Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Vlarayan110
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Vlarayan110 » 16 sep 2014, 19:37

@ quaresma
imas ikakve ideje kad bi je mogli makar najavit :?:
Mi smo divovi

Hejt za android

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 18 sep 2014, 11:09

Ako može što prije odgovor molim vas

Kupio sam staroj za rođendan Samsung Galaxy S3 Neo preko Univerzalno.com. To ''Neo'' je ono kao malo naprednija verzija S3-ice izdata u ovoj godini s malo više RAM-a (meni se čini 1,5 GB).

Danas je mobitel raspakirala i hoće da ga počne koristiti. Zanima me da li ovu bateriju što je došla uz mobitel treba formirati na onom principu 3 x 12h nakon totalnog pražnjenja? Neki prodavci mobitela kažu da se to treba raditi, jer kao produžuje vijek baterije, a sada evo čitam po netu da ovim modernim litij-jonskim baterijama kakva je i ova na ovom mobitelu ne treba to formiranje od 3 x 12h.

E sada šta vi mislite? Ne želim nešto zeznuti, pa da joj smanjim vijek trajanja i da je moram puniti svakih 5 sati.

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 18 sep 2014, 11:13

Caeruleus je napisao/la:Ako može što prije odgovor molim vas

Kupio sam staroj za rođendan Samsung Galaxy S3 Neo preko Univerzalno.com. To ''Neo'' je ono kao malo naprednija verzija S3-ice izdata u ovoj godini s malo više RAM-a (meni se čini 1,5 GB).

Danas je mobitel raspakirala i hoće da ga počne koristiti. Zanima me da li ovu bateriju što je došla uz mobitel treba formirati na onom principu 3 x 12h nakon totalnog pražnjenja? Neki prodavci mobitela kažu da se to treba raditi, jer kao produžuje vijek baterije, a sada evo čitam po netu da ovim modernim litij-jonskim baterijama kakva je i ova na ovom mobitelu ne treba to formiranje od 3 x 12h.

E sada šta vi mislite? Ne želim nešto zeznuti, pa da joj smanjim vijek trajanja i da je moram puniti svakih 5 sati.
U novih baterija nema potrebe, neka bateriju sada isprazni do kraja,ostavi da se napuni do kraja i to je to.

Kasnije moze kako hoce.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 sep 2014, 18:02

Vlarayan110 je napisao/la:@ quaresma
imas ikakve ideje kad bi je mogli makar najavit :?:
mislis novu 1030?
u naredna 2 mjeseca cemo cuti konkretnije sta se desava
jer ovaj telefon je odgodjen
kazu da je ovo nokia kinect pa su odgodili jer je onaj jedan glavonja uposlenik iz microsofta zin'o sto nije trebalo pa je pao u vodu taj projekat
pa cemo gledati drugaciju lumiu 1030 nego sto je to prvobitno microsoft namislio
ko zna, prati sad 30. ovog mjeseca microsftovu prezentaciju valjda windows 9, tada cemo saznati u kom smijeru ce se kretati windows phone os
I lumia 830 je posljedni telefon s imenom nokia od microsofta tako da u buduce izlaze samo lumie

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 sep 2014, 19:06

hocu da kupim neki mobitel medjutim ne znam za koju radnju da se opredjelim pa eto napisite koje da izbjegavam a sa kojim imate pozitivna iskustva
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 sep 2014, 20:22

Ima li vise kakvih prica oko Nokie, nije zar da ce je ugasiti :? :?
Kad uzmem Lumiu u usporedbi s androidom izgleda ko svemirski brod, mocnija, elegantnija.
Sta ce sada biti, nosit ce naziv Lumia a u pozadini Mikrosoft. Nokia vise nece postojati?
Mia San Mia

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 18 sep 2014, 20:22

Best buy za oko 500KM,preporuke
Mada ne otpisujem ni (Apple iPhone 4s 8GB,550 KM na univerzalno).

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 sep 2014, 20:48

R32 je napisao/la:Ima li vise kakvih prica oko Nokie, nije zar da ce je ugasiti :? :?
Kad uzmem Lumiu u usporedbi s androidom izgleda ko svemirski brod, mocnija, elegantnija.
Sta ce sada biti, nosit ce naziv Lumia a u pozadini Mikrosoft. Nokia vise nece postojati?
microsoft je kupio odjel za mobilne uredjaje od nokije, nokia nisu samo telefoni vec here mape, nsn I jos toga

microsoft je dogovorio s nokijom da ce proizvoditi telefone iduce dvije godine s tim imenom te da sama nokia nema pravo koristiti to ime niti proizvoditi telefone do 2016.

ono sto microsoft sada radi je proizvodjna telefona s nokia imenom medjutim dosad je bilo nokia by microsoft

a sad hoce da izbace ime nokia tako da se zaboravi samo ime jel, to je neko moje vidjenje, od narednog nokia telefona bice samo lumia ime

a ostaje nam cekati 2016. I vidjeti potez same nokije da li ce se vratiti u mobilne telefone, mogu vam sa sigurnoscu reci da ce to biti nesto wow, jer nokija je imala sjajnih inovacija u planu do dolaska stephena elopa I postavljanja WP OS.a kao primarnog

sada je nokia sama svoja I nema tamo nekog amera da im diktira kako ce sta ce

vlasnici galaxy telefona ce uskoro moci osjetiti car Here navigacije

I da, ne brinite se za podrsku sve lumije s wp8 ce dobiti update na windows 9 ;)

I evo jedna porukica od nokie
https://blogs.nsn.com/mobile-networks/2 ... uch-alive/

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 sep 2014, 20:54

Drago mi je to cuti, cim si spomenuo da ce se vratiti 2016 odmah mi je palo na pamet da ce nesto izbaciti "wow"
Uvijek su i davali najkavalitetnije i najmocnije uređaje. Gledam ovu 930. Izgleda dosta dobro.
Mia San Mia

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 18 sep 2014, 21:43

de sad znaj ko ce u buducnosti radit bolje mobitele, prozori tj lumia il nokia? :kafa:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 sep 2014, 21:48

chelsea358 je napisao/la:Best buy za oko 500KM,preporuke
Ja bi Iphone 5 uzeo :mrgreen:
Allegri je gospodin!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 sep 2014, 21:51

AlfredBorden je napisao/la:de sad znaj ko ce u buducnosti radit bolje mobitele, prozori tj lumia il nokia? :kafa:
Kao i uvijek, Nokia zna se :kafa:
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 sep 2014, 23:01

R32 je napisao/la:Drago mi je to cuti, cim si spomenuo da ce se vratiti 2016 odmah mi je palo na pamet da ce nesto izbaciti "wow"
Uvijek su i davali najkavalitetnije i najmocnije uređaje. Gledam ovu 930. Izgleda dosta dobro.
ono sto ja sigurno znam iz pouzdanih izvora mislim to i vecina zna jeste da ce to biti android os kao plan a a backup plan je njihov os koji ce sami raditi
da li nastavak meego razvoja sto bih ja itekako volio vidjeti jer meego ima ogroman potencijal da zaista podrma stanje na trzistu
mogao je to i prije kad je nokia n9 izasla
telefon je dobivao samo pohvale medjutim pred sami izlazak uredjaja stephen elop ga je ukopao te rekao da on sam nema nikakvu buducnost bez obzira ako telefon uspije na trzistu
i stoga naravno da nece niko uzeti takav telefon
zamisli da je prije jobs izbacio iphone i rekao da nece imati podrsku u buducnosti
danas ove fore swipe, glance, double tap sve je to doslo od nokie n9 pa i sam dizajn lumia telefona
lumia 800, 900, 920, 730 sve je to od n9
ukucaj na youtube nokia air ;)
AlfredBorden je napisao/la:de sad znaj ko ce u buducnosti radit bolje mobitele, prozori tj lumia il nokia? :kafa:
tesko je govoriti o fizickom izgledu telefona ali pricamo ovde o nokiji valjda
kad je nokia promasila s dizajnom? ili kvalitetom?

ovaj sto trazi telefon oko 500km
nexus 5
lumia 925
iphone je sad smjesno uzimati
samo vidjeti koliko je android ispred iOSa
a sad stize android L a jos ako uzmes nexus 5, uzivaces

jos kad sam vidio da oni se dicu iz apple 3rd party aplikacijama kao za tastaturu recimo sad moze swype, mislim ono veliko LOL
i fakat sto kazu apple kako hoce da koriste njihovi korisnici taj telefon tako ga i oni sami koriste

nedavno usao u neku malu raspravu s ajfonasem i kazem mu tako za swype kako je to korisno i super je, a on kaze sto ce mi to to mi ne treba
onada dotakao se malo UIa kako je od izlaska prvog iphonea sve isto scroll lijevo-desno, isti odgovor kao i gore; sto ce mi vise
uglavnom na vecinu prednosti sto sam govorio dobivao sam protuargument ne treba mi to
ali jedino sto bih pohvalio apple jeste podrska za svoje proizvode i da overall lijepo rade
ali danas telefoni s androidom su poprilicno napredovali i nema zaista kaskanja za brzinom kao nekada

preporucio bih svima da koriste nova launcher ili google now launcher i postedite sebe muka

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 19 sep 2014, 01:59

chelsea358 je napisao/la:Best buy za oko 500KM,preporuke
Definitivno nexus 5, bolji telefon ne možeš kupit ;)

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 19 sep 2014, 02:15

Cemu sluzi nova launcher?

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 19 sep 2014, 02:20

Mijenja ti izgled telefona, imaš raznih i tema pa ih stavljas ili sam praviš, uglavnom možeš editovat izgled telefona a i ubrza malo telefon i ima tih launchera dosta ;)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 sep 2014, 03:07

R32 je napisao/la:
Kao i uvijek, Nokia zna se :kafa:
Vrijeme je pojelo mnoge velikane. Ti bas mislis da neko jedva ceka da sa Nokia vrati i da ce to biti bum u svijetu? Njihov spas je bio i mozda je jos uvijek ANDROID!
Oni su se zeznuli sto na vrijeme nisu poceli raditi Android mobitele. Ostali su vjerni Symbianu kad su svi drugi digli ruke od njega. Ja sma uvijek imao najbolje Nokia mobitele ali zadnji (N96) mi je izvadio toliko zivaca da sma rekao NIKAD VISE. J*bo ih Symbian. Pored toga su dugo bili protiv touchscreen mobitela. :roll: Koji idioti!
Sada je Samsung tamo gdje je trebala biti Nokia. Zahvaljujuci tvrdoglavoj i nazadnoj politici firme.
Kap koja je prelila casu je Windows. Ma koliko nekom izgledao dobro i koliko bio dobar, kvalitet ocigledno nije jedino sto je potrebno.

Npr. marketing, znati sa ljudima. Apple i Samsung su (to sma uvijek mislio) izmislili sve one ratove kako bi konkurenciju unistili i skoro citav svijet se okrenuo njima i njihovim ratovima oko ovog ili onog patenta. Tako su dosli u situaciju da ljudi sirom svijeta biraju jednu od dvije strane. Pametni ljudi!
Citao sam komentare ljudi na nekim portalima, pa oni su toliko zagrizli, tu vec uvrede padaju. Jedni su za ove a drugi za one. Koja naivnost ali ocigledno formula za uspjeh. Pored toga i Google je hranio sve to kako bi bio najjaci, a njihovi planovi i programi uvijek isplivaju na povrsinu.

Meni je zao sto HTC i Sony propadaju ali zato dolazi Huawei. ;) Neko mora biti konkurencija, inace cemo opet skupo placati mobitele. Kad se sjetim sta je radio k*rcev Apple dok nije bilo konkurencije. :roll: Preko hiljadu eura za mobitel. Koja otimacina!

Za mene u svakom slucaju Microsoft ne dolazi u obzir. Ta firma mi je veoma odvratna jer vec decenijama otimaju pare. Zato mi je drago sto im Google, polako ali sigurno zabija glogov kolac. Bar kad su mobiteli i tableti u pitanju!

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 19 sep 2014, 15:19

Njihov spas je bio i mozda je jos uvijek ANDROID!
kakav go.vnasti handroid :puke: :puke:
Kap koja je prelila casu je Windows. Ma koliko nekom izgledao dobro i koliko bio dobar, kvalitet ocigledno nije jedino sto je potrebno.
Zbog cega je Windows kap sto je prelila casu kad je milion puta bolji od go.vnastog handroida :?
Npr. marketing, znati sa ljudima. Apple i Samsung
evo ti marketing pa ti kupuj mobitele takve koji imaju dobar marketing :lol:
slika

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 sep 2014, 15:41

Prodaja mobitela sa razlicitim sistemima govori o kvaliteti istih,yebi ga ne moze razlika od nekoliko desetina miliona u korist jednog sistema biti produkt greske tih desetina miliona ljudi,budimo realni...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 19 sep 2014, 15:53

SamoZeljo je napisao/la: Vrijeme je pojelo mnoge velikane. Ti bas mislis da neko jedva ceka da sa Nokia vrati i da ce to biti bum u svijetu? Njihov spas je bio i mozda je jos uvijek ANDROID!

razmisli malo, to opet nije dobro za nokiu, bar ne u ovom trenutku

samsung je alfa i omega u android svijetu, eto sony sad ocekuje gubitak ogroman, htc ne znam kako uopste ostaju, lg tu i tamo, da nije bilo g2 i g3 dosad telefona, sumnjam da bi iko pomislio uzeti njihov telefon

kod androida je ogroman broj proizvodjaca, i nokia bi se utopila medju njima, htc sony, samsung lg huawei i razni kineski proizvodjaci

dalje, rekao sam, doslo je do zasicenja trziste, nicija nije do zore gorila pa ni appleova a ni samsungova
tako da ce tu za otprilike nokia uci, naravno ako udje opet u mobilne telefone, bice osvjezenje
naravno prijetnja neka su tu kinezeri, medjutim i oni kad uspiju ostvariti neki polozaj na trzistu i oni ce polako podici cijene

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.