Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 23 sep 2014, 16:24

Adviser je napisao/la:
BurningLegion je napisao/la:Zar nije Zeljeznicar osnovan kao RŠD?
Nije! Pogotovo ne kao "Športski" ...
slika
PRVI LOGO ...
Osnovan je kao SK Sportski Klub "Željezničar".
Gdje ga iskopa, snimio sam ga da se opet ne izgubi.
Joj kako je dobar. To je ta boja.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 23 sep 2014, 16:28

Jasno, ali i dalje shvacas poantu, ako se selektivno na to sve gleda, sto se onda primjera radi takvi gore zaobilaze, odnosno sto onda i Dinamo ne umanjujemo.
Ja uopce ne usporedjujem Široki ni s kim, on je meni dovoljan i meni je najbolji, sta tko o njemu misli to je druga prica, mi pisemo povijest svog kluba i jasno da necemo odustati.
Adviser je napisao/la:
slika
PRVI LOGO ...
Športski je cisto onako po hrvatski pa mi ostane, eto nek stoji RSD ako ti sta znaci. Za SD ne znam, moze biti da jest, hocu reci da je bio dio sportske obitelji, pa sad to FK ili NK, nebitno, ali eto pricalo se kako se nista nije mijenjalo i sl.

Ovi koji traze taj gore grb, imate ga na bosanskoj wikipedia-i u puno vecoj rezoluciji.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 23 sep 2014, 16:29

rodom s Mejtaša je napisao/la:Gdje ga iskopa, snimio sam ga da se opet ne izgubi.
Joj kako je dobar. To je ta boja.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/b ... I_LOGO.png
Evo ti original, veća rezolucija, nije mogao stati na forum. :mrgreen:
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 sep 2014, 16:29

U Tuzli se svi klubovi iz pocetka ugasili: Zrinski, Zmaj, Gajret, Makabi, Sumadija...samo Sloboda ostala, to ne moze biti slucajnost nikako. Mada bi sigurno bilo drugo da 1945 nisu pobjedili crveni :mrgreen:

Kada pogledas svi klubovi koji su opstali i prije i nakon komunizma su nekako malo vise crveni klubovi: Velez, Sloboda, Zeljeznicar, Borac, Jedinstvo, Leotar..

Sreca, neko bi rekao sreca u nesreci

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 23 sep 2014, 16:32

Nemoj molim te pričati o BL I SA ako ne znaš. Sarajevo je 2012 godine prolavilo 450 godina od zvaničmog osnivanja grada - vakufnama Isa bega Ishakovića iz 1462 i mi koji imamo korijene u ovom gradu skoro pa do tog perioda znamo sva važnija razdoblja za naš grad. Ukratko, iz Sarajeva je otišla seljadija koja je tu nahrupila iza 45 mada je seljačenje krenulo za vrijeme Kraljevine i koja nikad ovaj grad nije shvatila i doživljavala kao svoj. Sada je došla druga seljadija silom prilika, ali barem ne puca i ne pali po gradu i treba i njima dati šansu. Tako da grad nije ništa izgubio - ostala su prava raja i umanjini su, ali umanjini su i bila decenijama.
Što se tiče BL - tu je obrnuta situacija - tu su došljaci uspjeli otjerati domaće. To je grad u kojem je svo bošnjačko stanovništvo živilo u gradu (nema ni jednog bošnjačkog sela) i do zemljotresa činilo apsolutnu većinu stanovništva. Znači protjerano je autohtono gradsko stanovništvo koje je i napravilo od BL šeher i Borac i svu tu priču - naravno da je bilo i drugih naroda, ali u manjini. Znaju pravi Banjalučani svako prezime odakle je.
Ajd jarane umij se hladnom vodom,znaci mrznja ti na usi izvire,u 10 postova si napisao gluposti sto ovi ostali nisu uspjeli za 2 mjeseca,sreca ni roditelji te vjerovatno ne uzimaju za ozbiljno pa cu se na tvoje gluposti samo nasmijati a mene ni kao ostale Banjalucane neces dirnuti ni najmanje.Sta kazes iz Sarajeva otisli seljaci(Srbi) a Banja Luku doselili seljaci(Srbi).Kontam da si sa ovom recenicom sve rekao o sebi,dok sam citao prvi post htio sam ti odgovoriti u vezi onog identiteta pa me neko preduhitrio (nk Zeljeznicar i to) ali kasnije sam skontao da si kino od lika,uzivaj u svojim idealima i mrznji a ja cu sa prijateljima i u Sarajevu i u BL popiti kafu bez obzira na nacionalnost i vjeru.....

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 16:39

BurningLegion je napisao/la:Jasno, ali i dalje shvacas poantu, ako se selektivno na to sve gleda, sto se onda primjera radi takvi gore zaobilaze, odnosno sto onda i Dinamo ne umanjujemo.
Ja uopce ne usporedjujem Široki ni s kim, on je meni dovoljan i meni je najbolji, sta tko o njemu misli to je druga prica, mi pisemo povijest svog kluba i jasno da necemo odustati.
Adviser je napisao/la:
slika
PRVI LOGO ...
Športski je cisto onako po hrvatski pa mi ostane, eto nek stoji RSD ako ti sta znaci. Za SD ne znam, moze biti da jest, hocu reci da je bio dio sportske obitelji, pa sad to FK ili NK, nebitno, ali eto pricalo se kako se nista nije mijenjalo i sl.

Ovi koji traze taj gore grb, imate ga na bosanskoj wikipedia-i u puno vecoj rezoluciji.
Ali vidi Dinamo je, u vrijeme kada je eto konkretno Široki (Lištica, Mladost ili kako već) igrao te opštinske lige, igrao prvu ligu Juge i ne možeš sad njima niko reći da su oni mali klub, kao što ne možeš reći ni za lupam Rijeku, Vojvodinu, Radnički, Budućnost iako je možda Široki danas tu bara-bara sa većinom klubova što su igrali tada tu ligu.

Ja znači ne mjerim klub po tome kada je nastao, nego po onome što su uradili u toku svog postojanja. A također činjenica je da je vrijednija jedna titule bivše države nego 5 ove sadašnje, realno po kvaliteti i svemu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 23 sep 2014, 16:44

Šta ćemo s onima što su 2x osvojili titulu bivše države??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 23 sep 2014, 16:47

Naravno da ne moze, ali covjek (evo nisi ti konkretno, al jes' ti kolega) je krenuo logikom kad su osnivani ti klubovi i kako. Znamo dobro tko je Dinamo pokrenuo i kako, te koga su sve ugasili u tom postupku. Znaci, moja poanta, odnosno pitanje je : da li to njega po toj logici diskvalificira kao veliki klub s bogatim naslijedjem, odnosno da li je jos jedan od tih instruktiranih klubova koji postojanje duguju politici? Ili mu je oprosteno jer je imao uspjeh?

Široki je nebitan u toj prici, mi nismo nikad bili nekakav poseban politicki poligon jer sve sto smo imali i u bivsoj drzavi i u ovoj smo imali od svojih sredstava i svog rada, pa nekad skromnije s obzirom na apsolutnu nebrigu tadasnje vlasti, nekad manje skromnije gospodarskim rastom i slobodnijim trzistem. Danas smo jak klub za nase pojmove i ja sam s time zadovoljan, uopce ga ne guram ni usporedjujem s bilo kim, niti imam potrebu, ne smeta mi nitko i nisam iskompleksiran nicijom povijesti jer sam ponosan i na nasu i upravo pisemo svoju najljepsu povijest, do sada, i mislim da neces ni od jednog od tih velikana BH i YU nogometa cuti losu rijec na prijem od strane tog istog kluba, dapace cuti ces samo pohvale, a to je ono sto te takodjer cini velikim, da ne nabrajam hrpetinu primjera gdje su se pojedini nabrojeni velikani ponasali i vise nego nedostojno svog imena kada im je gorilo. Relativni pojmovi, selektivna gledista, ne valja to.

Nantess
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Nantess » 23 sep 2014, 16:50

amorovski je napisao/la:Šta ćemo s onima što su 2x osvojili titulu bivše države??

Ma nista brate to je prdimahovina, zaceca u nastanku, imaginarni i vjestacki klubovi. E brate kakvih kompleksa ima pa to je cudo jedno.

.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 16:52

amorovski je napisao/la:Šta ćemo s onima što su 2x osvojili titulu bivše države??

Ne računaju se humanitarne :tralala:

@BurningLegion

Za mene je Dinamo veliki klub zbog svoje historije, to će možda biti i neki klubovi koji su nastali prije dvije godine za 50 godina, mislim zna se šta čini klub većim u odnosu na ostale.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 23 sep 2014, 16:59

Nantess je napisao/la:

Ma nista brate to je prdimahovina, zaceca u nastanku, imaginarni i vjestacki klubovi. E brate kakvih kompleksa ima pa to je cudo jedno.

Pričaj mi o tome i o tome kako Židovčani veličaju sami sebe s tim kako su nastali te famozne 21. godine.. Pričaju o nekoj historiji. Kakva bolan historija, ko to gleda još... Ako je već to fazon, samo da mi kaže neko, koji (jedini) klub iz BiH nije igro nikad u drugoj ligi, ma bilo koja da je država.. Stipu historiju, to za druge prilike ostavte.. Ajmo šta konkretno uradit da se sredi posjećenost na stadionima, pa makar ove trenutno vee ekipe (Sarajvo, Zeljo, Siroki, Velez, Zrinjski, Borac, Olimpik).. To je vazno. "Historija se nigdje ne spominje u buducnosti.."

Superkup - 1996/1997

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 23 sep 2014, 17:00

FaraonTM je napisao/la:

@BurningLegion

Za mene je Dinamo veliki klub zbog svoje historije, to će možda biti i neki klubovi koji su nastali prije dvije godine za 50 godina, mislim zna se šta čini klub većim u odnosu na ostale.
Ali mu je povijest i komunisticki dekret, prisvajanje tudje povijesti i gasenje tri druga kluba kako bi uopce postojao. Dogovorite se. :)
Pokusavam ti ilustrirati zasto ne valja diferencirati na taj nacin, pa si eto i sam rekao - ustrajao je i bio uspjesan.
Znaci, ipak bi valjalo tu ligu prosiriti na bar 10 klubova, da ne bi bilo da igra samo Zeljo, Sloboda i tko jos. ;)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 17:02

amorovski je napisao/la:
Nantess je napisao/la:

Pričaj mi o tome i o tome kako Židovčani veličaju sami sebe s tim kako su nastali te famozne 21. godine.. Pričaju o nekoj historiji. Kakva bolan historija, ko to gleda još... Ako je već to fazon, samo da mi kaže neko, koji (jedini) klub iz BiH nije igro nikad u drugoj ligi, ma bilo koja da je država.. Stipu historiju, to za druge prilike ostavte.. Ajmo šta konkretno uradit da se sredi posjećenost na stadionima, pa makar ove trenutno vee ekipe (Sarajvo, Zeljo, Siroki, Velez, Zrinjski, Borac, Olimpik).. To je vazno. "Historija se nigdje ne spominje u buducnosti.."

Dodaj joj Čelik, Slobodu i Slaviju recimo i možda se digne kvalitet fudbala i posjećenost na stadionima. Sve dok u ligi igraju Vitez, Velika Obarska neće ti biti boljih dana za ovu ligu, koliko god to uvrijedilo ljude koji simpatišu ove klubove.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 17:10

BurningLegion je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

@BurningLegion

Ali mu je povijest i komunisticki dekret, prisvajanje tudje povijesti i gasenje tri druga kluba kako bi uopce postojao. Dogovorite se. :)
Pokusavam ti ilustrirati zasto ne valja diferencirati na taj nacin, pa si eto i sam rekao - ustrajao je i bio uspjesan.
Znaci, ipak bi valjalo tu ligu prosiriti na bar 10 klubova, da ne bi bilo da igra samo Zeljo, Sloboda i tko jos. ;)
Sad bih ja mogao reći da nemam problema sa tim nastajanjem Dinama pod tim komunističkim sistemom, pa da mi neko replicira "a što onda imaš problema sa obnovom rada Zrinjskog?" i onda to ide na dugo i na široko i prelazi sa sporta u politiku.

Ni Želju nije mazio nijedan sistem, ni komunistički, ni prije komunističkog a Boga mi ni ovaj sada, pa klub je opstao i izgradio historiju i to sa puno uspjeha. Možda je i Travnik nastao kad i Željo ali oni nisu napravili neku uspješnu "karijeru" i ostadoše mali klub. Hoću da ti kažem, da je za mene mjerilo uspjeh. A sada što me možeš pronaći u raspravi oko nastajanja Želje, Sarajeva i Zrinjskog to je više onako iz gušta i zayebancije :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 23 sep 2014, 17:11

Realno, duša me zabolila kad sam pročito onaj članak o Zvezdi i posjećenosti na ss.ba.. Pa jel to oni tolko bolje igraju od Sarajeva, Zelje, Sirokog, Veleza, Zrinjskog i Olimpika(primjer dajem, ove ekipe iz vrha tabele).. Ima i kod nas lijepog fudbala.. Nemoguce mi je da Zvezda ima posjecenost vecu cak u 6 kola nego cijela PL kad se sastavi..

Superkup - 1996/1997

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 sep 2014, 17:39

Mi cemo imati posjetu kada nam sklepaju ekipu kakvu za vrha, ovako ljudi nemaju sta da vide...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 23 sep 2014, 17:41

Leksikografski velikan(pokoj mu duši)Tomislav Ladan je rekao da je šport ipak germanizam a ne hrvatska riječ.
To još fura zrinski da bi bio kao drugačiji i njegov pulen Albert Pehar koji je sklon germanizmu ipak...vozi golfa dvicu,bijelog.
No,vratimo se temi.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 23 sep 2014, 17:49

:lol: jest vala pacenik i on i onaj Karacic Branko pa jbt slomi jezik dok izgovori ime kluba

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 23 sep 2014, 18:01

tepsija je napisao/la:
Leksikografski velikan(pokoj mu duši)Tomislav Ladan je rekao da je šport ipak germanizam a ne hrvatska riječ.
To još fura zrinski da bi bio kao drugačiji i njegov pulen Albert Pehar koji je sklon germanizmu ipak...vozi golfa dvicu,bijelog.
No,vratimo se temi.
Normalno, germanizam i turcizam su dosta prisutni u lokalnim jezicima.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 23 sep 2014, 18:23

Pa, nije samo zrinjski, cesto se u hrvatskom miljeu cuje, al eto nebitno. Posudjenica ima hrpa.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []