Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la SamoZeljo » 20 sep 2014, 19:04

QUARESMA 18<<< je napisao/la:i ne znam otkud ti to da je Android Samsung kad nije, Samsung je samo jedan od proizvodjaca telefona s androidom koji ima najvise profita od istog
ako bi se tom logikom sluzili onda bi govorili da su Nexus uredjaji android, onda bi imalo nekog smisla
Ti bas imas problema da skontas ono sto procitas??? Ko je BOLAN rekao da su Samsung i Andorid isto??

Decko, ja sam rekao da je Apple sve one tuzbe i sr*nja radio jer im je smetao Android a ne Samsung.
Zato sam ti i spomenuo sta je Steve Jobs rekao.
Znaci, tuzili su Samsung jer je najveci od svih proizvodjaca mobitela sa OS Android. Tako su htjeli nastetiti Androidu.
KONTAS SAD??? DA TI CRTAM?
Ti ili imas problema sa kontanjem ili namjerno pokusavas okrenuti moje rijeci. Ocigledno ti fali argumenata pa se tako gubis.

J*bo vas ba WP. Sta ga koji qrac toliko zastupate. Imaju 3% trzista ali ovdje su zasticeni kao neka sveta stvar. Sta su oni sa 3% udjela? NISTA!

I da, ovom prilikom imate mahanje.
ANDROID 80% trzista a WP 3% trzista.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2014, 19:42

kao prvo, ja znam sta ja pricam, ti meni ne moras pametovati a ne crtati

da si malo ti vise upucen, zasto je Apple tuzio samsung, znao bi da je Samsung taj koji je dizajnom kopirao appleove telefone i tablete, i koji je samsung kroz touuchwiz launcher kopirao tkz appleove inovacije, stali vec

dalje ne zelim raspravljati jer ti si taj koji ne konta stvar, to sam vidio cim sam ti gore pisao 2 puta u vezi microsofta kad si rekao "dabogda crkli" kao i sa nokiom da ih microsoft koci u americi vezano za prodaju jer je kao microsoft taj los brend na losem glasu u americi :?

da si mi rekao u startu da si fanboy ne bih se uopste upustao u raspravu
i´m out

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 sep 2014, 19:48

SamoZeljo je napisao/la: Odakle ti znas gdje Huawei prodaje?
Izmisljate i pricate na pamet a veze nemate gdje ko i koliko prodaje.
Za Huawei
http://www.huawei.com/ecommunity/bbs/10220829.html
Za Ximao
http://betanews.com/2014/09/18/xiaomi-r ... the-world/
#miasanmia

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 20 sep 2014, 20:57

Svima koji su mi odgovorili da ne trebam formirati bateriju 3x12h hvala na informacijama. Živjeli.

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 21 sep 2014, 01:05

SamoZeljo je napisao/la: ANDROID 80% trzista.
WP 3% trzista.

Ko ovdje veze nema, ja ili ti? ;)
I dalje pokusavas....
Slab si mi mnogo, cim te neko poklopi sa cinjenicama, ubacujes neki text u boldu i koji je malo veci....ili vrijedjas druge, al' hajd vidim da ti je Jobs spiritualni idol u nekim stvarima....nema veze.

Android je poceo 2007
WP 8 je poceo (kolko znam) 2011/12 tu negdje.
Ako si dovoljno sposoban probaj naci koliki je udio androida bio u prve 2 godine i kako je rastao.
Shvati da ce danas rijetko sta ici boom metodom, pogotovo tehnologija kad su ljudi glupi i drze se provjerenog osim da malo testiraju i da prodju jos bolje.

Pocni razmisljat, a ne samo koristit google da izbacujes cinjenice koje nisu toliko bitne
Mi smo divovi

Hejt za android

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 21 sep 2014, 01:34

Nije bitno da android zauzima 80% trzista
Ok

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 21 sep 2014, 01:49

Mouse je napisao/la:Nije bitno da android zauzima 80% trzista
Ok
Zauzimo bi i WP 80% trzista da nokia ima lumiu 920, lumiu 921, lumiu 921 lte, lumiu 922 hd i da svaki model tako djele kao Samsung ili HTC ili bilo ko drugi....
Mi smo divovi

Hejt za android

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 sep 2014, 03:14

Mouse je napisao/la:Nije bitno da android zauzima 80% trzista
Ok
Kako sada stvari stoje, 2014. nece biti nista bolja za WP, cak ni sa tim famoznim WP 8.
Android je u drugom kvartalu ove godine skocio na 84.7% a WP je pao na 2.5% i ukupno Android i iOS su u drugom kvartalu ove godine na preko 96%.

Worldwide Smartphone Shipments Edge Past 300 Million Units in the Second Quarter; Android and iOS Devices Account for 96% of the Global Market, According to IDC
Evo linka sa najnovijim informacijama, kvartal 2 2014. (da ne bude da neko izmislja)
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS25037214" onclick="window.open(this.href);return false;

Naravno da ce neko ko u potpisu ima "hejt za Android" pokusati dokazati nesto drugo ali cifre ne lazu. Svi mi mozemo pricati ovo ili ono ali statistike ne lazu.

Ne, ja nisam Android fanboy a pogotovo ne Samsung fanboy. Kupovao sam Nokiu dok je po mom misljenju bila najbolja opcija. Sada vec 4 godine Samsung i u budocnosti vjerovatno Huawei ili nesto slicno. Ovisno sta u tom momentu bude najbolja opcija. Znaci, cijena i kvalitet odredjuju a ne samo cijena i ne smao kvalitet.
Samsung je sve skuplji i ako misle da je neko lud za njima i da ne moze bez njih, varaju se. Bar ja nisam taj. ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 sep 2014, 10:02

anonimni je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Ako si već na toj stranici, držiš par sekundi prst na dijelu gdje ti link piše i trebala bi ti izaći opcija da kopiraš taj link, uđeš na Tapatalk ili na stranicu foruma ako ga već ne čitaš pomoću aplikacije i u prostoru za odgovor u temi na koju hoćeš da staviš link držiš prst par sekundi, izaći će ti Paste opcija i to je to :)

Kako kad hoću kopirati nešto sa youtube,ne mogu naći link?
Ako gledaš to iz YouTube aplikacije, možeš ako klikneš na Share (gornji desni ugao) i odabereš neku od ponuđenih aplikacija, a možeš i otići na m.youtube.com u browseru, naći video koji hoćeš i taj link postaviti ovdje, ko klikne na njega, vidjeće o čemu se radi bez problema opet :mrgreen:

Kako preko tih aplikacija postaviti video na forum?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 sep 2014, 10:05

Vrlo jednostavno: kad kliknes na Share u YouTube aplikaciji, klikni "Kopiraj u medjuspremnik", kad dodjes ovdje, drzis prst par sekundi na mjestu za odgovor i kliknes "Zalijepi" (bar je kod mene na mobitelu ovako jer je na hrvatskom), nece biti u onim [youtube] tagovima, ali ga opet moze vidjeti ko hoce ako klikne na link...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 sep 2014, 10:22

anonimni je napisao/la:Vrlo jednostavno: kad kliknes na Share u YouTube aplikaciji, klikni "Kopiraj u medjuspremnik", kad dodjes ovdje, drzis prst par sekundi na mjestu za odgovor i kliknes "Zalijepi" (bar je kod mene na mobitelu ovako jer je na hrvatskom), nece biti u onim [youtube] tagovima, ali ga opet moze vidjeti ko hoce ako klikne na link...

Kliknem ja na share,pojavi se fb,bluetooth,vibet,whats up i ostale aplikacije,ne i ovo sto ti spominjes

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 sep 2014, 10:36

Kako? Evo kako to kod mene ide:
slika
slika
slika
i izađe link sa opisom istog (kod mene nije htio, ne znam što :mrgreen: )

Ako ne ide tako, u pretraživaču idi na m.youtube.com, nađi šta hoćeš i kopiraj taj link i ovdje ga prebaci (to sam ti juče objasnio, nije ni to teško, a izvodivije je izgleda nego da ideš ovako)...

Kapiten Blue Traina

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 21 sep 2014, 10:55

Drugovi, zamolio bih vas da mi pomognete, nisam još imao smartphone pa mislim da mi je vrijeme da sbi kupim. Imao sam priliku vidjeti kako radi i iphone i samsung i nokia, znaci i android i ios i windows, svi su mi ok.
Cijena neka bude 400-500 KM. Molim vas dajte neke prijedloge.

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 sep 2014, 11:02

[quote="anonimni"]Kako? Evo kako to kod mene ide:
slika
slika
slika
i izađe link sa opisom istog (kod mene nije htio, ne znam što :mrgreen: )

Ako ne ide tako, u pretraživaču idi na m.youtube.com, nađi šta hoćeš i kopiraj taj link i ovdje ga prebaci (to sam ti juče objasnio, nije ni to teško, a izvodivije je izgleda nego da ideš ovako)...[/quote

Hvala na pomoći,evo preko m.YouTube pokušao,ne vidim nigdje adresu linka koji bi prebacio

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 sep 2014, 11:08

Evo opet slika :D da ti ne crtam jer sam na mobitelu, pogledaj samo link na vrhu, njega kopiras i prebacis ovdje...
slika

@thekoplegend
Od Androida su ti najbolji izbor Nexus 5 i LG G2 ako nadjes za te pare, ako ne, imas Nexus 4, svi oni su zvijeri i ne bi trebao imati problema ni s jednim od njih :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 21 sep 2014, 12:40

hvala na preporuci.. našao sam nešto e sad dvoumim se izmedju Samsung galaxy s4 ili LG G2.. šta vi mislite ??

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 sep 2014, 12:58

Ja bi uzeo G2, iako je većina LG - ovih mobitela za djevojke, :)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 sep 2014, 12:59

thekoplegend je napisao/la:hvala na preporuci.. našao sam nešto e sad dvoumim se izmedju Samsung galaxy s4 ili LG G2.. šta vi mislite ??
Ako Samsung Galaxy S4 mozes uzeti za te pare, ne razmisljaj puno. Spominjao si cifru od 400-500 km. To nije skupo za S4. Ma ne da nije skupo nego je bas jeftino, a ja nisam cuo nikog da se zali. Inace imam S3 i zvijer je jos uvijek. Znaci, S4 moze biti samo bolji.

P.S. LG G2 ne poznajem, sto ne znaci da nije bolji?! ali S4 ti sigurno nije rizik. Provjereno dobar telefon.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 sep 2014, 13:36

G2 je bolji, S4 ima samo ime (i TouchWiz, sto bas i ne valja), jedino je problem sto G2 nema prostor za memorijsku, ali ima rjesenja i za to (MeeNova, USB OTG kabl s kojim mozes spojiti USB na mobitel itd.), ali ako gledas cisto performanse, uzmi G2 :)

Kapiten Blue Traina

disara
Kontakt:

Post Postao/la disara » 21 sep 2014, 13:41

Posto planiram uzeti novi mobitel u skorije vrijeme pa sam se bacio u pretragu, naletio sam na Huawei g630, mislio sam njega uzeti ali sad sam nasao ove Samsung Galaxy Grand obicni i Neo, sad me zanima koji je bolji opcenito mobitel, gledao sam karakteristike, ovaj ima bolju kameru, preformanse skoro pa iste samo imaju neke oznake tipa Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 dok je kod drugog A7, sad ima li to neke prevelike razlike ili su samo neke sitnice u pitanju?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.