mravojed je napisao/la:Sabinho je napisao/la:Mogu li imena igraca koji su se "opustili"?
Puric, Puzigaca, Tatomirovic, Dzemo pa i Krste
Prvi: Uveliko najveci promasaj u prelaznom roku u kojem je doveden. Umjesto da kopa rukama i nogama da se malo trzne, covjek se prepustio boemskom zivotu. Zasto i ne bi kad mu je plata redovna, a njemu je ocigledno nebitno igra li ili ne igra.
Drugi: Poznat i u ranijim klubovima kao igrac koji voli "potegnuti". Uprkos golovima, u 90% slucajeva prvi ostaje bez kondicije od nasih igraca. Naravno, to se ne desava tek tako, jednom sportisti u odredjenim godinama tijelo pocinje vracati, pa tako nas Puza nerijetko "zaboravi" ispratiti igraca. Igra srcem, medjutim u vecim utakmicama od toga necemo imati koristi, odnosno ni sam on jer se npr. u utakmicama protiv europskih klubova trazi sprema a ne srce.
Treci: Za njega se pouzdano zna da je boem i ocito se ne uspijeva suzbiti njegov nagon za alkoholom tokom sezone. Doduse, i ja bi sta popio da me igrac onako okrene kao sto je njega Lede.
Cetvrti: Covjek je izgleda umislio da je neka vedeta, nekad je bio omiljen medjutim i kod njega konzumiranje i nesportski zivot uzimaju danak sto redovno imamo priliku da vidimo na utakmicama u kojima nastupa. Izgleda da konta da moze raditi sta mu je volja (a ocito moze) i umjesto da bude uzor kao nekada ponajbolji igrac ekipe i omiljeni lik medju navijacima on ove druge igrace vodi ka statusa omrazenih i nepozeljnih. Zalosno u najmanju ruku, mislili smo da ce nam red zavesti covjek koji se ne moze odreci yebene case.
Peti: Najveca zalost. Standardno dobija poziv u reprezentaciju svoje drzave, forsira ga se i trazi se bilo koji nacin da bude u ekipi iako je totalno van forme. U ovim godinama koje mu trebaju biti prekretnica u karijeri i u kojima treba da zapne iz petnih zila da obezbjedi egzistenciju on se sa istom poigrava i preokrece svoju karijeru u nezeljenom pravcu. Medjutim, tu se vidi razlika izmedju velikih i malih fudbalera, da bi postao neko i nesto moras se nekoga i necega i odreci. Koliko god da mi Krstu volimo, covjek nije prelomio u svojoj glavi uspjeh i to je to, okrenuo se ovim istrosenicima.
Svi zajedno, neka ih bude sramota. Mene bi bilo stid izaci na teren naseg stadiona nakon blamaza protiv Obarske i Travnika a da ne izginem. Ne mora to biti ni zbog navijaca, vec zbog kore hljeba i to pogoleme koju zaradjujem od kluba. Kriva je i uprava jer ih ocigledno ne sankcionise a bogami i mi navijaci koji samo govorimo "hajde neka rade sta hoce samo neka donesu titulu". Moze doci i titula pa cemo izaci u Europu na tekme na kojima se trazi 100% spremnost pa ce nam se opet dogoditi Gladbach itd. Opet ce nama navijacima doci na naplati njihovo bezvrijedno ponasanje. PUJ

.