Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 13:02

Ne pravim se ja pametan nego vi. Skoro svi ste na Androidu a hvalite Lumiu. Cudno.

To sto taj momak i ta cura imaju Huawei ne znaci da imaju neki dobar Huawei. Spor je i Samsung Ace ali Galaxy nije. Nije Huawei tako los, ako kupis malo skuplji.
Pogledaj ovo: http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_mate7-6543.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Dupli 4xprocesor: Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
Zvijer od mobitela ali ovaj kosta par stotina eurica. ;)
Ne mozes ga kupiti za stoju i da je odlican.

P.S. Da jos jednom ponovim. Huawei prodaje vise nego Nokia. Treci je na svijetu, poslije Samsunga i Applea.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 sep 2014, 13:13

filip13 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Ako si već na toj stranici, držiš par sekundi prst na dijelu gdje ti link piše i trebala bi ti izaći opcija da kopiraš taj link, uđeš na Tapatalk ili na stranicu foruma ako ga već ne čitaš pomoću aplikacije i u prostoru za odgovor u temi na koju hoćeš da staviš link držiš prst par sekundi, izaći će ti Paste opcija i to je to :)

Kako kad hoću kopirati nešto sa youtube,ne mogu naći link?
Ako gledaš to iz YouTube aplikacije, možeš ako klikneš na Share (gornji desni ugao) i odabereš neku od ponuđenih aplikacija, a možeš i otići na m.youtube.com u browseru, naći video koji hoćeš i taj link postaviti ovdje, ko klikne na njega, vidjeće o čemu se radi bez problema opet :mrgreen:
BurningLegion je napisao/la:E, posto ce se neki ugovori produzivati i sl., idemo na LG G3 ili HTC One M8, pa evo, tko bi sta izabrao?
Posto vec imam One M7, i maestralan je mobitel, znaci najbolji flagship svoje godine, mobitel godine po brojnim najeminentnijim casopisima, sasvim zasluzeno, racunam da isprobam malo i G3.

Ima li itko ovdje G3? Ja sam ga samo na par minuta koristio, jednostavno moras ostati impresioniran kako su nagurali onoliki ekran u kuciste iste velicine kao i M8, a npr. neznatno veci i od S5. Ako netko ima first hand neka da svoje impresije, sad zasad je u vodstvu sto se mene tice, mada M8 sam rukovao par dana i to je dovedeno do savrsenstva, jedino netko moze za kameru reci da nije na razini ostalih flagshipova, ali to je jedina, ali bas jedina zamjerka moguca.
Koja je verzija G3? Ako je 3/32 GB, kupuj odmah :D Ja sam razmišljao svojevremeno da pređem sa Notea 3 na One M8 jer meni izgleda ljepše i urađen je kvalitetnije, a svakako su oba telefona u vrhu ponude, al' nisam (još), ipak One ima GB RAM-a manje (sad to možda nije bitno, al' biće kad-tad), zato ti i govorim da ako je jača verzija G3 u pitanju uzmeš nju, ako nije, onda se nećeš zeznuti šta god uzmeš, mada ni M7 nije tako loš, onda ne žuri s produživanjem ugovora :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 20 sep 2014, 13:29

G3 je zvijer samo su ga po meni pretjerali sa rezolucijom ekrana! Što je najgore, ostavili istu bateriju kao u prethodnika pa će po nekoj logici ista dosta brže da se prazni! :thumbdown:

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 20 sep 2014, 13:36

Ma produzuju se i tako i tako poslovni paketi, tak da svejedno mi ispada, a i trebat ce HomeTV takodjer krajem desetog produziti, pa s obzirom da ce se svejedno i dalje koristiti, nek se uzme stogod uredjaja. :)
G3 bi bio 3/32 verzija, da, bas i kontam da ga uzmem zato sto vec imam One M7, koji je nevjerojatan, svakako, da ga zadrzi covjek jos dvije godine nista izgubio ne bi, al sto ne pridodati jos stogod ako moze. :mrgreen:
Ako mi ostane sta kesa izdvojiti cu za vosak i ulje za brkove i bradu za potrebite. :rol:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 sep 2014, 14:04

Čuj huawei bolji od lumie :lol: :lol:

Šta se sve čovjek neće nagledati :?
naprijed rejal

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 sep 2014, 14:13

SamoZeljo je napisao/la:Ne pravim se ja pametan nego vi. Skoro svi ste na Androidu a hvalite Lumiu. Cudno.

To sto taj momak i ta cura imaju Huawei ne znaci da imaju neki dobar Huawei. Spor je i Samsung Ace ali Galaxy nije. Nije Huawei tako los, ako kupis malo skuplji.

P.S. Da jos jednom ponovim. Huawei prodaje vise nego Nokia. Treci je na svijetu, poslije Samsunga i Applea.
http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_y300-5386.php
Eto ga,jel ti ne bi ocekivao da mobitel s ovakvim specifikacijama dobro radi,bar da ne zablokira nikad,a kupljen prije 8 mjeseci?

SamoZeljo je napisao/la: Pogledaj ovo: http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_mate7-6543.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Dupli 4xprocesor: Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
Zvijer od mobitela ali ovaj kosta par stotina eurica. ;)
Ne mozes ga kupiti za stoju i da je odlican.
SamoZeljo je napisao/la: Naravno da sam ja za vecu konkurenciju, kupujem sad jedan a sad drugi mobitel, ono sto je kvalitetno ali i ima dobru cijenu. Sad da kupujem mobitel, to bi bio definitivno Huawei.
Pa o cemu mi ovde pricamo?Normalno da ce Ascend P7 i Mate7 razvaljivati,to je high-end uredjaj,ali ko ima pare prije ce kupiti s5,g3,z2,one m8,nego Huawei.
Ja sad da mogu birati koji da uzmem,uzeo bih one m8,naravno ako nema Lumie u izboru.

Nisi mi odgovorio za Nokiu X.

Ako ja tebi kazem da je Xiamo redmi 1s 4.najprodavaniji smartphone trenutno na svijetu,ti da bi se uvjerio moras prvo otici i guglati,fazon je sto je to mobitel od 100$ koji ima 2050 mAh bateriju,4,7" ekran,1GB RAM,4 GB interne,do 64 mozes preko kartice,1,6GHz proces,8MP kameru,Jellybean 4.3 android i da ponovim,samo je 100$.
Dostupan je samo u Kini i par azijskih zemalja i zahvaljujuci sto je pretekao Samsung u Kini postao je 4. najprodavaniji NA SVIJETU,ovaj model,znaci ne svi zajedno,nego samo redmi 1s,sa svim zajedno modelima Xiamo mobiteli su 5. najprodavaniji.
Iskreno,jesi ikad cuo za Xiamo?
I sad sto su oni najprodavaniji,jel njih to cini da su bolji od Samsunga,Apple,Nokie?
Nope,oni su najprodavaniji zato sto su najjeftiniji.

Ako mislis da ce Huawei prodati vise mate7 mobitela,nego Microsoft lumie 930,nemamo o cemu pricat.
Ali da ce Huawei prodati vise nekih "osrednjih" modela,nego sto ce se prodati lumie 620,tu se slazemo.
Razlika je u cijeni.

Covjek koji kupuje mobitel od 800 maraka u kesu,nece gledati 50 maraka gore-dole,a onaj koji kupuje od 300,ce itekako gledati.

I postavi tu listu Bgt,zanima me da procitam gdje je postao Huawei prodavaniji.
#miasanmia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 20 sep 2014, 14:56

slika

slika

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2461691,00.asp" onclick="window.open(this.href);return false;

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 15:26

Evo vam je momak postavio tabelu, pa malo procitajte. Ja Nokiu nigdje ne vidim jer nije toliko dobra kakvom je na ovom forumu zelite predstaviti.

Ja prije svega nisam rekao da je Huawei bolji nego Nokia, nego sam rekao da se vise prodaje, sto je dovoljan dokaz da nije toliko smece kakvim ga vi ovdje zelite predstaviti. A sve i da sam rekao da je bolji, nisam toliko pogrijesio. Mozda nikako. Samsung prodaje i vise nego duplo vise nego Apple ali to ne znaci da je bolji, ali svakako znaci da Samsung nije smece.
Nokia je jedina mogla ugroziti Samsung, samo da su odma na startu poceli sa Androidom. To je ono sto ja pokusavam reci i zato poceh ovu diskusiju. Sada Nokia fakticki ne postoji, to je Microsoft.
Ali evo, za nadati se da ce ostali jos vise skociti u prodaji, to ce svakako uticati na cijene Samsunga, koji se vec otima kontroli i pocinje da divlja sa cijenama.

Da, Windows Phone je na aparatima, da nisu "pumpali parama" fabrikante kako bi ovi uopste htjeli praviti mobitele sa Windowsom i da nisu preuzeli Nokiu, Microsoft bi davno ugasio Windows Phone. Znaci da su na aparatima. Vjestacki se odrzavaju na trzistu.

Nemam ti ja sta odgovarati za Nokia X jer kad sam ja imao Samsung Galaxy **, Nokia je jos uvijek bila na k*rcevom Symbianu. Znaci, vec sam bio na drugom sistemu i uredjaju, a htio sam tada kvalitetnu Nokiu. Nazalost, nije postojala tada ni blizu kvalitetna kao **. Na Androidu nikako nije.
Inace, ta Nokia X i nema neke specifikacije. Prosjecan mobitel. Ni blizu onome sto ja npr. sada imam.
Ja sam inace uvijek kupovao najbolje mobitele, bas ono high-end. I Samsung Galaxy S3 sam uzeo kad je tek izasao. Ne pada mi na pamet da uzimam neku prosjecnu Nokiu koja je na androidu samo zbog toga. Taman posla.
Uvijek sma imao najbolje Nokie dok je bila OK, kasnije kad su drugi postali bolji (zbog operativnog sistema), prestao sma kupovati.

Mate7 je nov aparat, tako da ne mozes pricati o prodaji. To ce vrijeme pokazati. Da sada kupujem mobitel, da moram, kupio bi Mate 7. Zasto ne? Zato sto nema ime? Haha, smijesno!

Ja ne znam o cemu pricamo, sad da nekom srednjoskolcu u Americi, Japanu ili mozda cak Njemackoj postavis pitanje sta misli, kako mu se svidja neka Nokia Lumia? On ce slegnuti ramenima jer je ne poznaje. Nikako. Mozda je nikad nije ni vidio.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 16:02

SamoZeljo je napisao/la:Sve je to divno i krasno i ja ne kazem i nikad nisam rekao da Windows Phone ne valja ali cinjenica je da su oni samo sa par procenata zastupljeni. Mozete vi njih hvaliti ali cifre kazu drugacije. Oni tako slabi i nisu konkurencija Androidu. Apple je mozda na nekih 15-20% a sve ostalo je Android (racunaj preko 70%) i ono sto se jos uvijek desava je to da taj Android jos uvijek raste. Kolicinski rastu skoro svi jer populrnost smartphona raste ali procentualno raste Android.

Ja sam samo htio dokazati da je Nokia pogrijesila sto na startu nisu poceli Android. Nokia je imala ime, Nokia je imala hardware, najkvalitetniji. Sve su imali osim operativnog sistema koji je to mogao podnijeti. Tvrdoglavost ih je kostala i na kraju su se morali prodati, nakon gubitaka u milijardama. Sada su u rukama Microsofta kojeg ljudi ne vole. Ne, ja ne zelim popljuvati Nokiu, ja sam samo razocaran u Nokiu jer su pogrijesili i pali u ruke MRSKOG Microsofta.

Naravno da sam ja za vecu konkurenciju, kupujem sad jedan a sad drugi mobitel, ono sto je kvalitetno ali i ima dobru cijenu. Sad da kupujem mobitel, to bi bio definitivno Huawei.
Znaci, jesam za konkurenciju ali ta konkurencija po mom misljenju ne treba biti Microsoft. Dosta im je sto su sa Windowsom na kompjuterima najveci i vec decenijama OTIMAJU PARE! Nema mi mrze kompanije. Bolje je da sve bude Android nego da ONI budu konkurencija. Ja bi bio presretan da Microsoft propadne. Bas ih ne volim a nisam jedini. Mnogi na zapadu ignorisu Nokiu bas zbog toga, sto su u rukama Microsofta.
Bas mislite da je dobro da Microsoft raste? Pa oni kad/ako spoje kompjutere sa mobilnim aparatima i ako zazivi taj jedan sistem cemu se nadaju, opet ce imati monopol i opet ce naplacivati sve to, kao sto sada deru sa windowsom za kompjutere. ONI DEFINITIVNO NE TREBAJU DA BUDU KONKURENCIJA ANDROIDU!

To sto HTCu ide lose i sto Sony ima problema nema veze sa Androidom nego konkurencijom. Eto, Lenovo je stabilan i raste, Huawei pogotovo. Imaju ljudi zaradu, i to dobru zaradu, a sve na Androidu.

P.S. I Samsung Galaxy S3 ja kad ukljucim na svoj laptop, listam ga kao USB stick, nikakav software mi nije potreban. Na novom laptopu uopste nemam onaj njihov KIS ili kako se vec zove nego ga bas listam kao da je USB. Tako prebacujem muziku i slike, pogotovo muziku jer u autu imam radio sa Bluetooth i slusam muziku sa mobitela. Idealno.
sacekajmo jos godinu dana, tek sad razni proizvodjaci izbacivaju telefone s wp os.om, jer ne moraju placati licencu, sad dobiju dzaba OS za svoj telefon, dok su prije morali placati da bi koristili WP

android je tu vec godinama, open **** os, dostupan bukvalno svima s toga i tolika procentna cifra koju spominjes

a gdje je android bio na pocetku u vrijeme symbiana?

sami ljudi iz nokije kazu da su presli na android nokia ne bi bila prepoznatljiva, utopila bi se u more proizvodjaca telefona s androidom, i onda bi morali pustati google da diktira njima, zato su sad i napravili X uredjaje ali bez google play servisa, s toga im google ne moze nista

sve ovo sto se dogodilo dogodilo se ciljano, Stephen Elop je dosao ravno iz Microsofta, presao na tada skroz novi OS, koji nije imao cak ni osnovnu copy paste opciju, a napustio symbian koji je bio glavni u evropi i u aziji i tako ostavio na cjedilu milione i milione symbian korisnika

i ne znam kome to microsoft otima pare, meni sigurno ne, jer ne koristim licenciran windows os, nikad nisam ni jedan kupio, sta radi recimo google? zasto ne naprave svoje google aplikacije na windows phone recimo kao sto je Youtube?

a reci da microsoft propadne moze reci, izvini, ali samo budala moze to reci

na zapadu se uvjek ignorisala Nokia, ali je zato bila Nokia bog i batina u evropi i aziji
medjutim dosao amer i njemu je bitno da nokia uspije u americi i tako zanemarivsi evropu i aziju
i ovo sto se dosad proda telefona u americi, sve je to zbog microsofta, jer tamo je microsoft veliki brend i kompanija, i amerikanci vise cijene microsoft nego mi u evropi

a da vidimo koliko ce lenovo rasti i koliko ce oni utjecati na trziste izmedju samsunga, sonya, htc.a, lg.a

kazem ti android raste s razlogom, jer je dostupan svima, pa i kad u nekom katalogu procitas frlj telefon, vidis koristi android kao os

pokusaj ugasiti telefon i prikopcati na ga na pc i vidi mozes li onda prebaciti fajlove

ja sam na nokiji 808 koju sam imao priliku krakto vrijeme isprobati, imao jedno pozitivno iskustvo
isao sam na put, upalio sam muziku i navigaciju, muzika u pozadini svira, i stisa se kad ona zenska se javi gdje treba skrenuti i tako, i opet nastavi svirati nakon toga, onda FM transmitter koji mi fali godinama

windows phone ako bude ovoliko zauzimao na trzistu i naredne dvije godine, to microsoftu nista ne znaci, moze samo profitirati jos vise ako bude rastao wp os

skontaj da microsoft sad bere pare preko nokie, tj preko njenih patenata? a i prije toga su imali patente pa im je htc morao ili praviti telefon s wp os.om kao sad ili jos i placati po nekoliko dolara za svaki telefon s androidom?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 16:17

BurningLegion je napisao/la:E, posto ce se neki ugovori produzivati i sl., idemo na LG G3 ili HTC One M8, pa evo, tko bi sta izabrao?
Posto vec imam One M7, i maestralan je mobitel, znaci najbolji flagship svoje godine, mobitel godine po brojnim najeminentnijim casopisima, sasvim zasluzeno, racunam da isprobam malo i G3.

Ima li itko ovdje G3? Ja sam ga samo na par minuta koristio, jednostavno moras ostati impresioniran kako su nagurali onoliki ekran u kuciste iste velicine kao i M8, a npr. neznatno veci i od S5. Ako netko ima first hand neka da svoje impresije, sad zasad je u vodstvu sto se mene tice, mada M8 sam rukovao par dana i to je dovedeno do savrsenstva, jedino netko moze za kameru reci da nije na razini ostalih flagshipova, ali to je jedina, ali bas jedina zamjerka moguca.
ja bih isao s g3 bas iz tog razloga zbog velicine displaya i samog uredjaja

ja nisam imao wow efekt s displayom, s toga me g3 nije nesto narocito odusevio

opet na tebi je sta ti preferiras, svakako obadva telefona su dobra

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 16:35

Pa gdje je sada Symbian a gdje Android?
Kakve to veze ima sto je Android kasnije poceo da se razvija kad je sada najjaci?
Ko je rekao da ce Microsoft propasti? Ja sam rekao da ih ne volim i mene sto se tice mogu propasti. Necemo sada utrpavati jedni drugima rijeci u usta.
Da, WP bi bio obicna kita da nisu "vjestacki" bili pumpani godinama. A i sada su veoma losi. Nemaju ni 5% trzista i to sa svim pumpanjem. Koliko su samo miliona dali Samsungu, Sonyu, HTCu... Da bi ovi uopste htjeli prihvatiti da prave mobitele sa WP. Da ne spominjem silne propale milijarde koje su gurali u Nokiu a ova tonula pa tonula. Nece ljudi WP i tacka. Ne mozes na silu nametnuti nesto sto neko nece.

Ja definitivno ne volim Microsoft. A ono sto sam rekao da bi volio da propadnu, ne znaci da mislim da ce se desiti, nego samo kazem koliko ih ne volim. :)
Ne, nazalost, nece. Mogu samo ugasiti WP sto je isto vrlo tesko za vjerovati da ce se desiti u skoroj buducnosti. Vjerovatno nikako.

Ako Android nastavi da raste, a nema nikakvih naznaka da nece, mislis da ce Microsoft vjecno pumpati WP zbog onih par procenata? Ugasili su i MSN jer ga je konkurencija pojela. Mogu i WP ako se nastavi sa padanjem. Iako ni ja to ne ocekujem. Bar ne u skoroj buducnosti.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 16:54

SamoZeljo je napisao/la:Ja bi bio presretan da Microsoft propadne.
ja nikom ne trpam rijeci u usta, sam si to rekao, ali ja nisam rekao da ce microsoft propasti, citaj

ne kontas poentu, windows phone 8, dakle ne 7, je sasvim drugi operativni sistem, koristi drugi kernel i stoga je nekompaktibilan s wp7, i zato telefoni s wp7 nisu mogli dobiti update na wp8, ista stvar i za aplikacije

android je u startu bio ****, ali je rastao s godinama, microsoft da je sad primjenio politiku kad je izasao wp7 ili 8 imali bi veci udio, ali ovako sporo to ide, mozda ce sebe zayebati vise jer ce izbaciti ime Nokia, a jedino je Nokia najvise prodavala telefone s wp os.om

isto tako, koliko samsung ima telefona s wp os.om? koliko htc?

a koliko isti ti imaju telefona s androidom? pa samsung ima 10 verzija galaxy s4

wp8 je jos mlad os, treba njemu vremena jos da sazrije, a s wp8.1 je na dobrom putu

na stranu sto ti ne volis microsoft, pa ko ih voli, ne volim ih ni ja, de skontaj kako bi koristio pc racunare da nije windowsa? ili kako bi radio da nema Office programa? kako bi igrao igara na kompjuteru?

android ce uvjek rasti, i to zahvaljujuci kao sto rekoh hrpetina proizvodjaca, i zato danas imamo tu famoznu fragmentaciju i manipulaciju narodom, eto kitkat ne moze na galaxy s3 jer nema dovoljno ram memorije, a kitkat optimizovan za one s 512 mb ram memorijom

a koga konkurencija ne gazi? u vrijeme MSN.a ko je mislio da ce doci nesto bolje? ko je uopste znao za fejs?

nicija nije do zore gorila, nece dugo ni apple a ni samsung harati, stvari se mjenjaju, tehnologija se mjenja napreduje
na neki nacin ga nisu ni ugasili vec ga pripojili skypeu, jer tu mogu istovremeno i obavljati glasovne, video pozive ili se samo dopisivati

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 17:14

Pa sta ako sam rekao da bi bio presretan da propadnu? To nije isto kao da sam rekao da ce se to desiti.
Kad nekom kazes Da Bog da umro, ne znaci da si rekao da ce umrijeti. Ne budi SMIJESAN!
Microsoft i Apple su na mojoj listi najmrzih kompanija, na vrhu liste . Niko narod ne guli vise od njih!!!
Da Bog da bankrotirali! :D
(znam BOLAN da nece, nisam glup i niko na svijetu nije toliko glup da to ocekuje, samo sam tim rijecima htio izraziti koliko ih ne volim)
Ne utrpavaj mi ono sto nisam rekao, inace nema smisla diskutovati!

Ja ne znam sto toliko dizete taj WP kad poslije toliko godina pumpanja nisu nista uspjeli. Da imalo valja, sada bi dominirali a ne bili totalno neprimjetni.

Nije ni Google neka mega dobra kompanija ali ne otimaju pare.
Znas sta je rekao Steve Jobs u svojoj biografiji? Ovako: Sve i kad bi morao potrositi sve pare koji ima Apple, uradio bi to da unistim Android. (imao je namjeru)
Njima je Android bio trn u oku a ne Samsung. ;)

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 20 sep 2014, 17:32

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Sve je to divno i krasno i ja ne kazem i nikad nisam rekao da Windows Phone ne valja ali cinjenica je da su oni samo sa par procenata zastupljeni. Mozete vi njih hvaliti ali cifre kazu drugacije. Oni tako slabi i nisu konkurencija Androidu. Apple je mozda na nekih 15-20% a sve ostalo je Android (racunaj preko 70%) i ono sto se jos uvijek desava je to da taj Android jos uvijek raste. Kolicinski rastu skoro svi jer populrnost smartphona raste ali procentualno raste Android.

Ja sam samo htio dokazati da je Nokia pogrijesila sto na startu nisu poceli Android. Nokia je imala ime, Nokia je imala hardware, najkvalitetniji. Sve su imali osim operativnog sistema koji je to mogao podnijeti. Tvrdoglavost ih je kostala i na kraju su se morali prodati, nakon gubitaka u milijardama. Sada su u rukama Microsofta kojeg ljudi ne vole. Ne, ja ne zelim popljuvati Nokiu, ja sam samo razocaran u Nokiu jer su pogrijesili i pali u ruke MRSKOG Microsofta.

Naravno da sam ja za vecu konkurenciju, kupujem sad jedan a sad drugi mobitel, ono sto je kvalitetno ali i ima dobru cijenu. Sad da kupujem mobitel, to bi bio definitivno Huawei.
Znaci, jesam za konkurenciju ali ta konkurencija po mom misljenju ne treba biti Microsoft. Dosta im je sto su sa Windowsom na kompjuterima najveci i vec decenijama OTIMAJU PARE! Nema mi mrze kompanije. Bolje je da sve bude Android nego da ONI budu konkurencija. Ja bi bio presretan da Microsoft propadne. Bas ih ne volim a nisam jedini. Mnogi na zapadu ignorisu Nokiu bas zbog toga, sto su u rukama Microsofta.
Bas mislite da je dobro da Microsoft raste? Pa oni kad/ako spoje kompjutere sa mobilnim aparatima i ako zazivi taj jedan sistem cemu se nadaju, opet ce imati monopol i opet ce naplacivati sve to, kao sto sada deru sa windowsom za kompjutere. ONI DEFINITIVNO NE TREBAJU DA BUDU KONKURENCIJA ANDROIDU!

To sto HTCu ide lose i sto Sony ima problema nema veze sa Androidom nego konkurencijom. Eto, Lenovo je stabilan i raste, Huawei pogotovo. Imaju ljudi zaradu, i to dobru zaradu, a sve na Androidu.

P.S. I Samsung Galaxy S3 ja kad ukljucim na svoj laptop, listam ga kao USB stick, nikakav software mi nije potreban. Na novom laptopu uopste nemam onaj njihov KIS ili kako se vec zove nego ga bas listam kao da je USB. Tako prebacujem muziku i slike, pogotovo muziku jer u autu imam radio sa Bluetooth i slusam muziku sa mobitela. Idealno.
sacekajmo jos godinu dana, tek sad razni proizvodjaci izbacivaju telefone s wp os.om, jer ne moraju placati licencu, sad dobiju dzaba OS za svoj telefon, dok su prije morali placati da bi koristili WP

android je tu vec godinama, open **** os, dostupan bukvalno svima s toga i tolika procentna cifra koju spominjes

sami ljudi iz nokije kazu da su presli na android nokia ne bi bila prepoznatljiva, utopila bi se u more proizvodjaca telefona s androidom, i onda bi morali pustati google da diktira njima, zato su sad i napravili X uredjaje ali bez google play servisa, s toga im google ne moze nista

sve ovo sto se dogodilo dogodilo se ciljano, Stephen Elop je dosao ravno iz Microsofta, presao na tada skroz novi OS, koji nije imao cak ni osnovnu copy paste opciju, a napustio symbian koji je bio glavni u evropi i u aziji i tako ostavio na cjedilu milione i milione symbian korisnika

i ne znam kome to microsoft otima pare, meni sigurno ne, jer ne koristim licenciran windows os, nikad nisam ni jedan kupio, sta radi recimo google? zasto ne naprave svoje google aplikacije na windows phone recimo kao sto je Youtube?

na zapadu se uvjek ignorisala Nokia, ali je zato bila Nokia bog i batina u evropi i aziji
medjutim dosao amer i njemu je bitno da nokia uspije u americi i tako zanemarivsi evropu i aziju
i ovo sto se dosad proda telefona u americi, sve je to zbog microsofta, jer tamo je microsoft veliki brend i kompanija, i amerikanci vise cijene microsoft nego mi u evropi

a da vidimo koliko ce lenovo rasti i koliko ce oni utjecati na trziste izmedju samsunga, sonya, htc.a, lg.a

kazem ti android raste s razlogom, jer je dostupan svima, pa i kad u nekom katalogu procitas frlj telefon, vidis koristi android kao os

pokusaj ugasiti telefon i prikopcati na ga na pc i vidi mozes li onda prebaciti fajlove

ja sam na nokiji 808 koju sam imao priliku krakto vrijeme isprobati, imao jedno pozitivno iskustvo
isao sam na put, upalio sam muziku i navigaciju, muzika u pozadini svira, i stisa se kad ona zenska se javi gdje treba skrenuti i tako, i opet nastavi svirati nakon toga, onda FM transmitter koji mi fali godinama

windows phone ako bude ovoliko zauzimao na trzistu i naredne dvije godine, to microsoftu nista ne znaci, moze samo profitirati jos vise ako bude rastao wp os

skontaj da microsoft sad bere pare preko nokie, tj preko njenih patenata? a i prije toga su imali patente pa im je htc morao ili praviti telefon s wp os.om kao sad ili jos i placati po nekoliko dolara za svaki telefon s androidom?
Ta navigacija koju spominješ (Here maps) je bila dugo ekskluzivno samo na nokia telefonima, ali krajem godine stiže i android verzija iste za samsung galaxy telefone tako da gube i tu neku rijetku prednost u odnosu na konkurenciju.

http://360.here.com/2014/08/29/here-sam ... y-android/" onclick="window.open(this.href);return false;

A ovo naravno neće biti ograničeno na galaxy telefone, dovoljno da se .apk nekako domognemo i instaliraj na bilo koji android telefon. ;)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 18:08

SamoZeljo je napisao/la:Pa sta ako sam rekao da bi bio presretan da propadnu? To nije isto kao da sam rekao da ce se to desiti.
Kad nekom kazes Da Bog da umro, ne znaci da si rekao da ce umrijeti. Ne budi SMIJESAN!
Microsoft i Apple su na mojoj listi najmrzih kompanija, na vrhu liste . Niko narod ne guli vise od njih!!!
Da Bog da bankrotirali! :D
(znam BOLAN da nece, nisam glup i niko na svijetu nije toliko glup da to ocekuje, samo sam tim rijecima htio izraziti koliko ih ne volim)
Ne utrpavaj mi ono sto nisam rekao, inace nema smisla diskutovati!

Ja ne znam sto toliko dizete taj WP kad poslije toliko godina pumpanja nisu nista uspjeli. Da imalo valja, sada bi dominirali a ne bili totalno neprimjetni.

Nije ni Google neka mega dobra kompanija ali ne otimaju pare.
Znas sta je rekao Steve Jobs u svojoj biografiji? Ovako: Sve i kad bi morao potrositi sve pare koji ima Apple, uradio bi to da unistim Android. (imao je namjeru)
Njima je Android bio trn u oku a ne Samsung. ;)
ko je smijesan? jesam li ja rekao da ce microsoft propasti kad si rekao dabogda bankotirao?
ja sam samo rekao da je glupo zeljeti da microsoft bankotira, jednu veliku kompaniju koja je donijela toliko toga PC racunarima i sl.

i nisam nigdje spomenuo da ce microsoft propasti ako si ti tako zazelio, fakat evo 2-3. put ne kontam gdje ja to tebi trpam rijeci u usta

ja ti opet kazem, a vala necu vise, windows phone 8 je sasvim novi OS, star je tek dvije godine, a tesko je napredovati pored iOSa i Androida jer imaju ogroman udio u trzistu, takodjer android i iOS su nudili vise od WP8 na pocetku prvenstveno u vidu aplikacija, sto je bio problem za microsoft, evo sad se sitacija popravlja i nije problem vise, ali ko je uspio preko noci?

ja ne branim WP niti microsoft, ali kazem kako je i kako stvari stoje

i to sto je Steve Jobs u svojoj biografiji rekao, zaboravio si ovo dodati nakon te recenice
I’m going to destroy Android, because it’s a stolen product. I’m willing to go thermonuclear war on this.

isto tako Steve Jobs je citirao Pikasa
[youtube][/youtube]
i on kaze da android krade od iOSa inovacije, how yes no

i ne znam otkud ti to da je Android Samsung kad nije, Samsung je samo jedan od proizvodjaca telefona s androidom koji ima najvise profita od istog
ako bi se tom logikom sluzili onda bi govorili da su Nexus uredjaji android, onda bi imalo nekog smisla
BordoArmy88 je napisao/la: Ta navigacija koju spominješ (Here maps) je bila dugo ekskluzivno samo na nokia telefonima, ali krajem godine stiže i android verzija iste za samsung galaxy telefone tako da gube i tu neku rijetku prednost u odnosu na konkurenciju.

http://360.here.com/2014/08/29/here-sam ... y-android/" onclick="window.open(this.href);return false;

A ovo naravno neće biti ograničeno na galaxy telefone, dovoljno da se .apk nekako domognemo i instaliraj na bilo koji android telefon. ;)
drago mi je sto si to spomenuo

evo jedan primjer da nokija nije mrtva, ko sto neki kazu, nokia kao nokia nastavlja dalje, sa svojim tehnologijama i buducim inovacijama, ali nokia kao odjeljak za mobilne uredjaje je mrtav, samo sto je microsoft posudio ime nokia da koriste na svoje telefone do daljnjeg, i evo sad ga ukidaju

Nokia ne ovisi vise ni okome pa ni o microsoftu, sad su sami prepusteni sebi i rade sto im je volja, ima tu jos i Nokia Z Launcher koji je u beti pa je dostupan samo nekima, mada se moze naci apk file i instalirati

slika

jos da dodam, microsoft je sklopio ugovor da koriste neke nokijine patente, s toga cemo vidjati i dalje recimo Clear black display, pureview tehnologiju na njihovim uredjajima

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 sep 2014, 18:25

@samozeljo

Od jedne teme u vezi WPa,androida i Huaweia :lol: ,otisao si na drugu ne odgovorivsi nista.
Pokusavas srozati WP toliko,ali oni koji ga nisu koristili ne znaju o cemu pricaju.

Btw,Huawei se probio na listu takodje zahvaljujuci Kini i Indiji,ali s modelima koji uopste nisu LTE,znaci sve neka jeftinoca.
#miasanmia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 18:27

pljuvati WP toliko a ne isprobati dovoljno Wp8.1 nema smisla

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 20 sep 2014, 18:33

SamoZeljo je napisao/la:
veze ti blage nemas ;) tebi je samo cilj da pljujes WP..... handroid je tebi sve u zivotu

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 18:45

schweinsteiger je napisao/la:@samozeljo

Od jedne teme u vezi WPa,androida i Huaweia :lol: ,otisao si na drugu ne odgovorivsi nista.
Pokusavas srozati WP toliko,ali oni koji ga nisu koristili ne znaju o cemu pricaju.

Btw,Huawei se probio na listu takodje zahvaljujuci Kini i Indiji,ali s modelima koji uopste nisu LTE,znaci sve neka jeftinoca.
Ne, ti si taj koji ismijava Huawei a pojma nemas kakav je.
Odakle ti znas gdje Huawei prodaje?
Izmisljate i pricate na pamet a veze nemate gdje ko i koliko prodaje.

Ja ne kazem i nikad nisam rekao da WP ne valja i da Nokia nije kvalitetna ali na ovoj temi sam napadnut i cak ismijan zbog nekih cinjenica koje su i vise nego istinite.
Huawei prodaje 3x vise nego Nokia.

Prosle godine je WP bio dobar za 3.3% udjela na trzistu, a skoro sve je Nokia. Mislim, od tih 3.3% koje je imao WP, Nokia je sama kriva za 3% a ostali su samo 0.3%
Bas je jak taj WP, da ne uzese Nokiu i ne nametnuse svoj OS, bili bi gori nego BlackBerry. :mrgreen:

I sta hocete da kazete, da su od tih 3% Nokia sve one skupe? Jes qrac. Najvise je jeftinih Lumia. :D

Inace ako ne vjerujete, eto vam link. Vama su se ovdje postavili i linkovi i tabele ali vi i dalje pricate na pamet. (citaj i uci ;))
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24676414" onclick="window.open(this.href);return false;

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 18:51

semir01 je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:
veze ti blage nemas ;) tebi je samo cilj da pljujes WP..... handroid je tebi sve u zivotu
ANDROID 80% trzista.
WP 3% trzista.

Ko ovdje veze nema, ja ili ti? ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.