Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
23
34%
4) St.Pauli
15
22%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 67

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 17 sep 2014, 00:15

Iako sam strašno razočaran, vjerujem da će lever u paketu sa munegasku do naredne runde.
Vom Jäger zum Gejagten

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 17 sep 2014, 00:45

Lever je Lever. Nista od njih ozbiljno.

Salke ocekujem da popije tricu a Baju da odigra nerjeseno.

Dortmundu kapa dole.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 17 sep 2014, 11:35

"I'm not a dreamer, but realist and assume that I mean best years behind me and No more as a professional will play." Wiese
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 sep 2014, 12:56

Dortmundu sve cestitke, maestralno su odradili svih 90 minuta.
Presing je bio fantastican. :salut:

Leverkusen se kao i uvijek bruka iako sam bio siguran da ce barem donijeti bod iz Knezevine.

Veceras od Rudara ne ocekujem puno, ipak je Chelsea kvalitetnija ekipa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 sep 2014, 19:10

Ja malo ospem kritiku po Leverkusenu, a vi ga baš pretjerate. :D Pretjerivat ne treba, ne brukaju se oni, daleko je to od brukanja, kada skoro redovno prolaziš grupnu fazu. Mislim da će to uspjeti i ove sezone. Oni su nekako dobri za BuLi je obično zaokruže neki taj uspjeh za BuLi plasmanom najmanje do osmine (od njih se toliko neako očekuje, a Bayern i Dortmund su za veće stvari), ali su najgori po sebe. Samim time što im pobjedničkog mentaliteta nestane u ključnim utakmicama, pa godinama čekaju na titulu (BuLi nikad nisu osvojili, a Kup Njemačke i Kup UEFA sad već skoro pa podavno :) ).
A sinoć su se ljudi sami svojih šansi prepali. Pa kada se samo sjetim kako glupo jedan Bellarabi šutira, kada se nalazio sam pred Subašićem, pa to ti je van pameti. Tada se pitaš šta je u glavama tih Leverovih igrača. Stvarno su nerijetko majstori da pobijede sami sebe.

A dogurat će oni opet do neke faze takmičenja, samo nekako ja sve više od njih želim jedan novi Atletico ili opet jednu onu njihovu ekipu iz 2002. godine, pa da u kontinuitetu oduševe jedne sezone pa možda i iznenade i do finala doguraju. A oni ono nekako s potencijalom, ali opet s nekim grčom i strahom. Pa ono bude : Osminafinala i hvala Bogu , dobro je, uspjeh....A potencijal za veće stvari je prisutan, samo nikako da zadnjih godina Lever malo opet iskorači...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 sep 2014, 19:43

Ne brukaju se, no ovaj proaz se ni pod razno nije smio dogoditi. Igrali su protiv ekipe koja je blizu raspada (očekujem da se sljedeće godine potpuno raspadnu) jer su velika ulaganja naglo prestala. Očigledno da je i naftaš ili šta li je već uvidio da se ne isplati ulagati u toj ligi kraj superiornog PSG-a.

Monaco u pet utakmica ima mizernia četiri boda. Još gore od toga, barem za Bayer je činjenica da Monaco igra katastrofalan fudbal, a oni im nisu uspjeli zabiti gola, :facepalm:

Svi smo znali da će biti oscilacija u igri ovog tima, no izgubiti od ekipe koja igra sve osim fudbala je sramota i veliki šamar.

Iako je nebitno, moram spomenuti da tim Monaca po tm-u vrijedi 10-tak miliona eura više od recimo Hoffenheim-a. Također ni sami ne pamte kada su igrali posljednji put Ligu prvaka.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 sep 2014, 20:03

Neutral je napisao/la:Ne brukaju se, no ovaj proaz se ni pod razno nije smio dogoditi. Igrali su protiv ekipe koja je blizu raspada (očekujem da se sljedeće godine potpuno raspadnu) jer su velika ulaganja naglo prestala. Očigledno da je i naftaš ili šta li je već uvidio da se ne isplati ulagati u toj ligi kraj superiornog PSG-a.

Monaco u pet utakmica ima mizernia četiri boda. Još gore od toga, barem za Bayer je činjenica da Monaco igra katastrofalan fudbal, a oni im nisu uspjeli zabiti gola, :facepalm:

Svi smo znali da će biti oscilacija u igri ovog tima, no izgubiti od ekipe koja igra sve osim fudbala je sramota i veliki šamar.

Iako je nebitno, moram spomenuti da tim Monaca po tm-u vrijedi 10-tak miliona eura više od recimo Hoffenheim-a. Također ni sami ne pamte kada su igrali posljednji put Ligu prvaka.
Pa dobro, dosta si toga i ispravnog rekao, ali u par stvari treba povući ručnu. Ipak kada se pogleda koja su imena u Monacu, ta ekipa i sada bez Falcao-a i Rodrigueza izgleda dosta pristojno i više od toga. Tu su Berbatov, Toulalan, Carvalho na primjer. Solidan je to sastav njihove ekipe sinoć bio.
Ako ćemo grubo gledati, onda se i Atletico obrukao, pa izgubili su od jedne slabije ekipe nego što je to Monaco - od Olympiakosa.
Mislim Leverkusen je imao više šansi i ima dovoljan kvalitet da pobijedi Monaca, ali ipak nije ni taj Monaco toliko loš koliko trenutno tabela francuske lige govori... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 sep 2014, 20:21

Grci su bolji od ovog Monaca, to su pokazali i prošle sezone.

Na kraju krajeva, krajnje nebitno, nikad neću biti ljubitelj Leverkusen-a, još od vremena 7:1. Tu sam samo za hejtanje kada su oni u pitanju, :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2014, 22:55

Drugi timovi Bayerna i BvB razbili City i Arsenal dok je Schalke izvukao bod u Londonu,dobar nastup u prvom kolu. :cool:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 sep 2014, 22:57

Dominacija Bundeslige nad Englezima ove sedmice u LP...
Reultatski pocetak u novu evropsku sezonu za Bundesligu nije mogao biti bolji i jedino razocarenje je Leverkusen.

Ostaje da vidimo sta ce sutra uraditi Gladbach i Wolfsburg u LE.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 sep 2014, 23:00

Nisam se stvarno nadao da ce Schalke uspjeti nesto napraviti u Londonu.
Ocekivao sam od sutra da ce Rudari traziti novog trenera ali Keller konstantno sebi kupuje vrijeme utakmicama u LP-a gdje mu se mora odati priznanje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 sep 2014, 23:37

Omerbavarac je napisao/la:Nisam se stvarno nadao da ce Schalke uspjeti nesto napraviti u Londonu.
Ocekivao sam od sutra da ce Rudari traziti novog trenera ali Keller konstantno sebi kupuje vrijeme utakmicama u LP-a gdje mu se mora odati priznanje.
Keller k'o Ancelotti, "trener za turnira" :mrgreen:
#miasanmia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 18 sep 2014, 13:08

slika
slika

:lol: :lol: :lol:
#miasanmia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 sep 2014, 22:18

E gledaj ovog Wolsburga. Kako je ovako velika razlika izmedju ovih vrhunskih u bundeski, bayerna i dortmunda i ovih solidnih?

Bajern i Dortmund daju zadace ostalima a ovi ostali iz godine u godinu nista ne urade. U rangu njihovi protivnici iz Spanije i Engleske daju im lekcije.

Mislim da ce neki spanski tim opet uzeti ovu evropa ligu. Njemci ako docekaju proljece bit ce ok.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 sep 2014, 23:35

Volim kada se ovako zeznem kao u sluačaju Schalkea, gdje se jesam nadao i priželjkivao dobar rezultat, ali ipak sam ipak bio mišljenja da će izgubiti. Sve je nekako bilo protiv Schalkea. Ali eto čudan je taj Schalke. I prije sam govorio da oni mogu svakog i pobijediti, ali i od svakog izgubiti te da smatram da bi oni bili još mnogo konkurentniji i sposobniji za velike stvari ako bi umjesto Kellera bio drugi trener.

Samo i pored svih kritika na račun Kellera, mora mu se priznati da se uvijek izvuče kada bude pribijen uza zid. Isto tako ekipa ga ipak još uvijek poštuje, nisu ga izdali. I sinoć je i Keller bio dio uspjeha. Ali je negativno to, ako on ostane i npr u osmini finala pokaže svoj amaterizam po pitanju taktike i onda Schalke opet fasuje od nekog porciju. To bi značilo opet nekako za Schalke, tapkanje u mjestu. A potencijal ovog tima je ogroman.

Generalno su njemačko-engleski dueli pokazali ove sedmice, da tih nekih prevelikih razlika između Premier league-e i Bundeslige i nema. Englezi ulažu više, imaju ogromne pare na raspolaganju, pa tako imaju i šire kadrove, koji im često donesu prednost. A jasno je da Bayern i Dortmund su u rangu s tim engleskim klubovima, pa često i ispred, dok i ovi drugi mogu parirati u nekim normalnim okolnostima. Samo je tih 4-5 engleskih timova konstantnije, mnogo konstantnije od npr Schalkea i Leverkusena. U tome je glavna razlika. A kod njemačkih klubova se možeš pouzdat u Bayern i Dortmund, a Schalke i Leverkusen mogu napraviti velike bljeske, a i blamirat se protiv tih top timova (pogotovo se to odnosi za ove druge).

Taj utisak iz njemačko-engleskih duela je pokvario Wolfsburg. Everton je zasluženo slavio i pokazao više zrelosti, ali je rezultat i nerealan. Vukovi su zaslužili više od jednog gola, a jedan od golova su primili iz tog penala koji ni u snu nije bio penal. Wolfsburg će imati priliku za popravni, između ostalog i protiv Evertona na svom stadionu, a od ostala dva protivnika u grupi bi trebao biti jači. Samo definitivno je da ovaj kompletni ulaz Wolfsburga u sezonu nije najsretniji, tako da se tu i trener i sportski direktor kreću po tankom ledu. Ako rezultati (puno bolji) ne dođu, mogli bi neki i letiti....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 sep 2014, 23:44

Bravo Wolfsburg, brukajte se i dalje, :clap:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 sep 2014, 23:53

Ne znam, cini mi se da je razlika Bundeske i Epla to sto su timovi u engleskoj dosta ozbiljniji sto se tice ambicija i plasmana za sezonu. U bundeski kao da je svak sebi odredio koje ce mjesto i ne pokusava da radi jos jace da poboljsa svoje rezultate.

Zasto na primjer Lever i Salke ne bi rekli, ulazemo 30-40 pa cak 50-60 mil i da pokusamo napasti drugo cak i prvo mjesto. Ne, nego daj ovih po 5 mil i da ganjano LP ako moze. Tako i ove nize rangirane. U evropu samo idu kao posmatraci. Mogu oni igrati i dobro ali ja ne vidim neki zar i zelju da se daleko dogura, nego igrat cemo pa sta bude.

Salke da Papapapalapstadopulosa na posudbu pa sad nema igraca da kvalitetno popuni tu prazninu. Kakvi su to rezoni. I nesto se ko fol nadaju.

Tako nema napretka ni lige ni timova u istoj.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 sep 2014, 00:22

WOlfsburg opravdao očekivanja, nakon katastrofalnog prelaznog roka ništa drugo se i nije moglo očekivati. Debakl u Euroligi, 2 boda od 9 mogućih u Bundesligi, bravo Aloffs, bravo. Gledajući još grupu u kojoj su, već su ispali, bolje da se odmah okrenu Bundesligi.

Gladbach sam gledao zadnjih 20 minuta, izgledali su solidno, nije bilo agresivnost koju sam očekivao, dosta pogrešnih pasova, oni su tekmu morali danas dobiti, ali gledajući druga dva konkurenta trebali bi proći.

Što se LP tiče, BVB i BAyern očekivano, ipak su oni koplje ispred svih engleskih klubova, Schalke je napravio senzaciju, očekivao sam 4+ da će primiti no i čuda se nekad događaju. Jel treba Berbera angažovati da nacrta upravi Schalkea da je Keller mediokritet. LEverkuzen je luzerkuzen, jer ofulati onoliko šansi i primit gol iz jedinog ozbiljnog napada može samo ovaj luzerski klub sa veliko L. Bar im neće faliti tableta za glavobolju.

Ocjena za nastupe bundesligaša 2+, da nema Bayerna i BVB-a bila bi iskreno nula.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 19 sep 2014, 00:26

FRANK RIBERY je napisao/la:
Što se LP tiče, BVB i BAyern očekivano, ipak su oni koplje ispred svih engleskih klubova.
Ovo je toliko neutemeljena izjava,da bi čak i mene bilo stid napisat nešto ovome slično.
A.F.C. Bournemouth!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 sep 2014, 00:29

rambo16 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
Što se LP tiče, BVB i BAyern očekivano, ipak su oni koplje ispred svih engleskih klubova.
Ovo je toliko neutemeljena izjava,da bi čak i mene bilo stid napisat nešto ovome slično.
PA stidi se zaboli me ona stvar, nema stručnjaka koji to neće potvrditi. BVB i BAyern su bolji od engleskih klubova, nije to nikakva naučna fantastika. City i Arsenal, klasicni bunker na kontru, ružno za vidjeti sobzirom koliko para potroše na kvazi pojačanja. JA bi se stidio kluba za koji navijam, nakon utakmice protiv BVB-a.

Omjer udaraca 24-4 , to je tim koji bi se trebao boriti za titulu, neslana šala.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []