Ja za sebe mislim da uvijek realno sagledam stvar i na ovu temu dolazim čisto prijateljski, sutra ćemo naravno od 17 do 19h drugačijeg razmišljanja, ali sam uvijek sa onim Voli svoje, poštuj tuđe. Iako sam mlađi od svih forumaša na našoj temi vjerovatno, uvijek sam realan i tako sagledavam stvari.
Jel po vama normalno da se u jednom gradskom derbiju , bez obzira na njihovu brojnost i na sve što se dešava, dadne samo 200-250 karata. Samim tim uništavaju derbi jer vam moram reći da je u klubu prijavljeno oko 700 navijača do sada. (neprovjerena informacija, ali nije ni toliko šuplja). Od tih 700, mi/oni će(mo) MORATI izabrati kojih 250 ide na gostovanje udaljeno 10 min od okupljanja. Mislim da to nema nikakvog smisla i da bi već od sljedeće sezone trebalo urgirati na to. Umjesto da se napune u jednoj sezoni i jedan i drugi stadion (a sigurnost nevjerovatno mnogo poveća) , oni od derbija prave nenormalnu lakrdiju koja će se na kraju remizirati sa odličnom atmosferom i pobjedom jedne od ekipa.
A zašto se spominju izbori ? Zato što je i komesar policije sigurno stranački preodređen. Zamislite da u gradu ispadne opšti haos, ne daj Bože, porazbijan kompletan grad, što od vaše strane, što od naše tj. da skratim, dođe do propusta u organizaciji, ko bi bio prvi okrivljen? Komesar, jer on sve to organizuje, koliko, gdje , kako i šta. Onda bih tako isto bio i smijenjen i nema ga nigdje. Morate shvatiti da politika u sportu učestvuje 40 % najmanje
Pozdrav, nadam se da će prije, tokom i poslije utakmice sve biti fer i korektno, bez ikakvih ispada i nek bolji pobijedi , nadam se moj Velež
btw. Govorim o organizaciji utakmice van stadiona. Baš sam listao nedavno članke sa derbija gdje sam čitao da se davalo po 500, 700 karata i slično, umjesto da organizacija policije napreduje , ona stagnira, šta više i još je gore pa ove godine samo 250 . A treba realan biti, van stadiona nije bilo nikakvih izgreda unazad 5 sezona (ako griješim ne zamjerite, ali mislim da su to oni manji, grupice od 4-5 i slično, gluposti).