E vidis, ovako vec mozemo diskutovati, kada se normalno pise. Procitaj jos jednom tvoje postove gore pa mi reci kako drugacije sam te mogao shvatiti do kao trola kada se najveci zakljucci donose nakon jedne (ne)kompletne recenice? Do mene je, izvinjavam se.
Spominjes Fergusona, ta prica je rak i rana i tema ovdje. Slazemo se svi da je SAF od panjeva znao praviti sampionske ekipe ali jel` postoji trenutno neko na svijetu medju trenerima da to moze uraditi? Navedi jednog trenera koji moze i povlacim sve receno. Mozda Klopp jedino, i to pod velikim "mozda".
Sto se para tice tu se svaki navijac slaze, svi bi mi voljeli da klub osvaja trofeje i bude konkurentan i svim takmicenjima sa igracima iz svog omladinskog pogona ali to NIJE MOGUCE. Danas, kada svi ulazu mnogo u ekipu, ako zelis uspjeti i napraviti tim koji ce ostati u vrhu moras ulagati. Sad pogledaj koliki United problem ima jer je nakon SAF-a, slozili smo se vec da je to on jedini mogao raditi, je ostalo previse polovnjaka, igraci koji su pod njim drzali ekipu su ostarili i povrede su ih stigle (Ferdinand, Vidic i Evra prsvenstveno), cijeli sistem se morao graditi ponovo a to se sve moralo raditi brzo i u vremenu kada svi klubovi trose velike novce. Reci drugi nacin nego da i ti pocnes trositi? Nema ga. Jednostavno moras dovesti dobre igrace i stvoriti jak tim, nema vise SAF-a pa da dobije Arsenal recimo sa Gibsonom, Rafaelom i Fabiom u sredini terena. United prolazi kroz jako tezak period uzrokovan SAF-ovim povlacenjem.
Ja prvi zelim da se Fergie nekako klonira pa da vodi ekipu jos 50 godina, ali to nije moguce i stvarnost treba prihvatiti onakvu kakva jeste.
Klub prolazi kroz velike promjene. Tu se desavaju usponi i padovi, United ce ih imati jos i vise jer je disao u jednom sistemu koji se gradio 25+ godina a sada sve trena ponovo. Trenutna igra Uniteda u ofanzivi i sredini terena se dosta popravila, protiv Leicestera, na kojeg ocito ciljas, se nije trebalo izgubiti, onakve utakmice se svakom klubu dese kad-tad, nama je i to doslo u ne bas zgodnom tenutku. Mene ta utakmica nije previse zabrinula jer je ekipa koja se gradi i koja je jos daleko od uigrane pokazala dosta kvaliteta, ali i slabosti u odbrani prvenstveno sto je i za ocekivati trenutno jer je to i najtanji dio tima. Ponavljam, utakmicu za vikend nismo trebali izgubiti i dosta se tu vise stvari okrenulo protiv nas pored lose igre u odbrani, stvari koje nisu fudbalske i kojima ne zelim pricati a svi, bar mi sto smo gledali utakmicu, smo svjesni o cemu govorim.
Opet tvrdim da Unitedu fali jos malo, da se LvGu komotno treba dati vremena jer odredjene pomake vidimo, pa svi smo i rekli da treba vremena sistemu da se izgradi, od konstantnog pljuvanja i sputavanja igraca nema koristi, sjebavanja atmosfere i slicno.