RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Tosre
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Tosre » 17 sep 2014, 19:19

Mokroguz je napisao/la:
VigorMostarac je napisao/la:NNNNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

1:0 :crazy:
[youtube][/youtube]

:lol: :lol:
Hujja za umjetni klub. Majke mi moje nekad nemogu da vjerujem sta se je seljacina nakotilo u ovoj zemlji Tito dragi.

Mostar u Srcu Velez do Groba

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 sep 2014, 19:19

shaman7 je napisao/la:Kako igraju kad zagusti , previše su se opustili jer su podlegli euforiji prije prvenstva, kao europa je naša vako nako, čak sam čuo i da je Feja postavio sebi ultimatum da ako ne ove godine ne izađu, on ide sa klupe. Vjerovatno čovjek zna šta radi i više bi volio sa Veležom nastaviti nego da s nekim započne sve "od nule" .

Nadam se da će ovaj "žuti karton" biti podstrek svim igračima i da će kući rutinski Slaviju odraditi
+1

sve si upravu, samo da dodam da ovi momci kada hoće, mogu svakog pobijediti, samo im je problem manjak samopouzdanja ali i opuštenost, koja nas je koštala nekoliko bodova, zato sada do kraja polusezone ab očekujem, kao što sam rekao renesansu.

recite Feji da od odlaska nema ništa, on mora ostati, jer je sa njim započeta nove era VELEŽA... :cool:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 sep 2014, 20:21

U koliko je tekma u subotu?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 17 sep 2014, 20:42

Velež odličan u prvom poluvremenu, i dosta lošiji u drugom kada ste postigli dva pogotka. To mi je pomalo čudno bilo. Hebibović ubjedljivo najbolji,iza njega Maletić, ostali i nisu pretjerano iskočili, osim mozda Zolja koji je par puta dobro reagovao.

Jedan od lošijih pojedinaca je golman. I ono malo posla što je imao poprilično nesigurno. Sve u svemu zalužena pobjeda, ali ne baš neka sjajna utakmica. Mnogo drugačija bi trebala biti u ligi, pogotovo ako u Slaviji bar 50% igrača ozdravi.

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 17 sep 2014, 20:45

Nadam se da je ovo početak novog niza.
Idemo u subotu po pobjedu!!!
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 sep 2014, 20:49

Pappy je napisao/la:Velež odličan u prvom poluvremenu, i dosta lošiji u drugom kada ste postigli dva pogotka. To mi je pomalo čudno bilo. Hebibović ubjedljivo najbolji,iza njega Maletić, ostali i nisu pretjerano iskočili, osim mozda Zolja koji je par puta dobro reagovao.

Jedan od lošijih pojedinaca je golman. I ono malo posla što je imao poprilično nesigurno. Sve u svemu zalužena pobjeda, ali ne baš neka sjajna utakmica. Mnogo drugačija bi trebala biti u ligi, pogotovo ako u Slaviji bar 50% igrača ozdravi.
oporvlj nam se Dragojević, i zato je Đokić branio. Dragojević će braniti u subotu, plus Blagojević nam se vratio nakon dugo vremena, tako da ćemo biti sve bolji i bolji. Jedino nam fali Brišić koji je imao temperaturu. Znači uskoro ćemo biti tip-top. ;)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 sep 2014, 23:33

Cestitke momcima na pobjedi i prolazu u narednu rundu Kupa. Slavija je definitivno jedno od iznenadjenja dosadasnjeg toka lige i sa maksimalnom ozbiljnoscu se mora uci u utakmicu pred nama. Bilo bi jako dobro da upisemo pobjedu i vratimo se na pravi kolosjek, a gubitak bodova bi znacio dodatno udaljavanje od cilja, a to je izlazak u Evropu.

FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 18 sep 2014, 10:39

evo i izvjestaj za oficijelne;

SLAVIJA – VELEŽ 1:2 (1:0)

Cilj po koji su došli u Foču, fudbaleri Veleža danas su i ispunili. Bila je to zaista zanimljiva utakmica, sa „infraktnim“ finišem. Slavija je prva došla u vodstvo. Mitić je izveo slobodan udarac, Đokić loše reagovao, a lopta završila u mreži. Nakon primljenog gola Velež je propustio tri 100 % šanse. U 16. minuti Janković sjajno upošljava Hebibovića. Krilni napadač Veleža ulazi u šesnaesterac, ali golman Lučić u posljednji trenutak interveniše ispred njega. Gotovo identična situacija dogodila se pet minuta kasnije. Ovaj put je Maletić je sjajno asistirao, Popović šutirao, a Lučić odlično intervenisao. U 24. minuti Hebibović je ubacio sa desne strane, Janković šutirao, ali je lopta završila u odbrambenom zidu Slavije. Pet minuta prije kraja prvog dijela Janković je ubacio sa lijeve strane, Popović šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

Ono što im nije uspijelo u prvom dijelu, „Rođeni“ su odmah krunisali na početku drugog dijela. Maletić je ubacio sa desne strane. Igrači Slavije kratko su odbili loptu, koja je došla do Hebibovića, koji rezantnim šutem pogađa gornji desni ugao gola Slavije. Zasluženo poravnanje rezultata. Slavija je uzvratila u 53. minuti, kada je Prodanović šutirao preko gola. Nakon izjednačenja utakmica se „rasplamsala“. Treba istaći specifičnost terena u Foči, koji je definitivno najminimalnih mogućih dimenzija u BH fudbalu. Zbog toga je konstantno izbijanje lopte zadnje linije Slavije predstavljalo problem za igrače Veleža, jer svaka izbijena lopta automatski je dolazila u sami peterac gola „Rođenih“. U takvoj igri, u kojoj je Velež pokušavao odigrati akciju „od noge“, dok je Slavija uglavnom dugim loptama pravila probleme po gol Veleža, došlo se do sudijske nadoknade

A onda „infraktna“ završnica. Prvo je loptu nakon kornera dobro zahvatio Karić i ona je otišla tek nekih pola metra od gola Veleža. Đokić je u želji da ubrza igru i pokuša izbjeći jedanaesterce odmah loptu vratio u igru uposlivši Merzića. Kapiten Veleža sjajnom dugom loptom proigrava Hebibovića, koji ulazi u šesnaesterac, povratnom loptom proigrava Jankovića koji sa nekih 12-13 metara rezantnim šutem pogađa mrežu Lučića i praktično odvodi Velež u 1/8 finala kupa.

FOČA. Stadion FK Sutjeska. Gledalaca 50. Vrijeme pogodno za igru, teren neravan. Glavni sudija: Husein Terzić (Travnik). Pomoćnici: Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Dženan Milić (Sarajevo). Delegat: Ferid Čovčić (Goražde). Žuti kartoni: Salković, Lemez (Slavija), Merzić, Maletić (Velež). Strijelci: 1:0 Mitić (9), 1:1 Hebibović (46), 1:2 Janković (90+3).

SLAVIJA: Lučić, Hodžurda, Popović, Mitić (od 57. Zeba), Salković (od 61. Govedarica), Kokot, Karić, Prodanović, Ivanović, Lemez, Osmanković (od 57. Šabanović).

VELEŽ: Đokić, Maletić, Škahić, Zolj, Pejić, Merzić, Nikolić (od 69. Blagojević), Janković, Hebibović, Popović (od 60. Vladavić), Haurdić (od 80. Ćemalović)

interesantno vidit da je i cemalovic dobio prve takmicarske minute u prvoj ekipi, predpostavljam da je u pitanju mali dino a ne mirza jer je zamjena za haurdica na krilnoj poziciji! jeli iko bio na tekmi pa da moze malo rec kako je izgledao na terenu a i ko je kako igrao od ostali? evo momak iznad (predpostavljam slavijin navijac) nam nafali hebibovica, maletica i zolja! rekao bi onda vec standardno dobre partije maletica i zolja ove sezone a za anija cu rec konacno da malo odcepi, cekamo ga evo vec 7 kola a fali nam ani u formi iz prosle sezone ko budali samar! mada se i njegov pad forme moze povezat stim da nema vise okica da ga rastereti na drugom krilu a bogami uveliko i utjece sto su blagoje i merzic cesto van stroja i nema ga ko trazit korisnim loptama po krilu... za vladu covjek nezna sta bi reko, nekako mi izgleda nezainteresovan i daleko je od onoga pojacanja kojeg su raja ocekivala! i ja sam se prije pocetka sezone kad je otisao okic tjesio sa cinjenicom da ce ga vlada dostojno zamjenit i da odlazak okica nece puno utjecat na igru, ali ocigledno nesto tu nestima posto je u vlade dosadasnji ucinak mizeran! ni golova ni asistencija ni njegovi prodora jos nismo vidili a evo vec pola prvog dijela sezone je proslo... nevolim priznat ali odavno nam jedan igrac nije toliko znacio ekipi i nije tezi bio za prezalit da ode kao okic... mozemoli ga ikako vratit na polusezoni!!!????? :twisted: :twisted: :twisted: hehe

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 18 sep 2014, 10:59

mikki21 je napisao/la:evo i izvjestaj za oficijelne;

Cilj po koji su došli u Foču, fudbaleri Veleža danas su i ispunili. Bila je to zaista zanimljiva utakmica, sa „infraktnim“ finišem. Slavija je prva došla u vodstvo. Mitić je izveo slobodan udarac, Đokić loše reagovao, a lopta završila u mreži. Nakon primljenog gola Velež je propustio tri 100 % šanse. U 16. minuti Janković sjajno upošljava Hebibovića. Krilni napadač Veleža ulazi u šesnaesterac, ali golman Lučić u posljednji trenutak interveniše ispred njega. Gotovo identična situacija dogodila se pet minuta kasnije. Ovaj put je Maletić je sjajno asistirao, Popović šutirao, a Lučić odlično intervenisao. U 24. minuti Hebibović je ubacio sa desne strane, Janković šutirao, ali je lopta završila u odbrambenom zidu Slavije. Pet minuta prije kraja prvog dijela Janković je ubacio sa lijeve strane, Popović šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

Ono što im nije uspijelo u prvom dijelu, „Rođeni“ su odmah krunisali na početku drugog dijela. Maletić je ubacio sa desne strane. Igrači Slavije kratko su odbili loptu, koja je došla do Hebibovića, koji rezantnim šutem pogađa gornji desni ugao gola Slavije. Zasluženo poravnanje rezultata. Slavija je uzvratila u 53. minuti, kada je Prodanović šutirao preko gola. Nakon izjednačenja utakmica se „rasplamsala“. Treba istaći specifičnost terena u Foči, koji je definitivno najminimalnih mogućih dimenzija u BH fudbalu. Zbog toga je konstantno izbijanje lopte zadnje linije Slavije predstavljalo problem za igrače Veleža, jer svaka izbijena lopta automatski je dolazila u sami peterac gola „Rođenih“. U takvoj igri, u kojoj je Velež pokušavao odigrati akciju „od noge“, dok je Slavija uglavnom dugim loptama pravila probleme po gol Veleža, došlo se do sudijske nadoknade

A onda „infraktna“ završnica. Prvo je loptu nakon kornera dobro zahvatio Karić i ona je otišla tek nekih pola metra od gola Veleža. Đokić je u želji da ubrza igru i pokuša izbjeći jedanaesterce odmah loptu vratio u igru uposlivši Merzića. Kapiten Veleža sjajnom dugom loptom proigrava Hebibovića, koji ulazi u šesnaesterac, povratnom loptom proigrava Jankovića koji sa nekih 12-13 metara rezantnim šutem pogađa mrežu Lučića i praktično odvodi Velež u 1/8 finala kupa.

FOČA. Stadion FK Sutjeska. Gledalaca 50. Vrijeme pogodno za igru, teren neravan. Glavni sudija: Husein Terzić (Travnik). Pomoćnici: Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Dženan Milić (Sarajevo). Delegat: Ferid Čovčić (Goražde). Žuti kartoni: Salković, Lemez (Slavija), Merzić, Maletić (Velež). Strijelci: 1:0 Mitić (9), 1:1 Hebibović (46), 1:2 Janković (90+3).

SLAVIJA: Lučić, Hodžurda, Popović, Mitić (od 57. Zeba), Salković (od 61. Govedarica), Kokot, Karić, Prodanović, Ivanović, Lemez, Osmanković (od 57. Šabanović).

VELEŽ: Đokić, Maletić, Škahić, Zolj, Pejić, Merzić, Nikolić (od 69. Blagojević), Janković, Hebibović, Popović (od 60. Vladavić), Haurdić (od 80. Ćemalović)

interesantno vidit da je i cemalovic dobio prve takmicarske minute u prvoj ekipi, predpostavljam da je u pitanju mali dino a ne mirza jer je zamjena za haurdica na krilnoj poziciji! jeli iko bio na tekmi pa da moze malo rec kako je izgledao na terenu a i ko je kako igrao od ostali? evo momak iznad (predpostavljam slavijin navijac) nam nafali hebibovica, maletica i zolja! rekao bi onda vec standardno dobre partije maletica i zolja ove sezone a za anija cu rec konacno da malo odcepi, cekamo ga evo vec 7 kola a fali nam ani u formi iz prosle sezone ko budali samar! mada se i njegov pad forme moze povezat stim da nema vise okica da ga rastereti na drugom krilu a bogami uveliko i utjece sto su blagoje i merzic cesto van stroja i nema ga ko trazit korisnim loptama po krilu... za vladu covjek nezna sta bi reko, nekako mi izgleda nezainteresovan i daleko je od onoga pojacanja kojeg su raja ocekivala! i ja sam se prije pocetka sezone kad je otisao okic tjesio sa cinjenicom da ce ga vlada dostojno zamjenit i da odlazak okica nece puno utjecat na igru, ali ocigledno nesto tu nestima posto je u vlade dosadasnji ucinak mizeran! ni golova ni asistencija ni njegovi prodora jos nismo vidili a evo vec pola prvog dijela sezone je proslo... nevolim priznat ali odavno nam jedan igrac nije toliko znacio ekipi i nije tezi bio za prezalit da ode kao okic... mozemoli ga ikako vratit na polusezoni!!!????? :twisted: :twisted: :twisted: hehe
Mikki druze ja licno Okica nikad vise nebi volio gledati u svetom dresu. Njegov izbor je FK Sarajevo a ne FK Velez. Znam da je razlika u plati ali bila bi i Aniju koji je srcem birao. Jedan od rijetkih koji je tako postupio u posljeratnom periodu. Okic je za mene isto sto i ostali igraci Sarajeva = nista specificno.
I ja sam razocaran u Vladu ali na kraju krajeva ovo je bilo i za ocekivat. Prije dvije godine, u petnaest utakmica nije zabiljezio niti jednu asistenciju a kamoli pogodak. Neko ce reci da su bila po dva igraca na njemu i da nije imako skim. Pusti te suplje price. Asistencije, golovi se pisu sve ostalo je nebitno. Zadnja dva kluba (prije Veleza) su dokaz da je taj covjek vrlo blizu penzije.
Drago mi je radi jucerasnje pobjede i ovom prilikom im cestitam. Ipak sam misljenja da mogu i moraju puno, puno bolje!!!
Prkosni i Ponosni od 1922

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 18 sep 2014, 11:09

Evo konacno docekasmo dobar rezultat sa gostovanja,ito kup utakmica koja ima dodatnu tezinu s obzirom da se igrala samo jedna,znaci pod imperativom.Takodje u situaciji kad nam bas i neide u prvenstvu kako bi zeljeli tako da mozemo konstatovati da smo odigrali dobro kad je najteze.Mogu samo zamisliti sta bi se desavalo da nismo uspjeli.A uspjeli smo i to kod protivnika koji se dosad pokazao kao odlican tim i skupio pofino bodova.Namjerno ovo naglasavam da bi smo svatili da nas Velez jeste uznapredovao i to rekao bih od dolaska Feje na celo struke.Pisao sam o tome,on je uspio sto njegovi predhodnici nisu,promjenio je mentalitet igracima,on cesto na konferencijama naglasava da njegovi igraci moraju biti svjesni cinjenice da nose Velezov dres.Kupio me takvim stavovima,tako i treba da bude,mi smo Velez i mi moramo u svakoj utakmici ici na pobjedu.E sad, sto nam dosad i nije uspjevalo bas sve kako smo zamislili ima puno razloga,od toga da jos trazimo najboljih 11 pa do povreda kljucnih igraca te cudnih kartona.Ali siguran sam da ce i tome brzo doci kraj(mozda je i dosao)i da cemo u buducnosti biti puno ucinkovitiji.
Na kraju uz duzno postovanje prema svacijem misljenju,ja cu reci svoje prema onima koji vise nisu nasi,ali i onima koji su tu i koji ginu za crveni dres.Na k.... nabijem i Sevku i Ostrog i sve one koji na ljigav nacin napustise mog Veleza,a veliki naklon i postovanje sve i jednom igracu koji trenutno nose najljepsi crveni dres sa petokrakom i za njega ginu,dok su takvi neka mi krvi traze-dacu im.Oni se bore za nasu prvu ljubav za nasu radost za nasega Veleza
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA :ljepota: :ljepota:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2014, 11:40

Više cijenim igrače koji su našli ma bilo kakav način da odu iz Veleža, nego one od kojih se prave heroji crvene armije širom svijeta a njihov učinak na terenu je ništavan. Mene prosto libo racku za Hebibovića koji je produžio ugovor. Zašto? Zato što mu niko nije prislonio pištolj u čelo i rek'o potpiši. Šta je uradio, kakav je njegov učinak u ovoj sezoni bio u sedam kola? Nema te bola!!!! Nema! Bolje da si otiš'o nego ost'o.

Mogu oni da plasiraju svoje izjave u javnost o Veležu, Veležovom dresu, bitnosti istog, ali oni ne shvataju njegovu važnost i nikada neće sve dok jednog dana naša djeca ne zaigraju u njemu. I Vlada mnogo, mnogo serrre. Svaki put dočekivan od raje raširenih ruka zbog prijašnjih dugova koje imamo prema njemu. Umjesto da okači kopačke o klin kada vidi da ne može, on doš'o u Velež, na naša jasla i za svoj (ne) učinak prima kakvu-takvu plaću.

Hoću bola da ginete svi na terenu! Pogledaj Čelik, nikad gora situacija, ali timska kohezija donosi rezultate, neovisno o rezultatu protiv Radnika. Moraju biti više agresivni!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 sep 2014, 12:19

upravu si @Zizu za Vladu. Nikako da donese prevagu. Ani se budi, Janko i Blagoje će biti još bolji, eto kažu i taj mali Tole se već pokazao ko pojačanje, došao je Barišić. Opet se vraćamo na to da nam fali centafor.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 sep 2014, 12:26

A Janković i Blagojević su mogli i trebali biti fudbaleri Slavije. :( Vrhunski igrači.

Bio sam ja na tekmi, gore je neko pitao, igrao je Mirza Ćemalović.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 sep 2014, 14:04

SANDI AJANIĆ POZVAN ZA U-17 REPREZENTACIJU BIH

Još jedan mladi fudbaler Veleža dobio je poziv za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Sandi Ajanić, 17-godišnji stoper U-17 selekcije Veleža pozvan je u U-17 reprezentaciju BiH koja će odigrati mečeve sa Crnom Gorom i Makedonijom.

Prvi susret će izabranici Sakiba Malkočevića odigrati sa Crnom Gorom 23. septembra u 16 sati u Petrovcu, a drugi sa Makedonijom 24. septembra u 16 sati u Baru. Selektor Malkočević za ove mečeve je pozvao sljedeće igrače:

Valentino Jović (Red Bull Salzburg, Austrija), Kenan Topolović (Sarajevo), Sandi Hušić (Borussia Dortmund, Njemačka), Besim Šerbečić (Zvijezda Gradačac), Nikola Gavrić (Bayern Munchen, Njemačka), Sandi Ajanić (Velež), Danijel Čikarić (Dynamo Dresden, Njemačka), Selmir Pidro (Sarajevo), Mato Stanić (GNK Dinamo Zagreb, Hrvatska), Denis Žerić (Željezničar), Mirza Mustafić (Borussia Monchengladbach, Njemačka), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika), Amar Suljić (Leipzig, Austrija), Ermedin Demirović (Leipzig, Austrija), Danilo Vukčević (Sport Tim Banja Luka), Faris Hadžić (Genk, Belgija), Alan Delić (Karlsruhe, Njemačka), Petar Bojo (Široki Brijeg), Ajdin Mujagić (Željezničar), Mijo Miletić (Sarajevo).

fkvelez.ba

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 sep 2014, 14:08

JUNIORI DANAS SA ČELIKOM

Danas će juniori Veleža odigrati prvu utakmicu završnice kup takmičenja za područje Federacije BiH. Protivnik su im vršnjaci Čelika iz Zenice. Utakmica se igra od 13.00 sati na stadionu FK Bjelopoljac u Potocima.

fkvelez.ba

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 18 sep 2014, 14:19

AlemC85 je napisao/la:JUNIORI DANAS SA ČELIKOM

Danas će juniori Veleža odigrati prvu utakmicu završnice kup takmičenja za područje Federacije BiH. Protivnik su im vršnjaci Čelika iz Zenice. Utakmica se igra od 13.00 sati na stadionu FK Bjelopoljac u Potocima.

fkvelez.ba
1-0 poluvrijeme /// 1 - 1 sada. tarik isic srijelac za 1;0

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 sep 2014, 14:56

drakensang je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:JUNIORI DANAS SA ČELIKOM

fkvelez.ba
1-0 poluvrijeme /// 1 - 1 sada. tarik isic srijelac za 1;0
nedavno potpisao ugovor sa seniorima na 4 godine, a inače se radi o najboljem junioru. ;)

EDIT: Javni konačan rezultat tekme.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 18 sep 2014, 15:57

http://www.footballuser.com/formations/ ... Mostar.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

nasa najjaca postavabi trebala ovako izgledat,a?
#musvdg

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 sep 2014, 16:20

ovo nije loša postava, mada opet nam je problem taj gol igrač. Nama je u ovom trenutku najbitnije osvojiti što više bodova do polusezone, i onda se zahvaliti pojedincima koji nisu zadovoljili, a na zimu će nam biti jedini zadatak-dovesti gol igrača, jer na svim drugim pozicijama smo manje-više pokriveni.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 18 sep 2014, 16:24

Janko ubija,sjeti se zadnjih 7 kola kad ga je gurnuo u vrh sta je bilo..A sad igra iza vlade ili popa..
#musvdg

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []