FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Od tih "bajnih cifri" prihoda za TV prava nema ništa dok se ne počne individualno pregovarati odnosno da se ne donosi ugovor za čitavu BL pa onda na principu fair play-a pare rasporede "manje više" ravnomjerno ...
Uostalom taj ugovor je stariji, nezz tačno kada je sklopljen ali sigurno ne poslije ovog BUMA Bayerna i Borusije 2008-09/2010 ... Novi ugovor nastupa 2015 godine i kolektivno liga će uveliko profitirati... Sigurno da Bayern i BvB neće imati 100 mil. ali opet biće veliki plus za ove "manje" klubove ...
U Španiji od 40 klubova iz prve i druge lige imaš preko 30 u dugovima i veći broj je blizu bankrota te im budućnost ovisi o šeicima, rusima i naftašima... Mada opet šta mene briga za Španiju i Njemačku i njihovom ekonomijom ali pokazuje koji je sistem rada efikasniji i "zdraviji" pa izvuci pouku ...
Uostalom taj ugovor je stariji, nezz tačno kada je sklopljen ali sigurno ne poslije ovog BUMA Bayerna i Borusije 2008-09/2010 ... Novi ugovor nastupa 2015 godine i kolektivno liga će uveliko profitirati... Sigurno da Bayern i BvB neće imati 100 mil. ali opet biće veliki plus za ove "manje" klubove ...
U Španiji od 40 klubova iz prve i druge lige imaš preko 30 u dugovima i veći broj je blizu bankrota te im budućnost ovisi o šeicima, rusima i naftašima... Mada opet šta mene briga za Španiju i Njemačku i njihovom ekonomijom ali pokazuje koji je sistem rada efikasniji i "zdraviji" pa izvuci pouku ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 29 sep 2014, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo je sramotno što se tiče tv prava, pa Bayern gubi najmanje 70-100 mil svake sezone na tv prava.Nisam zato da se novac djeli kao što se čini u Španiji gdje Real i Barca uzimaju sva pa šta ostane za ostale, ali ovaj ugovor za Bundesligu je porazan gdje prvak zaradi 36 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Cijela liga uzima neuporedivo manje od engleza i spanaca, ali to je i onako polje gdje se sada najvise radi i gdje bl klubovi mogu najvise napredovati.
Sta mislite sto se ide u Kinu ili Ameriku na pripreme?
Sta mislite sto se ide u Kinu ili Ameriku na pripreme?
I onda kazu Bajern ubija bundesku. Ubija konkurenciju, kupuje najbolje da oslabi. Ok, onda dajte tv prava po zaslugama pa a vidimo onda. Bajern bi imao stoju, Borusija 60-70 ostali po cenera mil eura.
- Bayern@heart
- Kontakt:
- anelbavarac
- Kontakt:
Ne znam gdje je problem zaista.Dzoni je napisao/la:Osim ako na forumu nemaju dva anelabavarca,onda ti nisi covjek od rijeci.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
To su stara TV prava kako sam razumio. Bundesliga je potpisala novi ugovor i ona ce iznositi 628 mil eura po sezoni. NAravno i ovo je presmjesno sobzirom koliko je liga jaka i gledana, realno ispod milijarde se nije smjelo razgovarati no i sami znate kako funcionišu pretplate u Njemačkoj i da se teško može postići ova cifra. Kad Juventus u lošoj Seriji A ima 94, a BAyern sitniš u jačoj i gledanijoj ligi i u najačoj ekonomiji u Evropi onda je jasno da se ovdje radi o klasinčnom kriminalu. Bundesliga je uz Premiership najgledanija i najbolja liga na svijetu, no sa ovakvim TV pravima teško da će biti konkurentna na tržištu u dogledno vrijeme. Zamislite da Bayern ima tv prava kao jedan City, jasno da bi uz Real imao najveće prihode na svijetu.
628 mil eura tv prava za 36 klubova prve i druge lige. Ovo je za doživotni zatvor.
628 mil eura tv prava za 36 klubova prve i druge lige. Ovo je za doživotni zatvor.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 29 sep 2014, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Serie A je po kvaliteti fudbala za BL i dalje tv u boji. I sa starim stadionima, stalnim skandalima, krizom velikih glavnih klubova, i dalje sirom svijeta privlaci vise gledalaca nego Bundesliga. S toga nije ni cudno sto su za Serie A skuplja tv prava.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".
O kvaliteti lige sve govore rezultati u Evropi a vala i međusobni susreti ...
Od imena i historije se ne može živiti ... Bili su i HSV, M'gladbach i Frankfurt itd. evropski velikani u prošlosti pa odoše u drugi plan ... A nisu otišli u drugi plan u vrijeme ovog "Modernog fudbala" nego mnogo ranije ...
Ko može tvrditi da će Inter ili Milan za 10 godina vratiti na put stare slave a ako se ne vrate neće biti zanimljivi Kinezu, Arapu, Ameru il šta ja znam kome i onda ih neće gledati-pratiti tj. odmah manje pare ... Serija A te pare od TV prava dobija na osnovu stare slave, nezz ni kada je zaključen ... Kako su krenuli neće biti zanimljivi van Italije jer blamaže po Evropi ne privlače gledaoce a vala niti se stiče reputacija ...
I Bayern bi mogao izvuci ako ne isto onda približno para kao Barca i Real da je indivdualni ugovor ali nije ...
Od imena i historije se ne može živiti ... Bili su i HSV, M'gladbach i Frankfurt itd. evropski velikani u prošlosti pa odoše u drugi plan ... A nisu otišli u drugi plan u vrijeme ovog "Modernog fudbala" nego mnogo ranije ...
Ko može tvrditi da će Inter ili Milan za 10 godina vratiti na put stare slave a ako se ne vrate neće biti zanimljivi Kinezu, Arapu, Ameru il šta ja znam kome i onda ih neće gledati-pratiti tj. odmah manje pare ... Serija A te pare od TV prava dobija na osnovu stare slave, nezz ni kada je zaključen ... Kako su krenuli neće biti zanimljivi van Italije jer blamaže po Evropi ne privlače gledaoce a vala niti se stiče reputacija ...
I Bayern bi mogao izvuci ako ne isto onda približno para kao Barca i Real da je indivdualni ugovor ali nije ...
Vidis da mozethulkazal je napisao/la:O kvaliteti lige sve govore rezultati u Evropi a vala i međusobni susreti ...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa zar jos uvijek ima ovih pacenika sa teme mafija A i njihovih potrosenih prica?

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Mi ovdje pricamo o cinjenicama, to Mafia A i slicne gluposti mozes ostaviti za kulturno-umjetnicke manifestacije tipa Korida kojima ti redovno nazocis.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nije svrsishodno da ti objasnjavam razloge vecih primanja jednih u odnosu na druge jer te ubija sljepilo mafije A, stoga ne bi ni shvatio poentu.Celikovac je napisao/la:Mi ovdje pricamo o cinjenicama, to Mafia A i slicne gluposti mozes ostaviti za kulturno-umjetnicke manifestacije tipa Korida kojima ti redovno nazocis.
Mi cemo uzivati gledajuci 45000 navijaca prosjecno a vi uzivajte uz vasih 17-18000 i svi sretni i zadovoljni.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
uz duzno postovanje velikanima serije A ,juBeu,Milanu,interu ali serija a nika gora po kvaliteti i ledljivosti jednostavno neam se sta vidjeti vec duzi period ,a rezultati toga su i jako losi rezultati italijana posebno u zadnje 4 godine kako u Lp tako i ligi evropi jednostavo nemogu meda sa,kao sto neko rece JuBe,i navedednei velikani ubiraju vece prihode pos osnovu tv prava samo zahvaljujuci koncepciji ugovora koji su drugaciji u odnsu na svabiju ,dakle satarijim ugovorima i kreditima iz proslosti ,ali i to se mjenja a to ce se odraziti i na nove ugovore u buducnosti ,posljedica je toga jednostavno prelos nogomet.
Eto vidjecemo kako ce juBe kao trenutno najozbiljnije momcadi iz serije A kako ce se nositi sa ekipom zalizanog iz madrida ,raskoovat ce ih ko paletu.
Eto vidjecemo kako ce juBe kao trenutno najozbiljnije momcadi iz serije A kako ce se nositi sa ekipom zalizanog iz madrida ,raskoovat ce ih ko paletu.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Može do narednog obnavljanja ugovora ... Ja sam pokušao da izvučem podatak kada je potpisan taj ugovor ali nema ništa konkretno tj. više različitih datuma ... Trenutno dobivaju nešto manje od biliona, 960-70 miliona godišnje što realno po pokazanom u Evropi nikako ne zaslužuju ... Vala ni igra im u ligi nije nešto gledljiva jer danas na svakih 10 fudbalski gledatelja koji se pale na Messija, Ronalda i ostale zvjezde dođe 1 fudbalski gledatelj kojem ne smeta taj "italijanski" fudbal te može izgledati utakmicu Serije A, osim ako nisi fan nekog kluba ... Tako da pitanje to gledateljstva je pod velikim upitnikom jer danas se klinci pale na lepršavu, brzu igru i to je razlog zašto EPL nikada neće biti druga po tim TV pravima osim ako ekonomski krah se ne desi...Celikovac je napisao/la:
Vidis da mozeItalijani opet dobiju vise para jer ih gleda veci broj ljudi
Kao što gore napisa @omer možda u BL nema velikih TV prava ali zato Nijemac iskorištava stadione i voPi se prodaje na galone...
Btw Bastian dobio novu poziciju u Bayernu. Pošto Bog samo zna kad će on zaigrati dodjelili mu ulogu scouta na utakmici Roma-Man. City
- SylvesterStallone
- Kontakt:
thulkazal je napisao/la:Može do narednog obnavljanja ugovora ... Ja sam pokušao da izvučem podatak kada je potpisan taj ugovor ali nema ništa konkretno tj. više različitih datuma ... Trenutno dobivaju nešto manje od biliona, 960-70 miliona godišnje što realno po pokazanom u Evropi nikako ne zaslužuju ... Vala ni igra im u ligi nije nešto gledljiva jer danas na svakih 10 fudbalski gledatelja koji se pale na Messija, Ronalda i ostale zvjezde dođe 1 fudbalski gledatelj kojem ne smeta taj "italijanski" fudbal te može izgledati utakmicu Serije A, osim ako nisi fan nekog kluba ... Tako da pitanje to gledateljstva je pod velikim upitnikom jer danas se klinci pale na lepršavu, brzu igru i to je razlog zašto EPL nikada neće biti druga po tim TV pravima osim ako ekonomski krah se ne desi...Celikovac je napisao/la:
Vidis da mozeItalijani opet dobiju vise para jer ih gleda veci broj ljudi
Kao što gore napisa @omer možda u BL nema velikih TV prava ali zato Nijemac iskorištava stadione i voPi se prodaje na galone...
kada cemo biti kopletni
Btw Bastian dobio novu poziciju u Bayernu. Pošto Bog samo zna kad će on zaigrati dodjelili mu ulogu scouta na utakmici Roma-Man. City
- Centre forward
- Kontakt:
Basti izgleda poslije SP ne shvata ozbiljno fudbal, sad još i izviđač. Od kako je bio s' Anom nije dobar u vugla. Svaka čast Alonsu al' Basti je Basti, želim da se što prije vrati na teren, moRe on da nam pruži još 2 - 3 godine extra fudbala a poslije onda nek' bude i ambasador u Hondurasu, manje je bitno. 
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- anelbavarac
- Kontakt:
http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bay ... 96932.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Igracina u najavi. Ogroman napredak u zadnje vrijeme kod njeg'.
Pitanje je jel' ovo istina, s obzirom da smo po lijevoj strani odlicno pokriveni.
Pitanje je jel' ovo istina, s obzirom da smo po lijevoj strani odlicno pokriveni.
Nikad dosta stopera i veznih igraca.anelbavarac je napisao/la:http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bay ... 96932.html
Pretpostavljam da bi tad Bernat igro krilo a Alaba špica
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.