Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Motti
Kontakt:

Re: Manchester United F.C.

Post Postao/la Motti » 23 sep 2014, 00:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:Nije Evra problem, koliko odlazak Vidića, on je bio vođa odbrane i siguran sam da bi i sad bio od velike pomoći.
Ma racunam da je VIdic vec bio izgubljen prije dolaska LVG-a, dok je sa Evrom bila dobra situacija, produzen ugovor i onda bum, prodaja Juventusu. No sta je tu je, treba istrpit ove momke. Smaling je znao odigrat dobre utakmice, Evans je takodjer jako dobar stoper kad igra u kontinuitetu, Roja tek treba da vidimo u toj ulozi. Jonesa ne treba predstavljat, stasno borben igrac, samo kad bi imao malo vise srece sa ozljedama.

Jesu li se vratili treninzima Carick i Felaini? I kakav je sad status Shawa, jel konacno spreman za startnih 11?
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 sep 2014, 00:38

Fella je spreman, danas je trebao biti na treningu. Carrick još malo, vjerovatno poslije WH se vraca na teren.

A što se tice stopera, da je barem samo Jones polovan. Evans i Smalling nisu nešto daleko od njega, vazda ili je jedan ili drugi povrijedjen. Uvjeren sam da bi odbrana za 50 % bila bolja kada bi ova trojica uvezali mjesec, dva bez povreda.

I Shaw je u subotu startni, to je i Gal izjavio ja mislim.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 23 sep 2014, 00:41

Na 40m od gola ne pomaze ni Vidic. Ovo s Gaalom ce kliknuti kad tad

vidic
Kontakt:

Post Postao/la vidic » 23 sep 2014, 09:07

richa je napisao/la:Meni jos uvijek nije jasno sto su oni njega pustili i to u vrijeme kad tu vise nisu ni Evra ni Rio.
Ti nasi takticari su bas pravi znalci. Pustiti tri glavna igraca odbrane da odu i ostati na:
Dzonsu koji jos uvijek treba pokazati zasto se u njega vjeruje, a malo malo je povrijedjen.
Smoling lik kojem ni dan danas nije jasnu otkud tu gdje jeste. Samo kad ga vidim kako hoda meni je jasno da je lik profesiju promasio definitivno.
Evans koji dobro izgleda samo kad je igrao u paru sa Vidicem ili Riom pa su ovi kupili njegove greske.
Rafael koji je poprilicno glup igrac, jako srcan i gine, al jednostavno glup. Uz to nije nesto u defanzivi, naprijed OK.
Bleketa necu ni komentarisati.
Roho i Sou ostaje da vidimo sta imaju za ponuditi.
apsolutno se slazem sa svim sto si napisao.
RAFAEL citam da neko spominje da bi Rafael mogao biti kapiten kluba nekad.ali to je igrac koji jos nikad nije ni pozvan za Brazil da igra,igrac koji ipada u odbrani strahota,jedino u cemu je dobar a to je u napadu a dole gdje treba da bude dobar a to je u odbrani e to je los katasrofa.treba nam jedan desni bek,malo vise defanzivno orijentisan.
SMOLING on od kako je dosao u nas klub,on je odigrao dobu polusezonu sa Vidicem i bio mi je drag.a sad kad ga vidim u nasem dresu,gadi mi se.Lik je trom ,spor,nemoze skakat.ma igrac za Wigana ili Readinga.Sjetite se samo kad smo igubili titulu prije 3 sezone kad ga je Kompany nadskocio i zabio gol.ima on jos mana ali suvisno je pricati o tome.
EVANS sve vazi za njega isto kao i za Smalinga.jedino sto nije trom :D .i ovje igrac je za West Ham ili Blackburn...

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 23 sep 2014, 09:28

prelako je napasti ekipu nakon ovakve utakmice, ali meni je ono bilo smiješno gledati. Znači, Leicesterovi igrači se zalijeću u Unitedove ramenom, laktom, koljenom, totalni ultimate fight, a sudac ništa, a kad netko Unitedov samo pogleda nekog njihovog, penal..

Neujednačen kriterij, totalno pristrano suđenje, i nije Smalling ili Blackett ili Rojo igrač za championship nego je to sudac Mark Clattenburg.

United je odigrao odlične napadačke dionice. Ima još uvijek indisponiranih igrača koji ne igraju dobro (Van Persie) dok igrači s klupe ne unose energiju ni svježinu (Mata, Januzaj), ali se sistem polako nazire, neke od napadačkih akcija su bile odlične.

Mene je u igri prema naprijed frustriralo Herrerino neprestano dodavanje malo unazad, malo iza leđa, malo u raskorak, malo protivniku.. nema tečnosti za sad kod njegove igre, niti je skroz siguran u svoj pas. On će biti ključni igrač, ali mu fali još sigurnosti.

I samo da se prevede u "sudački kriterij", United je i protiv Burnleya oštećen za čisti penal, i protiv Sunderlanda je bilo igranje rukom koje se moglo svirati, a ovo protiv Leicestera je najveći poklon sudački, dakle radi se o 7 bodova koji bi bili na Unitedovom kontu sada da su suci svirali samo šta moraju bez ikakvog navlačenja za United

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 sep 2014, 09:29

Evans/Small sluze kao zakrpe. Nisu losi u tandemu iskusnih igraca (sto je bio slucaj sa Vidom i Riom), ali kada treba da preuzmu odgovornost, ogranicenost izadje na vidilo. Small ima predispozicije za solidnog stopera, visok, snazan, medjutim toliko nekad izgleda tromo, da je cak i Ferdinand u poznim godinama, agilniji.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 23 sep 2014, 11:30

Lubi ma'ka decu soju . Jeste mi zivi ?
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 sep 2014, 12:47

Prika se od 2013. nije javio... :)
- Ed Woodward for Prime Minister !

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 sep 2014, 13:07

Rooney88 je napisao/la:
Marvin je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Ne smijete stavljati odgovornost za poraz na indivudualnu (ne)kvalitetu pojedinih igraca. I to bas odbrane jer zaboga tu nema igraca od 50+ mil.
David Luiz je 60 i kusur mil a 6 je puno za njega. Unitedov prelazni rok kao da je dijete odradilo.
Apsolutno nije tacno, to si vidio da ostali pisu pa kao biva hajde da i ja ispadnem pametan.

United je doveo Di Mariu i Falcaoa koji su WC igraci, takvi trebaju bilo kojem timu, Falcao je pozajmica i nije kostao uopste puno. Herrera (odlicno se pokazao u uvodnom dijelu sezonu uprkos povredi) i Blind su bili pod moranjem (s tim da ovaj drugi i nije kostao uopste puno), reci koje su alternative? Fletcher, Cleverley ili Fellaini? Sigurno. Shaw je doveden kao zamjena za Evru ali je imao problema sa povredom i nije 100% spreman, Rojo je doveden jer moze pokriti i beka i stopera. Svaki od dovedenih igraca je ciljano doveden jer je bio potreban. Jednostavno nije bilo vise prostora ni vremena da se dovodi jos i stoper, to se ostavlja za zimu, ili ljeto. Nemoj pricati samo da kazes nesto, razmisli prije nego sto napises rijec, mozda cinjenice idu u kontru, ovaj put ti itekako idu. United je popunio jako dobro sve pozicije izuzev odbrane, ko zna kakva bi ona bila da su Jones i Shaw spremni, mozda bi ti vec sada ostao bez argumenata. Ekipa nije balansirana ali svi igraci koji su dovedeni su bili itekako, prijeko, potrebni!
Uh,onda mi se ucinilo da je united dao 230 mil za jedan prelazni rok,(2 top ekipe mozes napraviti i do finala LP doci,citaj Atletiko Madrid) i da im opet guzove dere drugoligas. Kako rekoh dijete vam je odradilo prelazni rok.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 23 sep 2014, 13:31

To je tvoje misljenje, s kojim ce se skoro pa niko sloziti. Necu se raspravljati jer ti eto poredis ATLM, mogao si reci Porto recimo, zasto ne kada vec ides tim putem? Unitedu fali jos jedan stoper i, mozda, jos jedan veznjak i to je to. Igraci koji su dovedeni su bili itekako potrebni. Sta ti ja mogu kada ne vidis dalje od vlastitog nosa? :?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 sep 2014, 14:01

Rooney88 je napisao/la:To je tvoje misljenje, s kojim ce se skoro pa niko sloziti. Necu se raspravljati jer ti eto poredis ATLM, mogao si reci Porto recimo, zasto ne kada vec ides tim putem? Unitedu fali jos jedan stoper i, mozda, jos jedan veznjak i to je to. Igraci koji su dovedeni su bili itekako potrebni. Sta ti ja mogu kada ne vidis dalje od vlastitog nosa? :?
Nisam troll prije svega,i to da Unitedove igre su lose nije moje misljenje vec cinjenica. United mi je omiljeni klub engeske lige bio,kazem bio,jer to vise nije. Postao je ono sto se i vama najvise gadilo,a to je institucija placenika tipa najvecih vam konkurenata Chelsea ili City-a. RVP,Falcao I Rooney imaju sedmicno veca primanja od Bale-a,Ronalda i Messija. Velikoj vecini igraca je novac najbitniji ili jedino bitno,medjutim u ovoj drugoj skupini su Falcao,Rooney I Di Marija. 40 mil ste platili Shawa??? I kupovini nakon svih rekorda poobaranih u potrosnji nije kraj a doveli ste prijeko potrebne? Treba jos 200 i kusur mil za odbranu i jednog veznjaka?
Fudbal jeste biznis,ogromna lova se trosi na igrace bla bla ali ne i United,ne do sada. United jeste u tom pogledu razocarao sve,igre su najmanji problem,Real je kupovao i kupovao dok nije kupio dovoljno jak tim. Jel to zelis da ponosni klub radnicke klase koji je od kloceva pravio igrace postane u potpunosti?
Mozda ne vidim dalje od nosa ali vidim da je ekipu koju ste rastjerali(vecinu) Ferguson ucinio sampionskom,a sada nakon bruke para potrosenih vas neki zenski klubovi izazivaju na megdan i mrezu do vrha puni drugoligas. A ti mi velis ne znam sta pisem i kako vam samo JOS malo fali? :clap:
Ako sam koga uvrijedio necim napisanim izvinjavam se. Ni ja ne volim kad neko kenja po klubu kog volim ali mislim da kenjanja u mom postu nema jer vecina navijaca uniteda koje poznajem na sve ovo kazu samo jedno : Fergi,vrati se". :arrow:

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 23 sep 2014, 14:12

Znali neko šta je sa Fellainiem, jeli povreda ili?
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 23 sep 2014, 14:24

E vidis, ovako vec mozemo diskutovati, kada se normalno pise. Procitaj jos jednom tvoje postove gore pa mi reci kako drugacije sam te mogao shvatiti do kao trola kada se najveci zakljucci donose nakon jedne (ne)kompletne recenice? Do mene je, izvinjavam se. ;)

Spominjes Fergusona, ta prica je rak i rana i tema ovdje. Slazemo se svi da je SAF od panjeva znao praviti sampionske ekipe ali jel` postoji trenutno neko na svijetu medju trenerima da to moze uraditi? Navedi jednog trenera koji moze i povlacim sve receno. Mozda Klopp jedino, i to pod velikim "mozda".

Sto se para tice tu se svaki navijac slaze, svi bi mi voljeli da klub osvaja trofeje i bude konkurentan i svim takmicenjima sa igracima iz svog omladinskog pogona ali to NIJE MOGUCE. Danas, kada svi ulazu mnogo u ekipu, ako zelis uspjeti i napraviti tim koji ce ostati u vrhu moras ulagati. Sad pogledaj koliki United problem ima jer je nakon SAF-a, slozili smo se vec da je to on jedini mogao raditi, je ostalo previse polovnjaka, igraci koji su pod njim drzali ekipu su ostarili i povrede su ih stigle (Ferdinand, Vidic i Evra prsvenstveno), cijeli sistem se morao graditi ponovo a to se sve moralo raditi brzo i u vremenu kada svi klubovi trose velike novce. Reci drugi nacin nego da i ti pocnes trositi? Nema ga. Jednostavno moras dovesti dobre igrace i stvoriti jak tim, nema vise SAF-a pa da dobije Arsenal recimo sa Gibsonom, Rafaelom i Fabiom u sredini terena. United prolazi kroz jako tezak period uzrokovan SAF-ovim povlacenjem.

Ja prvi zelim da se Fergie nekako klonira pa da vodi ekipu jos 50 godina, ali to nije moguce i stvarnost treba prihvatiti onakvu kakva jeste.

Klub prolazi kroz velike promjene. Tu se desavaju usponi i padovi, United ce ih imati jos i vise jer je disao u jednom sistemu koji se gradio 25+ godina a sada sve trena ponovo. Trenutna igra Uniteda u ofanzivi i sredini terena se dosta popravila, protiv Leicestera, na kojeg ocito ciljas, se nije trebalo izgubiti, onakve utakmice se svakom klubu dese kad-tad, nama je i to doslo u ne bas zgodnom tenutku. Mene ta utakmica nije previse zabrinula jer je ekipa koja se gradi i koja je jos daleko od uigrane pokazala dosta kvaliteta, ali i slabosti u odbrani prvenstveno sto je i za ocekivati trenutno jer je to i najtanji dio tima. Ponavljam, utakmicu za vikend nismo trebali izgubiti i dosta se tu vise stvari okrenulo protiv nas pored lose igre u odbrani, stvari koje nisu fudbalske i kojima ne zelim pricati a svi, bar mi sto smo gledali utakmicu, smo svjesni o cemu govorim.

Opet tvrdim da Unitedu fali jos malo, da se LvGu komotno treba dati vremena jer odredjene pomake vidimo, pa svi smo i rekli da treba vremena sistemu da se izgradi, od konstantnog pljuvanja i sputavanja igraca nema koristi, sjebavanja atmosfere i slicno.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2014, 14:25

Sir Matt je napisao/la:Lubi ma'ka decu soju . Jeste mi zivi ?
Sto si nas napustio momcino? :(
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 sep 2014, 14:32

ragazzidelsud1987 je napisao/la:Znali neko šta je sa Fellainiem, jeli povreda ili?
jos nam on treba :twisted:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2014, 14:37

FCUM je napisao/la:
ragazzidelsud1987 je napisao/la:Znali neko šta je sa Fellainiem, jeli povreda ili?
jos nam on treba :twisted:
On i Young za potpuni ugodjaj. :rol:

A jest povreda. Physioroom kaze da je out do 20. oktobra.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 23 sep 2014, 14:38

Moze li neko napisati koliko je placena ta posudba Falcaa i da li ima neka opcija otkupa na kraju sezone ?
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 sep 2014, 14:46

fletcher i felaini u vezi i young na krilu :lol: . Nadam se da cemo u januaru napokon dovesti nekog stopera jer Rojo me razocarao mislio sam da je ako nista brz igrac. Sto se tice van gala vala ne znam sta da kazem nadam se da ce united proraditi ako ne onda stvarno ne znam ko vise moze vratiti united ako nista u Lp a da ne spominjem titulu i stvarno me nervira frajer samo sjedi nije ni jednom ustao i bar nesto igracima rekao kao sto je fergie znao bogarati pored aut linije
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 sep 2014, 14:51

Sir Matt je napisao/la:Lubi ma'ka decu soju . Jeste mi zivi ?
Prika slika :mrgreen:
10DelPiero je napisao/la:Moze li neko napisati koliko je placena ta posudba Falcaa i da li ima neka opcija otkupa na kraju sezone ?
Posudba 6mil funti, i imamo pravo otkupa (tj ugovora na još 4 god), na kraju sezone, ako sve bude uredu, mislim da je to već dogovoreno, plata će mu ostati ova sadašnja.
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 23 sep 2014, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 23 sep 2014, 14:54

10DelPiero je napisao/la:Moze li neko napisati koliko je placena ta posudba Falcaa i da li ima neka opcija otkupa na kraju sezone ?
6 miliona je mislim pozajmica. Sto se otkupa tice to ne znam fkt, ali vjerovatno ima neka stavka u ugovoru gdje ga United ima pravo otkupiti na kraju sezone ako bude zadovoljan njegovim igrama.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.