Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

aqarius
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la aqarius » 28 sep 2014, 10:45

Ma imamo mi konja za trku samo da naš stručnjak sa klupe to postavi kako treba,da ta formacija liči na nešto,bez nekih lažnih krila,bekova ,golmana,veznjaka,vodonoša..itd...postavi ljude na prava mjesta i to je to..,Hajrović odigrao sasvim solidno,Mujdža opet starter,Džeko,Mire,Medo u Deportivu veoma bitni u svojim ekipama,Spaha kom curik...Jedino fale Kolašinac i Zukanović da imamo tu širinu...stvari idu nabolje...ako naš kvazistručnjak opet krene sa nekim Star Trek formacijama gotovi smo..nema nas nigdje u kakvoj god formi nam bili igrači..

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 sep 2014, 10:58

mene strah ove Belgije, karat će nas u svaku rupu, neće vadit :(
mogu napravit dvije ekipe koje su podjednako jake, svaki igrač ima dostojnu zamjenu i što je najbitnije selektor im nije plavuša
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 sep 2014, 11:56

sinoc sam sanjao da na poluvremenu protiv Velsa gubimo 2:0. I to nisam gledao utakmicu,nego neku seriju jer sam zaboravio da je utakmica..pu pu pu pu pu

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 28 sep 2014, 12:40

Unknown Genius je napisao/la:Moguće da je došao red i na taktiku sa lažnim štoperom i lažnim desnim bekom. To, mislim, još nismo isprobavali.
Ne zna Sajo sta je to :lolno: :lolno:

Pokazalo se da Susic nije strateg nit takticar, da ne skautira protivnika i da ne uci iz svojih gresaka :crazy: :crazy:
Ovdje su igraci ljudi svoji na svome, sta god da izvede bit ce tesko zaustaviti Bejla pod jedan...

Mislim da se mora igrat sa dva zadnja vezna, i da je 4-2-3-1 optimalno najbolja za nas zasada, s tim da se jedini Dzeko ne mora vracat ovi ostali svi moraju napravit dva zida iza lopte pri igranju odbrane.

Nas problem je sto vec godinama ne znamo igrat odbranu (nazovi bunker na momente) i nije mi jasno zasto se to ne uvjezbava i trenira (a ne seve i lopte na dva gola na "zatvorenom" treningu :eh:)

----------Begović
Mujdža-Bico/Šunjić?-Spahić-Salihović?
-----Medeni??? - Besic
---Hajrović-Pjanic-Lulić
------------Džeko

Ne znam koga na zadnjeg veznog Medunjanin mi je previse naprijed orijentiran, nije dobra opcija.
Besic na stranu na kojoj igra Bale, da pomogne Beku u zatvaranju unutrasnje strane, da ne ulazi na sut.
Slicno je radio Murinjo u Interu kada je na zadnjeg veznog stavljao Zanettija.
inace ?

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 28 sep 2014, 12:43

Ako kojim slucajem Sajo pomisli da nam nece trebat jaka odbrana (prije svega veznih igraca) protiv Bejla i Belgije grdno se vara. On uvijek ono "igrat cemo napadacki, hajmo dat gol vise od protivnika" ... pa hajmo ga ne primit pod jedan.
inace ?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 sep 2014, 13:07

Neutral je napisao/la:Vels će ako Bog da da nastada nakon dolaska vođe u odbrani. Prema naprijed smo uvijek bili dobro popunjeni, problem je bila posljednja linija odbrane koja je opet kvalitetna kada je tu Emir Spahić.
problem su safetovi tripovi da je strateski mastermind. sve dok se on izdrkava sa sastavom, ne mogu nam ni prime maldini i nesta pomoc, kamoli emir spahic.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 28 sep 2014, 13:09

JohnLowe je napisao/la:Ako kojim slucajem Sajo pomisli da nam nece trebat jaka odbrana (prije svega veznih igraca) protiv Bejla i Belgije grdno se vara. On uvijek ono "igrat cemo napadacki, hajmo dat gol vise od protivnika" ... pa hajmo ga ne primit pod jedan.
ja msm kad se postavi najjaca taktika da se mozemo s bilo kojom repkom nadigravati za taj gol vise mozda ne sa svabama i tu jos jednom il dvije repke al ovo ostalo moze samo treba izvesti normalan sastav 4-5-1 sa normalnim bekovima i krilima besom na zadnjem veznom i medom i pjanicem malo ispred :D

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 28 sep 2014, 13:48

Dokle god Pjanic bude igrao desetku, necemo ga vidjeti u pravom svjetlu

Osmica u 4-3-3 ili sa Besicom u vezi u 4-2-3-1

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 28 sep 2014, 13:51

Mada nije neka mudrost, nama je kljucna utakmica protiv Velsa. To se mora dobit i onda se sve ponovo otvara i za nas pocinje od pocetka.
Nas plasman na Euro zavisi od scora u utakmicama prov Velsa, Izraela, i Kipra. Andoru ne racunam jer tu je 6 bodova zagarantovano i besmisleno bi bilo uposte pricati o drugacijem izhodu.. Mi ako zavrsimo s pozitivnim omjerom sa ove tri ekipe + 6 bodova sa Andorom mi smo na Euru. Isto tako sam siguran 100% da ce izmedju Velsa, Kipra i Izraela biti borbe i rezultata koji ce nama ici u korist, a mozda i Andora (mada sumnjam) nekom otkine bod...
Obje utakmice sa Belgijom su utakmice za prestiz jer po kvalitetu i igri belgijske reprezentacije u zadnjih godinu i vise, oni objktivno ne bi trebali izgubiti boda u ovoj grupi... U svakom slucaju mi bi pobjedom protiv Velsa osim 3 extremno bitna boda, vratili pozitivnu atmosferu u ekipu i ponovo, nakon svega, digli raspolozenje u raji. Na punom stadionu u pozitivnoj atmosferi uvijek smo igrali dobro protiv jakih ekipa tako da ja ne vjerujem u neko belgijsko izivljavanje nad nama kako mnogi predvidjaju, cak stavise imali bi sve uslove da im pripremimo uslovno receno "iznenadjenje".
Ali ako izgubimo u Velsu pa i igramo nerijeseno, sve ovo pada u vodu. Negtivan naboj i pritisak ce biti jos veci, stadion ce se okernut protive ekipe nakon 10 minuta i prve greske na terenu, i tu Belgija dobija bez problema. Sa jednim ili niti jednim bodom iz ove dvije utakmice, 80% bi se vec sad oprostili od Eura - mozda bi imali jos neke sanse za baraz ali to vise ne bi zavisilo od nas i nasih rezultata.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 sep 2014, 14:19

L_blancos je napisao/la:Dokle god Pjanic bude igrao desetku, necemo ga vidjeti u pravom svjetlu

Osmica u 4-3-3 ili sa Besicom u vezi u 4-2-3-1
Dokle god mi budemo igrali bez ciste formacije i da svaki jedan momak zna svoj zadatak na terenu nijednog od njih necemo vidjeti u pravom svijetlu.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2014, 02:20

Valjda ne bude ovakva atmosfera, :silent:
[youtube][/youtube]
Siguran sam da ćemo igrati sa jednim napadačem, tj. Džekom. Stavljanje Vede na krilo je igrač manje, valjda je to trener svih trenera već jednom shvatio.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 sep 2014, 02:26

Ma cini mi se da Velsani nemaju toliki naboj sto se tice fudbalske repke, kao sto imaju Skoti i Irci na primjer. Evo nece ni igrat na Milleniumu nego na Cardiffovom stadionu.

Ali simpaticni su mi, i nadam se naravno da ce biti treci ispred genocidasa.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2014, 02:29

Imali su veliku podršku protiv Andore.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 29 sep 2014, 10:31

protiv Velsa ce biti tjesno, rezultat 2:1 za nas....sto se sastava tice, ja bi ovako poceo:

begovic
vrsajevic-sunjic-spahic-lulic
mujdza-hadzic-besic-visca
medunjanin
dzeko

i posle u drugom poluvremenu sledece izmjene: pjanic > medunjanin, hajrovic > visca, cimirot > besica

ako budemo ovako igrali, garantirana nam je pobjeda!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 sep 2014, 10:49

Idel' ko od vas u Vels?
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 sep 2014, 10:51

Sam ‏@samuelJayC 3m
According to @TeleFootball, Ramsey is out for 6 weeks

Jos Bale da se povrijedi. :pray:
1946

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 sep 2014, 10:56

Head je napisao/la:Sam ‏@samuelJayC 3m
According to @TeleFootball, Ramsey is out for 6 weeks

Jos Bale da se povrijedi. :pray:
Nikad mi nije drago kad se neko povrijedi ali ovo nije lose... :njanjanja:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

zIzOoO
Kontakt:

Post Postao/la zIzOoO » 29 sep 2014, 11:15

Ipak Hakala ostaje ziv... Bog mu uslisio molitve... :D :D :D
Uuuu Plave boje, Njima ja sam obojen.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2014, 12:29

Napravili smo od Velsa giganta, ljudi jedva dobiše Andoru. Zabrinuti smo bili jedino radi odbrane jer smo bili poprilično sigurni da ćemo zabiti jedan ili dva gola, no problem odbrane je kod nas, hvala Bogu sada riješen.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 29 sep 2014, 12:35

neka su nam svi bogovi na pomoci sa ovim teletom na klupi nadam se da ccemo ostvariti dobre rezultate u ove dvije tekme najvise radi ovih ljudi koji navijaju i igraca a onaj kloc na klupi nadam se da ce shvatiti jednom da je ogranicen sa znanjem o fudbalskoj strategiji i da ce odstupiti sa mjesta selektora. Safete napolje molim te pojacaj nas teleca glavo
joj hamo vidi mu glave

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 26 gostiju.