Elektroprivreda kao
industrija nije najjača u našoj državi nego je jedina vrijedna spomena, to onako odmah da kažem. Nikako ne osporavam mašinstvo i elektrotehniku, daleko od toga, imam puno frendova sa tih fakulteta, možda smo se nekad i rukovali u prolazu a da ne znamo.

. I sam bih studir'o neki od tih fakulteta da sam više tehnički potkovan. Gradnja bloka 7 je tek u fazi razmatranja, ništa tu nije uloženo i traže se potencijalni ulagači. TE Tuzla (kao i sve druge) je dio sistema EP i kao takva
ne može da uloži ništa. Blok 7 je najveća investicija u našoj državi od kako smo samostalni i nema šanse da je naša država spremna da izdvoji milijardu maraka u taj projekat. Na drugu stranu ekonomska isplativost. Bio sam u termoelektrani i onaj dio gdje pokazuje ukupnu proizvodnju (vjerovatno znaš o čemu pričam) sat pokazuje 200 MW, a njen kapacitet je možda 3x veći. Ona je svakako sposobna (uz ostale instalirane kapacitete) da zadovolji kako domaće tako i potrebe izvoza te je Blok 7 možda strateška odluka da bi se proizvedeni ugalj iz revira Kreka i Banovići lakše plasir'o, jer lakše je prodat' struju neg'
ćumur. Svakako se i slažem da nema TE da bi mi davno obrali bostan. Čit'o sam i neke ekološke studije da recimo TE više kontaminira Živinice neg' Šićki. Zanimljivo, nema šta. Nisu svi zaposleni u TE majstori i stručnjaci kakvim ih ti predstavljaš. Davno je ona postala leglo nepotizma i štele. EP je državana firma, dakle svih nas. Slažem se da ona donosi profit al' nema balansa što se tiče tih plata. Pa oni imaju topli obrok skoro 300 kaemova.
Igrom slučaja ona je nosilac privredne aktivnosti Tuzlanskog basena, al' da je bolji vakat ne bi bilo tako. Tuzla je oduvijek bila naklonjena tehnologiji i rudaarstvu, da ti ne nabrajam gigante koje su nam ugasili(a znas ih i sam), otkazaće mi lijeva strana. Ti svakako znas o programima iz CAD grupe više od faramceuta, da ne znaš bilo bi to pravo loše po sve nas

. Odosmu u of, uglavnom slažem se ja u suštini sa svime što si ti napis'o, ja samo ukazujem na djelimičnu vrstu nepravde gdje jedan bravar mjesečno zaradi k'o jedan profesor na fakultetu. Tebi želim da okončaš studij i da se zaposliš u TE, barem k'o smjenski inženjer, ako bude tako, javiš se na PP da okrenemo janje.