FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
I kazete rutinska utakmica..., dobro je nista nisam propustio.
Pitam se koliki necovjek i gad moras biti pa reci da Rafo ne zna?
Ali ova ekipa se uigrava, samo sada Pep mora stati na loptu, finalni progres ostaviti za kraj februara-mart...
Pitam se koliki necovjek i gad moras biti pa reci da Rafo ne zna?
Ali ova ekipa se uigrava, samo sada Pep mora stati na loptu, finalni progres ostaviti za kraj februara-mart...
Ko odavde ide na utakmice u Minhen?
Pošaljite mi na pp, da se dogovorimo da i ja upadnem negdje. Vrijeme je da se posjeti ta Allianz Arena,
Pošaljite mi na pp, da se dogovorimo da i ja upadnem negdje. Vrijeme je da se posjeti ta Allianz Arena,
Nema se sta reci za tekmu, igramo lopte. Isto rutinska tekma. Pa Keln ne izlazi vise od trideset metata of svog gola, brane se sa 10 igraca.
Ko bi rekao da odbrana ovako dobro funkcionise i vjerujem da napad malo steka zbog toga.
Gotze nastavlja sa odlicnin partijama, on samo treba da se stavi da zuji po sesnestercu i to je to.
Sad utorak odraditi i ove ruse.
Ko bi rekao da odbrana ovako dobro funkcionise i vjerujem da napad malo steka zbog toga.
Gotze nastavlja sa odlicnin partijama, on samo treba da se stavi da zuji po sesnestercu i to je to.
Sad utorak odraditi i ove ruse.
-
Nerminovic
- Kontakt:
"Il Re di Roma" and "FußballGott"

Bayern i Barca u sezoni 95/96 igraju Kup Uefa, Pep igra libera
Neke stvari nisu slučajne heheheheh
@muamer, jos uvijek ne znamo kakva je odbrana.
Jednostavno, da bismo saznali kakva je bayina odbrana, moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.
Jednostavno, da bismo saznali kakva je bayina odbrana, moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Bitno da je postavljeno bezbrojno dodavanje prvom do sebe a to što je direktni krivac za jedan gol i što kod drugog gola luta u polju nikome ništa ... Ko svojevremeno Breno gubi duele i ispada iz linije
Osnova libera u defanzivi je valjda da ti ispravljaš tuđa ispadanja a ne drugi tvoje, trebao je na časove kod Franza ... slabo pravo
Ajd sad ozbiljno za 10 godine nikoga neće biti briga za te pasove osim Katalonaca koji svš*vaju na to dok pogreška kod gola ostaje vječna pogotovo u polufinalu Uefa cupa i to je to ...
[youtube][/youtube]
Druga utakmica Barcelona-Bayern 1:2 https://www.youtube.com/watch?v=yiDQqad-TM8
Uostalom iz tog vremena uvijek će biti Pep prije Scholl-a, Matheusa, Hamana pa i još nekih "manjih" nedokazanih igrača...
@seker @muamer
Vala načekati se do toga ... Tamo negdje četvrtina ili polufinale LP da dođe kako treba protivnik pa da pukne peticu i rutinski odradi kontranapade kao što je prošle sezone Ronaldo ...
Ajd sad ozbiljno za 10 godine nikoga neće biti briga za te pasove osim Katalonaca koji svš*vaju na to dok pogreška kod gola ostaje vječna pogotovo u polufinalu Uefa cupa i to je to ...
[youtube][/youtube]
Druga utakmica Barcelona-Bayern 1:2 https://www.youtube.com/watch?v=yiDQqad-TM8
Uostalom iz tog vremena uvijek će biti Pep prije Scholl-a, Matheusa, Hamana pa i još nekih "manjih" nedokazanih igrača...
@seker @muamer
Vala načekati se do toga ... Tamo negdje četvrtina ili polufinale LP da dođe kako treba protivnik pa da pukne peticu i rutinski odradi kontranapade kao što je prošle sezone Ronaldo ...
Uvijek se može pilati naopako i čekati poraz kluba za koji kao navijaš. Sad čekamo da Bayern izgubi, pa da se neko pojavi da kaže kako je igra smeće.

Svajni izgleda neki ambasador Bajerna, svugdje ga ima i to cini mi se vazda u istoj odjeci. 
Da, i ja se slazem za odbranu da nije docoljno testirana ali ipak pet utakmica nismo primili gol je za pohvalu. Sto se tice kontri sta da radimo kad se protivnik tako postavi ma startu. Sumnjam da Pep zeli ikad da igra na kontre, jer on to ne voli. Pa po cjenu otkaza.
Prosle sezone smo cini mi se imali vise problema sa tim kontrama, sjetite se tada iako smo pobjedili koliko su majnc, nirnberg, ... pravlili problema sa tom igrom. To je Real samo nadogradio i razvalio nas.
Da, i ja se slazem za odbranu da nije docoljno testirana ali ipak pet utakmica nismo primili gol je za pohvalu. Sto se tice kontri sta da radimo kad se protivnik tako postavi ma startu. Sumnjam da Pep zeli ikad da igra na kontre, jer on to ne voli. Pa po cjenu otkaza.
Prosle sezone smo cini mi se imali vise problema sa tim kontrama, sjetite se tada iako smo pobjedili koliko su majnc, nirnberg, ... pravlili problema sa tom igrom. To je Real samo nadogradio i razvalio nas.
Najteže je stoperima kada se ovako igra na veliki posjed, jer najteže je tada zaustaviti kontre, protunapade protivnika. Pojedini protivnici su imali takvih pokušaja, donekle Schalke, malo Paderborn, pa i City....Pogotovo kod Cityja su ti protunapadi dobro sasiječeni i za sada se u takvim situacijama najviše iskazuje Boateng, koji ima brzinu da sustigne protivničkog igrača, a onda je još jak u duelu. Alonso isto tako, pored organiziranja igre, bitan je u ometanju protivničkih kontri.
Ekipa je hajmo reći do sada imala 2 ozbiljnija testa: jedan je Schalke, završilo se remijem, drugi je City dobili smo. E sada kroz sezonu će kalibri protivnika rasti, jer npr jedan Real je još veća stepenica od jednog Cityja.A pogotovo se treba paziti još nekih drugih evropskih ekipa, jer BL je svakodnevnica, stalno se susrećeš s protivnicima, a u LP te protivnici više mogu iznenaditi. Čak i oni na koje možda ne računaš da su baš top...
Ja se s mnogim eksperimentima Pepa slažem. Npr prije svake utakmice zbrajate broj bekova na terenu. Ali treba shvatiti, da se jedan Alaba mora i kao vezni igrač posmatrat, jer to igra u austrijskoj reprezentaciji i on to isto tako zna igrati. Druga je stvar što je on kao bek bio sjajan pod Juppom i što smo na to navikli.
Lahm je s druge strane potreban u vezi, kada ovako ima dosta izostanaka, samo sam vremenom stekao čvrsto uvjerenje da ipak u jačim utakmicama mora na beka. U to me ubjedilo SP i jednostavno iz tog SP bi i Pep trebao uzimati mnoge pouke.
A i vrlo je interesantno posmatrat ove naše formacije. Jučer je bilo interesantno opet vidjeti kako smo zapravo s jednim pravim stoperom na terenu i kako se Boateng i Xabi izmjenjuju faktički na toj poziciji stopera, a faktički libera....Isto tako interesantno kako je Alaba igrao neku vrstu totalno ofanzivnog stopera, na momente je to bio i bek. Mnoge su varijacije u formaciji i zaista to može biti jako nepredvidljivo za protivnika.
Jučer je Pep postavio formaciju i taktiku, kod koje Koeln nikakve šanse nije imao. S nekom drugom taktikom bi oni čak stvorili i koju priliku više. Ali ovakvom su postavkom bili totalno zbunjeni. To su dobro analizirali i na Spielverlagerung.de.
http://spielverlagerung.de/2014/09/27/1 ... geisbocke/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ekipa je hajmo reći do sada imala 2 ozbiljnija testa: jedan je Schalke, završilo se remijem, drugi je City dobili smo. E sada kroz sezonu će kalibri protivnika rasti, jer npr jedan Real je još veća stepenica od jednog Cityja.A pogotovo se treba paziti još nekih drugih evropskih ekipa, jer BL je svakodnevnica, stalno se susrećeš s protivnicima, a u LP te protivnici više mogu iznenaditi. Čak i oni na koje možda ne računaš da su baš top...
Ja se s mnogim eksperimentima Pepa slažem. Npr prije svake utakmice zbrajate broj bekova na terenu. Ali treba shvatiti, da se jedan Alaba mora i kao vezni igrač posmatrat, jer to igra u austrijskoj reprezentaciji i on to isto tako zna igrati. Druga je stvar što je on kao bek bio sjajan pod Juppom i što smo na to navikli.
Lahm je s druge strane potreban u vezi, kada ovako ima dosta izostanaka, samo sam vremenom stekao čvrsto uvjerenje da ipak u jačim utakmicama mora na beka. U to me ubjedilo SP i jednostavno iz tog SP bi i Pep trebao uzimati mnoge pouke.
A i vrlo je interesantno posmatrat ove naše formacije. Jučer je bilo interesantno opet vidjeti kako smo zapravo s jednim pravim stoperom na terenu i kako se Boateng i Xabi izmjenjuju faktički na toj poziciji stopera, a faktički libera....Isto tako interesantno kako je Alaba igrao neku vrstu totalno ofanzivnog stopera, na momente je to bio i bek. Mnoge su varijacije u formaciji i zaista to može biti jako nepredvidljivo za protivnika.
Jučer je Pep postavio formaciju i taktiku, kod koje Koeln nikakve šanse nije imao. S nekom drugom taktikom bi oni čak stvorili i koju priliku više. Ali ovakvom su postavkom bili totalno zbunjeni. To su dobro analizirali i na Spielverlagerung.de.
http://spielverlagerung.de/2014/09/27/1 ... geisbocke/" onclick="window.open(this.href);return false;
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.
U zadnje dvije godine ja se ne sjecam ekipe, ili je bilo rijetko da nam je neko nametnuo pritisak jedno desetak minuta konstantno. Sve probleme koje smo imali i imat cemo ce ici preko polukontri inkontri i prekida. I to je jedina nasa slaba tacka ali sta ces to je nus pojava naseg sistema i igre.
Pa već nekoliko godina je tako, jednostavno niko se ne smije otvoriti protiv nas,Barcelona je nešto pokušala i još liječe rane.muamerc je napisao/la:Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.
U zadnje dvije godine ja se ne sjecam ekipe, ili je bilo rijetko da nam je neko nametnuo pritisak jedno desetak minuta konstantno. Sve probleme koje smo imali i imat cemo ce ici preko polukontri inkontri i prekida. I to je jedina nasa slaba tacka ali sta ces to je nus pojava naseg sistema i igre.
Sad kad se SB renovira bit ce jaci od Allianz Arene. Dobro nam dosli onda.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sistemacko propadanje Šaćira kod nas, dečko nikako da očara Pepa,ama sekunda jedne ga Pep ne želi izgleda.po mom ostao je zbog silnih ozljeda a ne što se racuna na njega.žao mi ga ima potencijal treba mu prostor i povjerenje.
VOLIM BAYERN
Imao je na pocetku sezone 3-4 utakmice priliku da pokaze sta moze a on nista, cak je bio igrac manje u svakoj. Tako da mi nije krivo za njeg. Nadam se da ce pronaci angazman tamo gdje ce moci igrati. Mislim da je problem kod njega samo u glavi.isakovich je napisao/la:Sistemacko propadanje Šaćira kod nas, dečko nikako da očara Pepa,ama sekunda jedne ga Pep ne želi izgleda.po mom ostao je zbog silnih ozljeda a ne što se racuna na njega.žao mi ga ima potencijal treba mu prostor i povjerenje.
Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.

U obje utakmice se Real bazirao samo na kontre nije krenuo otvoreno.Dzoni je napisao/la:Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.