Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- IlGuerriero
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Giovinco je večeras odigrao solidno, nervira me i uvijek će me nervirati kad počne peglati loptu i kad ima boljih rješenja počne nešto da izmišlja i sve upropasti, zato nikada nije ni postao veliki igrač. 

Ma samo neka je dobio slobodu, u nevjerici sam gledao kako se izvlači na krilo i ulazi unutra, prelazi na desnu, vraća se po loptu. Kod Contea je bio okrenut leđima odbrani i nije mogao meda sa kašike, pa jedan Llorente se potroši sav u tučama sa stoperima. A Gio je tek 4 ili 5 u hijerarhijama napadača, to samo govori o ekipi ove sezone, lani si imao, da ne spominjem, ne zna se ko je bio gori izbor za ubaciti.
Jako, ali jako sam zadovoljan, ne ureklo se, onim što je Max donio ovoj ekipi.
Jako, ali jako sam zadovoljan, ne ureklo se, onim što je Max donio ovoj ekipi.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 24 sep 2014, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlGuerriero
- Kontakt:
Ukupno 11. pobjeda u nizu te 21. uzastapna na Juventus Stadiumu, nije s goreg napomenuti, a do iste smo došli bez Barzaglija/Caceresa, Pirla, Teveza, Pogbe i Asamoaha.
Meni se strašno sviđa Pereyra, ne može toliko doći do izražaja protiv ovih bunker ekipa, ali ima strašno ubrzanje i zna iznijeti loptu. Evra mi je i večeras bio mlitav, tj. nikakav.
I ono što je jako bitno, tradicionalno igramo bolje drugo poluvrijeme nego prvo, što nije bio slučaj u prošloj sezoni.
Meni se strašno sviđa Pereyra, ne može toliko doći do izražaja protiv ovih bunker ekipa, ali ima strašno ubrzanje i zna iznijeti loptu. Evra mi je i večeras bio mlitav, tj. nikakav.
I ono što je jako bitno, tradicionalno igramo bolje drugo poluvrijeme nego prvo, što nije bio slučaj u prošloj sezoni.
Zadnja izmjena: IlGuerriero, dana/u 24 sep 2014, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.
- HeavensWonder
- Kontakt:
I lijepo je to i komentator primijetio. 86' utakmice, Chiellini se na sredini terena sudara sa Marchisiom jer obojica napadaju igrača Cesene iako vodimo 3:0 i ovi praktično hodaju i ne trče više. Svaka čast i na tom apetitu za novim pobjedama koji im je Allegri stvorio.
Samo me interesuje jedna stvar ako neko zna. Već drugu utakmicu na našem stadionu, kao i protiv Udinesea, čim se utakmica završi Allegri prvi uleti u tunel. Je li ima neki poseban razlog za to ? Mislim da bi bilo više fair-play, prema ostalim trenerima i ekipama, pozdraviti se sa njima nakon utakmice.
Samo me interesuje jedna stvar ako neko zna. Već drugu utakmicu na našem stadionu, kao i protiv Udinesea, čim se utakmica završi Allegri prvi uleti u tunel. Je li ima neki poseban razlog za to ? Mislim da bi bilo više fair-play, prema ostalim trenerima i ekipama, pozdraviti se sa njima nakon utakmice.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Nisam primijetio to oko Maxa.
Inače, baš Max govori o svemu što smo i mi, za Nanda kaže da je zadovoljan igrom i da će golovi doći, i lani je imao teži period.
Na mediasetu vele da je bio penal i na Nandu kod onog povlačenja kada je Ogbona pucao.
Inače, baš Max govori o svemu što smo i mi, za Nanda kaže da je zadovoljan igrom i da će golovi doći, i lani je imao teži period.
Na mediasetu vele da je bio penal i na Nandu kod onog povlačenja kada je Ogbona pucao.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlGuerriero
- Kontakt:
Ma Allegri je tako dok je bio i u Milanu išao u tunel, čovjek je odmah naglasio da je profesionalac i nema tu neke priče, do prije godinu dana je svim silama htio da nas pobijedi, sad da nas odjednom voli, ne ide to tako, razumijem ga apsolutno.
Da kojim slucajem imamo vise vremena da se ustimamo i razvijemo dobar plan B(mislim na promjenu formacije i nacina igre u toku utakmice kada moramo ganjati rezultat ili zabiti gol) a imamo materijala za to prije svega u napadu mogli bi komotno ici u Madrid po 3 boda.
U kupu kog ionako ne smatramo bitnim Max bi trebao experimentisati tj isprobavati taj plan B sa 3 napadaca ispred Pogbe,Vidala i Markizija. Saviti Comana i Giovinka na strane ili Teveza sa Lorenteom Ili Moratom u sredini imali bi jako brz i na papiru potentan napad.
Plan B nam je jako bitan jer ne smijemo pomisliti da nam nece trebati narocito u LP,a sa Conteom ga nismo imali,tada je umjesto Lorentea ili Teveza ulazio neki kloc kao Osvaldo i uzimao ulogu jednog ili drugog i eto te na istom.
Veceras nismo briljirali ni imali neke posebne akcije ali svejedno rutinska pobjeda.
Vec sam navodio da nam po meni Pirlo vise ne treba ukoliko Markizio nastavi sa doktorskim partijama.
Krivo mi sto ga Morata ne zabi vec se spetljao ali bit ce bolje,i njemu i Nandu treba samo jedan gol da im da boost jer Tevez ga vec ima dok igra sa cuculom u gacama
U kupu kog ionako ne smatramo bitnim Max bi trebao experimentisati tj isprobavati taj plan B sa 3 napadaca ispred Pogbe,Vidala i Markizija. Saviti Comana i Giovinka na strane ili Teveza sa Lorenteom Ili Moratom u sredini imali bi jako brz i na papiru potentan napad.
Plan B nam je jako bitan jer ne smijemo pomisliti da nam nece trebati narocito u LP,a sa Conteom ga nismo imali,tada je umjesto Lorentea ili Teveza ulazio neki kloc kao Osvaldo i uzimao ulogu jednog ili drugog i eto te na istom.
Veceras nismo briljirali ni imali neke posebne akcije ali svejedno rutinska pobjeda.
Vec sam navodio da nam po meni Pirlo vise ne treba ukoliko Markizio nastavi sa doktorskim partijama.
Krivo mi sto ga Morata ne zabi vec se spetljao ali bit ce bolje,i njemu i Nandu treba samo jedan gol da im da boost jer Tevez ga vec ima dok igra sa cuculom u gacama

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Pobjeda protiv ekipe koja se brani.
Nando se mnogo tuče sa stoperima, nije ga išao gol ali ''prosrati'' će kad tad.
Morata solidan bio.
Žao mi Gia što ne završi makar jednim golom, dobro je igrao.
Guererro is back.
FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
Nando se mnogo tuče sa stoperima, nije ga išao gol ali ''prosrati'' će kad tad.
Morata solidan bio.
Žao mi Gia što ne završi makar jednim golom, dobro je igrao.
Guererro is back.

FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Giovinco ili puca rekete ililpotplacuje trenere pa igra... on vise ne moze napredovati ne znam sto ga se gura, zna sa loptom (al nije ni blozu majstor kao Pirlo pa da zbog tog igra) al ostalo trabant.... daj comana nek igra, nek se razvija kad ce ako nece protiv Cesene... koju bi dobili I sa njim u ekipi, a malac bi mozda I dao gol...protiv chieva perfektan, a chievo je 3x jaci od cesene...cijenim da bi sa 0 mnozio njihove stopere.... al bolje gurati giovinca koji ima haman 3 kuke I da protiv ovih dokazuje kakav je igrac... a protiv jacih ekipa 0 bodova dosad, uopcenito otkad je u Juvetu...al je dobar protiv ovih truba... pa protiv takvih ce I malisa biti dobar....
Znaci minus veliki Allegriu sto nije barem u 70 min ga ubacio kad I moratu.... nas buduci napadacki dvojac... a znate da branim Allegria od kad se spomenuo kao zamjena za Contea....al mora vise igrati coman, mora pogotovo protiv ovih najgprih palerma, empolia, cesene, sassuola itd.... joj ako ga ne bude gurao
A sto se igre tice max je odlicno postavio taktiku, I kod njega je recept jasan, daj mu dobre igrace, I sve ce biti super, nije ni mogao bolje u milanu sa hameljom koji je imao... al zato mora sa juveom uzeti scudetto I barem medju 8 u LP... ostalo je sve lose....zasad vrhunski funkcionise I odbrana pa I napad bez obzira na mnogo fula....I drago mi je sto zeljko joksimovic "libero" nije jucer bunario kao obicno... I odmah bolja igra... I ogbonna odlican, treba vidjeti kakav je na liberu da kad se vrati barzagli on to odigra umjesto kiksera....cijenim da gori ne moze biti...
Znaci minus veliki Allegriu sto nije barem u 70 min ga ubacio kad I moratu.... nas buduci napadacki dvojac... a znate da branim Allegria od kad se spomenuo kao zamjena za Contea....al mora vise igrati coman, mora pogotovo protiv ovih najgprih palerma, empolia, cesene, sassuola itd.... joj ako ga ne bude gurao

A sto se igre tice max je odlicno postavio taktiku, I kod njega je recept jasan, daj mu dobre igrace, I sve ce biti super, nije ni mogao bolje u milanu sa hameljom koji je imao... al zato mora sa juveom uzeti scudetto I barem medju 8 u LP... ostalo je sve lose....zasad vrhunski funkcionise I odbrana pa I napad bez obzira na mnogo fula....I drago mi je sto zeljko joksimovic "libero" nije jucer bunario kao obicno... I odmah bolja igra... I ogbonna odlican, treba vidjeti kakav je na liberu da kad se vrati barzagli on to odigra umjesto kiksera....cijenim da gori ne moze biti...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Žao mi Llorentea.
Prošle godine bilo mu je teško u ovoj formaciji a ove će mu bit još teže.
Mislio sam da čemo preći na 4-3-3 gdje bi on blistao jer je centarfor al ipak na kraju dobismo 3-5-2 koja mu još manje odgovara nego ona prošlogodišnja.
Već nekoliko utakmica Llorente sam igra u 16m jer Tevez a i jučer Giovinco se vraćaju po loptu nazad gdje on sam ostaje sa najčešće 2 a nekad i tri igrača oko njega.
Prošle sezone imali smo dva napadača koji igraju u 16 metara okrenuti ledjima golu gdje je i samom Fernandu bilo lakše ove godine nerjetko po dvije tri minute kad napdamo Llorente je konstantno jedini igrač u 16 metara a nerjetko ga izguraju i izvan 16 gdje ga sijaset naših igrača koristi u stilu nekog zida sa koji igra sidraša i vidim da mu je Allegri podredio tu ulogu, stoga ne očekujem više od 10 golova u Serie A od njeg i to ne njegovom krivicom.
Jbga koristimo centarfora sa sjajnom igrom glavom u stilu igre gdje ce centrira "svake prestupne" još je primoran da se izvuče na 16 da primi loptu a najbolji pokazatelj kako je ovaj stil igre za njeg ograničavajući je ono driblanje trojice igrača Milana jer kad ti se centarfor mora odlučit da dribla štopere onda znaš da je osuđen da sam sebi kreira prostor kad mu drugi s obzirom na stil igre to ne donose.
Centarfor od skoro dva metra mora da dribla i u 70% utakmice služi kao zid za dupli pas.... dobro će bit ako postigne koji gol.
Prošle godine bilo mu je teško u ovoj formaciji a ove će mu bit još teže.
Mislio sam da čemo preći na 4-3-3 gdje bi on blistao jer je centarfor al ipak na kraju dobismo 3-5-2 koja mu još manje odgovara nego ona prošlogodišnja.
Već nekoliko utakmica Llorente sam igra u 16m jer Tevez a i jučer Giovinco se vraćaju po loptu nazad gdje on sam ostaje sa najčešće 2 a nekad i tri igrača oko njega.
Prošle sezone imali smo dva napadača koji igraju u 16 metara okrenuti ledjima golu gdje je i samom Fernandu bilo lakše ove godine nerjetko po dvije tri minute kad napdamo Llorente je konstantno jedini igrač u 16 metara a nerjetko ga izguraju i izvan 16 gdje ga sijaset naših igrača koristi u stilu nekog zida sa koji igra sidraša i vidim da mu je Allegri podredio tu ulogu, stoga ne očekujem više od 10 golova u Serie A od njeg i to ne njegovom krivicom.
Jbga koristimo centarfora sa sjajnom igrom glavom u stilu igre gdje ce centrira "svake prestupne" još je primoran da se izvuče na 16 da primi loptu a najbolji pokazatelj kako je ovaj stil igre za njeg ograničavajući je ono driblanje trojice igrača Milana jer kad ti se centarfor mora odlučit da dribla štopere onda znaš da je osuđen da sam sebi kreira prostor kad mu drugi s obzirom na stil igre to ne donose.
Centarfor od skoro dva metra mora da dribla i u 70% utakmice služi kao zid za dupli pas.... dobro će bit ako postigne koji gol.

35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
- IlCapitano
- Kontakt:
Lichtsteiner "Compared to Conte's era, we have more possession of the ball & we are less exhausted come the end of the game."
Koliko je ono rekord?811 minutes since Buffon last conceded in an official match - April 27 vs Sassuolo [Zaza].
After scoring a brace yesterday, Vidal has now scored 30 goals in Serie A since joining Juventus in 2011. An average of ~10 goals/year.
Juventus now have 21 consecutive victories at Home, they equal the record that Juve set in 1946/47 & Torino equaled in 1947/48.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- masteRofPoker
- Kontakt:
Ma nema to nikakve veze. Jedina bitna stvar je da ekipa igra dobro, stvara prilike i pobjeduje, a to ko ce ga zabiti i koliko golova je najmanje bitno.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ma nema "nije htjela", "neće u gol" i sl. Ne zna frajer. Prosta činjenica. Pa njega "neće" čitavu karijeru. Tehnički skoro pa savršen igrač, ali muda ko u galeba. Čim vidi otvoren šut njemu koljena ko u Pinokija. Žalosno, ali tako je. Zabranio bi mu šuteve na gol i koristio ga samo kao krilnog igrača, za asistencije i probijanja odbrane.Andrej je napisao/la:Nije htjelaSebastian Giovinco: Had 12 shots tonight; 11 more than Cesena and more than any other player in a game in Europe's top 5 leagues this season
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Kao sto vidite u prvih mjesec dana igranja pod Alegrijevom taktikom, ekipa igra onoliko koliko joj treba za pobjedu.
Ide se na siguricu, bez srljanja i tacno se vidi da se forma stedi i tempira pred drugu polusezonu i nock-out fazu Lige Prvaka. Valjda je to kljuc njegovog uspjeha u LP sa Milanom.
Ako prosle sezone u ovom periodu nismo znali kako pobjedjujemo, sada sigurno znamo. Posjed lopte, ljepsi protok lopte, sansa mladjim igracima, koncenstrisana odbrana bez kikseva.
Fora Juve!
Ide se na siguricu, bez srljanja i tacno se vidi da se forma stedi i tempira pred drugu polusezonu i nock-out fazu Lige Prvaka. Valjda je to kljuc njegovog uspjeha u LP sa Milanom.
Ako prosle sezone u ovom periodu nismo znali kako pobjedjujemo, sada sigurno znamo. Posjed lopte, ljepsi protok lopte, sansa mladjim igracima, koncenstrisana odbrana bez kikseva.
Fora Juve!
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
- korisnikforuma
- Kontakt:
Isitna, jučer Giovinco koliko god opasan izgledao, ubiti je bio beskoristan, potrošio 12 lopti na šuteve i to je činjenica.
Plus što je ovo bila možda najgora momčad Serie a...
Plus što je ovo bila možda najgora momčad Serie a...
- Burberry46
- Kontakt:
Dobitak ove sezone su Ogbonna i Pereyra, za sad su odlicni
1946
- korisnikforuma
- Kontakt:
Samo da kažem da do sada nismo odigrali ozbiljnu utakmicu, ja svoje prosudbe o ovom treneru i o ekipi čuvam za 10. kolo...
Milan je bio izuzetno ozbiljna utakmica, mada se slazem da treba proci jos utakmica da bi se dao kvalitetan sud.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".
Juventusov najveći minus je angažovanje Alegrija, trenera koji ni u italijanskim okvirima nije u top 10 trenera u ovom momentu. Navijači Juvea možda znaju više zašto je doveden, ali realno Juve je morao dati šansu nekom stranom kvalitetnom stručnjaku. Za nešto više! 

Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.