Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
I da je bilo tako, nije moto izmisljat nista.
Da je reko naredio denver da napustim pripreme, niko mu ne bi zamjerio.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="Sapce"]I da je bilo tako, nije moto izmisljat nista.
Legendo, nema ko šta njemu zamjeriti, trebamo biti zahvalni: Jusufu, Emiru i drugim momcima koji stasaše u drugim državama a izraziše želju da igraju za BiH. Poseban respekt od mene zaslužuje momak po imenu Emir Sulejmanović koji već dva evropska prvenstva propušta zbog toga što želi igrati za BiH, a po mom ubjeđenju mogao je komotno igrati za Finsku i 2012 i 2014.godine, a nije. Prema tim momcima Košarkaški savez mora imati posebnog senzibiliteta.
Koliko vidim ovdje se vodi polemika dal je Jusuf stavrno bio povrijeđen ili nije što mi je nekako bez veze. Ako je momak rekao da je povrijeđen i da nije u stanju igrati što bi to trebalo dovoditi u pitanje. Cijenim da je njegovo zdravlje treba biti na prvom mjestu. Prošle godine je propustio EP u Sloveniji da bi zaliječio koljeno i pripremio za sezonu koju je praktično odradio žestokim tempom i nosio igru Cedevite. Sjećam se jednog intervjua na Areni sport sa stručnjakom iz Srbije kada je komentirao njeogvu igru i doslovno rekao sljedeće: "U Cedeviti kad stane šut i kad ne znaju šta će s loptom oni je daju Nurkiću". Obzirom da nam je na toj poziciji jedan takav potreban cijenim da KS treba malo opreznije komunicirati sa istim jer koliko sam upoznat da on iz NBA ima mogućnost i direktno odbiti da igra za repku a da za taj potez nema nikakvih sankcija.
Legendo, nema ko šta njemu zamjeriti, trebamo biti zahvalni: Jusufu, Emiru i drugim momcima koji stasaše u drugim državama a izraziše želju da igraju za BiH. Poseban respekt od mene zaslužuje momak po imenu Emir Sulejmanović koji već dva evropska prvenstva propušta zbog toga što želi igrati za BiH, a po mom ubjeđenju mogao je komotno igrati za Finsku i 2012 i 2014.godine, a nije. Prema tim momcima Košarkaški savez mora imati posebnog senzibiliteta.
Koliko vidim ovdje se vodi polemika dal je Jusuf stavrno bio povrijeđen ili nije što mi je nekako bez veze. Ako je momak rekao da je povrijeđen i da nije u stanju igrati što bi to trebalo dovoditi u pitanje. Cijenim da je njegovo zdravlje treba biti na prvom mjestu. Prošle godine je propustio EP u Sloveniji da bi zaliječio koljeno i pripremio za sezonu koju je praktično odradio žestokim tempom i nosio igru Cedevite. Sjećam se jednog intervjua na Areni sport sa stručnjakom iz Srbije kada je komentirao njeogvu igru i doslovno rekao sljedeće: "U Cedeviti kad stane šut i kad ne znaju šta će s loptom oni je daju Nurkiću". Obzirom da nam je na toj poziciji jedan takav potreban cijenim da KS treba malo opreznije komunicirati sa istim jer koliko sam upoznat da on iz NBA ima mogućnost i direktno odbiti da igra za repku a da za taj potez nema nikakvih sankcija.
Najbitnije da Juka dođe na prevenstvo i to je to. A dotad nek u Denveru napreduje i nama super 
🔵⚪
http://www.nba.com/nuggets/behind-scene ... on-workout" onclick="window.open(this.href);return false;
musla je napisao/la:http://www.nba.com/nuggets/behind-scene ... on-workout
Mislim da bi ako Bog da uz ovakav trenažni proces mogao postati opasna igračina.
Ma Juku samo da zaobiđu povrede i da ga prođe ova mladalačka furka ima da bude najjači centar u NBA. On je več sada zvijer, a šta slijedi može se samo naslutiti
Netko tko prati NBA ili Denver
Kad krecu pripremni mecevi Denvera i
Koliko ce Juka odprilike minuta dobijati ove sezone
Kad krecu pripremni mecevi Denvera i
Koliko ce Juka odprilike minuta dobijati ove sezone
Pripremne kreću 6 oktobra, a regularni dio startuje 29.oktobra.
evo link: http://www.nba.com/nuggets/schedule" onclick="window.open(this.href);return false;
evo link: http://www.nba.com/nuggets/schedule" onclick="window.open(this.href);return false;
Nurkić trenutno radi na dobijanju kvalitetne mišićne mase. Siguran sam da će imati solidnu prvu sezonu, no pravog Jusufa, uz pravi stav i kvalitetan rad možemo očekivati u trećoj sezoni. Samo da se ne ohladi od košarke nakon što sjedne par miliona na banku, uz "prijatelje" koje će sigurno imati u Americi. Mnogi košarkaši su igrali par sezona odlično, no nisu ostali profesionalni.
Sretno mu.
Sretno mu.
Treba dogurati do trece sezone i pravog ugovora, sa ovim ugovorom sada sto ima(300 do 500 hiljada za dvije godine koliko ce cisto zaraditi nakon svih poreza i odsteta ) njemu ne preostaje nista nego da radi i nada se najboljem.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''
Nirkic ima preko Miliion zarade,nesto malo je izgubio zbog Cedevite.Minimalna zarada je pola miliona u nba 2014.
Nakad u augustu sam procitao clanak od Zorana Cuture, koji je vjerovatno upuceniji od nas. Evo nije mi bilo mrsko da ga nadjemlumani je napisao/la:Nirkic ima preko Miliion zarade,nesto malo je izgubio zbog Cedevite.Minimalna zarada je pola miliona u nba 2014.
Ajmo sad na matematiku - kao 16. izbor Nurkić će za dvije zajamčene godine ugovora s Denverom inkasirati oko 3 milijuna dolara, treća sezona je opcija kluba. Prema NBA pravilima, od te cifre može se odstupiti samo 20 posto na više i na niže, uzmimo je kao točnu.
Prema NBA pravilima, NBA klubovi mogu za igrača pod ugovorom platiti "samo" 600.000 dolara odštete. Ostatak će Nurkić dodati iz svog ugovora. Dakle, 3 milijuna dolara minus, recimo, 40–45 posto poreza i menadžerskih provizija je 1,7 milijuna dolara, što je 1,24 milijuna eura. Onih 600.000 dolara odštete Nuggetsa je 438.000 eura. Od 1,3 milijuna eura odštete Cedeviti Nuggetsi će, dakle, platiti 438.000, a ostatak Nurkić nadoknađuje iz svog ugovora – to su 862.000 eura. Dakle, 1,24 milijuna minus 862.000 – ostat će mu 378.000 eura neto.
Otprilike, izračunao sam ovo ne znajući baš točne podatke. Ali, tu smo negdje – za dvije godine igranja u Nuggetsima Jusuf Nurkić će neto zaraditi, zaokružimo, 400.000 eura. Dovoljno za kruh i mlijeko, nedovoljno za privatni avion.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''
Ne vjerujem ja da ce on to Cedeviti odma placati...Zar nisu nesta govorili kao da ce ga pustiti u NBA

evo ovdje pise godisnja nurkiceva zarada http://espn.go.com/nba/team/roster/_/na ... er-nuggets" onclick="window.open(this.href);return false;
Kenneth Faried $2,249,768mravojed je napisao/la:evo ovdje pise godisnja nurkiceva zarada http://espn.go.com/nba/team/roster/_/na ... er-nuggets" onclick="window.open(this.href);return false;
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Zato sto je na rookie ugovoru.Bassha je napisao/la:Kenneth Faried $2,249,768mravojed je napisao/la:evo ovdje pise godisnja nurkiceva zarada http://espn.go.com/nba/team/roster/_/na ... er-nuggets" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
Čuna mu smeta 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.