RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Seljačino,što se petljaš gdje ti nije mjesto?To je odlika seljaka,guraju nos gdje mu jeste i nije mjesto.Kakve poveznice ti imaš sa Velezom?Inače,kad si već tu,koliko fisovaca dolazi u srijedu?JamaĆno Ćetristo rumenih momaka?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Bit ce nas uglavnom vise nego sto je vas bilo jucer na stadionu!nemoj da se iznenadis(prepadnes)kad vidis Fisovce!!
Godine prolaze jubav ostaje...
Dobili smo 200 karata i toliko nas je došlo.
Evo vama kupa i šansa da vidimo Torcidu Vitez na djelu.
Evo vama kupa i šansa da vidimo Torcidu Vitez na djelu.
-
konjicanin01
- Kontakt:
Ono sto se dogadja Velezu je ista prica od Celika prije dvije sezone,nakon sto su pred kraj sve "DERALI" mislili su da ce se prosetat ligom sljedece sezone ,kad ono jed va sredina tabele.Eh identicna stvar se sad desava igraci su se digli u oblake umislili su da su igracine a ustvari su obicni amateri koji nisu ustanju se nositi s pritiskom,.Tek sad je jasno da je glavni igrac ove ekipe bio Okic,bez njeg ova ekipa je postala bezopasna ,kad se samo sjetim prosleg derbija kako smo samo lagano stvarali sanse a juce zrinjski nas dobi bez ispaljenog metka.Hebibovic i Jankovic ni sjena onih igraca iz prosle sezone jasno je da su bili rastereceniji kad je tu bio Okic,sve u svemu sto se tice prvenstva to bI bilo to,ponovo ostaje kup i neka tanana nada al bgmi tesko jako jako tesko 
white1950 je napisao/la:Bit ce nas uglavnom vise nego sto je vas bilo jucer na stadionu!nemoj da se iznenadis(prepadnes)kad vidis Fisovce!!
Dobili smo 200 karata papak jedan.Uostalom šta tebe boli briga koliko je nas išlo?Haj otpepaj!
zizu1991 je napisao/la:Tebi kao da je hobi tjeranje raje s topica na kojima upise ostavljaš. Vidi samo njegovog razmišljanja moliću lijepo. Tipično nipodaštavanje i minimiziranje imena Veleža koji je dio svete trojke bh nogometa. Ispada da je igračima koji igraju za Velež motiv potreban a on se zove igranje u Evropi prije igranja za dres, igranja za navijače, za klub, za njegovu historiju, za ponos, za prkos, za sve ono što ovaj klub čini velikim.Virtu4l je napisao/la:Ma ja sam razočaran atmosferom i pompom oko te utakmice, kao da je finale LP, bacanje bombi da Velež ima šanse za evropu, licenciranje i slično, mislim da se sjećaš, slično kao naše nedavno gostovanje u Tuzli.
Ali ti to ne možeš da shvatiš, i nikada nećeš.
Utakmica jučer je donijela jedno veliko razočarenje, pljuc na čitav stručni štab. Neću izgovore izostankom određenih igrača koji se u slučaju poraza imenuju kao ključni da bi se smanjila oštrica napada na glavne i odgovorne. Ne želim i neću da vidim onakvu predstavu koja se može poistovjetiti sa statičnošću, anemičnošću, bezvoljnošću, nedostatkom trke, agresivnosti, kompaktnosti, izgaranja. Igrači nisu krivi, kriva je Uprava, kriv je stručni štab zbog selekcije igrača i pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.
Sami početak sezone je dao naznake na šta bi mogla da liči naša igra u doglednom vremenu, a mi već čitavih 9 kola, iz kola u kolo više od 2 mjeseca čekamo taj upgrade naše igre, i tješimo sami sebe. Iz mene ne piše očajanje, niti razočarenje, nego na određen način realno sagledavanje situacije.
Pogledajmo samo našu ekipu na proljeće koja je gazila sve redom svojim karakteristikama, pa pogledajmo šta ova ekipa ima odnosno nema. Sve nam se samo kaže. Ja i dalje ostajem kao i svi uz ovaj grb, to je neupitno, ali se neke stvari moraju mijenjati, radikalno.
U ovoj našoj ligi igračima treba prvo mjeriti muda kad se dovode, nemožeš drugačije.
Nisu ovo zapadne lige gdje ti je svejedno gdje igraš, kući ili na strani.Jučerašnje (blago rečeno ****) ponašanje pojedinih igrača je za osudu stvarno.
NIšta što već nije dosada rečeno. Nismo imali hrabrosti, iz nekog sasvim nepotrebnog razloga smo se prepali i bilo je što je bilo. Doduše, da nije bilo penala, ko zna da li bi i oni zabili gol, ali to je fudbal. Zasluženo su pobijedili.
Feja ima i dalje moju podršku, najviše iz razloga što ne vidim da bi mogli boljeg naći, ali mislim da i on treba malo da se zamisli i u nekim stavrima korigira. Okić nam je bi prevažan igrač, to se tek sada vidi, koliko smo samo dobili utakmica u kojima je on bio jedini strijelac, sada nemamo takvog, nekog ko će riješiti utakmicu i kad ne ide. Anija treba vratiti na beka, samo ga džaba gušimo na krilu, dvojica ga zatvaraju i mi imamo igrača manje. Ja bih probao sa Maletićem na lijevom beku, Peja, koliko god da mi je drag, nema potreban nivo kvalitete.
Juče je najbolji bio Zvonić, i mislim da bi trebao dobivati više šansi.
Feja ima i dalje moju podršku, najviše iz razloga što ne vidim da bi mogli boljeg naći, ali mislim da i on treba malo da se zamisli i u nekim stavrima korigira. Okić nam je bi prevažan igrač, to se tek sada vidi, koliko smo samo dobili utakmica u kojima je on bio jedini strijelac, sada nemamo takvog, nekog ko će riješiti utakmicu i kad ne ide. Anija treba vratiti na beka, samo ga džaba gušimo na krilu, dvojica ga zatvaraju i mi imamo igrača manje. Ja bih probao sa Maletićem na lijevom beku, Peja, koliko god da mi je drag, nema potreban nivo kvalitete.
kako se zove u vas onaj sto je jucer broj 8 nosio (stopera igro, mozda malo manje od 2 metra visina.. isti nemanja matic
) ? on vam je najbolji bio
unaprijed hvala
unaprijed hvala
Amir Zoljhifans je napisao/la:kako se zove u vas onaj sto je jucer broj 8 nosio (stopera igro, mozda malo manje od 2 metra visina.. isti nemanja matic) ? on vam je najbolji bio
![]()
unaprijed hvala
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- tepsija
- Kontakt:
Mazlume bosanski,nisam mislio na Torcidu danas u Puli,mislio sam na lašvanske momke koji bodre FIS Vitez.white1950 je napisao/la:Bit ce nas uglavnom vise nego sto je vas bilo jucer na stadionu!nemoj da se iznenadis(prepadnes)kad vidis Fisovce!!
Kamberovića polje vam ne računamo kao gostovanje tako da ste sad na max 12.Jako ste respektabilni.
Hajmooooooooo
[youtube][/youtube]
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
- tepsija
- Kontakt:
Juniori
Radnik-Velež 1:1
Kadeti
Radnik-Velež 2:1
Radnik-Velež 1:1
Kadeti
Radnik-Velež 2:1
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Da li Velež ima neku fudbalsku akademiju i na koji način dovode nove momke u omladinski pogon?
-
HappyGilmore
- Kontakt:
Pozdrav RAja.
Ne pisem cesto, tj. do sad nisam pisao, ali evo nadjoh jedan zanimljiv tekst pa da ga podijelim sa Vama. Autor teksta je Dragan Markovina, a isti mozete procitati na http://www.tacno.net" onclick="window.open(this.href);return false;.
Dragan Markovina o mitskom klubu: Velež je klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa
Bio jednom jedan klub. Veliki klub, samo pola stepenice iza klubova velike četvorke. Rajinski klub, klub nogometnih znalaca, crveni klub, klub s tradicijom, klub rođenih, simbol Mostara. Klub slične povijesti kao i Hajduk, s tom razlikom što je Velež uvijek bio radnički klub, za razliku od građanskog Hajduka. Skoro 90 godina kontinuiranog djelovanja, 77 poginulih igrača u narodnooslobodilačkoj borbi, nebrojeno nogometnih majstora.
A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.
Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.
Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.
Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo optuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.
Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.
Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.
Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.
Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.
Ljudi kojima ne možeš lagati.
Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.
Klub svih nas.
Ne pisem cesto, tj. do sad nisam pisao, ali evo nadjoh jedan zanimljiv tekst pa da ga podijelim sa Vama. Autor teksta je Dragan Markovina, a isti mozete procitati na http://www.tacno.net" onclick="window.open(this.href);return false;.
Dragan Markovina o mitskom klubu: Velež je klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa
Bio jednom jedan klub. Veliki klub, samo pola stepenice iza klubova velike četvorke. Rajinski klub, klub nogometnih znalaca, crveni klub, klub s tradicijom, klub rođenih, simbol Mostara. Klub slične povijesti kao i Hajduk, s tom razlikom što je Velež uvijek bio radnički klub, za razliku od građanskog Hajduka. Skoro 90 godina kontinuiranog djelovanja, 77 poginulih igrača u narodnooslobodilačkoj borbi, nebrojeno nogometnih majstora.
A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.
Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.
Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.
Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo optuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.
Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.
Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.
Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.
Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.
Ljudi kojima ne možeš lagati.
Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.
Klub svih nas.
nisam htio pisati odmah nakon tekme, jer sam prvo želio vidjeti komentare nakon utakmice, a komentari su
stvarno žalosno šta se dopušta na PDF-u Veleža, sramota za moderaciju.
Što se tiče ove tzv. utakmice protiv tzv. Zrinjskog ili Zrinskog, jer ni oni samo ne znaju kako se zovu, to nije nikada bio niti će biti derbi, a kamoli gradski. Ove utakmice služe samo za pokazivanje svoje jadne nacionalističke strane publike zvana Ultras, a poseban primjer je tzv. stručnjak Karačić, otvoreni mrzitelj svega onog što nije "Hrvatsko". Radi se o klubu koji se pokušava silom nametnuti čitavom Mostaru, kako bi se Velež trajno odstranio iz Mostara ali i Hercegovine, ali kada nisu uspjeli 93', neće ni sada, nek budu u to sigurni. Nema ovdje ni i od igre, nego čisti fašizam, kada se igra ova tzv. utakmica, a o fudbalu, da i ne govorim, više se radi o hrkljušu. Posebna je priča tzv. fudbalski savez BiH, koji nije ništa drugo nego savez koji se slobodno može nazvati nacionalističko-fašističkom tvorevinom, kojom upravlja politika, ali su oni mislili da nas mogu preveslati, ali malo sutra. Fudbal je ovdje umro 1992. godine, a ne sada, kako neki govore. Nema ovdje fudbala ni gram jedan. Kada ovaj tzv. FSBiH svašta sebi dozvoljava, pa da tzv. trener anamo onih kaže mi se vraćamo u svoj Mostar, onda nam je sve jasno, kako stvari idu. Veležu nema mjesta u ovoj ligi, sve dok u FSBiH sjede politički poltroni, koji žele podjelu države, to moraju da shvate i Željo, Sarajevo, Čelik i Sloboda, a namjerno sam napisao samo ove klubove, iz razloga što oni moraju postati pokretači revolucije u našem fudbalu, slično socijalnim protestima, jer ovi klubovi dolaze iz velikih centara, inače ako se ne probudimo, ne gine nam krah fudbala, ako hoćete i gašenje pojedinih velikana.
O igri i rezultatu neću pisati, jer su pojedinci prije mene sve rekli, ali me boli činjenica kako se dopušta da pojedini padobranci i mamlazi tipa @white1950, wienultras, rigotina...ulijeću na naš PDF bez sankcija, dok su zbog sličnih ovih ne znam kako ih nazvti trajno banovani naš drugovi TitovaJuga, Pastrmka, pa evo sada i Kadet...
stvarno žalosno šta se dopušta na PDF-u Veleža, sramota za moderaciju.
Što se tiče ove tzv. utakmice protiv tzv. Zrinjskog ili Zrinskog, jer ni oni samo ne znaju kako se zovu, to nije nikada bio niti će biti derbi, a kamoli gradski. Ove utakmice služe samo za pokazivanje svoje jadne nacionalističke strane publike zvana Ultras, a poseban primjer je tzv. stručnjak Karačić, otvoreni mrzitelj svega onog što nije "Hrvatsko". Radi se o klubu koji se pokušava silom nametnuti čitavom Mostaru, kako bi se Velež trajno odstranio iz Mostara ali i Hercegovine, ali kada nisu uspjeli 93', neće ni sada, nek budu u to sigurni. Nema ovdje ni i od igre, nego čisti fašizam, kada se igra ova tzv. utakmica, a o fudbalu, da i ne govorim, više se radi o hrkljušu. Posebna je priča tzv. fudbalski savez BiH, koji nije ništa drugo nego savez koji se slobodno može nazvati nacionalističko-fašističkom tvorevinom, kojom upravlja politika, ali su oni mislili da nas mogu preveslati, ali malo sutra. Fudbal je ovdje umro 1992. godine, a ne sada, kako neki govore. Nema ovdje fudbala ni gram jedan. Kada ovaj tzv. FSBiH svašta sebi dozvoljava, pa da tzv. trener anamo onih kaže mi se vraćamo u svoj Mostar, onda nam je sve jasno, kako stvari idu. Veležu nema mjesta u ovoj ligi, sve dok u FSBiH sjede politički poltroni, koji žele podjelu države, to moraju da shvate i Željo, Sarajevo, Čelik i Sloboda, a namjerno sam napisao samo ove klubove, iz razloga što oni moraju postati pokretači revolucije u našem fudbalu, slično socijalnim protestima, jer ovi klubovi dolaze iz velikih centara, inače ako se ne probudimo, ne gine nam krah fudbala, ako hoćete i gašenje pojedinih velikana.
O igri i rezultatu neću pisati, jer su pojedinci prije mene sve rekli, ali me boli činjenica kako se dopušta da pojedini padobranci i mamlazi tipa @white1950, wienultras, rigotina...ulijeću na naš PDF bez sankcija, dok su zbog sličnih ovih ne znam kako ih nazvti trajno banovani naš drugovi TitovaJuga, Pastrmka, pa evo sada i Kadet...
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 29 sep 2014, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.
šta konkretno? haj pošalji na pprodjenisa je napisao/la:Zasluzen poraz danas.Vise od poraza zabolila me bojazna igra nekolicine nasih igraca,a takodje me ponovo zabolila ali ne i iznenadila STRAVA na tribinama nekada kultnog stadiona.Poligon za izivljavanje najgorih ljudskih strasti i MRZNJE.Nevjerovatna je ali i istinita cinjenica da se svoj pogodak slavi iskljucivo vrijedzanjem protivnika.Nemaju svojih pjesmi pa im svaka iskljucivo protiv Veleza. Ali valjda je to opravdano jer protivnik je Velez,isti onaj Velez koji je na tom stadionu stekao slavu i simpatije miliona ljudi sirom bivse Yuge .Ko do danas nije vjerovo i nije znao ,mogao se uvjeriti sa kakvom nemani se mi borimo godinama.Danas su na stadionu bili raja i papci.Papci su bili brojniji pobjedili su.Ali nicija nije do zore gorila pa nece ni papanska sigurno.
Na kraju bih se zelio zahvaliti svima onima koji su bili uz nas ovih dana i pruzali nam podrsku.Velez je bez obzira na trenutno stanje sigurno na dobrom putu i bice bolji iz dana u dan,a nasa ce ljubav prema Rodjenima rasti duplo vise nego sto ce nas ovi njonjasi mrziti.Veoma brzo slijede fantasticne vijesti za sve one kojima je Velez u srcu.
VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEZ
- Crni gavran
- Kontakt:
E jest vam podmladak katastrofa? Prije ste u B i H bili bez premca.
Ali svaka vam cast za skaute, dovodite te igrace iz Srbije, niko nikada cuo za njih, a kod vas postaju ekstra igraci. Postujem
Ali svaka vam cast za skaute, dovodite te igrace iz Srbije, niko nikada cuo za njih, a kod vas postaju ekstra igraci. Postujem
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
Penal otom potom, ono se i moze svirat a i nemora! Jeli bilo kontakta sa rukom? Jest, jeli nikolic stitio lice? Jest, sta se god onde odsvira korektno je i sta se god onde odsvira bit ce uvijek druga strana koja ce zamjerit odluci! Mene vise drugastvar brine, a to je grubi startovi sa ledja... igraci kona su ih bezbroj imali i svaki od njih je trebao bit sankcionisam sa zutim kartonom, ali nije! U tom slucaju meni najvise smeta sto i nasi nisu radili isto ko i oni? Karacic je njihove igrace ocigledno uputio da tako igraju da bi se uspjeli odbranit od nase brze kontre i svaki nas napad bi bio zaustavljen grubim startom sa ledja i prije nego sto bi krenuo! Moze se rec dobra taktika ali opet ne taktika koja bi fercerala da je sudija dijelio zute za te startove kosto je trebao! Da su nasi muski uzvratili na te njihove startove i uzvratili istom mjerom sa istim grubim faulovima na sredini terena nebi ni oni nista stvorili prema naprijed, a trebali su kad je vec sudija pokazao da dopusta grublju igru! To je feja trebao regulisat najkasnije na poluvremenu i rec i nasim igracima da idu u kost ko i njihovi, ali eto ocigledno nije! Neki spominju vladu, i ja sam ga kritikovao u prijasnjim utakmicama ali mu nemam sta zamjerit za ovu, kukao je sudiji sa razlogom i kao kapiten je probao stitit svoje igrace od grubi startova a i sam ih je desetak pretrpio... ja idalje vjerujem da imamo dovoljno dobru ekipu za top 4 i da cemo se avizat i uc u seriju pobjeda, samo sad vise nisam siguran hoceli to bit na vrijeme i hoceli bit prekasno kao prosle sezone da bi se docepali jednog od ta top 4 mjesta....gost je napisao/la:NIšta što već nije dosada rečeno. Nismo imali hrabrosti, iz nekog sasvim nepotrebnog razloga smo se prepali i bilo je što je bilo. Doduše, da nije bilo penala, ko zna da li bi i oni zabili gol, ali to je fudbal. Zasluženo su pobijedili.
Evo tek 2 dana su se malo slegle emocije tzv. gradskog derbija pa odlučih da napišem pokoju rečenicu za sve "rođene" koji nisu bili u mogućnosti gledati tu utakmicu bilo uživo bilo preko TV ili interneta. Iskreno, oni koji nisu posmatrali meč mogu se smatrati sretnima, jer nisu propustili ama baš ništa- još jedan ogled gradskih rivala, 25.po redu je iznova ponudio pravu paradu nemostarskih likova, ruralnih faca i ništa manje ruralnog odabira muzike kao i nevjerovatno mnogo iskompleksiranih i nacionalistički "prefarbanih" osoba koje mi uvijek uspiju smučiti ono malo fudbala zbog kojeg se ta šarolika svojta i okupila. Upravo zbog svih navedenih razloga, utakmice Veleža i Zrinjskog gdje god da se igraju su nešto najgadnije što se može vidjeti u našem ionako čemernom fudbalskom takmičenju. Premda se ne želim zamajavati i trošiti dodatno vrijeme na gore pomenute ličnosti, moram spomenuti jednog izvjesnog "gospodina" koji je sjedio iznad mene. Prozivao je nekog našeg igrača, mislim Peju (nisam se okretala da vidim) sa: "OdakleN si ti čobane?"
Enough said...
E sad ću malo da se pozabavim mrvicama fudbala kojeg su mogli vidjeti svi prisutni u subotnjoj utakmici. Prije svega, svima koji su pogledali bilo koji segment meča je kristalno jasno da je svih 90 minuta Zrinjski bio bolji, motivisaniji i požrtvovaniji takmac čija je pobjeda čista kao suza. Premda me nisu oduševili kvalitetom, veliko htijenje i na momente vic- igra poput naše iz prošle sezone su donijeli prevagu. Simeunović je "provozao" Peju, Nikolić i Muminović su pravili dar-mar u našoj zadnjoj liniji, lopte Crnova su imale oči... Čak niti često spočitavana grubost igrača Zrinjskog je po meni bila sasvim prihvatljiva- na donjoj granici fair playa, često i ispod nje, ali bih voljela da sam istu tu želju, izgaranje i poneki takav start vidjela od naših igrača. Ovako, ostaje žal i neki bljutav ukus jer smo pali bez "ispaljenog metka" u utakmici koja nije baš sasvim obična, prvenstvena.
Šta reći o našoj ekipi, igri, psihološkom momentu, taktici, učinku pojedinaca. Mogu slobodno reći da sam prvi put otkad pišem izvještaje ostala totalno bez teksta. Speechless. Da li vrijedi komentarisati taktiku i postavku za 11 nezainteresovanih rekreativaca? Ono što sam ja vidjela na ovoj utakmici nije bio strah od atmosfere, niti preveliki respekt prema protivniku, a pogotovo ne razlika u kvaliteti- bila je to takva letargija i nemotivisanost koje bi se postidio svaki uobičajeni rekreativni termin. Odmah u prvih par minuta se vidjelo da nikakav 4-1-3-2, 4-2-3-1, 4-4-2 ili varijacije na temu neće donijeti nikakav rezultat. Mislila sam komentarisati lošu igru naših bekova, nesigurnost stopera, nikakav učinak veznog reda i nevidljiv napad, krila koja statično stoje 10 koraka od bekova i ne rade ništa, ali kao što rekoh ne vrijedi pričati- za mene je ovo bila klasična izdaja mojih ljubimaca koje sam toliko puta znala pohvaliti (ponekad i previše...). Da ih ne bih sad "prečešljavala" po pozicijama, generalno ih dijelim u 3 grupe:
- Igrače koje "boli đon" za ovakav derbi i njegovu važnost;
- "Našu" djecu koja su imala tucet motiva, ali su "pregorjeli" i cijelo vrijeme djelovali autodestruktivno;
- Igrače od kojih svakako nemamo velike koristi ove sezone pa su (ne)uspješno balansirali u svojoj "sivoj" zoni.
Ove 3 podgrupe su zajedno napravile takvu igru da nas poslije nje više niko neće shvatati ozbiljno, bez obzira koliki niz povoljnih rezultata ostvarili... Bilo me sramota 6.mjesta koje smo dotad držali...
Uzroci ovakve igre mogu biti višestruki, ali jedno je definitivno- ukoliko su prema njima izmirene sve ugovorene obaveze, treba ih drakonski kazniti za ovu utakmicu. Naravno, financijski nezadovoljan i neisplaćen igrač će reflektirati to i na terenu. Ako je to slučaj, ja se javno izvinjavam cijeloj ekipi i stručnom štabu i lopticu odgovornosti prebacujem na ljude čiji je posao da obezbijede zadovoljnog igrača. Upravo iz razloga što ne znam pravo stanje stvari nisam kompetentna da procijenim da li se situacija Feji izmakla iz ruku ili su razlozi te administrativne prirode. Čisto sumnjam da je u pitanju loš scouting jer premda imamo "failova" u igračkom kadru i premda nam fale 3 prvotimaca iz prošle sezone, osovina ekipe je dokazala da itekako zna igrati kad hoće. Sigurna sam tek da Feja još uvijek ima moju punu podršku jer se iskreno grozim na pomisao o nekim alternativama na klupi... Ali za ovu utakmicu će trebati puuuno odličnih partija da izbalansira moje mišljenje o ovom ništavilu...
E sad ću malo da se pozabavim mrvicama fudbala kojeg su mogli vidjeti svi prisutni u subotnjoj utakmici. Prije svega, svima koji su pogledali bilo koji segment meča je kristalno jasno da je svih 90 minuta Zrinjski bio bolji, motivisaniji i požrtvovaniji takmac čija je pobjeda čista kao suza. Premda me nisu oduševili kvalitetom, veliko htijenje i na momente vic- igra poput naše iz prošle sezone su donijeli prevagu. Simeunović je "provozao" Peju, Nikolić i Muminović su pravili dar-mar u našoj zadnjoj liniji, lopte Crnova su imale oči... Čak niti često spočitavana grubost igrača Zrinjskog je po meni bila sasvim prihvatljiva- na donjoj granici fair playa, često i ispod nje, ali bih voljela da sam istu tu želju, izgaranje i poneki takav start vidjela od naših igrača. Ovako, ostaje žal i neki bljutav ukus jer smo pali bez "ispaljenog metka" u utakmici koja nije baš sasvim obična, prvenstvena.
Šta reći o našoj ekipi, igri, psihološkom momentu, taktici, učinku pojedinaca. Mogu slobodno reći da sam prvi put otkad pišem izvještaje ostala totalno bez teksta. Speechless. Da li vrijedi komentarisati taktiku i postavku za 11 nezainteresovanih rekreativaca? Ono što sam ja vidjela na ovoj utakmici nije bio strah od atmosfere, niti preveliki respekt prema protivniku, a pogotovo ne razlika u kvaliteti- bila je to takva letargija i nemotivisanost koje bi se postidio svaki uobičajeni rekreativni termin. Odmah u prvih par minuta se vidjelo da nikakav 4-1-3-2, 4-2-3-1, 4-4-2 ili varijacije na temu neće donijeti nikakav rezultat. Mislila sam komentarisati lošu igru naših bekova, nesigurnost stopera, nikakav učinak veznog reda i nevidljiv napad, krila koja statično stoje 10 koraka od bekova i ne rade ništa, ali kao što rekoh ne vrijedi pričati- za mene je ovo bila klasična izdaja mojih ljubimaca koje sam toliko puta znala pohvaliti (ponekad i previše...). Da ih ne bih sad "prečešljavala" po pozicijama, generalno ih dijelim u 3 grupe:
- Igrače koje "boli đon" za ovakav derbi i njegovu važnost;
- "Našu" djecu koja su imala tucet motiva, ali su "pregorjeli" i cijelo vrijeme djelovali autodestruktivno;
- Igrače od kojih svakako nemamo velike koristi ove sezone pa su (ne)uspješno balansirali u svojoj "sivoj" zoni.
Ove 3 podgrupe su zajedno napravile takvu igru da nas poslije nje više niko neće shvatati ozbiljno, bez obzira koliki niz povoljnih rezultata ostvarili... Bilo me sramota 6.mjesta koje smo dotad držali...
Uzroci ovakve igre mogu biti višestruki, ali jedno je definitivno- ukoliko su prema njima izmirene sve ugovorene obaveze, treba ih drakonski kazniti za ovu utakmicu. Naravno, financijski nezadovoljan i neisplaćen igrač će reflektirati to i na terenu. Ako je to slučaj, ja se javno izvinjavam cijeloj ekipi i stručnom štabu i lopticu odgovornosti prebacujem na ljude čiji je posao da obezbijede zadovoljnog igrača. Upravo iz razloga što ne znam pravo stanje stvari nisam kompetentna da procijenim da li se situacija Feji izmakla iz ruku ili su razlozi te administrativne prirode. Čisto sumnjam da je u pitanju loš scouting jer premda imamo "failova" u igračkom kadru i premda nam fale 3 prvotimaca iz prošle sezone, osovina ekipe je dokazala da itekako zna igrati kad hoće. Sigurna sam tek da Feja još uvijek ima moju punu podršku jer se iskreno grozim na pomisao o nekim alternativama na klupi... Ali za ovu utakmicu će trebati puuuno odličnih partija da izbalansira moje mišljenje o ovom ništavilu...
- VigorMostarac
- Kontakt:
NEMA POTREBE ZA ŽURBOM I DJELJENJEM INFORMACIJA PRIJE VREMENA PO FORUMIMAAlemC85 je napisao/la:šta konkretno? haj pošalji na pprodjenisa je napisao/la:Zasluzen poraz danas.Vise od poraza zabolila me bojazna igra nekolicine nasih igraca,a takodje me ponovo zabolila ali ne i iznenadila STRAVA na tribinama nekada kultnog stadiona.Poligon za izivljavanje najgorih ljudskih strasti i MRZNJE.Nevjerovatna je ali i istinita cinjenica da se svoj pogodak slavi iskljucivo vrijedzanjem protivnika.Nemaju svojih pjesmi pa im svaka iskljucivo protiv Veleza. Ali valjda je to opravdano jer protivnik je Velez,isti onaj Velez koji je na tom stadionu stekao slavu i simpatije miliona ljudi sirom bivse Yuge .Ko do danas nije vjerovo i nije znao ,mogao se uvjeriti sa kakvom nemani se mi borimo godinama.Danas su na stadionu bili raja i papci.Papci su bili brojniji pobjedili su.Ali nicija nije do zore gorila pa nece ni papanska sigurno.
Na kraju bih se zelio zahvaliti svima onima koji su bili uz nas ovih dana i pruzali nam podrsku.Velez je bez obzira na trenutno stanje sigurno na dobrom putu i bice bolji iz dana u dan,a nasa ce ljubav prema Rodjenima rasti duplo vise nego sto ce nas ovi njonjasi mrziti.Veoma brzo slijede fantasticne vijesti za sve one kojima je Velez u srcu.
ŽIVI BILI PA VIDJELI.
BITNO JE SVAKI PUT KAD PADNEŠ IZVUCI POUKE I GREŠKE JER NA GREŠKAMA SE UCI.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU
VFC THE RELIGION
znači nešto se kuha daleko od očiju javnosti?VigorMostarac je napisao/la:NEMA POTREBE ZA ŽURBOM I DJELJENJEM INFORMACIJA PRIJE VREMENA PO FORUMIMAAlemC85 je napisao/la:šta konkretno? haj pošalji na pprodjenisa je napisao/la:Zasluzen poraz danas.Vise od poraza zabolila me bojazna igra nekolicine nasih igraca,a takodje me ponovo zabolila ali ne i iznenadila STRAVA na tribinama nekada kultnog stadiona.Poligon za izivljavanje najgorih ljudskih strasti i MRZNJE.Nevjerovatna je ali i istinita cinjenica da se svoj pogodak slavi iskljucivo vrijedzanjem protivnika.Nemaju svojih pjesmi pa im svaka iskljucivo protiv Veleza. Ali valjda je to opravdano jer protivnik je Velez,isti onaj Velez koji je na tom stadionu stekao slavu i simpatije miliona ljudi sirom bivse Yuge .Ko do danas nije vjerovo i nije znao ,mogao se uvjeriti sa kakvom nemani se mi borimo godinama.Danas su na stadionu bili raja i papci.Papci su bili brojniji pobjedili su.Ali nicija nije do zore gorila pa nece ni papanska sigurno.
ŽIVI BILI PA VIDJELI.
BITNO JE SVAKI PUT KAD PADNEŠ IZVUCI POUKE I GREŠKE JER NA GREŠKAMA SE UCI.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU
pa samo sam pitao drug, i ne tražim da se javno iznesu informacije, jer ima i previše lešinara koji žele propast Veleža, to se vidjelo i ovaj vikend, zato sam i rekao na pp, jer ja ne širim informacije, zato što nikome više i nevjerujem. Ako nešto znate samo na pp, druge nam nema.
@RedOne
za mene ova utakmica ne predstavlja ama baš ništa, znači ona se igra samo zato što se mora, eto to ti je gola istina.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.