FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skripta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skripta » 14 sep 2014, 19:57

Isto po kojim kriterijima kazes da su Bekic i Okić bolji od Varea, kontra pitanje ?
Glupa ti priča skroz i to bez argumenata potežeš neke priče..
Zahović sportski diretkor u Mariboru odveo ih u Ligu šampiona i realna opcija da dođe i trenira Sarajevo, jao lika :damn: :damn:

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 14 sep 2014, 19:57

Jel jos niger kouassi s ekipom ?? ako u kupu sad ne debituju ovi "pojacanja " mitrevski , kuassi , kallasi i jos ko ima , onda ne znam kad ce ...

HzCZ
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la HzCZ » 14 sep 2014, 20:00

pile87 je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Iz nase lige?
Najbolji trener je Karacic definitivno. Najvise zahvaljujuci njemu Zrinski je sa realno losijom ekipom od ostala tri protukandidata, uzeo titulu. Iza njega Jusufbegovic. Njegovo ponasanje i maniri mi se posebno svidjaju. Musa je isto ok. Ostalo su manje vise priuceni treneri tipa Adzem, Uscuplic ili cak losiji od njih.
Od nekih realnih ili manje realnih rijesenja ja bih naveo Prosineckog, Antica (nemam pojma da li gdje radi sad), Cicu Krancara, Hadzibegica, Zahovica.
Rijeka je najbolji primjer sta ulaganja i dobar trener znace za ekipu. Nadam se da cemo i mi slicnog trenera naci.
Pa Rijeka je fakticki pustila Benku da ide igraca kojeg ti slavis nakon dolaska u klub to su dvije razlicite filozofije!!!
Ima i napadaca boljih od Bekica i Okica : Stokic, Nikolic, Varea itd
Al to nije pravi odgovor!
Dušo, Benko je mogao ići u lige petice, i to da bira klub, ne u vrhunske naravno, ali je otišao u Kinu da zgrne pare, međutim nije dobijao platu i raskinuo je ugovor nakon 3 mjeseca. A to da ga se Rijeka htjela riješiti, to je zbog problema u svlačionici, ne tiče se terena, a htjeli su oni ga zadržati ali je on htio da riješi egzistenciju, što bi realno svako napravio. Ne prejudiciram ništa, tog istog Benku ćemo tek vidjeti, kad odigra prvu tekmu, pa ćemo suditi o njemu, mada ja mislim da neće biti fula s njim. Doima se kao tip igrača koji nam treba, koji ne komplikuje, a to nas je komplikovanje koštalo kako sinoć tako i u prethodnim tekmama.
Joj Sarajevo u grob ćeš me ...
Zadnja izmjena: HzCZ, dana/u 14 sep 2014, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
FKS 1946 !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 sep 2014, 20:00

Srecko Katanec
Faruk Hadzibegic
Dusan Bajevic
Robert Prosinecki
Zoran Lukic

Neka moja lista trenera koja je moze se reci dostupna uz odgovarajuci kes, sad hoce li se ovi iz Uprave kockati ostaje da se vidi.
1946

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 14 sep 2014, 20:02

Head je napisao/la:Srecko Katanec
Faruk Hadzibegic
Dusan Bajevic
Robert Prosinecki
Zoran Lukic

Neka moja lista trenera koja je moze se reci dostupna uz odgovarajuci kes, sad hoce li se ovi iz Uprave kockati ostaje da se vidi.
:thumbup:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 20:03

pile87 je napisao/la:
Aragon je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Pa Rijeka je fakticki pustila Benku da ide igraca kojeg ti slavis nakon dolaska u klub to su dvije razlicite filozofije!!!
Ima i napadaca boljih od Bekica i Okica : Stokic, Nikolic, Varea itd
Al to nije pravi odgovor!
Kao prvo, Rijeka ga nike pustila nego prodala za fine pare i to pola godine prije njegovog isteka ugovora.
Po kojim su to kriterijima Stokic i Varea bolji napadaci od Bekica?
Kao prvo pustili da nisu feninga na njemu zaradili to se da lako provjeriti ima na Hrvatskim portalima.
Kao drugo Varea je proglasen najboljim strancem lige prije par godina kao trece Stokic je kao i Varea pokazao golovima da je bolji.
Haj ne pisi vise gluposti ziv bio. Najbolji igrac i najbolji strijelac HNL-a. Prodat za milion eura kinezima. Usko povezivan sa odlaskom na sp. Ne znam sta zelis dokazati sa lazima?

A sto se Vare tice, ja te pitam za napadace, ti odgovaras najbolji stranac bio. Jesu Bekic i Okic stranci pa je i od njih bio bolji?
Varea igrac dosao u Siroki sumnjivim talovima, kasnije otisao u neku nedodjiju gdje se posteno nasjedio na klupi. To sto u nedostatku kvalitetnih igraca vi njega pokusavate pretvoriti u neku zvijezdu, to je vas problem. Realno taj Varea sad nema mjesta ni kod nas ni u Sirokom ni u Zrinskom.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 20:06

skripta je napisao/la:Isto po kojim kriterijima kazes da su Bekic i Okić bolji od Varea, kontra pitanje ?
Glupa ti priča skroz i to bez argumenata potežeš neke priče..
Zahović sportski diretkor u Mariboru odveo ih u Ligu šampiona i realna opcija da dođe i trenira Sarajevo, jao lika :damn: :damn:
Ma vama su nerealne price bile Tan, Jajalo, Benko i mnoge druge. Ako vi zivite u dugovima, nisu sve ostale ekipe takve, neke misle malo ambicioznije ;)

P.S. Da, Okic, a pogotovo Bekic jesu bolji od propalog igraca Varee.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 14 sep 2014, 20:16

Danas vidjen na ciglanama , mislim da ne treba vise dokaza ko ce da bude novi trener fk Sarajevo , Bore Milutinović :)

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 14 sep 2014, 20:23

mravojed je napisao/la:Danas vidjen na ciglanama , mislim da ne treba vise dokaza ko ce da bude novi trener fk Sarajevo , Bore Milutinović :)
Velibor Bora Milutinovic
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 14 sep 2014, 20:29

dr.van nostrand je napisao/la:
mravojed je napisao/la:Danas vidjen na ciglanama , mislim da ne treba vise dokaza ko ce da bude novi trener fk Sarajevo , Bore Milutinović :)
Velibor Bora Milutinovic
da , bio u Oskaru pio kafu :)

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 14 sep 2014, 20:39

Ja vam kažem da naredna 2-3 kola, nema novog lika na našoj klupi.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 14 sep 2014, 20:39

Ne znam kakvi su vasi utisci ,ali ja sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu jucer , druga prica bi se pricala da smo iskoristili makar 2 propustene sanse. Ovo me podsjeca kad je Janjos bio trener.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 14 sep 2014, 20:41

evo Velež igra prilično otvoreno protiv Širokog i puši foru od 2-0....a protiv nas 14 trola 12 buseva 30 tramvaja parkirano pre njihovim golom

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 14 sep 2014, 20:49

HZ_ilidzaa je napisao/la:Ne znam kakvi su vasi utisci ,ali ja sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu jucer , druga prica bi se pricala da smo iskoristili makar 2 propustene sanse. Ovo me podsjeca kad je Janjos bio trener.
Joj istu pricu od Veleza slusam. Cak i ranije, od Hagesunda.
Da li neko zaista smatra da je sreca iskljucivi krivac sto nasi igraci fulaju onoliki broj sansi po utakmici?
Igra nije bila dobra. U prvom poluvremenu raspali Celik nam je mogao dva gola dati. Je li to dobro za ekipu koja zeli biti dominantna u ovoj ligi? Mislis da se onakvom igrom moze nadati necemu protiv Sirokog?

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 14 sep 2014, 20:51

Plisek :kafa:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

luster
Kontakt:

Post Postao/la luster » 14 sep 2014, 20:51

velkoski,bilbija,okic,bekic i benko,,zar je potrebno 5 napadaca ????? i sad se pitate zasto nema rezultata,,otjerajte dzenu i neka normalan neko dode kome nece biti potrebno 5 napadaca nego max.3

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 14 sep 2014, 20:54

Evolution87 je napisao/la:Plisek :kafa:
Sta je sa njim? :D

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 14 sep 2014, 20:57

Poznavajuci Dzenu možemo očekivati da Benko debituje u 25-om kolu :kafa:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 14 sep 2014, 21:02

Da bi dobio priliku mora prvo rijesiti radnu dozvolu, tj. registraciju... Vidjecemo koliko ce to trajati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 sep 2014, 21:25

hilmo je napisao/la:MNogo se reklo od sinoć o svemu, većinom su to neke negativne i prljave stvari. Činjenica je da nam ne ide onako kako smo očekivali, mada je bilo suludo očekivati da ćemo sezonu završiti sa jako malo poraza ili remija. Ali treba biti pošten i reći da smo od ovog do sad očekivali malo više.

Uzroke ovakvog bodovnog salda možemo tražiti na mnogo mjesta, a i krivaca ima više.
Neki bi sad pravili korijenite promjene, mjenjali trenere, tjerali igrače....Ali nismo li to radili i prije, jesmo, i kako smo završavali??

Reći ćete da nešto pametujem, ali sa nama (navijačima) kakvi smo definitivno nije lako. U mjesec dana si najbolji i najgori. Evo sad je došao (ako je potpisao jer još nije zvanično objavljeno) Benko; to ti je najbolji igrač sa ovih prostora, svakom timu će uvaljivati 2-3 komada, a ako u prvih nekoliko nastupa ne zatrese mrežu siguran sam da će biti najgori. Pretkraj prošle sezone i na početku ove Dupovac je bio najbolji stoper lige, bio je čak i zamjena za Spahića u repki :facepalm: , a sad bi ga tjerali. Berberović je bio najbolji desni bek i veliko pojačanje kad je došao. Itd itd...

Ja samo molim upravu da odluče koje će poteze povlačiti ne slušajući navijače!!!!! Svaku odluku koju donesu ja ću poštovati.

nastavak kasnije....
Malo je glupo citirati svoj post, ali moram jer se ovaj samo nadovezuje na njega a želim da što više raje pročita da ustvari jednom shvatimo šta, mi navijači, radimo.

Spomenuo sam gore trojicu fudbalera (slučajno sam ih izabrao) pa da neko ne pomisli da ih nešto branim da malo obrazložim i da kažem svoje mišljenje o njihovoj kvaliteti.

Dupovac je jedan sasvim solidan stoper, međutim pozicija stopera (uz golmansku naravno) je najviše podložna kritikama jer se njihova greška obično skupo plaća. Amer je uz Vuleta bio jako dobar jer nije imao tog pritiska na sebi, sad je još i kapiten, tako da je sad mnogo više sklon greškama pogotovo ako ga protivnički igrači malo "pritisnu". Nije stoper kao što je Vule bio, ali ko zna možda nadođe. Ona priča da je za njega odbijena cifra od 300 i kusur hiljada eura fino zvuči ali je meni nešto nerealna. On mora raditi na svojoj psihi i da paniku izbaci iz glave. Ako gledamo na sve igrače koji djeluju na stoperskoj poziciji (Dupovac, Tatomirović, Mitrevski, pa i Barić i Kovačević), u svakoj bitnijoj utakmici prvi izbor su svakako Dupovac i Tatomirović. Taj Mitrevski je sigurno potencijal ali mu ni ja ne bih vjerovao u bitnim utakmicama, ali bi u Bijeljini igrao, ili on ili Kovačević u paru sa jednim od dvojice gore pomenutih.

Berberović je igrač čije vrijeme polako prolazi i neosnovano je bilo očekivati da će on biti neko ekstra pojačanje. Ako pravimo komparaciju između Barića i Berberovića, pa i ako tu uvrstimo i Tatomirovića, ko bi vama bio prvi izbor na poziciju desnog beka? Definitivno Berberović, ali on svojim kvalitetom ne može doprinijeti većem kvalitetu igre, to se moglo primjetiti i na utakmicama protiv Kardifa i Haugesunda. Ono što sam ja od njega očekivao je da svojim iskustvom pomogne afirmaciju mlađih igrača. Vjerujem da je Kalasi dobar igrač, međutim on je veoma kasno dobio pravo nastupa za naš klub, i mnogi ga neopravdano stavljaju u prvih 11, mada i sad treba biti oprezan što se tiče njegove igre.

Benko je jedan vrsni fudbaler, pravi centarfor, ono što je nama trebalo. I sama statistika njegovih igrara u Rijeki govori sve, međutim to je njegova statistika od pretprošle sezone, a kakva je u međuvremenu?? Godinu dana hebavanja po tamo nekoj Kini može mnogo da unazadi igrača. Hajmo bar jednom biti odmjereni i oprezni u očekivanjima od igrača, trenera i sezone mnogo će nam biti lakše podnositi eventualne kikseve a ekipa če imati manji pritisak. Ponavljam, Benko je jedan klasan fudbaler ali kako će se kod nas uklopiti ostaje da se vidi. Priče pojedinih forumaša o njegovom "negativnom" utjecaju u svlačionici mi daje razlog za još veću opreznost.

Neka uprava nezavisno od bilo čega odluči šta i kako dalje, ali mislim da nam promjena ovog i neko brzopleto imanovanje drugog trenera neće mnogo dobrog donijeti.

EDIT:
Samo da dodam, neko je gore spomenuo da prethodnu utakmicu u kontekstu: "kad raspalom Čeliku..."... Sve dok ovako razmišljamo dešavat će nam se slične stvari. Za nas je svaki protivnik raspadnut i mrtav, a oni polako nam otkidaju bodove. Ja sam na formu Zeničana upozoravao cijelu prošlu sedmicu... i gle čuda bio sam u pravu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], goGlobal, ristagrad i 40 gostiju.