Nauka i edukacija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Nauka i edukacija
@principatus,je li ono u Berlinu i Karlsruheu besplatno studiranje?
Imam neku rodbinu u Karlsruheu i bile su neke seme da idem studirati,ali ipak sam ostao na UNSA.
Imam neku rodbinu u Karlsruheu i bile su neke seme da idem studirati,ali ipak sam ostao na UNSA.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- Principatus
- Kontakt:
Jeste u Berlinu je jos besplatno, zato svi iz citave Njemacke (a i internacionalno) navaljuju ovdje. To onda dize numerus clausus, jer toliko studenata zeli ovdje studirati. Kod mene je jos bio na 1,3 za med. Biotech. Kad zamislis da je 1,0 najbolja prosjecna ocjena koju covjek moze imati... Pa je jos od nas 100 koji su poceli taj studium, "prezivjeli" su nekih 30, drugi propali.
To je politika univerzitata, prime mnogo studenata, dobiju pare za te studente, pa ih obore sa nenormalnim testovima. Cak nikada nisu ni stvarali uslove za toliko studenata (prostorije itd.), to jest tacno su uracunali da ce oboriti mnogo. Koji je to idiotizam, jer mozes mi vjerovati ovi sto su propadali, bili su daleko od toga da su bili nesposobni ili glupi. Naprotiv.
To je politika univerzitata, prime mnogo studenata, dobiju pare za te studente, pa ih obore sa nenormalnim testovima. Cak nikada nisu ni stvarali uslove za toliko studenata (prostorije itd.), to jest tacno su uracunali da ce oboriti mnogo. Koji je to idiotizam, jer mozes mi vjerovati ovi sto su propadali, bili su daleko od toga da su bili nesposobni ili glupi. Naprotiv.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
A dobro, bliska su nam podrucja zanimanja...
Ja sam razmisljao o masteru u Njemackoj ali trenutno sam vise ipak za ostanak i dovrsavanja tog dijela ovdje. Valjda ce nekada biti i nekog posla, makar se nadam, a i uvijek postoji opcija da covjek radi nesto sto nema nikakve veze sa njegovim obtazovanjem. I sto je najcudnije to uglavnom biva i bolje placeno... Ali o tom-po tom
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Ja sam razmisljao o masteru u Njemackoj ali trenutno sam vise ipak za ostanak i dovrsavanja tog dijela ovdje. Valjda ce nekada biti i nekog posla, makar se nadam, a i uvijek postoji opcija da covjek radi nesto sto nema nikakve veze sa njegovim obtazovanjem. I sto je najcudnije to uglavnom biva i bolje placeno... Ali o tom-po tom

Sad sam pogledao podatke s popisa stanovništva ove godine(uključeni su i oni koji ne žive tu, ali su se popisali):Otelo je napisao/la:Ovo je BiH,ovdje je sve moguce a i mislim da Bihac ima preko 100.000 (Cazin ima preko 50.000 a duplo je manji od Bihaca).
Najzad da nema fakulteta u Bihacu bilo bi 3x manje ljudi sa diplomom u USK nego sto ih ima sad.Kriza je i nema se novca da se djeca salju u Zenicu,Banja Luku,Mostar i Sarajevo da studiraju.
općina Bihać - 61186 grad Bihać - 43007
Bio si blizu.

U BiH ima previše fakulteta,treba razvijati i manja naselja,ali što je previše,previše je.

Nije ovo tačno što je @Otelo napisao, nema Bihać ni blizo 100.000 kao opština (mislim da se kreće od 60.000-65.000) kao grad naravno manje od toga. Čak Cazin kao opština prema zadnje popisu ima više stanovnika (65.000-70.000), ali naravno veliki broj stanovnika u Cazinu žive u ruralnim područjima, dok Bihać ima mnogo više u urbanom dijelu.
Univerzitet je napravljen za potrebe USKa tako da se i ne može reći da nije potreban, jer kanton ima oko 300.000 stanovnika. E sad se može diskutovati o kvalitetu obrazovanja, kapacitetima kojima se raspolaže, uslovima itd. to sigurno nije na zavidnom nivou.
Univerzitet je napravljen za potrebe USKa tako da se i ne može reći da nije potreban, jer kanton ima oko 300.000 stanovnika. E sad se može diskutovati o kvalitetu obrazovanja, kapacitetima kojima se raspolaže, uslovima itd. to sigurno nije na zavidnom nivou.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Ne vjerujem da Cazin ima vise ljudi od Bihaca al mozda se i varam.Padovan je napisao/la:Nije ovo tačno što je @Otelo napisao, nema Bihać ni blizo 100.000 kao opština (mislim da se kreće od 60.000-65.000) kao grad naravno manje od toga. Čak Cazin kao opština prema zadnje popisu ima više stanovnika (65.000-70.000), ali naravno veliki broj stanovnika u Cazinu žive u ruralnim područjima, dok Bihać ima mnogo više u urbanom dijelu.
Obrazovanje u USK kao i u citavoj drzavi je otislo u ***** i tesko ce se promjeniti.
Ali,da univerzitet u Bihacu je apsolutno opravdan.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Evo sad sam pronašao, skoro su mnogi prenijeli informacije za popis vezan za USKa, iako nije zvanično, ali to je tu negdje.Otelo je napisao/la:Ne vjerujem da Cazin ima vise ljudi od Bihaca al mozda se i varam.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Sve skupa 299 hiljada i nesto sitno osoba.Padovan je napisao/la:Evo sad sam pronašao, skoro su mnogi prenijeli informacije za popis vezan za USKa, iako nije zvanično, ali to je tu negdje.Otelo je napisao/la:Ne vjerujem da Cazin ima vise ljudi od Bihaca al mozda se i varam.
Izgleda da sam i ja pretjerao sinoc u brojkama.Hvala na ispravci i ispricavam se @dubravi zbog pogresnih informacija.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Principatus
- Kontakt:
Sta studiras Desole? Ti zivis u BiH ili?Desole je napisao/la:A dobro, bliska su nam podrucja zanimanja...
Pa ako imas mogucnost idi u Njemacku i radi taj Master. Morat ces se navici na novu okolinu, ljude, dozivjet ces mnogo novog, to je vrsta edukacije koje nema na univerzitetu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ako bi mi neko mogao preporučiti kakvu literaturu vezano za Promociju u sportu, odnosno promotivnim aktivnostima u sportu, po mogućnosti ako bi se moglo u pdf-u pronaći!?
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Ako ne mozete naci posao sa diplomom od 3 ili 4 godine, necete ni sa masterom.
Gledam narod to masovno zavrsava nadajuci se boljem i zaposlenju, ali cinjenica da master ne igra nikakvu ulogu.
OK je biti obrazovan i skole nikad dosta, ali nazalost master kod nas je magla.
Po pravilu taj master bi se trebao zavrsavati kad ste u radnom odnosu,
to je ono cista nadogradnja, ali okrenuse sve naopako.
Gledam narod to masovno zavrsava nadajuci se boljem i zaposlenju, ali cinjenica da master ne igra nikakvu ulogu.
OK je biti obrazovan i skole nikad dosta, ali nazalost master kod nas je magla.
Po pravilu taj master bi se trebao zavrsavati kad ste u radnom odnosu,
to je ono cista nadogradnja, ali okrenuse sve naopako.
U pravu si Klare. Master, tj. titula magistra bi trebala poslužiti kao prednost u pronalasku posla, no u BiH to ne pije vode. Pokušaj od države ne cijeni ništa osim nepotizma, mita i korupcije.
Državne institucije su popunjeni sa rodbinom određenih osoba, da ti se sve zgadi.
Državne institucije su popunjeni sa rodbinom određenih osoba, da ti se sve zgadi.
Ne znam kako ste uspjeli spojiti rijec posao i BiH u istu recenicu 

moze ovako: u BiH je veoma teško pronaći posaoOtelo je napisao/la:Ne znam kako ste uspjeli spojiti rijec posao i BiH u istu recenicu

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."