Da, prijateljska atmosfera, samo pitam se do kada. Ti se sjecas sigurno da nije bas uvijek bilo tako, te da su nekeficobahtic je napisao/la:Jeste jedan ulaz na Piroti ali je vjerovatno drugacija konfiguracija tribine u odnosu na Focu (znas da ima onaj siroki dio iznad tribine koji sluzi kao prolaz) te se vjerovatno iz tog razloga stadion u Travniku ne posmatra na isti nacin kao onaj u Foci..
Drugo navijaci na Pirotu ulaze zajedno i vlada dosta prijateljska atmosfera (ne desavaju se incidenti) te je to vjerovatno jos jedan od razloga u korist travnicana, dok je svima jos velika nepoznanica stadion Sutjeske kao i navijaci na toj tribini a ako uzmemo u obzir da su to utakmice "visokog rizika" onda je jasno zasto Foca ne moze a Pirota moze..
utakmice bile na rubu incidenta. Mada u posljednje vrijeme je drugacije i fair play.
Nakon utakmice u Konjicu, ne vjerujem vise u tu neku prijateljsku atmosferu. Ne, toga nema danas.
Iskreno, bilo gdje drugo mogu ocekivati belaj, ali u ovom hercegovackom gradicu, koji je od
velikog znacaja za grad Sarajevo, samim tim jer je tranzit prema Mostaru odnosno Jadranskom moru,
nisam ocekivao ni u snu. I umjesto da moj klub, prezentacijom dobije nove clanove u ovom gradu,
dobio je samo antipatije od vecine stanovnika, ovog za nas oduvijek prijateljskog grada.
Sjetih se zajednickog gostovanja Hz i Manijaka u Jablanici, kada smo doslovno ispraznili svaki granap,
ali nikoga nismo dirali. A ovo danas je Boze sacuvaj. Mangup si ako devastiras voz i prebijes konduktera. Haha..
Dakle, moj stav je jasan; zabraniti gostovanja do daljnjeg. Ne samo za ovu sezonu, nego ako treba
narednih pet sezona. Sve dok se ne obezbijedi odvojena tribina za goste.
Svjestan sam da to najvise steti sarajevskim klubovima i da uglavnomm mi i pratimo nase klubove
na strani, ali bolje i to nego da zbog manje grupe ili nekoliko pojedinaca, moj klub postane
odvratan i antipatican sirom BiH. A i zbog same sigurnosti na stadionu. Pa neka uziva domaca publika.