Odigrali su zaista loše sinoć, čini mi se da ni sam Pippo nije znao šta želi od utakmice. U redu, razumijem da se fokusirao na odbranu vlastitog gola jer je i bod veliki uspjeh u ovakvim okolnostima, ali nije to bio ni klasičan bunker i igra na kontre kao što je bio slučaj protiv Barce (2-0).
Odbrana je spora i to je stvar s kojom se mora živjeti, ali jeftina ispadanja se ne mogu opravdati. Šta bi bilo da bekovi nisu toliko orijentisani na odbranu

I to je u ovom trenutku najmanji problem, uzmemo li u obzir kako je odigrao vezni red protiv jačeg protivnika. Od trojca De Jong - Muntari - Poli svakako ne možeš očekivati kreaciju i igru prema naprijed, čudi me zašto ih Pippo i dalje forsira. Honda nije krilni igrač, on treba igrati kao polušpic, a sigurno da treba probati neke varijante i sa Bonaventurom (koji je sinoć bio vrlo loš otkako je ušao, razočarao me s nekoliko početničkih grešaka). Teško, vrlo teško će ići dok se Montolivo ne vrati i dok se ne dovede još jedan kvalitetan veznjak. El Shaarawy je još rovit (ybg, s njim uvijek neki problemi), ali zašto se onda pobogu toliko troši u odbrani izigravajući lijevog beka

Stvarno mi nije jasno. On je krilo ili špic u krajnjoj liniji, njegov zadatak su golovi a pomaganje odbrani je sporedna stvar. Svako voli vidjeti kada se igrač trudi i vraća nazad po loptu, ali ovo je po mom mišljenju pretjerivanje. Menez nije mogao sam kada nije imao podršku. Francuz se trudio, izvlačio, pokušavao proći stamenu odbranu Juventusa, ali jednostavno nije mogao sam protiv 3-4 igrača.
Dok se Monto ne vrati, biće još dosta patnje ako se bude imalo problema s realizacijom. Jednostavno ne postoji igrač koji je sposoban raditi ono što je radio Pirlo u svoje vrijeme. Kapiten je najbliži tome, ali pitanje je kada i u kakvoj će se formi vratiti na teren.