Sta je sa njim?Evolution87 je napisao/la:Plisek
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: Odg: FK Sarajevo
Re: FK Sarajevo
Poznavajuci Dzenu možemo očekivati da Benko debituje u 25-om kolu 
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Da bi dobio priliku mora prvo rijesiti radnu dozvolu, tj. registraciju... Vidjecemo koliko ce to trajati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Malo je glupo citirati svoj post, ali moram jer se ovaj samo nadovezuje na njega a želim da što više raje pročita da ustvari jednom shvatimo šta, mi navijači, radimo.hilmo je napisao/la:MNogo se reklo od sinoć o svemu, većinom su to neke negativne i prljave stvari. Činjenica je da nam ne ide onako kako smo očekivali, mada je bilo suludo očekivati da ćemo sezonu završiti sa jako malo poraza ili remija. Ali treba biti pošten i reći da smo od ovog do sad očekivali malo više.
Uzroke ovakvog bodovnog salda možemo tražiti na mnogo mjesta, a i krivaca ima više.
Neki bi sad pravili korijenite promjene, mjenjali trenere, tjerali igrače....Ali nismo li to radili i prije, jesmo, i kako smo završavali??
Reći ćete da nešto pametujem, ali sa nama (navijačima) kakvi smo definitivno nije lako. U mjesec dana si najbolji i najgori. Evo sad je došao (ako je potpisao jer još nije zvanično objavljeno) Benko; to ti je najbolji igrač sa ovih prostora, svakom timu će uvaljivati 2-3 komada, a ako u prvih nekoliko nastupa ne zatrese mrežu siguran sam da će biti najgori. Pretkraj prošle sezone i na početku ove Dupovac je bio najbolji stoper lige, bio je čak i zamjena za Spahića u repki, a sad bi ga tjerali. Berberović je bio najbolji desni bek i veliko pojačanje kad je došao. Itd itd...
Ja samo molim upravu da odluče koje će poteze povlačiti ne slušajući navijače!!!!! Svaku odluku koju donesu ja ću poštovati.
nastavak kasnije....
Spomenuo sam gore trojicu fudbalera (slučajno sam ih izabrao) pa da neko ne pomisli da ih nešto branim da malo obrazložim i da kažem svoje mišljenje o njihovoj kvaliteti.
Dupovac je jedan sasvim solidan stoper, međutim pozicija stopera (uz golmansku naravno) je najviše podložna kritikama jer se njihova greška obično skupo plaća. Amer je uz Vuleta bio jako dobar jer nije imao tog pritiska na sebi, sad je još i kapiten, tako da je sad mnogo više sklon greškama pogotovo ako ga protivnički igrači malo "pritisnu". Nije stoper kao što je Vule bio, ali ko zna možda nadođe. Ona priča da je za njega odbijena cifra od 300 i kusur hiljada eura fino zvuči ali je meni nešto nerealna. On mora raditi na svojoj psihi i da paniku izbaci iz glave. Ako gledamo na sve igrače koji djeluju na stoperskoj poziciji (Dupovac, Tatomirović, Mitrevski, pa i Barić i Kovačević), u svakoj bitnijoj utakmici prvi izbor su svakako Dupovac i Tatomirović. Taj Mitrevski je sigurno potencijal ali mu ni ja ne bih vjerovao u bitnim utakmicama, ali bi u Bijeljini igrao, ili on ili Kovačević u paru sa jednim od dvojice gore pomenutih.
Berberović je igrač čije vrijeme polako prolazi i neosnovano je bilo očekivati da će on biti neko ekstra pojačanje. Ako pravimo komparaciju između Barića i Berberovića, pa i ako tu uvrstimo i Tatomirovića, ko bi vama bio prvi izbor na poziciju desnog beka? Definitivno Berberović, ali on svojim kvalitetom ne može doprinijeti većem kvalitetu igre, to se moglo primjetiti i na utakmicama protiv Kardifa i Haugesunda. Ono što sam ja od njega očekivao je da svojim iskustvom pomogne afirmaciju mlađih igrača. Vjerujem da je Kalasi dobar igrač, međutim on je veoma kasno dobio pravo nastupa za naš klub, i mnogi ga neopravdano stavljaju u prvih 11, mada i sad treba biti oprezan što se tiče njegove igre.
Benko je jedan vrsni fudbaler, pravi centarfor, ono što je nama trebalo. I sama statistika njegovih igrara u Rijeki govori sve, međutim to je njegova statistika od pretprošle sezone, a kakva je u međuvremenu?? Godinu dana hebavanja po tamo nekoj Kini može mnogo da unazadi igrača. Hajmo bar jednom biti odmjereni i oprezni u očekivanjima od igrača, trenera i sezone mnogo će nam biti lakše podnositi eventualne kikseve a ekipa če imati manji pritisak. Ponavljam, Benko je jedan klasan fudbaler ali kako će se kod nas uklopiti ostaje da se vidi. Priče pojedinih forumaša o njegovom "negativnom" utjecaju u svlačionici mi daje razlog za još veću opreznost.
Neka uprava nezavisno od bilo čega odluči šta i kako dalje, ali mislim da nam promjena ovog i neko brzopleto imanovanje drugog trenera neće mnogo dobrog donijeti.
EDIT:
Samo da dodam, neko je gore spomenuo da prethodnu utakmicu u kontekstu: "kad raspalom Čeliku..."... Sve dok ovako razmišljamo dešavat će nam se slične stvari. Za nas je svaki protivnik raspadnut i mrtav, a oni polako nam otkidaju bodove. Ja sam na formu Zeničana upozoravao cijelu prošlu sedmicu... i gle čuda bio sam u pravu.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Covjek ima 70 godina i nikog nije trenirao 5 godina.dr.van nostrand je napisao/la:Velibor Bora Milutinovicmravojed je napisao/la:Danas vidjen na ciglanama , mislim da ne treba vise dokaza ko ce da bude novi trener fk Sarajevo , Bore Milutinović
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- undefined007
- Kontakt:
Budva na pjenu od Bora Milutinović. :mrgeeen:
For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.
http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)
SS.23
FK SARAJEVO !
HZ 1987
http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)
SS.23
FK SARAJEVO !
HZ 1987
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Ma zaboli me za njega, taj nece biti trener, ali iznad gore napisao BorE, pa ja onako samo ispravih da se zna preciznije o kome se radiSarajlijc@ je napisao/la:Covjek ima 70 godina i nikog nije trenirao 5 godina.dr.van nostrand je napisao/la:Velibor Bora Milutinovicmravojed je napisao/la:Danas vidjen na ciglanama , mislim da ne treba vise dokaza ko ce da bude novi trener fk Sarajevo , Bore Milutinović
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
Bravo hilmo,fino receno 
-
fcsforever
- Kontakt:
Bezze vam priča o novom treneru. Ništa od toga u naredna 2 kola. Ovaj parmak ostaje do tada
@hilmo
Ne zasluzujemo te 
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Parmak nam je opasno izvadio živce. Mogu misliti kako će se provesti sljedeću na Koševu!fcsforever je napisao/la:Bezze vam priča o novom treneru. Ništa od toga u naredna 2 kola. Ovaj parmak ostaje do tada
U novi boj ...
Taman dovoljno da se razjebu do kraja odnos navijaci-igraci-ss-uprava a i mefju igracima odnos.fcsforever je napisao/la:Bezze vam priča o novom treneru. Ništa od toga u naredna 2 kola. Ovaj parmak ostaje do tada
Bravo
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
- pticatrkacica
- Kontakt:
Svaka čast Hilmo! 
Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.
@Aco banuj me ako ovom pokušam još koji put objasniti nešto.[/quote]HzCZ je napisao/la:Koji je tebi quratz ? Pročitaj šta si ti napisao, pa onda šta sam ja napisao - pa ako ne skontaš onda ponovi proceduru.
Mamlaze, govorio sam o nekom drugom ne tebi J*** te retardirana.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Mamlaze, govorio sam o nekom drugom ne tebi **** te retardirana.Babayaro je napisao/la:@Aco banuj me ako ovom pokušam još koji put objasniti nešto.HzCZ je napisao/la:Koji je tebi quratz ? Pročitaj šta si ti napisao, pa onda šta sam ja napisao - pa ako ne skontaš onda ponovi proceduru.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.[/quote]
Očigledno da si se sad pogubio, a vidim da Bosanski ne razumiješ, da ti pokušam replicirati na jeziku koji ćeš razumjeti MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.
FKS 1946 !
Ostave li kloca na klupi, bit ci najglasniji na zapadu slijedecu utakmicu. Sjetit cu se cijele familije i njemu i upravi i pojedinim igracima. A mislim da necu biti jedini.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
Prizivam Kataneca 
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Cekaj, covjek je selektor Slovenije, zar neDesole je napisao/la:Prizivam Kataneca
I ti bi takvog na klupi kod nas
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
Što se prije vratite u stvarnost biće bolje za sve vas.Uspjeli ste dovesti par dobrih igrača ostalo sve goli prosjek a vi sad lupate sa nekim trenerima koji vrijede 300 000-400 000 eura po godini.Danas sam očekivao da neko prozove povratak Fergusona iz penzije a gdje bih drugo nego u Sarajevo.Mamić je uspio dovesti par provjerenih trenerskih imena i popušio minimum 2 000 000 eura na otpremnine.Danas sam čuo naravno mahalska priča o Kemalu Alispahiću.Desole je napisao/la:Prizivam Kataneca
a Benko igra za klikere i par bananaextra je napisao/la:Što se prije vratite u stvarnost biće bolje za sve vas.Uspjeli ste dovesti par dobrih igrača ostalo sve goli prosjek a vi sad lupate sa nekim trenerima koji vrijede 300 000-400 000 eura po godini.Danas sam očekivao da neko prozove povratak Fergusona iz penzije a gdje bih drugo nego u Sarajevo.Mamić je uspio dovesti par provjerenih trenerskih imena i popušio minimum 2 000 000 eura na otpremnine.Danas sam čuo naravno mahalska priča o Kemalu Alispahiću.Desole je napisao/la:Prizivam Kataneca
sta ti bolan znas koliko mi mozemo placati nekoga
Pa mi mozemo preko tana i cardifa ko iz PIČ..KE da damo platu od 300 000 godisnje! ako nam se digne
Trenutno korisnika/ca: Ammko99, Bing [Bot], Laganini1986, perodeformero, Turo i 31 gost.