Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Android
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Android » 29 sep 2014, 14:00

Zna li netko slucajno ima li u Mostaru kupiti onaj usb adapter za playstation joysticke,ovako nesto:
slika
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2014, 14:33

http://genelec.ba/kablovi-i-adapteri-44

Ako tu nema, nemam pojma gdje bi to mogao naći. Imtec?

Klare

Re: Odg:

Post Postao/la Klare » 29 sep 2014, 19:25

JoseMourinho je napisao/la:yC1QL3XOHPfP_seiG5LV_DRRgIxvN91vY_xpvW4ZSSvoCVHpZ3uix5_fI2MO_NjHvM4GvNgWXr0wF5WAwqbW-SbM57YCoptEgJm4=w512-h512-nc

Lijevi VGA, desni Dvi, uglavnom dvi je noviji ;)
E hvala na tim informacijama, samo me sad zanima koja je razlika kad se poveže preko DVI u odnosu na VGA.

Mislim ono DVI prenosi bolji kvalitet slike, ali šta to znači.

Znači li to da ja sa VGA neću moći gledati full HD, ili šta?

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 29 sep 2014, 19:35

Imam problem. Pokusavam instalirati windows 7 64 bit preko usb-a.. Podesio sam u bios-u da se koristi usb za bootanje a windows sam na usb prebacio sa Windows 7 USB DVD Download Tool .. Prodje ono "windows loading files" i ono kao kad se podize windows i onda mi bude samo ona plava windows grafika i kursor od misa.. Ne pojavi mi se ova slika
slika
vec samo ova
slika
i mogu micati misem i to je to..

Gdje grijesim??
BUDI ŽELJO !!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 sep 2014, 21:40

Ponos Torina je napisao/la:schweinsteiger@ mjesas kruske i jabuke,nemoj mis porediti sa jojstikom nikad jer to nije ista stvar....

Sve stvari zavise od cijene pa tako i Wireless mis ako zelis dobar moraces dobro da platis,ja sam uzeo bio neko smece mis i tastaturu wireless pa sam posle par dana odustao mis preskace,sporo reaguje i tastatura nije mogla da me prati koliko brzo pisem pa mi uvjek fale slova u svakoj rijeci....

Jojstick je nesto drugo s obzirom kakva se smeca prodaju u BIH ovaj jojstik je zlatan,ja sam ih promjenio bruku i rijetko je koji mjeseca-dva izdrzao....

Ovde je bitna samo zarada i nista vise,boli njih neka stvar za potraznju i sta kupci zele,kupe nesto za 9 dolara pa ovde prodaju za 50-60 km kao xbox replika i td....

Greivis@ zaboravio sam dodati imas 6 mjeseci ili godinu dana garancije na ovaj jojstik tako da mozes u svakom trenutku vratiti ako nesto nije ok...
Nisam do sad imao iskustva sa tim wifi dojstikom, pa me zanima moze li to na pc, jer ne fatam konekciju premo wifi na pc-u nego je modem ukljucen u njega. :?
1946

Polarstar
Kontakt:

Post Postao/la Polarstar » 29 sep 2014, 21:42

pa kakve veze ima modem sa džojstikom dragi @Head? :mrgreen:
to utakneš u usb port jedan mali nastavak koji služi kao odašiljač i primalac signala koje takodjer imas i u misu i džojstiku i tako to fercera :salut:
Deportivo de La Coruña - Haris Medunjanin!!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 sep 2014, 21:45

Polarstar je napisao/la:pa kakve veze ima modem sa džojstikom dragi @Head? :mrgreen:
to utakneš u usb port jedan mali nastavak koji služi kao odašiljač i primalac signala koje takodjer imas i u misu i džojstiku i tako to fercera :salut:
Nisam znao da postoji taj nastavak kao odasiljac, ja konto reko joystick fata wifi mrezu. :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :facepalm: :facepalm:
1946

Polarstar
Kontakt:

Post Postao/la Polarstar » 29 sep 2014, 21:49

slika
Deportivo de La Coruña - Haris Medunjanin!!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 sep 2014, 21:57

Znaci 25 kermi, neka radnja na M. Dvoru preko puta tramvajske stanice?
1946

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 sep 2014, 23:48

Head je napisao/la:Znaci 25 kermi, neka radnja na M. Dvoru preko puta tramvajske stanice?
Hoces se to vratiti u ligu ? :p

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 sep 2014, 23:57

Mogo sam vala, cekam bajramluk pa kupujem ovo cudo :D
1946

Murga
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la Murga » 30 sep 2014, 08:08

Klare je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:yC1QL3XOHPfP_seiG5LV_DRRgIxvN91vY_xpvW4ZSSvoCVHpZ3uix5_fI2MO_NjHvM4GvNgWXr0wF5WAwqbW-SbM57YCoptEgJm4=w512-h512-nc

Lijevi VGA, desni Dvi, uglavnom dvi je noviji ;)
E hvala na tim informacijama, samo me sad zanima koja je razlika kad se poveže preko DVI u odnosu na VGA.

Mislim ono DVI prenosi bolji kvalitet slike, ali šta to znači.

Znači li to da ja sa VGA neću moći gledati full HD, ili šta?
Razlika je analogni i digitalni signal. Da ne pisem, nasao sam ti fin clanak koji ce ti objasniti vjerovatno sve sto zelis da znas o tome
http://www.cnet.com/news/hdmi-vs-displa ... to-choose/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vecina TV-a ce ti imati VGA i/ili HDMI. Ja na poslu recimo koristim DVI i Display Port za vise ekrana. VGA je cesto opcija na projektorima.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 30 sep 2014, 11:13

Head je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:schweinsteiger@ mjesas kruske i jabuke,nemoj mis porediti sa jojstikom nikad jer to nije ista stvar....

Sve stvari zavise od cijene pa tako i Wireless mis ako zelis dobar moraces dobro da platis,ja sam uzeo bio neko smece mis i tastaturu wireless pa sam posle par dana odustao mis preskace,sporo reaguje i tastatura nije mogla da me prati koliko brzo pisem pa mi uvjek fale slova u svakoj rijeci....

Jojstick je nesto drugo s obzirom kakva se smeca prodaju u BIH ovaj jojstik je zlatan,ja sam ih promjenio bruku i rijetko je koji mjeseca-dva izdrzao....

Ovde je bitna samo zarada i nista vise,boli njih neka stvar za potraznju i sta kupci zele,kupe nesto za 9 dolara pa ovde prodaju za 50-60 km kao xbox replika i td....

Greivis@ zaboravio sam dodati imas 6 mjeseci ili godinu dana garancije na ovaj jojstik tako da mozes u svakom trenutku vratiti ako nesto nije ok...
Nisam do sad imao iskustva sa tim wifi dojstikom, pa me zanima moze li to na pc, jer ne fatam konekciju premo wifi na pc-u nego je modem ukljucen u njega. :?

Najaci komentar do sada :njanjanja: :njanjanja: :rol: :rol: :thumbup: :thumbup: :urnebes: :thumbup: :thumbup: :clap:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Klare

Post Postao/la Klare » 30 sep 2014, 12:08

Cijenim svaki odgovor i pomoć, ali nemam živaca čitati tekstove, a hoću tako jednostavan odgovor.

Da li sa VGA kablom mogu dohvatiti full HD(1920x1080) da ne bude razlike u odnosu na DVI? :?

Koji je maksimum sa VGA kablom? :?

Ili šta, kad povežem preko DVI biće kvalitetnija pozadina na monitoru u odnosu na VGA? :?

Nije moguće da niko ne zna dati jednostavan odgovor? :?

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 30 sep 2014, 12:18

Zna li iko kako ću formatirat SanDisk Extreme 64GB ?? Windows ne dozvoljava formatiranje preko 32gb. :facepalm: Probao sam hrpu programa, niti jedan nije pomogao. :damn:

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 30 sep 2014, 13:54

slika

POMOC? :S

Neki drugi osim adblocka da je dobar?
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 30 sep 2014, 14:16

Klare je napisao/la:Cijenim svaki odgovor i pomoć, ali nemam živaca čitati tekstove, a hoću tako jednostavan odgovor.

Da li sa VGA kablom mogu dohvatiti full HD(1920x1080) da ne bude razlike u odnosu na DVI? :?

Ili šta, kad povežem preko DVI biće kvalitetnija pozadina na monitoru u odnosu na VGA? :?

ako ti monitor nije hd i ako imas samo vga izlaz kako ces dobiti hd ???

treba ti hd kabal,hd monitor,hd grafika....

vga izlaz je najgori izlaz to ti je kao skart....

ili ako imas dvi izlaz pa da manipulises preko konektora opet nije to to,dosta stvari utice na sliku...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 30 sep 2014, 14:17

Klare je napisao/la:Cijenim svaki odgovor i pomoć, ali nemam živaca čitati tekstove, a hoću tako jednostavan odgovor.

Svejedno, može full HD i preko VGA i dvi, nikakve razlike nema ;)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 sep 2014, 14:33

fanatic1991 je napisao/la:slika

POMOC? :S

Neki drugi osim adblocka da je dobar?
Adblock Plus ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 30 sep 2014, 14:46

Imas i Adguard AdBlocker Probaj izbrisati cache i predmemoriju, pa instaliraj ponovo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []