Ja stvarno ne znam kako se ljudima da blatit pjanica , ljudi koji ne znaju sta je deep lying playmaker ne trebaju uopste pratit fudbal i opcenito komentarisat na ovoj temi.
Jedno glupavo poredjenje ali posto svi pricaju kolko je golova dao i imao asistencija uporedit cemo ga sa jednim pirlom koji je prva violina repke sa 35 godina , covjek bez kojeg juventus nije ista ekipa itd itd itd.
Pirlo je za juventus npr upisao 131 nastup , ima 14 golova i 33 asistencije. Sa druge strane pjanic je za romu odigrao 104 utakmice ima 14 golova i 23 asistencije. Dodajmo tome da je imao problema sa zemanom , da je poceo igrat u ekipi koja se pocela graditi prije 3 godine i da je u tom periodu promjenila 3 trener ako ne i vise. I ono sto je najbitnije dodajmo u ove 2 sezone napadace koji su barem 2 levela ispod teveza , llorentea i tako dalje. Ovime ne zelim reci da je miralem pjanic na nivou jednog pirla nego zelim reci da ima veoma slicnu ulogu kakvu ima pirlo , s tim da ima daleko manje kredita od pirla pri izvodjenju prekida gdje pirlo apsolutno dominira dok pjanic nekad mora pustit tottija ili nekog od saigraca da i oni probaju nesto izvesti iz prekida. Obojica igraju povucenije i grade igru na sredi terena tu su da unesu sigurnost u vezni red da prebacuju lopte na stranu i slicno.
Dodat cu samo da je pirlo alfa i omega u italijanskoj reprezentaciji vec bog zna kolko , za to vrijeme skupio je 113
nastupa 13 golova i 23 asistencije , pjanic na drugoj strani ima 9 golova i 13 asistencija u 50 nastupa dakle u duplo manje nastupa nego pirlo.
Sad je druga stvar sto od pjanica ljudi ocekuju da izbaci 8 igraca asistira dzeki svaku utakmicu da zabija svaku drugu iz slobodnjaka , jedino sto se slazem da moze u nasoj repci igrat malko ofanzivnije posebno sad kad nema misketa. Inace navijam za man utd od kad sam bio dijete ali romu sam zavolio jos od ere tottija i uvijek potajno pratim njihove tekme tako da me raduje dobra igra rome a jos vise me raduju i dobre partije miralema ...
Navijat cu za Romu protiv citya , i dzeku volim ko brata al nek se oni potrude izbacit bayern pa da prodju roma i city ali male su sanse za to