Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BaDa12
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la BaDa12 » 25 sep 2014, 12:38

bordobijeli je napisao/la:obojica imaju i nedostataka al nema potrebe ih porediti i spominjati u negativnom konteksu
Haj, hvala Bogu da je neko ovo napisao. :salut:
Ne znam kako više možete blatiti jednog, da podignete drugog igrača?

Što se Mireta tiče, jasno je da je klasa, ali još nije na 100% u reprezentaciji, što ne zavisi uvijek samo od njega. Mislim da su ovo njegove kvalifikacije, vakat je! ;)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 sep 2014, 12:46

BaDa12 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:obojica imaju i nedostataka al nema potrebe ih porediti i spominjati u negativnom konteksu
Haj, hvala Bogu da je neko ovo napisao. :salut:
Ne znam kako više možete blatiti jednog, da podignete drugog igrača?
Kad se pisu gluposti kao da je Misimovic bolji igrac od Pjanica. Dobar je Misimovic igrac ali nije Pjaniceva klasa. Pa jbt nece niko reci da je Ibisevic bolji od Dzeke. Ne ide.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ajax
Kontakt:

Re: AW: Miralem Pjanić

Post Postao/la Ajax » 25 sep 2014, 12:57

Goalgetter je napisao/la:Kriticari pretjeruju sa nekim cinjenicama, ali isto tako, i ja sam misljenja da Pjanic nije onaj igrsc kakvog mi zelimo u reprezentaciji. Na stranu glupe Susiceve taktike i slicno, i Misimovic je pod njegovim taktickim eskapadama bezbroj puta briljirao, sto se za Pjanica ne moze reci uvijek. Ocekujem jednostavno da preuzme vise konacno tu lidersku ulogu, da on taj bude koji vuce konce u nasoj igri, a ne da se oslanja druge. Sto se tice Rome, tu je odavno dostigao jedan stvarno visok level, ali u repci jos cekam njegovo pravo izdanje.
Pjanic je igrac iz drugog plana. Pored njega treba jedna prava 10-tka Stilic ili neko slican njemu. Mozda probati sa Medunjaninom. Pa neka se rotiraju njih dvojica. Po poluvrijeme svako centralni vezni odnosno ofanzivni vezni. Pape je dozvolio da se oprosti Miske a nije doveo ni jednu 10-tku. Ima Prcica koji je najbolji u sredini terena a gura ga na krilo. Slicno vazi i za Tina. Koji je najbolji u sredini terena samo ne dovoljno dobar da igra u prvih 11 ni protiv Kipra a kamoli Belgije ili Walesa. Selektor je trebao to sve predvidjeti.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 sep 2014, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 25 sep 2014, 12:58

I ti (hipotetski), da bi njima dokazao da su u krivu, trebaš blatiti jednog Zvjezdana Misimovića, hej? Ili neko drugi, da bi odbranio Misketa, treba napisati da je Pjanić plačko i kukavica?
Evo, ja tebi odmah mogu reći da Misketu nije vrhunac karijere igranje u Bochumu, nego svaka minuta inspiracije kad je trebalo pa je osigurao sa svojim kolegama sebi i njima vrhunac karijere, odlazak na SP. I onda bi se neko na to nadovezao, i tako dalje, i tako dalje, krug kao krug, ništa pametno u njemu.

Poenta je u tome da se blati jedan igrač, koji se više ne rađa, da bi se podigao drugi igrač, koji to vaše podizanje uopće ne treba, jer je sam po sebi isto igrač koji se više ne rađa. Pa, čemu onda to? Čini mi se da je isto neki stručnjak to pokušao sa Nenom i Mirzom na tamošnjem podforumu. Neke stvari jednostavno ne treba komparirati, pustite neka su kakve jesu. Trebamo biti sretni što su naši.

Pa, ako smo mi normalan narod... evo, ne znam.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 sep 2014, 13:02

Goalgetter je napisao/la:Ocekujem jednostavno da preuzme vise konacno tu lidersku ulogu, da on taj bude koji vuce konce u nasoj igri, a ne da se oslanja druge.
Isto ono što i ja očekujem, ali 'fanboy crew' to ne kapira. Godinama se priziva kao nasljednik Misimovića, pa ga onda taj isti Misimović guši, smeta mu u igri. E sad, kad nema Misimovića, on odjednom nije ta desetka, jer on igra na sasvim drugoj poziciji, a mi fudbalske analfabete ne možemo da shvatimo tu njegovu snagu i važnost za ekipu. Wtf? Ovu ekipu pokreće i Medunjanin, ali njegov učinak se bar vidi, pokušava, dijeli rizične pasove, šutira sa 25-30-35 metara, znači tu je, nameće se, a po kvalitetu je debelo ispod Pjanića.

Ivica Osim mu govori da mora biti malo više drzak u sportskom smislu, Ćiro ga moli da šutira iz svake pozicije, pa majku mu nisu valjda i oni neznalice. Govore mu zato što on to smije, ima pravo na to da je zvekne odakle mu je volja i da mu niko ne prigovori za to. Bukvalno može da radi šta god poželi, ali on se uvijek ukaki.
Ajax je napisao/la:Pjanic je igrac iz drugog plana. Pored njega treba jedna prava 10-tka Stilic ili neko slican njemu.
E ovo su ti komentari od kojih mi se diže kosa na glavi. Pa yebem li ga, godinama smo slušali kako ga je 'desetka' gušila i nije mu dala da ispolji svoju kreativnost, a imao je najbolju moguću desetku pored sebe. E sad, ko je ovdje lud... Svi, apsolutno svi koji ovdje brane Pjanića od kritika su godinama ponavljali kako je Misimović gušio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 sep 2014, 13:09

Virtu4l je napisao/la: E ovo su ti komentari od kojih mi se diže kosa na glavi. Pa yebem li ga, godinama smo slušali kako ga je 'desetka' gušila i nije mu dala da ispolji svoju kreativnost, a imao je najbolju moguću desetku pored sebe. E sad, ko je ovdje lud... Svi, apsolutno svi koji ovdje brane Pjanića od kritika su godinama ponavljali kako je Misimović gušio.
Mozda bi Pjanic odigrao bolje 10-tku protiv loseg Kipra da je imao normalna krila Lulica i Hajrovica koji bi radili to sto krila rade. A ne da je imao Susica ( koji je izgorio u zelji ) i Prcica ( debitanta ) koji umjesto da su igrali uz aut liniju oni su skretali u sredinu terena i sudarali se sa Pjanicem odnosno smetali mu. Opet greska selektora. A sada moramo igrati protiv Walesa i Belgije a ne znamo ni ko nam je idealan igrac za tu poziciju. Stilica ( kojega ti cijenis ) ne zeli pozvat znas i ti sam zasto. Pjanic ima potencijal da igra 10-tku ( mada to nije njegova najjaca pozicija ). Kako ce to izgledati to niko ne zna 100%, treba mu dati sansu par utakmica. I to sa najboljim timom i krilima da mu bude lakse. U svakom slucaj on JESTE jedan od najboljih igraca reprezentacije.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 sep 2014, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 25 sep 2014, 13:10

Greivis je napisao/la:Vjerovatno bi Pjanic vise briljirao da pretrci duplo manje nego sto sada trci. Samo bi i tada trcao vise od Misimovica.
Kada smo imali statistiku trčanja, tj. na SP, pokazalo se da Miske ništa manje nije trčao od ostalih... štaviše, kada je igrao svih 90 minuta, bio je treći u ekipi po trčanju.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 25 sep 2014, 13:23

Miralem Pjanić protiv Parme izabran za najboljeg igrača utakmice.

:guz:

'Prije nekoliko godina' Pjanic se nije nametnuo u reprezentaciji jer je imao 19 godina i nije bio forsiran sa strane Blazevica. Nakon Blazevica, dolazi jos veci mutant, bez sistema igre i formacije, svi igraci trenutno i vec duzi period igraju ISPOD svojih ocekivanja u reprezentaciji, tako i Pjanic - to je rukopis sadasnjeg velemajstora na klupi.

Nije uredu kriviti samo Pjanica za problem u reprezentaciji dje nijedan igrac nije na nivou, a svi znamo sta je razlog, osim, vidi slucajnosti, onih koji su za Susica. Tamo dje Miralem pozitivno igra, u Romi, dakle ima druge igrace oko sebe, drugu postavu na terenu, drugu formaciji, drugu taktiku i drugog selektora na klupi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 sep 2014, 13:27

Zašto se nije nametnuo kad je sve bilo u redu, kad smo igrali vrhunski fudbal :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 25 sep 2014, 13:36

Virtu4l je napisao/la:Zašto se nije nametnuo kad je sve bilo u redu, kad smo igrali vrhunski fudbal :kafa:
Virtu ti imas previse subjektivno misljenje o Pjanicu, kako se nije nametno, protiv Argentine je bio najbolji, u kvalifikacijama kad je god igro bio je medju najboljim, druga stvar sto se sad izgubio u koncepcijama velikog trenerskog maga

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 sep 2014, 13:39

Ili možda imam prevelika očekivanja :hmmmmm:
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 sep 2014, 13:50

Pogba je napisao/la:Zasto razgovaramo o najboljem mladom igracu tog spomenutog prvenstva prema FIFI i buducem najboljem svjetskom igracu?
ti si Tito :rol:
osramotio si se,al i dalje si uporan,dobar si,to je jos jedna od osobina Papetovih virtualnih papagajcica :kafa:

Pogba
Kontakt:

Miralem Pjanić

Post Postao/la Pogba » 25 sep 2014, 14:02

Kakve veze sada teleci pogled ima sa mojom personom?
To su te generalizacije i podjele. :kafa:
Moram te razocarati sto nisam sljedbenik tog neznalice.
Troll si strasan.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 25 sep 2014, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Samkara
Kontakt:

Post Postao/la Samkara » 25 sep 2014, 14:06

ZgemboAdislic je napisao/la:Virtu4l i Gringo kad je lopta zatresla mrezu:

slika

slika
:kafa:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 25 sep 2014, 14:06

Ne znam sta je cudno u vezi Franca Pogbe... Svakako buduci najbolji igrac svijeta i trenutno top 3 najdominantnija veznjaka na kugli zemaljskoj, ne samo u Italiji....i to sa tek 21 god...

A sto se tice Pjanica... U dosadnjem dijelu sezone ni blijeda kopija od prosle god... U prethodnim utakmicama se igrao Caspera, i sinoc je do 90 min bio nevidljiv... Al gol iz slobodnjaka je sve i okrenuo.... I neka zahvali Bogu svevisnjem sto je Strootman povrijedjen jer sa onakvom formom i onakvim partijama letio bi iz prvih 11....bez obzira sto je bolji igrac i od Radje a vjerovatno i od Holandjanina...

Slobodno pogledajte nekad tekmu Rome ili Calcia uopcenito, a ne samo highlightse....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 sep 2014, 14:10

MrMuscle je napisao/la:Ne znam sta je cudno u vezi Franca Pogbe... Svakako buduci najbolji igrac svijeta i trenutno top 3 najdominantnija veznjaka na kugli zemaljskoj, ne samo u Italiji....i to sa tek 21 god...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

@Pogba suti bolan nemoj da trazim postove prije i za vrijeme svjetskog i kako si najavljivao Pogbu,i kako si se osramotio na kraju,tisina :shhh:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 25 sep 2014, 14:12

Slobodno. Koliko znam, Pogba je proglasen najboljim mladim igracem SP-a pa ne znam sta ces to iskopati. Dakako, to mnogo ima veze sa Miralemom Pjanicem.

#MaxOUT

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 25 sep 2014, 14:12

mirzatele je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Ne znam sta je cudno u vezi Franca Pogbe... Svakako buduci najbolji igrac svijeta i trenutno top 3 najdominantnija veznjaka na kugli zemaljskoj, ne samo u Italiji....i to sa tek 21 god...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

@Pogba suti bolan nemoj da trazim postove prije i za vrijeme svjetskog i kako si najavljivao Pogbu,i kako si se osramotio na kraju,tisina :shhh:
I sta bi... Dobio nagradu za najboljeg mladog igraca prvenstva :kafa: (evo me ko Ahmo).... Pored ostalih njegovih vrsnjaka i starijih od njega.. Msm na igrace koji su 92. god.... :shhh:
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 sep 2014, 14:19

Pogba je napisao/la:Slobodno. Koliko znam, Pogba je proglasen najboljim mladim igracem SP-a pa ne znam sta ces to iskopati. Dakako, to mnogo ima veze sa Miralemom Pjanicem.
ma nema veze s Miralemom,tu si se tek obrukao jer si rekao da ce ici na klupu ubrzo,iako je jedan od glavnih igraca Rome i nema apsolutne nikakve sanse da bude na klupi,ali ima veze s tim kako si ti analfabeta za fudbal pa,kada ovo procitaju nece te ljudi shvatati za ozbiljno ( koji te do sad nisu pratili ) kao sto ne shvataju tog iznad sto kaze da je Pogba top 3 veznjaka na svijetu hahaha
Pogba je napisao/la:Pogba je fudbalska zvijer nevjerovatnih razmjera. Masina.

Cudi me da ne izvodi on penal jer u tome je ekspert.
Pogba je napisao/la:Kada samo pomislim da im vezni red mogu ciniti Kondogbia-M'Vila-Pogba...jeza.

Prvog vise ne pratim jer se vratio u Monaco, ali je igracina, drugi je lud i mogao bi protratiti talenat, ali ima vremena, samo da pobjegne iz Rusije. Treci je balon d'or abd uskoro.

Strasna generacija. Nedostaje napadac najviseg nivoa.
Pogba je napisao/la:

Inace, Pogba vrijedi kao jedno naftno polje, najbolji mladi fudbaler svijeta, a zasigurno i buduci balon d' or.
O cijenama je smijesno pricati. U svijetu u kojem James Rodriguez i Pastore vrijede 45 miliona, Pogba vrijedi 100.
postavio bih i odgovore gdje te ljudi ismijavaju al bit ce predug post

A STO SE TICE TOG IZBORA ZA NAJBOLJEG MLADOG IGRACA,SAMO BIH REKAO DA JE MESSI IZABRAN ZA NAJBOLJEG IGRACA PRVENSTVA,PA MALO RAZMISLI :kafa:

Ziv bio :salut:
Zadnja izmjena: mirzatele, dana/u 25 sep 2014, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.

Pogba
Kontakt:

Miralem Pjanić

Post Postao/la Pogba » 25 sep 2014, 14:22

Sve gore navedeni postovi su aksiomi.
Ali opet nemaju veze s temom.

#MaxOUT

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.