Vidjecemo koliko i sta mozemo do kraja, prognozirati je maksimalno tesko, jer smo mi totalno cudna ekipa ove sezone. Tacno covjek ne zna sta bi mislio. Vidimo odlicne rezultate koji nas prate iz utakmice u utakmicu, a opet svi smo svjesni kako u 90 minuta utakmice imamo ogromne razlike u igri, bas previse osciliramo, sto prave ekipe uvijek mogu iskoristiti protiv nas. Sreca je da smo protiv ovih manjih ekipa izvukli gotovo maksimum bodova. To raduje.
Svi mi koji smo gledali ovaj duel protiv Zvijezde smo prije te utakmice vidjeli to kao duel 2. i posljednje ekipe na tabeli. A opet na samoj utakmici smo znali da propadamo na amaterski nacin, kao da nema nikakve razlike u kvaliteti.
Taj mali postotak razlike je uticao da na kraju utakmicu dobijemo. Generalno gledajuci, zbog ovakvih utakmica mi nismo u stanju da razlucimo sta mi mozemo bez obzira sto nas prate rezultati u ovom trenutku. Stojimo cvrsto na zemlji i nadamo se potajno da se ovako moze nastaviti. Tako to i treba po mom misljenju posmatrati.
Treba dati podrsku svakom igracu, mada slova koja pisemo ovde ne odjekuju daleko, pa onda nema veze ako se poneka konstruktivna kritika prenesa na ovaj forum. Antolovic je zaista kriminalan u ovoj polusezoni. Nadovezao bih se na neko svoje ranije razmisljanje o Benji Colicu i njegovoj nespremnosti, pa ih malo poredim, jer smatram da i Antolovic moze imati ulogu rekonvalescenta, samo iz razloga sto nije bas dugo stajao medju stativama. Ono sto me cudi kod njega je nacin kako lako ispada iz svoje forme kada ne brani neko vrijeme. Sjecam se kada je dosao u Borac poslije dosta neigranja i gotovo identicnih partija koje je pruzao tamo , gdje su ga poslali nazad u Poljsku poslije samo nekoliko utakmica. Bio je totalno van forme. Zeljo je brzo tada reagovao i doveo ga na posudbu, ovaj se vratio igrama i uveliko pomogao u osvajanju trofeja kod nas. Opet velika pauza i sada se desava kod nas kao sto je bio u Borcu. Totalno van igre i van forme. Cudno mi je da golman izgubi takvu rutinu, odnosno, cudno mi je da je tako sporo vraca. Kod Loncarica je bio isti slucaj, ali se jako brzo vratio rutini. To je ono sto se od golmana ocekuje. Izgleda da treba istrpiti Antolovica cijelu ovu polusezonu, da bi se ovaj vratio u tu neku optimalnu rutinu, od postavljanja, do komunikacije i pravovremenih izleta. On odbrani poneku tesku loptu i spasi nas gol, ali onda i kiksa jako tesko. Sreca je da nas u ovim kolima ide realizacija, pa njegove lose odbrane ne dovode do gubitka bodova.
Kao ekipa smo lohotni, ali nas ide rezultat. To je najbitnije. Svi nas shvataju ozbiljno i i dalje smo posmatrani kao favoriti u vecini utakmica. To je lijep osjecaj. Primamo vise golova i zbog toga sto smo promijenili sistem igre ka vise ofanzivnoj varijanti, kao i iz razloga sto imamo manje kvalitetne stopere nego sto smo navikli. Zeljo je uvijek imao fantasticne stopere, pa samo u poslijeratnoj istoriji kluba moze se nabrojati sijaset odlicnih stopera koji su prodefilovali kroz klub. Od Pintula,Amanake, Alihodzica, Mulalica, Vugdalica, Hurica, Bogicevica, pa da dalje ne nabrajam. Nazalost, sada nemamo takve u ekipi. Plus nesiguran golman i to je situacija kojoj se ne nadamo, pogotovo sto nas je Amar naucio dobroj defanzivi i primanju minimalnog broja golova.
Meni se jako svidja nasa lijeva strana. Kvesic i Varea, dva jaka individualca. Izgledamo znalacki tu. Kvesic se vraca i dolazi sebi iz utakmice u utakmicu, njegov napredak je evidentan i po meni je on na 70 % svojih mogucnosti, sto je za ovu ligu i vise nego dovoljno. Tek poslije narednih priprema, ocekujem njega u punom izdanju. Varea je jednostavno izvrstan. Iako mu tu nije mjesto , on se odlicno snasao i doprinosi ekipi mirnocom, znanjem i efikasnoscu. Ovakav nam je igrac trebao u ekipi. Uzivam gledajuci ga. A lijeva strana terena nam je konacno dobro kompletirana, jer smo dugo vremena patili na toj strani. Ako je lijeva bila upitna, sada je sa desnom stranom mnogo toga cudnog. Ali nema veze, bitno je da bodovi dolaze na konto, to se racuna, i to je najvaznije.
Onoliko koliko smo cudni, nikad se ne zna koliko i koga mozemo da iznenadimo. Prvo sami sebe pa onda i sve ostale. Prema zadnjoj odigranoj utakmici, ova sljedeca protiv Sirokog je veliki ispit za odbranu. Ne vjerujem da po tome ima mnogo optimista za dobar rezultat. Ali bas po tome se ogleda nasa ekipa u ovoj godini, te nas mozda opet iznenade i obraduju sa fantasticnom odbranom u ovoj utakmici

.
Cudni smo...nevjerovatno smo cudni...i mene to dovodi do posebnog ushicenja

. Samo hrabro i za gol vise, ako vec ne idemo na varijantu da ne primamo golove