BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
[quote="Neutral"]Ovaj Armenac je presmiješan igrač, čovjek je izbacio prošle godine BvB iz Lige prvaka, a ove godine je katastrofalno počeo. Promašaje koji smo večeras vidjeli ne dešavaju se kod nas u kantonalnoj ligi.
BvB igra najljepši fudbal današnjice, atomski fudbal, kod svake osvojene lopte šestorica trče u napad. Oduševili su me, odavno nisam gledao neki tim da je tako dominirao nad jednim jako kvalitetnim suparnikom.
Respekt.
[
Ja ne znam da li za Mikija uopšte ima lijeka, promašuje svoje šanse, nikome ne asistira, kad se Reus i Kagawa vrate, za njega nema mjesta u timu, a klupa mu može još više pogoršati mentalni sklop, jer što neko reče, još je postao i sebičan. Sinoć je stvarno bilo iznad očekivanja, sa nominalno slabijim timom smo počeli puno bolje nego prošle sezone, opet su krenule one čuvene transformacije iz odbrane u napad kao u najboljim vremenima. Samo je i Arsenal razočarao, osim što su na sredini bili totalno razbijeni, odbrana im je u par navrata katastrofalno izgledala, Ciro vuče loptu od centra i zabija iskosa da dalje ne nabrajam. Nisu ni skupa pojačanja Arsenala očito garancija uspjeha, juče je Miki čak i briljirao u poređenju sa Ozilom.
BvB igra najljepši fudbal današnjice, atomski fudbal, kod svake osvojene lopte šestorica trče u napad. Oduševili su me, odavno nisam gledao neki tim da je tako dominirao nad jednim jako kvalitetnim suparnikom.
Respekt.
[
Ja ne znam da li za Mikija uopšte ima lijeka, promašuje svoje šanse, nikome ne asistira, kad se Reus i Kagawa vrate, za njega nema mjesta u timu, a klupa mu može još više pogoršati mentalni sklop, jer što neko reče, još je postao i sebičan. Sinoć je stvarno bilo iznad očekivanja, sa nominalno slabijim timom smo počeli puno bolje nego prošle sezone, opet su krenule one čuvene transformacije iz odbrane u napad kao u najboljim vremenima. Samo je i Arsenal razočarao, osim što su na sredini bili totalno razbijeni, odbrana im je u par navrata katastrofalno izgledala, Ciro vuče loptu od centra i zabija iskosa da dalje ne nabrajam. Nisu ni skupa pojačanja Arsenala očito garancija uspjeha, juče je Miki čak i briljirao u poređenju sa Ozilom.
Koji je ovo kralj
"Wenger je cool..."
Novinari su podsjetili Kloppa kako je prošle sezone hvalio Arsenea Wengera. "On je doista poseban. Volim ga. On je Sir Arsene Wenger za mene", govorio je tada Klopp, koji je sada promijenio ploču.
"Što sam rekao?! Da ga volim? Pod hitno se moram prestati drogirati. Mislim, Wenger je cool, ali da ga volim? On je inteligentan i pristojan trener. Ja se još uvijek ne mogu mjeriti s njim. On priča nekoliko stranih jezika i pije vino, dok ja pijem samo pivo", za kraj će Klopp.
"Wenger je cool..."
Novinari su podsjetili Kloppa kako je prošle sezone hvalio Arsenea Wengera. "On je doista poseban. Volim ga. On je Sir Arsene Wenger za mene", govorio je tada Klopp, koji je sada promijenio ploču.
"Što sam rekao?! Da ga volim? Pod hitno se moram prestati drogirati. Mislim, Wenger je cool, ali da ga volim? On je inteligentan i pristojan trener. Ja se još uvijek ne mogu mjeriti s njim. On priča nekoliko stranih jezika i pije vino, dok ja pijem samo pivo", za kraj će Klopp.
- MidhatVelicanstveni
- Kontakt:
Meni je Miki stroj od igraca.10-ka koja radi nehumano u oba pravca, 1 na 1 gotovo nezaustavljiv.To sto mu je realizacija bila u off-u je najmanji problem.
Inace, lud presing.Cestitke!
Sent from my MB865 using Tapatalk
Inace, lud presing.Cestitke!
Sent from my MB865 using Tapatalk
Miki je u TOP 3 igrača BVB-a i malo je igrača u svijetu koji su kompletni, ali Mikiju malo fali da bude najbolji igrač na svojoj poziciji u branši. To što on nekad maši ne treba nikog da zabrinjava. Kao što Klopp reče Miki je igrač koji najčešće mijenja pozicije na terenu i teško se prilagoditi svakoj od njih, a Miki to radi i to vrlo dobro, eh sad kad bi davao non-stop golove bio bi rame uz rame CR7!
Sinoć fantastična pobjeda bez 7-8 prvotimaca i to govori o širini kadra.
Prvo mjesto u grupi je neminovnost.
Sinoć fantastična pobjeda bez 7-8 prvotimaca i to govori o širini kadra.
Prvo mjesto u grupi je neminovnost.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Armenac je promašena investicija jer on u svakoj utakmici zapuca po nekoliko zicera da i ne govorim koliko je sebičan u pojedinim situacijama.Ne sumnjam da će Kagawa biti bolji od njega dok uđe u formu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Meni nije promasena investicija. Jedno je busiti neke tamo u Ukrajini a jos igras u Saktaru koji je predominantan u svakom pogledu a drugo je Bundesliga. On nije klasicni napadac pa da trpa, daj da neki napadac trci kao on pa da vidimo kako ce trpati. Meni bi bio promasena investicija da nikako ne dolazi u prilike niti ih stvara drugome.Saurman je napisao/la:Armenac je promašena investicija jer on u svakoj utakmici zapuca po nekoliko zicera da i ne govorim koliko je sebičan u pojedinim situacijama.Ne sumnjam da će Kagawa biti bolji od njega dok uđe u formu.
On nije napadač ali se često nalazi u gol šansama i naravno fula što ekipu na kraju itekako košta.I doveli su ga jer je imao impresivnu statistku al' kao što kažeš jedno je Ukrajina a drugo Njemačka.Prošle godine su zbog njega ispali od Reala i neka ovako nastavi fulati pogotovo u knock-out fazi gdje se svaka greška i promašaj skupo plaća.muamerc je napisao/la:Meni nije promasena investicija. Jedno je busiti neke tamo u Ukrajini a jos igras u Saktaru koji je predominantan u svakom pogledu a drugo je Bundesliga. On nije klasicni napadac pa da trpa, daj da neki napadac trci kao on pa da vidimo kako ce trpati. Meni bi bio promasena investicija da nikako ne dolazi u prilike niti ih stvara drugome.Saurman je napisao/la:Armenac je promašena investicija jer on u svakoj utakmici zapuca po nekoliko zicera da i ne govorim koliko je sebičan u pojedinim situacijama.Ne sumnjam da će Kagawa biti bolji od njega dok uđe u formu.
On je plaćen 28 mil i ono što je dosad pokazao je daleko ispod ove cijene.
Ako već nije golgeter-napadač, gdje su mu asistencije, čovjek ne može dvije utakmice sastaviti da odigra na nivou i to tako je evo već ušlo u drugu sezonu. Potpuno se slažem da ne vrijedi onih para koje su za njega plaćene, BvB je imao mnogo profitabilnijih investicija, pa ako su Šiber i Perišić bili promašaji, barem su jeftino kupljeni i za iste pare i prodati.Saurman je napisao/la:On nije napadač ali se često nalazi u gol šansama i naravno fula što ekipu na kraju itekako košta.I doveli su ga jer je imao impresivnu statistku al' kao što kažeš jedno je Ukrajina a drugo Njemačka.Prošle godine su zbog njega ispali od Reala i neka ovako nastavi fulati pogotovo u knock-out fazi gdje se svaka greška i promašaj skupo plaća.muamerc je napisao/la:Meni nije promasena investicija. Jedno je busiti neke tamo u Ukrajini a jos igras u Saktaru koji je predominantan u svakom pogledu a drugo je Bundesliga. On nije klasicni napadac pa da trpa, daj da neki napadac trci kao on pa da vidimo kako ce trpati. Meni bi bio promasena investicija da nikako ne dolazi u prilike niti ih stvara drugome.Saurman je napisao/la:Armenac je promašena investicija jer on u svakoj utakmici zapuca po nekoliko zicera da i ne govorim koliko je sebičan u pojedinim situacijama.Ne sumnjam da će Kagawa biti bolji od njega dok uđe u formu.
On je plaćen 28 mil i ono što je dosad pokazao je daleko ispod ove cijene.
Jel i Gotze promasena investicija ?Saurman je napisao/la:Armenac je promašena investicija jer on u svakoj utakmici zapuca po nekoliko zicera da i ne govorim koliko je sebičan u pojedinim situacijama.Ne sumnjam da će Kagawa biti bolji od njega dok uđe u formu.
Nije.Mada očekujem još bolje partije od njega,jer je top klasa.Rajaz je napisao/la:Jel i Gotze promasena investicija ?Saurman je napisao/la:Armenac je promašena investicija jer on u svakoj utakmici zapuca po nekoliko zicera da i ne govorim koliko je sebičan u pojedinim situacijama.Ne sumnjam da će Kagawa biti bolji od njega dok uđe u formu.
Pa upravo je Gotze taj koji igra daleko ispod svog nivoa otkako je otisao iz BvB. Par bljeskova i to je to, nije nista vise pokazao od armenca, ustvari vise je Miki pokazaoSaurman je napisao/la:Nije.Mada očekujem još bolje partije od njega,jer je top klasa.Rajaz je napisao/la:Jel i Gotze promasena investicija ?Saurman je napisao/la:Armenac je promašena investicija jer on u svakoj utakmici zapuca po nekoliko zicera da i ne govorim koliko je sebičan u pojedinim situacijama.Ne sumnjam da će Kagawa biti bolji od njega dok uđe u formu.
Saurmane ne lupaj gluposti...bar ostani dosljedan ako ti vec ne valja Miki.Gotze koji ne moze da se istakne ni u trenutku kad Ribery i Robben ne igraju nije promasena investicija a Miki koji je starter svaki mec i jedan od vaznijih igraca u timu je losa kupovina...nema tu bas logike.
I ne znam sto dramite toliko za utakmicu od sinoc...jedina situacija gdje je morao bolje je ona u drugom poluvremenu kad je imao Immobilea samog na lijevoj strani...ocekivao sam i bolje suteve u par situacija ali nisu to nikakvi ziceri bili pa da toliko kukate.
Uostalom vratit ce se i Reus i Kagawa pa cemo vidjeti ko ce igrati...vjerovatno Klopp zna najbolje ko ce dobiti minute a Mkhitaryan je od dolaska igrac sa vjerovatno najvise odigranih minuta u timu.
P.S.
"Stark, Ilkay", ruft #Klopp. Die Bewegungen von #Gündogan erinnern schon wieder stark an früher. Lange wird es nicht mehr dauern.... #BVB

I ne znam sto dramite toliko za utakmicu od sinoc...jedina situacija gdje je morao bolje je ona u drugom poluvremenu kad je imao Immobilea samog na lijevoj strani...ocekivao sam i bolje suteve u par situacija ali nisu to nikakvi ziceri bili pa da toliko kukate.
Uostalom vratit ce se i Reus i Kagawa pa cemo vidjeti ko ce igrati...vjerovatno Klopp zna najbolje ko ce dobiti minute a Mkhitaryan je od dolaska igrac sa vjerovatno najvise odigranih minuta u timu.
P.S.
"Stark, Ilkay", ruft #Klopp. Die Bewegungen von #Gündogan erinnern schon wieder stark an früher. Lange wird es nicht mehr dauern.... #BVB
Logično je da je Miki imao veliku minutažu u ekipi koja je preko noći ostala bez Gecea i Gundogana, od koga drugog se moglo očekivati da ih zamijeni? Imao je veliku minutažu i Sokratis zbog povreda Subotića, Bendera i Hummelsa, pa je čovjek za jednu sezonu na TM skočio duplo što je ogroman uspjeh za odbrambenog igrača. Nije fer amnestirati Mikija za loše igre u odnosu na one koji su mnogo manje plaćeni,a objektivo više pokazali, da ne nabrajam Gundogana, Kagawu, Lewata, Reusa, Sokratisa, Aubu pa i Durma.
Gundogan ni ne igra Mikijevu poziciju a da se Kloppu nije svidjelo kako igra mogao je komotno igrati sa veznim redom Greuskreutz/Reus/Aubameyang ali gle cuda Miki je igrao bukvalno svaku utakmicu koju je bio zdrav...izgleda da je Jurgenov ljubimac ili pak ne zna Klopp
Sto se tice tih navedenih igraca ne znam koja je poenta...svi gore navedeni su postigli nenormalno veliki uspjeh u odnosu na ulozeni novac ali to nikako ne moze biti realno za poredjenje...da je to moguce svaki put onda se ne bi davalo 50-60 miliona za igrace vec bi svi dovodili Kagawe,Gundogane za sicu...valja iskesirati novce,ne moze se uvijek dobiti igracina za 2 miliona.
S druge strane Lewat i Gundogan su cekani godinu dana pa su tek proigrali...ono sto je Miki pruzio prosle sezone je bilo vise nego su njih dvojica zajedno pokazali u prvoj godini.
Sto se tice tih navedenih igraca ne znam koja je poenta...svi gore navedeni su postigli nenormalno veliki uspjeh u odnosu na ulozeni novac ali to nikako ne moze biti realno za poredjenje...da je to moguce svaki put onda se ne bi davalo 50-60 miliona za igrace vec bi svi dovodili Kagawe,Gundogane za sicu...valja iskesirati novce,ne moze se uvijek dobiti igracina za 2 miliona.
S druge strane Lewat i Gundogan su cekani godinu dana pa su tek proigrali...ono sto je Miki pruzio prosle sezone je bilo vise nego su njih dvojica zajedno pokazali u prvoj godini.
Naravno da će biti starter jer je plaćen 28 mil i jer trenutno nema ko da ga zamjeni.Nema potrebe da ga braniš jednostavno nije ispunio očekivanja i to svaki razuman navijač BvB-a vidi.adnan24 je napisao/la:Saurmane ne lupaj gluposti...bar ostani dosljedan ako ti vec ne valja Miki.Gotze koji ne moze da se istakne ni u trenutku kad Ribery i Robben ne igraju nije promasena investicija a Miki koji je starter svaki mec i jedan od vaznijih igraca u timu je losa kupovina...nema tu bas logike.
Reus--Kagawa--Aubameyang ovo ko dočeka može mirno umrijet 
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Fakat mi nije jasno,kako Miki nije dobar igrac!?Momak razvaljuje,ja ne znam sta je pojedincima i napadaju ga ovoliko?
Njemu fali samo realizacija a sve ostalo ima,trci ko navijen 1 na 1 niko mu ne moze nista,i mene je iznervirao kada je sa 3 metra profulo go,al sta desava se ne znaci odma da je za klupe.
Njemu fali samo realizacija a sve ostalo ima,trci ko navijen 1 na 1 niko mu ne moze nista,i mene je iznervirao kada je sa 3 metra profulo go,al sta desava se ne znaci odma da je za klupe.
Ma pusti, ako cemo ocjenjivati nekog igraca na osnovu golova kojih da ili ne onda ima samo par dobrih igraca. A ovim kojima ne valja nek ga onda otpuste pa nek kupe Ronalda ili Mesija oni nece tako fulati. Ako je kostao 28mil onda nije to velika cifra kad vidis kakve se daju cifre za igrace koji imaju jos manje uticaja na igru. Ne moze se samo mjenjati tim, ima li plana, strpljenja... Izvinite.samir1909 je napisao/la:Fakat mi nije jasno,kako Miki nije dobar igrac!?Momak razvaljuje,ja ne znam sta je pojedincima i napadaju ga ovoliko?
Kratko rečeno kod Mikija je između magareta i genija tanka linija....samir1909 je napisao/la:Fakat mi nije jasno,kako Miki nije dobar igrac!?Momak razvaljuje,ja ne znam sta je pojedincima i napadaju ga ovoliko?
Pred golom je nekad pravo magare i reklo bi se da čovjek igra nekad bez mozga, da totalno se isključi i odluta. Pa i sinoć kod jedne akcije u drugom poluvremenu i sigurnog vodstva , on opšte ne gleda da ima bolje pozicioniranog igrača (u tom slučaju Imobillea, koji je bio u takvoj situaciji da bi loptu faktički pospremio u prazan gol) i zakucava loptu preko gola. Po meni njemu nekad fali konncentracije.
E dolazimo sad do onog genije (fudbalski). S loptom sve zna, tehnički jako potkovan, meko loptu mazi, vodi, dinamičan je i prodoran i stvara pometnju u protivničkim redovima. Ipak mislim da je Bvb imao dosta koristi od njega, dosta on toga zna dobrog uradit, s loptom sve zna. I pored fulanja dosta prilika, znao je i dobrih golova zabiti za BVB, tako da sveukupno daleko od toga da je flop. Generalno dobro je on pojačanje za vas, jer nosi teret često i u ovim utakmicama u kojima nema tih drugih genijalaca: Reusa, Kagawe pa i Gundogana.....
A ove gore usporedbe s Goetzeom nisu baš prikladne. Goetze je bolji igrač, iako nije sav raskoš još u Bayernu pokazao, ali ne može se za Marija reći da i u Bayernu igra podređenu ulogu i da je loš. Par je golova Goetze već bitnih i to često i za 1:0 zabio. Primjer je zadnji vikend, pa onda i ona njegova prva utakmica protiv svog bivšeg kluba u Dortmundu. Goetze je momak za posebne momente i zato i vrijedi...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nije zadovoljio vas kojima je u glavi samo ta cifra od 28 miliona pa s obzirom da smo navikli da u BvB-u briljiraju i igraci od 5 miliona onda je za ocekivati da Miki bude nivo Reusa.Saurman je napisao/la:
Naravno da će biti starter jer je plaćen 28 mil i jer trenutno nema ko da ga zamjeni.Nema potrebe da ga braniš jednostavno nije ispunio očekivanja i to svaki razuman navijač BvB-a vidi.
Covjek je u svojoj prvoj sezoni postao jedan od vaznijih igraca u klubu i to je Kloppu itekako jasno...nije dzaba vrhunski trener.
Gotze je mozda bolji igrac ali Miki je imao bolju proslu sezonu-to je dovoljno da zakljucis ko je bio bolja investicija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.