E ja bas kasnimJoseMourinho je napisao/la:@champions1921
eh kasnim, al et...tek sad ufati malo vise vremena da ti kvalitetno napisem
za procesor nije ti onaj los 5200+, ako naletis na piku na jace uzmi, ja evo bas gledam oglas za 5600 on je 40KM, a dual core 2,9 po meni super, ima evo i 6000 on je 60KM(mozda spustis na 50), uglavnom pogledaj pik i uzmi ono sto ti najvise odgovara i uklapa se u budjet...
e sto se tice graficke, bas sam pik gledo i izleti hd 5450 sa 1gb gddr3 (sutra i meni dolazi slabiji model ove iste, soker 13 moze igro na njoj a petobanka je), onda imas ovu sto nadjoh po meni najbolji izbor 70 KM GT 420 nvidia (http://www.pi.k.ba/artikal/13790557/gef ... a-kartica/" onclick="window.open(this.href);return false;)
uglavnom ako ti trebaju linkovi na oglase reci, a ako ne onda trazi po piku za graficku tamo u filterima da ima 1gb rama i to gdd3 i 128bitnu sabirnicu pa izaberi nesto, bar kad vec kupujes ispod toga nemoj ici
Uzeo sam procesor AMD athlon x2 5000 2,6 GHz i sa njim uspio pokrenuti racunar tek nakon sto sam iz drugog i cetvrtog utora izvadio po 1gb ram-a.. Da ne pricam sta sam sve pokusavao prije toga, naravno bezuspjesno.. Jedino nisam flash-ovao bios posto to nikad nisam radio a i nemam damu da to odradim jer postoji mogucnost da shebem maticnu..
I sa ova 2 gb ram-a racunar radi 100x brze nego sa starim procesorom i 4gb ram-a.. Cak, mislim, da necu uzimati graficku jer sam i sa ovom promjenom dobio ono sto sam trazio, odnosno, mogu gledati full hd filmove bez problema a saznao sam da i dvi izlaz na mojoj grafickoj moze izbaciti full HD sliku..
E sada me interesuje zasto ove dvije plocice ram-a ne rade????? Ispravne su jer sve rade kada ih stavim u prvi i treci utor..
Zna li neko u cemu bi mogao biti problem?? Meni na pamet jedino pada da uzmem dvije plocice od po 2 gb i stavim u ove utore sto rade.. Znam da tada ne mogu dobiti dual channel memoriju ali mi to nije ni bitno jer po onim informacijama do kojih sam dosao nema neke velike razlike u perfomancama..
Napomenucu da su sa starim procesorom sve cetiri plocice radile u dual channel i nisu pravile nikakav problem..
Ko mi pomogne da ovo rijesim ima pivu od mene, samo da mi ne kaze da moram flashovati bios