Ibišević ne može u istu rečenicu sa Džekom.calcio je napisao/la:Imamo napadaca ali ne valjaju. Ko je to blizu Dzeki po kvaliteti? Jedino Vedo moze u istu recenicu ali ni njega bas ne ide u zadnje vrijeme.
Vels - BiH / BiH - Belgija
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Vels - BiH / BiH - Belgija
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Vidis da moze, stavio si ih u istu recenicu.Saurman je napisao/la:Ibišević ne može u istu rečenicu sa Džekom.calcio je napisao/la:Imamo napadaca ali ne valjaju. Ko je to blizu Dzeki po kvaliteti? Jedino Vedo moze u istu recenicu ali ni njega bas ne ide u zadnje vrijeme.

Ja ne znam ko moze biti optimista za utakmice protiv Walesa i Belgije.Po meni šanse za pobjedu protiv Walesa su male,a protiv Belgije nemamo skoro nikakve šanse.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Kad ce se pustiti karte za Belgiju ?
Mozda je i glupo i rano da pitam, ali otprilike ?
Mozda je i glupo i rano da pitam, ali otprilike ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Ne bih Papetu bio u koži pri odabiru ekipe i formacije za naredne dvije utakmice.
Po meni je jedina opcija u kojoj mozemo uzeti bodove iz ovih utakmica, ta da igramo 4-2-3-1 ... što Ibiševića šalje na klupu. Ukoliko Vedo i u sljedeća 2 kola Bundeslige bude klupa i ne napravi nista nakon ulaska, onda Pape ima u tome alibi za ostavljanje Vede na klupi. Pored toga, Edinu najvise odgovara formacija u kojoj je sam isturen naprijed sa dobrom podrškom krila i to je jedan od razloga zašto mnogo više golova postize u gostima u Engleskoj (često sam naprijed igra) nego na Etihadu (gotovo uvijek 4-4-2).
Drugi problem je Hajrovićeva forma koja je jako bitna ako igramo sistem 4-2-3-1. Ako bi kojim čudom Lulić i Hajrović došli na nivo onih utakmica protiv Mexica i Obale Slonovače (kada je ova formacija jako dobro djelovala), onda ne bih brinuo nimalo za pobjedu u Velsu.
Što se tiče Belgije, realno govoreći, tu bez obzira na formaciju trebamo veliku dozu sreće za bod/bodove s obzirom na kvalitet protivnika.

Po meni je jedina opcija u kojoj mozemo uzeti bodove iz ovih utakmica, ta da igramo 4-2-3-1 ... što Ibiševića šalje na klupu. Ukoliko Vedo i u sljedeća 2 kola Bundeslige bude klupa i ne napravi nista nakon ulaska, onda Pape ima u tome alibi za ostavljanje Vede na klupi. Pored toga, Edinu najvise odgovara formacija u kojoj je sam isturen naprijed sa dobrom podrškom krila i to je jedan od razloga zašto mnogo više golova postize u gostima u Engleskoj (često sam naprijed igra) nego na Etihadu (gotovo uvijek 4-4-2).
Drugi problem je Hajrovićeva forma koja je jako bitna ako igramo sistem 4-2-3-1. Ako bi kojim čudom Lulić i Hajrović došli na nivo onih utakmica protiv Mexica i Obale Slonovače (kada je ova formacija jako dobro djelovala), onda ne bih brinuo nimalo za pobjedu u Velsu.
Što se tiče Belgije, realno govoreći, tu bez obzira na formaciju trebamo veliku dozu sreće za bod/bodove s obzirom na kvalitet protivnika.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
S povratkom Emira imamo mi šanse protiv Velsa i to velike, jer i bilmez je sada vidio da je vrag odnio šalu, tako da ne vjerujem da će smjeti nešto eksperimentisati sa Germania škartom (ne garantujem 100% ipak je panj i pitanju). Protiv Belgije, isto tako imamo šansu, ako panj ne zamisli nekakvu super ofanzivnu formaciju bez bekova.admir1991 je napisao/la:Ja ne znam ko moze biti optimista za utakmice protiv Walesa i Belgije.Po meni šanse za pobjedu protiv Walesa su male,a protiv Belgije nemamo skoro nikakve šanse.
Me Vedo je rinaka od igraca. Sad protiv Kipra lik dao samo jedan gol, da je dao jos koji nebi izgubili.. ista stvar je i na SP protiv Argentine.. drago Vedo ako ne mozes dat Argentini vise od jednog gola onda si ti nula od igraca.
P.S Sva sreca pa u onoj kljucnoj tekmi u Litvaniji nama Litvanija gol nije dala, tako da je onaj jedan Vedin bio dovoljan
P.S2 Ja bi protiv Velsa stavio Vedu od starta, cim Vedo da gol, slobodno ga treba zamjenit, jer taj drugi gol ne daje
P.S Sva sreca pa u onoj kljucnoj tekmi u Litvaniji nama Litvanija gol nije dala, tako da je onaj jedan Vedin bio dovoljan
P.S2 Ja bi protiv Velsa stavio Vedu od starta, cim Vedo da gol, slobodno ga treba zamjenit, jer taj drugi gol ne daje

Bas tako 4-2-3-1 samo da Dzekom je daleko najbolja varijanta. Da je bar Vedo u nekoj fenomenalnoj formi pa bi mozda i razmislili ali ovako kada gola jos nije dao u Bundesliji nema teorije igrat sa dvojicom napadaca i jednim laznim krilom.hogarstrasni je napisao/la:Slazem se da je opcija igranja s jednim napadacem , za nas najbolja.DeeWa je napisao/la:Kad se oporavi Kolasinac mi jednostavno moramo igrati sa Lulicem i Kolasincem na toj lijevoj strani. Jednostavno moramo igrati i sa krilima bez obzira na bekove. Nasa igra se i svodi na te krilne strane i tu smo uvijek najveci problem i pravili, ovako nikako nece moci. Tada cemo sigurno najbolji uspjeh imati kada budemo igrali sa 4 odbrambena, jednim napadacem i dva krila. Tu su naravno i ti sredisnji igraci ali govorim o ovim pozicijama koje moramo imati. Ako Salihovic ista valja trenutno po formi (nisam ga gledao pa ne mogu govoriti) onda vec sada i protiv velsa treba da on onda igra na beku a lulic na krilu. Fali nam i to desno krilo i tu je problem. Ako hajrovic igra tu onda ne moze biti kao neki AMC ili poluspic tako da imamo mi dosta problema nije da nemamo
Prije svega jer su nasa dva napadaca klasicni , "teski" centarfori , sa malim radijusom kretanja i, relativno, slabim defanzivnim karakteristikama. Protiv jacih ekipa, toje veliki deficit.
S druge strane, ne moze se reci da mi imamo igrace za neke formacije s krilnim napadacima i sl. Prakticno, Hajrovic je jedini, pravi krilni napadac, a forma mu je losa. Lulic je lijevi vezni igrac , prije nego moderno krilo...
Bez obzira , s petoricom u sredini, do izrazaja moze doci nasa kombinatorika,tehnika i dobri suteri , cak i ako nema nekih prodora po krilima, a i defanzivno smo kompaktniji .
Treci napadac nebi mijenjao Dzeku koji je bez konkurencije prvi izbor.calcio je napisao/la:Mi govorimo o nekom ko bi mogao eventualno zamjeniti Dzeku. Znaci treba nam jako kvalitetan napadac, Dzeko je postavio ljestvicu jako visoko. Nema logike mjenjati Edina i ubaciti nekog ko je dosta slabiji od njega, sta si sa tim dobio?

Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 sep 2014, 10:52, ukupno mijenjano 2 puta.
konacno post sa nekim smislom, fino rezonovano, pogotovo to u vezi sa Edinom.AlanSmith14 je napisao/la:Ne bih Papetu bio u koži pri odabiru ekipe i formacije za naredne dvije utakmice.![]()
problem je sto mi nemozemo odrzat ovakvu formaciju barem 2-3 utakmice zaredom jer Lulic i Hajrovic igraju toplo/hladno.
ispravka lulić igra hladno/sibir hladno
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Vidim Salihovica i Bicakcica nigdje nema, povrijedjeni
vjerovatno. Tako fino
a taman i da budu kao spremni ne mozemo na njih racunati nesto... u ove dvije utakmice, steta 

- Goalgetter
- Kontakt:
13 dana jos.. 

Postava za oktobarski dvomeč:
Begović
Mujdža-Šunjić-Spahić-Salihović
Bešić-Pjanić
Hajrović-Medunjanin-Lulić
Džeko
Begović
Bešić-Pjanić
Džeko
Mozes ti staviti udarnu postavku Bayerna u ove dvije utakmice ali dzaba kad imas panj na klupi.
Mrtvi Kipar nas ubije usred Zenice i sad vi ocekujete nesto iz ove dvije utakmice... i to pod palicom Zavidovickog neshvacenog genija?
Djeco, malo morgen...
Mrtvi Kipar nas ubije usred Zenice i sad vi ocekujete nesto iz ove dvije utakmice... i to pod palicom Zavidovickog neshvacenog genija?
Djeco, malo morgen...
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
Bicakcic je nas drugi najbolji stoper. Protiv Walesa treba igrati Bicakcic a protiv Belgije Sunjic treba igrati flastera na Lukakuu. Sve drugo je pogreska. Bicakcic ( i Spahic naravno ) ima minimalne sanse da zaustavi Bale-a. Sunjic nema nikakve. Igrace treba koristiti na pozicijama na kojima su najbolji a ne ko Pape sve na silu i da se neko ne naljuti.mone je napisao/la:Postava za oktobarski dvomeč:
Begović
Bešić-Pjanić
Džeko

Bičakćič ne igra, tj. provrijeđen je. Misliš da će se oporaviti do ovih utakmica?Ajax je napisao/la:Bicakcic je nas drugi najbolji stoper. Protiv Walesa treba igrati Bicakcic a protiv Belgije Sunjic treba igrati flastera na Lukakuu. Sve drugo je pogreska. Bicakcic ( i Spahic naravno ) ima minimalne sanse da zaustavi Bale-a. Sunjic nema nikakve. Igrace treba koristiti na pozicijama na kojima su najbolji a ne ko Pape sve na silu i da se neko ne naljuti.mone je napisao/la:Postava za oktobarski dvomeč:
Begović
Bešić-Pjanić
DžekoNaravno da tada ni rezultat ne moze da bude maksimalan.
Što si nervozan, šta je reć. Jel' ti to krivo što Pape mlati 50 hiljada mjesečno?kokakolas je napisao/la:Mozes ti staviti udarnu postavku Bayerna u ove dvije utakmice ali dzaba kad imas panj na klupi.
Djeco, malo morgen...
- Unknown Genius
- Kontakt:
Moguće da je došao red i na taktiku sa lažnim štoperom i lažnim desnim bekom. To, mislim, još nismo isprobavali. Nešto kao 2-6-2, bitan nam je posjed protiv jačih ekipa.
Ili će, pak, selektor napuniti gače pred mogućim otkazom pa dati priliku i ovim najboljim igračima da malo obuku sveti dres i zaigraju u normalnoj formaciji...
Ili će, pak, selektor napuniti gače pred mogućim otkazom pa dati priliku i ovim najboljim igračima da malo obuku sveti dres i zaigraju u normalnoj formaciji...
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Nadam se da hoce. Nego koga misli Pape pozvati na njegovo mjesto ako se ne oporavi. Zukanovica ??mone je napisao/la: Bičakćič ne igra, tj. provrijeđen je. Misliš da će se oporaviti do ovih utakmica?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.