po meni bi Baric kakav god da je, trenutno bio prva opcija. Vidjeti oko tog sirijca, ako nije dobar, morat cemo opet lijevog beka traziti. Isto je i sa Proticem. Ne znam zasto, ali ja iz nekog razloga vjerujem u njega i volio bih da dobije vise sanse da igra. Puzi je dobar za nase lige, ali i on je ispod onoga cemu tezimo. Sto se sredine tice, gotivim Gojka i Radovca, ali nisam za to da oboica igraju zajedno. Nadam se da cemo slijedece ljeto pred Evropu uspjeti dovesti kapitalca na ovoj poziciji.
Za kraj Stojcev. Porazgovarati sa njim i dati mu sansu da se uozbilji malo i da pocne pruzati dobre igre konstantno a ne jedna odlicna, cetri katastrofalne utakmice. Ako nastavi po starom, onda nam valja traziti igraca i umjesto njega.

P.S. Ovo sam sve naveo za slucaj ako zelimo iskorak u Evropi. Za nasu ligu ne treba nam niti jedan igrac, ovi nabrojani su odlicni, samo nam novi trener treba.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 14 sep 2014, 19:14

Oerde je napisao/la:
Lawer_88 je napisao/la:
Da te pitam, znas li kad je Celik zadnji put na Kosevu pobijedio?

1988, znam i znam isto tako da je nama Koševo unaprijes sudjeno na neuspjeh isto vama Bilino Polje.
Zato me čude ijave ovih vaših iz uprave, mada stoji to da imate najbolju ekiou u drzavi glede igrača, ali zaboravljate da se uvijek igra psotiv istog broja s druge strane.
Elem, nego da se mi sljedece godine dogovorimo ..nama trica na Koševu vama na Bilinom Polju, da i mi i vi srusimo neugodnu tradiciju :D
Ovako da prozborimo k'o ljudi, niko nije nikakvom rečenicom potcijenio niti omalovažio Čelik. Od mene lično i Čelik i Zenica imaju veliki respect. Na stranu višedecenijski animozitet između ovih sredina, ali manje-više smo mi svi svjesni da kako god postoji neko obostrano poštovanje, za razliku od nekih drugih klubova i sredina čija imena neću pominjati da se ko ne uvrijedi ali koji nam nisu ni bitni. Meni lično sinoć je jug izgledao tužno i nije to bilo to. Svaka podrška vama u vašoj borbi, te svaki respect. Čelik jeste klub s tradicijom. Čelik nismo pobijedili dugo. Sve su to činjenice, ali radi se o tome da je Čelik nama kap koja je prelila čašu. Nije Kusturica rekao da je blamaža što nismo dobili Čelika ko da se pobjeda nad zeničanima podrazumijeva. Problem je u tome što Čelik, pogotovo sada i u ovoj situaciji nije nepobjediv, što se nama sve posložilo za tu pobjedu (problemi u klubu, dobar teren, uslovi kod nas i u Zenici, bojkot Robijaša), a mi je nismo ostvarili, a trebala nam je itekako. Da je bio u pitanju ne znam ni ja koji klub Kusturica bi rekao ovo. Dakle nikakvo omalovažavanje Čelika. Mi smo morali pobjediti, imali smo uslove za to, a nismo. Nezalaganje igrača i slične stvari. Shvataš ti uglavnom šta ja govorim. Mislim i cijela ova priča je počela podbadanjem nekog ko misli da Kusturici u CV-u fali to da zigu uposlenice Vakufske banke po seminarima raznoraznim da bi obavljao tu funkciju, pa su ga našli nekompetentnim i nekvalifikovanim da bude predsjednik i da komentariše stvari vezane za fudbal. Kritikovano je, dakle, nezalaganje naših igrača za pobjedu koja nam mnogo znači, nije bilo u pitanju potcijenjivanje. Uostalom da su naši ginuli za svaku loptu, ostavili srce na terenu, izgubili, pa došli pred tribinu, pogledali nas u oči i izvinili se, sve bi nekako bilo lakše, barem nama. Što se tiče vas, sasvim je ok bockanje "Šta ima divovi!?", "Kako i koliko niste pobijedili hu, ha!?", neka toga tako i treba, ali kažem još jednom niko nije ničim niti uvrijedio niti potcijenio Čelika. Ciao.
Lijepo obrazloženje nema šta. Ali opet kažem, dobro, možda ti ne podcjenjuješ Čelik tj. neomalovažavaš. Ali hajmo zamijeniti teze, zamisli da je evo sad naš predsjednik nakon jedne utakmice na Koševu izjavio ovo:"Stid me ove blamaže i sram me onoga što su nam režirali naš stručni štab i igrači. Oni se trebaju stidjeti večerašnje utakmice"..., kako bi ti prokomentarisao ovo. "Blamaža" 1:1 na Bilinom Polju na kojem Sarajevo nije pobijedilo 13 goidna, protiv jednog od najvećeg rivala. Uredu da je rekao da se izjava odnosila na cijeli tok sezone tj. i sa ovom utkamicom, uredu,ali izjava se ticala sinoćnje utakmice.
Apsolutno se slažem stim, da ako smo ikada bili spremni za poraz od vas, to je bilo sinoć..pogotovo nakon sto ste nakon 6 minuta poveli 1:0, ali...
Medjutim, kako god, po meni, a mislim i 90% ljudi koji prate Premijer ligu, ste prvi favoriti za titulu i ako je ne osvojite, tek će onda biti bruka i sramota.
Pozdrav
#samoČelik

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 sep 2014, 19:20

Aragon je napisao/la:Da smo se nakrcali neselektivno ofanzivnim igracima jesmo. Mislim da su Okic i Bekic nepotrebno dovedeni, ako se znalo da i Benko dolazi. Jos ako dodje ovaj jedan krilni igrac za kojeg kazu da je zavrsen, onda cemo imati bas pretjeran broj igraca u navalnom dijelu.
Po meni, Benko, Duljevic i ovaj krilni napadac su za prvih 11. Velkoski i Bekic klupa. Todorovic, Bilbija, Puric i Okic nisu za nas i trebali bi ih se pokusati rijesiti.
Za golmana ne sumnjam da ce se dovesti, ili sad ili na zimu. Isto tako na zimu ocekujem da pojacamo odbranu na bar dva mjesta. Ranije sam pisao, ako zelimo neki iskorak, Dupovac i Tatko nisu stoperi na koje se mozemo osloniti. Za sirijca nemam sta pametno reci, ali iskreno sumnjam u njegovo nogometno znanje. Dzemo vise nije ni za termina. Po meni bi Baric kakav god da je, trenutno bio prva opcija. Vidjeti oko tog sirijca, ako nije dobar, morat cemo opet lijevog beka traziti. Isto je i sa Proticem. Ne znam zasto, ali ja iz nekog razloga vjerujem u njega i volio bih da dobije vise sanse da igra. Puzi je dobar za nase lige, ali i on je ispod onoga cemu tezimo. Sto se sredine tice, gotivim Gojka i Radovca, ali nisam za to da oboica igraju zajedno. Nadam se da cemo slijedece ljeto pred Evropu uspjeti dovesti kapitalca na ovoj poziciji.
Za kraj Stojcev. Porazgovarati sa njim i dati mu sansu da se uozbilji malo i da pocne pruzati dobre igre konstantno a ne jedna odlicna, cetri katastrofalne utakmice. Ako nastavi po starom, onda nam valja traziti igraca i umjesto njega.

P.S. Ovo sam sve naveo za slucaj ako zelimo iskorak u Evropi. Za nasu ligu ne treba nam niti jedan igrac, ovi nabrojani su odlicni, samo nam novi trener treba.
Opet ti svoje sa ovom ili slicnom ekipom su se izredala bar tri trenera Husref, Jarni i Dzeno a niti jedan od njih nisu totalne neznalice kako ih cesto predstavljaju bas navijaci sarajeva. Sad ti kazem nisam htio na tu temu jer na kraju ce ispasti ljubomora jer navijaci sarajeva misle da su svi ljubomorni na njih samo ne znam zasto i na sta bi covjek bio ljubomoran.
Ali problem su odnosi medjuljudski, netrpeljivost izmedju igraca na prvom mjestu pa onda uposlenika izmedju sebe jedni drugima podmecu nogu.Nisam htio da pisem ali desila se i marisana izmedju igraca sto i ne mora da izadje na lose valjda to pokaze da im je i stalo do necega.
Na ovom se forumu Sefko Okic dizao u nebesa i svi su vam se smijali za to a sad bi ga tjerali ili sto onaj rece za Dupovca se nudlila milonska cifra :silent: mislim znam ja da je to suplja ali sad u krajnost otjerali bi ga svi.
Cudni ste vi pitari valjda se po tome i razlikuju navijaci Zelje i sarajeva.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 19:28

A u ovoj ligi boljih pet stopera od Dupovca i Tatka su ko?
U ovoj ligi, boljih pet napadaca od Okica i Bekica su ko?
Nemojte zivi bili vi komentarisati i smijati se nasim igracima, a sa druge strane u nebesa okivate igrace koji su vam iz druge lige dosli i koji su odigrali pola sata do sada. Sve da Okic i nije kakav igrac, njegovi golovi u Norveskoj su nama donjeli bruku para, tako da se on davno otplatio i da vise niti minute ne zaigra, mi smo sa njim pogodili ;)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 sep 2014, 19:29

Nije se desila marisana između igrača, ponavljam još jednom, bio sam u tunelu kada su se navodno potukli.

Ne lažite ovaj napaćeni narod, nemate pravo na to.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 14 sep 2014, 19:29

Aragon je napisao/la:Za nasu ligu ne treba nam niti jedan igrac, ovi nabrojani su odlicni, samo nam novi trener treba.
Navedi barem jednog trenera koji bi po tebi igru Sarajeva i rezultate popravio za 30% u odnosu na ovo otvaranje sezone.

Nije dobro ni ovo trenutno ali nije ni toliko los ekolik ose se potencira samo na trenera i njegov rukopis.
Ni jednom treneru u njegovoj situaciji ne bili ugodno ako bi ovako zaredao sa nekoliko remija.
U Bijeljini je mogao onaj zabiti penal, sinoc je opet onaj Ognjen mogao/trebao zabiti gol-dva i sve bi bilo odlicno, 16 bodova. Jer ekipa ova koja igra ima smisla, lici igra na igru, pa niko nigdje ni u jednom prvenstvu nije besprijekoran niti bez nekakvih mahana, normalno je da i ovaj tim ima mahana ali ocekivat je u nastavku vise pameti i sluha i od trenera, od igraca svakako jer onakva neozbiljnost u promasivanju pred golom protivnika je nedopustiva, onakva bas kao sinoc.
Ne branim nikoga plaho, ne napadam nikoga plaho, najvise pojedine igrace, njima bi se moglo itekako prigovoriti, pogotovo onima uslikanim na kojekakvim dernecima i tu treba uprava reagovati.
Teren je jurisdikcija sefa struke, ostale pi*darije nek rjesava i odstranjuju organi kluba/uprava.
Dozvolilo se pojedinim previse izgleda. To treba sasjeci.
Pa tamam da ih je 13 ukupno, sve ih po džepu.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 sep 2014, 19:30

Aragon je napisao/la:A u ovoj ligi boljih pet stopera od Dupovca i Tatka su ko?
U ovoj ligi, boljih pet napadaca od Okica i Bekica su ko?
Nemojte zivi bili vi komentarisati i smijati se nasim igracima, a sa druge strane u nebesa okivate igrace koji su vam iz druge lige dosli i koji su odigrali pola sata do sada. Sve da Okic i nije kakav igrac, njegovi golovi u Norveskoj su nama donjeli bruku para, tako da se on davno otplatio i da vise niti minute ne zaigra, mi smo sa njim pogodili ;)
Ako ti tako mislis :clap: Ne znam onda samo cemu nazadovoljstvo sve ide kako treba ! I navedi mi pet trenera boljih od Dzene ko su ?

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 sep 2014, 19:31

Osmo Bajrić i Husnija Arapović za početak.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 19:37

Iz nase lige?
Najbolji trener je Karacic definitivno. Najvise zahvaljujuci njemu Zrinski je sa realno losijom ekipom od ostala tri protukandidata, uzeo titulu. Iza njega Jusufbegovic. Njegovo ponasanje i maniri mi se posebno svidjaju. Musa je isto ok. Ostalo su manje vise priuceni treneri tipa Adzem, Uscuplic ili cak losiji od njih.
Od nekih realnih ili manje realnih rijesenja ja bih naveo Prosineckog, Antica (nemam pojma da li gdje radi sad), Cicu Krancara, Hadzibegica, Zahovica.
Rijeka je najbolji primjer sta ulaganja i dobar trener znace za ekipu. Nadam se da cemo i mi slicnog trenera naci.

HzCZ
Kontakt:

Post Postao/la HzCZ » 14 sep 2014, 19:46

Koji je tebi quratz ? Pročitaj šta si ti napisao, pa onda šta sam ja napisao - pa ako ne skontaš onda ponovi proceduru.[/quote]
@Aco banuj me ako ovom pokušam još koji put objasniti nešto.
FKS 1946 !

skripta
Kontakt:

Post Postao/la skripta » 14 sep 2014, 19:47

Aragon je napisao/la:Iz nase lige?
Najbolji trener je Karacic definitivno. Najvise zahvaljujuci njemu Zrinski je sa realno losijom ekipom od ostala tri protukandidata, uzeo titulu. Iza njega Jusufbegovic. Njegovo ponasanje i maniri mi se posebno svidjaju. Musa je isto ok. Ostalo su manje vise priuceni treneri tipa Adzem, Uscuplic ili cak losiji od njih.
Od nekih realnih ili manje realnih rijesenja ja bih naveo Prosineckog, Antica (nemam pojma da li gdje radi sad), Cicu Krancara, Hadzibegica, Zahovica.
Rijeka je najbolji primjer sta ulaganja i dobar trener znace za ekipu. Nadam se da cemo i mi slicnog trenera naci.
Čuj Zahović :lol: Mogao si navesti Murinja, Sagnola :thumbup:

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 19:48

skripta je napisao/la:
Zlatko Zahovic je realno rijesenje ma koloko god se ti smijao :)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 sep 2014, 19:51

Pa Rijeka je fakticki pustila Benku da ide igraca kojeg ti slavis nakon dolaska u klub to su dvije razlicite filozofije!!!
Ima i napadaca boljih od Bekica i Okica : Stokic, Nikolic, Varea itd
Al to nije pravi odgovor!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 14 sep 2014, 19:51

Aragon je napisao/la: Zlatko Zahovic je realno rijesenje ma koloko god se ti smijao :)
Koga je on vodio sa klupe, kakve su mu reference, opet ispade samo trenerski potencijalslika a da se je htio baviti trenerskim poslom, valjda bi igdje do sada nasao angazman.
Budite ozbiljniji ;)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

skripta
Kontakt:

Post Postao/la skripta » 14 sep 2014, 19:51

Aragon je napisao/la:
skripta je napisao/la:
Zlatko Zahovic je realno rijesenje ma koloko god se ti smijao :)
Da ostavi Maribor i dođu trenira Sarajevo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 19:53

pile87 je napisao/la:
Pa Rijeka je fakticki pustila Benku da ide igraca kojeg ti slavis nakon dolaska u klub to su dvije razlicite filozofije!!!
Kao prvo, Rijeka ga nike pustila nego prodala za fine pare i to pola godine prije njegovog isteka ugovora.
Po kojim su to kriterijima Stokic i Varea bolji napadaci od Bekica?

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 19:56

dr.van nostrand je napisao/la:
Aragon je napisao/la: Zlatko Zahovic je realno rijesenje ma koloko god se ti smijao :)
Koga je on vodio sa klupe, kakve su mu reference, opet ispade samo trenerski potencijalslika a da se je htio baviti trenerskim poslom, valjda bi igdje do sada nasao angazman.
Budite ozbiljniji ;)
Recimo jednu Sloveniju pretvorio u fudbalsku naciju i odve ih na SP.
Sto je kasnije i Kek ponovio. Nadam se da znas ko je Kek.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 sep 2014, 19:56

Aragon je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Kao prvo, Rijeka ga nike pustila nego prodala za fine pare i to pola godine prije njegovog isteka ugovora.
Po kojim su to kriterijima Stokic i Varea bolji napadaci od Bekica?
Kao prvo pustili da nisu feninga na njemu zaradili to se da lako provjeriti ima na Hrvatskim portalima.
Kao drugo Varea je proglasen najboljim strancem lige prije par godina kao trece Stokic je kao i Varea pokazao golovima da je bolji.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”